Pitam ih kako je moguće da 20ak dana tako stoji paket na carini bez ikakvih informacija, odgovor je bio "Mi imamo ovamo 3000 paketa" itd.
ako carina kaze da nemoze da propusti paket, trazi vam racun dozvolu za uvoz i ti fazoni, vi naravno ili nemate dozvolu za uvoz ili date racun oni ne priznaju, oni vam kazu da paket mora da se vrati nazad i posle 30 dana ce ga sami poslati nazad i da ce vam naplatiti lezarinu, onda vi potpisete da odmah se posalje paket nazad, i onda oni (pametni) lepo napisu da ste odbili paket a ne da oni nisu hteli da vam ga isporuce (velika razlika)
Bio sam u ovoj situaciji, tj prosto sam im rekao da me ne zanima nista prosto hocu cifru koliko treba da platim "ali gospodine vi morate" NE! ja ne moram nista, prihvatam paket ako hocete posaljite sa cifrom ako necete vratite i obrazlozite da niste hteli da mi isporucite.
Naravno rekli su da sam ja odbio
Možda su imali razlog da ti ne dozvole uvoz, a možda te samo maltretiraju.
Ja bavim uvozom i izvozom dve vrste proizvoda za koje su potrebne posebne dozvole/saglasnosti. Ove moje dozvole se lako dobijaju, samo je potrebno predati određene papire (ne traže ništa što već nemam baveći se tim poslovima) i platiti takse. I ne biti id1ot ako te pozovu za dodatne informacije.
Fizička lica uvoz često uvezu bez dozvole, jer carinici ne znaju da rade svoj posao, ali ima slučajeva i da cimaju ljude.
Spisak tarifnih brojeva za koje je potrebno priložiti dodatne isprave prilikom uvoza:
http://www.carina.rs/cyr/Zakoni/Odluka o određivanju roba zoriginal Sl. Glasnik RS 32 iz 2015.pdf
Ima i jedan dokument u kome je spisak institucija nadežnih za izdavanje dozvola.
Naravno, ako si upao u bazu da ti stižu paketi svakog dana, onda ima smisla da ti i ne dozvole uvoz.
Nema svrhe filozofirati puno, da je to bilo u pitanju moje konstatacije ne bi imale smisao. Express sluzbe maltretiraju ljude, sto po sili zakona sto prikrivanjem sopstvene alavosti (4000rsd) fixne tarife koja gubi smisao na jeftinijim stvarima.
U pitanju su mobilni telefoni tableti i tako te stvari, da mi je za nesto trebala dozvola ne bih se javljao u temi jer bi to bio potpuno drugi problem, cak sam i naveo primer da je bio mobilni u pitanju.
Poceli su ponovo da kraduckaju pakete zvucnik sa Gearbesta usao 24 maja u Srbiju (tracking broj) koji vazi samo do ulaska ovde i od tad mu se gubi svaki trag
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari