Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bilo je cesto duzeg cekanja u zadnje dve godine. Ako ti je ovo puno, bolje ne pokusavaj ponovo.

Nije ovo prvi put da porucujem. Doduse, prosli put je bilo pre 3 godine, ali je tada trebalo i manje dana da iz Singapura stigne do Srb, i manje dana da prodje granicu.
Jednom je na granici paket stajao 3, a drugi put 8 dana. Ovo je sad bas da se iznenadis kad ti nesto stigne. Zaboravis sta si porucio i verovatno ti nakon mesec dana vise i ne treba...

Pitam ih kako je moguće da 20ak dana tako stoji paket na carini bez ikakvih informacija, odgovor je bio "Mi imamo ovamo 3000 paketa" itd.

I meni rekli 3000 paketa nekad ranije. :D

Lik za kompom je uzasno nervozan i nadrndan. Ne ume normalno da razgovara. Samokontrola otisla u aut. Na svaki pocetak normalnog dijaloga, on bi uzvracao jedno te isto sa velikom dozom besa. Bio sam maksimalno smiren i tolerantan, jer bi u suprotnom 3000 paketa bilo pojedeno do prve pauze zajedno sa mnom. :D

Lik realno ima srece sto radi u drzavnom sektoru. Za onakvo ponasanje je zreo za evidentiranje u NSZ.

Zene su bile za primer i svaka im cast kako uspevaju da izbegnu tu kolicinu negativne energije.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sve je to naopako postavljeno. Radis na drzavnim jaslima, i taj rad definitivno nesto kasni i usluga je neverovatno losa, i niti ti ko sta moze, niti se nesto po tom pitanju preduzima. Nije ni cudo sto nas niko ne smatra za ozbiljnu drzavu.
Pa sta ako su im odmori??? Posao mora da se organizuje i da se to ne oseti. Oni su drzavna sluzba, nisu preduzetnicka radnja.
Jos malo fali pa da proglase kolektivni godisnji u trajanju od 2 meseca ... :)

Da pitam za savet. Pre nesto malo vise od mesec dana narucim nekog misa preko ebay-a i nista nije stiglo. Ja da proverim na ebay i vidim da je prodavac suspendovan. E sad dal je on to poslao pa su ga onda suspendovali ili je bas suspendovan zbog takvih mutnih radnji (sto je verovatno i slucaj) pa od proizvoda mogu da se oprostim. Kakva je sad procedura, kome da se obratim, posto je prodavac suspendovan sa ebay i da li ima neke sanse da mi bude vracen novac? On je kao poslao i neki tracking number...ja kao probao sa njim da vidim gde je i izbaci mi da nemapodataka za dati proizvod. E sad mozda nisam ni ja gledao gde treba, nisam bas iskusan. Evo i tn pa ako neko zna neka mi pogleda stize li to ili je klasicna prevara. PALF2667476TR

Mozes da se zalis, zato i ja volim ebay. Svaki put kada neko pokusa da te za**** ti samo otvoris case/dispute na engleskom. Ako utvrde da je istina sta im govoris oni bi trebali da ti vrate pare.
Evo ti youtube video koji pokazuje kako da dodjes dotle:
https://www.youtube.com/watch?v=YCh7H0fmuTM

--
Mada evo pogledaj ovde, kaze da ti je paket poslat. U svakom slucaju ako ti je poslao pogresno ili pokvarenu stvar onda otvori case na ebay.
http://www.17track.net/en/track?nums=PALF2667476TR&fc=0

Ovo si verovatno probao da uneses tracking id kod ovih nasih (posta.rs), tu mozes da pratis paket kada ga dodje kod nas u srbiju.

Poslednja izmena:
^Broj za pracenje nije standardan i nikad nece da se pojavi na sajtu poste.

Aha...nisam znao za taj sajt za pracenje. Evo sad koliko vidim poslednji put je vidjen u Turskoj 16.06, to je skoro pre mesec dana. Dal je moguce da od Turske do ovde ne moze da stigne za mesec dana, a do Turske je stigao za 5 dana?

Ne, samo nema trackinga ili je pogresan tracking broj.

Evo spominju u drugoj temi da im stižu paketi od 1.jula.

Sent from my SM-T365 using Tapatalk

Upravo tako, prvi jul odradjen....

Sent from my x600 using Tapatalk

Meni na carini od 2. pa se nadam da će možda sutra. ☺

Sent from my SM-T365 using Tapatalk

Meni od 10. jula za jedan paket samo stoji:
Kod:
2016-07-10 15:42 
11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu

2016-07-10 13:06 
11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
I tu se zaglavio :d

Imam tracking broj paketa poslatog iz USA za Srbiju,i americki USPS.com (ili 17track) mogu da ga prate i zadnja dva statusa su ovo

2016-07-08 12:17 SERBIA, Customs Clearance, Your item is being processed by customs in SERBIA at 12:17 pm on July 8, 2016.

2016-07-08 12:04 SERBIA, Customs clearance processing complete

Sto je zanimljivo,prvo pise customs clearance complete (kao da bi trebalo da je zavrseno carinjenje) a posle customs clearance processed (kao da je carinjenje u toku).....i to je sve bilo 8 jula,a paket do danas nije stigao do mene...ali na sajtu nase poste za pracenje kada unesem taj tracking broj,pise da ne postoje podaci o toj posiljci...

Da li neko zna kako nasa posta/carina ili ko vec menja tracking brojeve paketa kada udju u Srbiju?.....ovaj koji mi treba je bio LK131905738US,kako bi sada trebao da se zove,kako bih na sajtu nase poste proverio sta se sa tim desava?

Pazi nzm konkretno za taj tvoj broj. Mada meni rade traccking brojevi i kada udju u Srbiju. Nemoj da se sikiras oko paketa tu sto stoji na carini, zato sto u proseku paketi stoje oko 2 nedelje na carini pre nego sto dodju do tebe. Moj je pristigao 2 jula u Srbiju i dalje je tamo na carini. Poslacu kasnije ukoliko ga danas procene, nadam se da hoce jer mislim da su juce radili tek pakete koji su stigli prvog jula.

8bfd2bd2044ec530fa4d38e8a2f3a59e.jpg

Paket od 2.jula na carini...

Sent from my Nokia 3310

ako carina kaze da nemoze da propusti paket, trazi vam racun dozvolu za uvoz i ti fazoni, vi naravno ili nemate dozvolu za uvoz ili date racun oni ne priznaju, oni vam kazu da paket mora da se vrati nazad i posle 30 dana ce ga sami poslati nazad i da ce vam naplatiti lezarinu, onda vi potpisete da odmah se posalje paket nazad, i onda oni (pametni) lepo napisu da ste odbili paket a ne da oni nisu hteli da vam ga isporuce (velika razlika)

Ne postoji mogućnsot da ti traže dozvolu za uvoz ukoliko za taj proizvod nije propisano da je potrebno obezbediti dozvolu za uvoz. Ukoliko ti traže dozvolu, jer je tkao propisano, pravo pitanje je zašto je nisi obezbedio pre uvoza.
Na www.carina.rs postoji spisak svih tarifnih brojeva i EX pozicija za koje je potrebna dozvola za uvoz i piše ko izdaje dozvolu.

Bio sam u ovoj situaciji, tj prosto sam im rekao da me ne zanima nista prosto hocu cifru koliko treba da platim "ali gospodine vi morate" NE! ja ne moram nista, prihvatam paket ako hocete posaljite sa cifrom ako necete vratite i obrazlozite da niste hteli da mi isporucite.
Naravno rekli su da sam ja odbio

Koji proizvod je bio u pitanju?

Zasto je to bitno? Bilo je vise razlicitih proizvoda u razlicitim vremenskim intervalima sa slicnim ishodom :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Možda su imali razlog da ti ne dozvole uvoz, a možda te samo maltretiraju.

Ja bavim uvozom i izvozom dve vrste proizvoda za koje su potrebne posebne dozvole/saglasnosti. Ove moje dozvole se lako dobijaju, samo je potrebno predati određene papire (ne traže ništa što već nemam baveći se tim poslovima) i platiti takse. I ne biti id1ot ako te pozovu za dodatne informacije.
Fizička lica uvoz često uvezu bez dozvole, jer carinici ne znaju da rade svoj posao, ali ima slučajeva i da cimaju ljude.

Spisak tarifnih brojeva za koje je potrebno priložiti dodatne isprave prilikom uvoza:
http://www.carina.rs/cyr/Zakoni/Odluka o određivanju roba zoriginal Sl. Glasnik RS 32 iz 2015.pdf

Ima i jedan dokument u kome je spisak institucija nadežnih za izdavanje dozvola.

Naravno, ako si upao u bazu da ti stižu paketi svakog dana, onda ima smisla da ti i ne dozvole uvoz.

Poceli su ponovo da kraduckaju pakete zvucnik sa Gearbesta usao 24 maja u Srbiju (tracking broj) koji vazi samo do ulaska ovde i od tad mu se gubi svaki trag

Možda su imali razlog da ti ne dozvole uvoz, a možda te samo maltretiraju.

Ja bavim uvozom i izvozom dve vrste proizvoda za koje su potrebne posebne dozvole/saglasnosti. Ove moje dozvole se lako dobijaju, samo je potrebno predati određene papire (ne traže ništa što već nemam baveći se tim poslovima) i platiti takse. I ne biti id1ot ako te pozovu za dodatne informacije.
Fizička lica uvoz često uvezu bez dozvole, jer carinici ne znaju da rade svoj posao, ali ima slučajeva i da cimaju ljude.

Spisak tarifnih brojeva za koje je potrebno priložiti dodatne isprave prilikom uvoza:
http://www.carina.rs/cyr/Zakoni/Odluka o određivanju roba zoriginal Sl. Glasnik RS 32 iz 2015.pdf

Ima i jedan dokument u kome je spisak institucija nadežnih za izdavanje dozvola.

Naravno, ako si upao u bazu da ti stižu paketi svakog dana, onda ima smisla da ti i ne dozvole uvoz.

Nema svrhe filozofirati puno, da je to bilo u pitanju moje konstatacije ne bi imale smisao. Express sluzbe maltretiraju ljude, sto po sili zakona sto prikrivanjem sopstvene alavosti (4000rsd) fixne tarife koja gubi smisao na jeftinijim stvarima.
U pitanju su mobilni telefoni tableti i tako te stvari, da mi je za nesto trebala dozvola ne bih se javljao u temi jer bi to bio potpuno drugi problem, cak sam i naveo primer da je bio mobilni u pitanju.

Nema svrhe filozofirati puno, da je to bilo u pitanju moje konstatacije ne bi imale smisao. Express sluzbe maltretiraju ljude, sto po sili zakona sto prikrivanjem sopstvene alavosti (4000rsd) fixne tarife koja gubi smisao na jeftinijim stvarima.
U pitanju su mobilni telefoni tableti i tako te stvari, da mi je za nesto trebala dozvola ne bih se javljao u temi jer bi to bio potpuno drugi problem, cak sam i naveo primer da je bio mobilni u pitanju.

Koliko često ti menjaš telefone i tablete, kada su ti više puta do sada vraćali pakete, a ti i dalje naručuješ?! Aaa, ti si jedan od onih što kupuju online, pa preprodaju ovde. Što ne kažeš, da ne trošimo vreme na "filozofiju".

Nije bitno da objasnjavam sta i kako bitno je iskustvo. Sustina je da ono sto sam napisao predhodno, tako je kako je za fizicko lice. Ko nadje racunicu radice ko ne onda nece...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poceli su ponovo da kraduckaju pakete zvucnik sa Gearbesta usao 24 maja u Srbiju (tracking broj) koji vazi samo do ulaska ovde i od tad mu se gubi svaki trag

Hehe... Ja sam se opeko za 3 paketa sa gearbest-a, koja su isto tako usla u srbiju i tu se gubi svaki trag. Od tad uvek uzimam tracking broj da ne bi cekao 3 meseca da mi vrate pare...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno