Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema spedicije za fizicka lica unutar UK slanje bilo FedEx bilo DHL. Dobijao sam dosta u uk i de posiljki preko kurirskih sluzbi, nikada spedicija, samo PDV.

Spedicija za fizicka lica u slucaju kurirskih sluzbi je ostatak iz ko zna kojih vremena i predstavlja totalnu glupost u vreme internet kupovine.

@kiaTech
Meni telefon od juce na carini,videcemo koliko ce jos,kazu kao nesto ubrzali...

Meni telefon krenuo sa carine posle trećeg dana

sent from SM-G900F

Jutros u 9h navodno krenuo sa carine, videću koliko će još da se zadrži po poštama
Bg je u pitanju

sent from SM-G900F

Meni su posla dva paketa iz Kine, ali od izlaska evo 7 dana nista :) Pitanje je da li sada odmah update-uju sa Prispece odmah?

Pozdrav ljudi.
Hocu da kupim Motorolu Moto G3 Dual sim verziju, a to je nazalost nemoguce u Srbiji.
Srecom, trenutno mi je drug u Americi i mogao bi da ga iscimam da nadje negde da kupi.
Interesuje me kako ide sve to oko povrata PDV-a i carinjenja.
Jel on pri polasku za Srbiju na carinu kod njih na aerodromu treba da pokaże racun i oni mu vrate PDV?
A pri dolasku kod nas ide standardno 10% carina + 20% PDV na sve to?
A jel bi mogło da se izbegne carinjenje ako ga ponese bez kutije i punjaca, tj da li ima neko ogranicenje koliko telefona moze da ima kod sebe? :)
Hvala vam unapred ;)

Za jedan telefon ne bi trebalo da mu prave problem. Meni je ortak prošle godine preneo dva ista Nexusa u kutijama neraspakovana. Doduše mislim da tu nema pravila, mogu da ga zajašu ili ne, kako im dune carina je uvek lutrija.

Sent From Plastique

Za telefone ga nece jahati, samo da ne nosi kutije i 10 telefona :) 3 telefona nije cudno da neko ima (2 za nase kartice, jednu za stranu).

Kako nema kod nas, na KP?

Nema nigde, sve zive sam zvao i nista :(
Jedino jedna radnja moze da poruci G3 turbo edition, dual sim sa okta korom ali i cenom od 235 ili 245evrica, nisam stigo da zapamtim :) ...
À kako ide oko povrata PDV-a?

Zaboravi na povrat PDV-a, ako hoćeš povrat moraš da prijaviš da je taj telefon nov i da ga izvoziš a to ti automatski znači dodatne dažbine kod nas jer PDV mora da se plati ovako ili onako.
Bolja varijenta je da drugar baci kutiju, i ponese telefon kao da je njegov drugi, tako nećeš imati nikakvih dodatnih troškova ovde, ni PDV ni carinu što je više nego extra opcija...

E pa super onda, taman i njega sto manje da cimam ;)
Nisam znao kako to ide, ali sam mogao da pretpostavim jer je logicno - hvala puno :)
Jel svaka verzija "paše" za nasu mrezu?
Pitam zbog podrzanosti za LTE 4g, ne razumem se u to bas najbolje. Bas ce za neki dań da ide u mexico a sad sam procitao da je za njihovo trziste izasla Turbo verzija dual sim, pa bi mogao taman dok je tamo da kupi, valjda ce da radi sve normalno kao kod nas?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Moto_G_(3rd_generation)
XT1550 dual
XT1556 dual
XT1557 dual turbo
Jel bi sve radile kod nas? Meni je bitno samo da je dual i da ima 2GB rama, a mozda bi doplatio malo za tu turbo verziju ako na nju naidje, mada nisam uopste zahtevan korisnik

Nema povracaja PDVa iz Amerike, jer nema ni PDVa, vec sales tax, koji ne vracaju. Sem nesto tipa za poslovno odsedanje u hotelima.

Koliko inače košta mob ,to jest koliko si ga platio ? Šta je Kinez napisao na kutiji ili na tom papiru ? Deluje da si ok prosao. Ne znam koliko košta ta letva

Kinez napisao 15€ [emoji2] trenutno je oko 140$ a mene izašao oko 90$ + carina
Sve u svemu moglo je i gore

sent from SM-G900F

A pa dobar si onda :) kada bi svaki mob cenili na 100$ ,njima ostaje priliv novca kroz harač a mi zadovoljni jer nije previše po ušima :) ( tako bi ostavili prihvatljiv obim kupovine mobova iz Kine ,u suštini win win situacija )

Sve je to podnošljivo samo što sad moram da se mlatim sa oglasima i ovaj put da pustim dete da bira pa kako joj bude [emoji2]

sent from SM-G900F

Jel znate neke američke sajtove za mobilne telefone?
Reče mi drug da će mi uzeti motorolu preko nekog sajta, ali na amazonu ima
Moto g3 dual sim sa 1gb rama (ja bi hteo verziju sa 2gb),
a Moto g3 Turbo dual, koja se razlikuje od obične verzije samo po tome sto ima octa umesto quad kora je 290 dolara ;(

Inače, obična verzija sa quad korom i 16gb rama bi trebalo da je do 170 dolara

Samo da kazem. Dosao danas original adidas dres vrednosti 80e, nista nije naplaceno. :)

U Americi uopste nije popularan dual SIM, jer su i pretplate enormne, a unlimited minutes je tipicna stvar. Sve te dual SIM telefone iako poruce ljudi preko Amazona recimo, uopste nisu iz Amerike, vec ih Amazon sellers in Hong Konga uglavnom isporuce tamo.

Nadji na Froogle.com-u telefon i pogledaj ratings obavezno. Imaj na umu da ti se mozda vise isplati sa EtoTalk-a da ti salju ovde, ako ga ima, ili PandaWill-a.

Poklon je bio u pitanju, ne bih ja dao toliko na dres. :)

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Dete je u pitanju tako da primedbe nisu validne, veličina i boja [emoji4]

sent from SM-G900F

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno