Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dovoljno je sto su iz Kine i stoji cena koja nema smisla.

Niko nece porucivati originale iz Kine u EU, zar ne?

Znači da naručujem one Lego kopije na Crnu Goru...

Lego kopije se ne zovu lego i regularno se uvoze i prodaju u Srbiji tako da, bez brige...
Osim ako nisi bio ciničan :)

Proveri kako si napisao adresu, taj paket je odmah vraćen nije ni bio na carini.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Где може да се пронађе листа забрањених предмета, пошто први пут чујем да тако нешто постоји? Сем оно, илегалних ствари.

Lego kopije se ne zovu lego i regularno se uvoze i prodaju u Srbiji tako da, bez brige...
Osim ako nisi bio ciničan :)
Ne mislim na fol Lego nego baš 1/1 kopije postojećih setova do najsitnijih detalja. Pogledaj na Aliexpress marke Lepin i Decool, recimo.

Ako na kutiji ne piše Lego, onda nije Lego, koliko god da su vizuelno slični.

Za lego je malo diskutabilno sta je brend i da li je kopija mozda, pa i propuste.

Ako kupite RayBan Aviator za 20$, nema veze i da pise Djole Prolece na njima umesto RayBan, to je kopija Aviatora i zabranjen je uvoz. Ja bi se uzjedno zabrinuo za kvalitet takvih stakla. Nije to Rolex, za koji be me iskreno bilo bas briga da li radi precizno ili ne, vec nesto sto moze oci da unisti.

Za naocare se slažem, ne treba se zezati. Bolje je ići bez naocara nego sa nekim kvazi varijantama. Jos samo fali vid unistiti

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Не могу оне да имају утицаја на здраво око, уколико неко генетски носи предиспозиције као ја нпр (закривљење рожњаче и сл.) онда не бих препоручила.
Хоће ови пакети из НС царине полако да се померају... :mad:
Званично му више треба да прође царину него да долети из Кине...

Не могу оне да имају утицаја на здраво око, уколико неко генетски носи предиспозиције као ја нпр (закривљење рожњаче и сл.) онда не бих препоручила.
Хоће ови пакети из НС царине полако да се померају... :mad:
Званично му више треба да прође царину него да долети из Кине...
Welcome to the club :) što se pre pomiriš sa tom činjenicom, lakše ćeš pregurati tu karencu zvanu NS carina :)

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Хвала ти што си учинио да се осећам тако добродошлом.
Треба да се отвори тема где ће свако да каже који предмет је поручио и да се кладимо заједно који ће оцаринити који неће, који ће отварати који неће и сл.

To nece biti fer.... u NS je sansa 99.99% da ce ocariniti. Onih 0.001% su "babe i stricevi", tako da nece biti dobra kvota za kladjenje :)

Itekako je opasno i za zdravo oko da se uzmu naocare koje ne stite od UVA+B, bas zato sto su za sunce. Za obicne ne bi bilo toliko strasno, ovako se zenica vise otvara i vise UV zracenja udje u oko.

Jedan od dva paketa pristiglih 17.08. na NS carinu se danas pokrenuo, ako nekog interesuje :)

Moj paket 23.8.2017 jos na carini, duze na carini provedu nego u transportu

iH8Sn0w изгледа да су сви овде већ знали да је то случај, ја нисам имала појма док нисам овде дошла.

На једном другом форуму, да сада не именујем, људи бране закон и царину и говоре како они одлично раде свој посао итд па размишљам, вероватно они спадају у ову групу
Onih 0.001% su "babe i stricevi"

Evo napokon papirić u sandučetu 26.08. a paket na carini od 11.08.

Опааалааа отчепила се дизна изгледа! Можда се усрећи нама који чекамо плус минус 10 дана. У сваком случају лепе вести.

Više nema pravila koliko vidim. Nekome paket stoji 15, nekome 9 dana. Meni je jedan stajao 14 dana, posle dva dana prošao drugi koji je stajao 9 dana.

Isto tako sam relativno dobro prolazio sa paketima, 6,7 paketa manje dimenzije prošlo bez otvaranja, pa me dočekali na powerbank bluetooth speakeru, otvorili ga na desktopu, a on bio na mobile deal akciji pa ga carinili na redovnoj ceni. Al ajd, neki zlatni prosek što se mene tiče.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ја имам само једно искуство пре овога са примањем пакета. Пре пар месеци полован Самсунг Галакси с4 из Америке су ми царинили 8.000дин који ми је послат као поклон :( у овом сличају заиста је био поклон у питању :/
А намеравам само ситнице да наручујем, ваљда ме неће драти за то.

Kako je uopšte moguće dokazati poklon, a da to bude zakonski validno?

Vrlo lako, veruju oni da je to poklon, i to prihvataju bez pitanja.

Ali isto deru, jer po zakonu i treba da se dere i poklon - poklon nije oslobodjen dazbina :) Budi srecan sto ti ne traze po zakonu jos ugovor o poklonu i 5% na prenos apsolutnih prava (da, imaju pravo na to!)

Лако је доказати да је поклон то је још најмањи проблем, него се ради о томе да су они иако је поклон оцаринили јер вредност телефона прелази 55€ или која ке већ граница. Дакле поклони се царине и те како.

A što se poklon ne bi carinio gde piše da se ne carini...i kada neko pokloni kuću plaća se porez na poklon :)...tako da....to nije zaštita od carine i poreznika.

iH8Sn0w изгледа да су сви овде већ знали да је то случај, ја нисам имала појма док нисам овде дошла.

На једном другом форуму, да сада не именујем, људи бране закон и царину и говоре како они одлично раде свој посао итд па размишљам, вероватно они спадају у ову групу
Da rade, lako bi ovo islo, kvazi stimulisanje online kupovine, tuku na sve i svasta pdv

Како некад буду инспиративни цариници па ово је шоу. Поручио из Кине продужни 3,5мм аудио кабл од два метра, цариник га зарачунао да вриједи 10$...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno