Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam odbio sam da primim paket dok ne vidim sta cu. Postar mi je ostavio cedulju da mi je paket u posti. Tako da sada imam tri mogucnosti da se paket vrati u kinu, da ulozim zalbu pa cekam dva meseca da mi smanje dazbine za 8000 hiljada ili da platim 14000 i uzmem sutra telefon.
al si nadrljao pihhhh.. sve varijante lose do bola

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nisam odbio sam da primim paket dok ne vidim sta cu. Postar mi je ostavio cedulju da mi je paket u posti. Tako da sada imam tri mogucnosti da se paket vrati u kinu, da ulozim zalbu pa cekam dva meseca da mi smanje dazbine za 8000 hiljada ili da platim 14000 i uzmem sutra telefon.
Pa ti odluči šta ti se najviše isplati. Ja sam imao situaciju da sam vraćao fon u Kinu jer mu je ploča bila felerična, pa su mi posle opet naplatili carinu. Ja sam preuzeo fon odmah(nisam mogao da čekam bez fona) pa sam se onda žalio i evo jos se ganjam sa njima. Odlučili su u moju korist pa sam morao kopiju lične i bankovne kartice da im šaljem i to iz 2x jer lik iz carinarnice nije sav svoj. Uglavnom, ako odluče u tvoju korist, moraš da čekaš 2 nedelje pa da nosiš u carinarnicu da ti lupe pečat pravosnažnosti. Onda ti oni uplaćuju deo od carine a za povrat pdv-a moraš u poresko da nosiš, pa opet da čekaš dok ti uplate.
Ti sad vidi, koja ti je najbolja opcija.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Kakva bre Svedska:

Datum Mesto Faza Status Potpisnik
01.12.2016 08:30:28 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
01.12.2016 11:57:30 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
02.12.2016 14:17:39 40200 GPC NIŠ - 40200 GPC NIŠ Otprema
03.12.2016 00:07:02 10200 GPC BEOGRAD - 11003 IZMENIČNA POŠTA Otprema
04.12.2016 13:49:00 SE-SESTOA Prispeće

????

Tako je i meni bilo samo sto je odjednom pisalo da je paket u Meksiku i to stoji vise od mesec dana i niko navodno ne zna gde je.

Pravo da ti kazem ne znam sta da radim. Znaci procenili su telefon na 400 dolara i realno ne znam gde su tu cenu nasli posto nigde nije toliko skup. Najskuplje sto su mogli da nadju je 300 dolara. E sada ja bih se zalio da mi naplate realnu cenu od 200 dolara koliko sam i platio sto bi znacilo da trebam za dazbine da platim 6000 umesto 14000 na koliko su procenili. To je 8000 dinara, ali ne znam da li je vredno mesece maltretiranja?

I da li nekako mogu da ubrzam proces carinjenja ako im se najavim unapred i posaljem im dokumenta koliko sam nesto platio?

Pa ti odluči šta ti se najviše isplati. Ja sam imao situaciju da sam vraćao fon u Kinu jer mu je ploča bila felerična, pa su mi posle opet naplatili carinu. Ja sam preuzeo fon odmah(nisam mogao da čekam bez fona) pa sam se onda žalio i evo jos se ganjam sa njima. Odlučili su u moju korist pa sam morao kopiju lične i bankovne kartice da im šaljem i to iz 2x jer lik iz carinarnice nije sav svoj. Uglavnom, ako odluče u tvoju korist, moraš da čekaš 2 nedelje pa da nosiš u carinarnicu da ti lupe pečat pravosnažnosti. Onda ti oni uplaćuju deo od carine a za povrat pdv-a moraš u poresko da nosiš, pa opet da čekaš dok ti uplate.
Ti sad vidi, koja ti je najbolja opcija.

8000 nije malo, ako ti ne treba odmah ja bih se zalio i nadao da su ubrzali proces. Je l moze neko od vas da mi da kontakt od njih? Danas sam dobio nekoga na 0113643141 (u prvom postu je broj sa 0 na kraju i oni su mi rekli da je carina na 3643560 al se ni tu niko ne javlja) Ja sam posalo neispravan proizvod nazad i sad cekam da mi stigne novi ispravan pa bih da probam da najavim to da ne placam dazbine.

0112752066
Evo ti broj od lika iz carinarnice, pa zovni i objasni o čemu se radi, pitaj šta da radiš.

Najisplativija opcija je da podneses zalbu, jer ako se bude vracao za Kinu neces dobiti ful refund . Kada se paket vraca dobijes iznos umanjen za postarinu i povratnu postarinu + neki prodavci imaju i restocking fee.

Uzeo sam u nemačkoj memoriju. Ukupna cifra 3 modula + poštarina je 148 evra. Koliko da računam carinu + PDV?

Pretpostavio sam da neko već ima iskustva sa kupovanjem memorije, pa sam očekivao da će neko i da napiše. Znači 32%, što mu dođe oko 50 evra....

Retko ljudi kupuju iz inostranstva skuplje stvari od 50 evra.

Ako nije DHL 32%. Ako je DHL 21%, ali i 4000 za spediciju.

Dobro. Moje iskustvo u poslednjih 7 godina je da svašta može da se dogodi na carini. Izuzetno dobro je kada mi je stigao gramofon iz nemačke, plaćen 200 evra, i nije naplaćena carina. Ekstremno loše je kad su mi naplatili carinu na knjige, koje su koštale kao i ova memorija. Platio sam 4000 dinara. Poslednji je bio fotoaparat iz grčke letos, ako se dobro sećam oko 3000 sam platio, ukupna cifra koju je naveo prodavac kao vrednost je bila nešto oko 120 evra.

Ako nije DHL 32%. Ako je DHL 21%, ali i 4000 za spediciju.

4000 za špediciju odakle, dokle. Pa već sam platio 29 evra za špediciju nemačkom dhl-u, jel to znači da treba i našem dhl-u da platim?

Platio si nemačkom DHLu poštarinu, a ovde plaćaš troškove carinjenja, popunjavanja dokumentacije i tako to.

Hvala za info, da pripremim budjelar... :D>

Pomnozi cenu sa allija sa 1.32. To ti je najgore sto mozes da prodjes. Full carina i pdv. Bez dostave nase poste. Obicno je manje od toga ali nista se tu ne zna. Ovo je najgora varijanta koliko ja znam.

Sent from mTalk

e to me zanima, hvala ti ozzy :D

Poslednja izmena:
Kinezi obično ne stavljaju pravu cenu. Može da se desi da carinik proceni i na veću cifru, naročito ako mu se učini da je nešto vredno. Mada, može i obrnuto - da ga puste bez ikakvih dodatnih troškova.

pa da, carinik ima prava da proceni nesto sto je 140 na 240e i onda na to svi dodatno troskovi...
pakao.

Secam se da kad sam se zenio, narucio odelo po meri sa Aliexpress. Ma koliko smesno zvucalo, nisam ni malo pokajao.zaista su ga sasili po meri, prezadovoljan sam bio, svi su pitali gde sam kupio. Elem, kostalo je 80$ uz besplatno DHL slanje. Stiglo kod mene za 4 dana od momenta slanja. Zvali me iz dhl pa sam im poslao izjavu da cu koristiti iskljucivo za sebe i zenidbu, da necudalje preprodavati. Nista dodatno nisam platio

Secam se da kad sam se zenio, narucio odelo po meri sa Aliexpress. Ma koliko smesno zvucalo, nisam ni malo pokajao.zaista su ga sasili po meri, prezadovoljan sam bio, svi su pitali gde sam kupio. Elem, kostalo je 80$ uz besplatno DHL slanje. Stiglo kod mene za 4 dana od momenta slanja. Zvali me iz dhl pa sam im poslao izjavu da cu koristiti iskljucivo za sebe i zenidbu, da necudalje preprodavati. Nista dodatno nisam platio

al odelo nije mi pad 2 :)

Svadba je najvazniji trenutak ;D

Da li neko zna kako je u drugim zemljama sto se tice DHL i tih troskova? Nije mi realno da je svuda isti taj fee od 4000 plus dinara na konto spediticije itd. Mislim budimo realni ipak je ovo banana drzava? Vidim rusi ubijaju narucuju, Spanci i Meksikanci sta koji god da su. Negde sam procitao da je u UK par funti neki trosak obrade ... A kod nas ni manje ni vise nego oko 40e, ipak imamo standard

U UK nema nikakvih troskova. U DE isto. Porucivao sa gomilu puta, bukvalno SAMO PDV sam platio, i to karticom, 0 dodatnih troskova.
U Koreji nema isto, porucivao sam stalno DHLom i UPSom. A najpre bi tamo ocekivao (imaju skskava gluposti u bankarskom sistemu, da smo mi ispred njih)

Poslednja izmena:
To je bas utesno... A najjaca fora je da kod nas sabiraju postarinu koju posiljalac plati i na to ide pdv pkus carina plus 40e

Sent from my MI MAX using Tapatalk

To ide svugde - primalac placa PDV na slanje. Mislim da nije bilo tako do pre jedno desetak godina, ali to jeste po zakonu i nekom dogovoru medjunarodnom izgleda.

Mislim da se ne placa carina na shipping, vec da je osnovica sama vrednost robe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno