Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikad se ne zna sigurno 100%,ali oko 5000-6000din verovatno.

Uzeće ti kuću. [emoji2] [emoji4]

Jel narucivao neko male dronove tipa Cheerson cx10 i slicne?

Znam da ima zezanja oko velikih ali ne nadjoh nigde info za igracke.

Niška carina je vrlo efikasna u poslednjih par meseci. Već znate da nema ni teoretske sanse da vam stvari iz Kine prodju bez carine, pa makar je platili 1$. Sada vise ne prihvataju ni priblizno realne cene koje pisu na paketu. Meni vec drugi paket zaredom tako. Npr. uzeo sam Xiaomi Bluetooth zvucnik (placen oko 25$), na deklaraciji pisalo 20$. Ocarinjeno na 25.75$. Ta cena jeste realna, ne zalim se, vise pisem kao upozerenje drugima da znaju sta ih ocekuje. Kod telefona i skupljih stvari su uvek trazili dokaz o placanju, a sitnice su znale da prodju sa malim dazbinama.

Zdravo ljudi

Stigao mi tablet X98 plus iz Kine pre neki dan. Narucio sam ga na geekbying. Tablet ne radi dobro pa posle par dana prepiske i zvanja servisa dogovorili smo se da im vratim tablet na popravku...
Da li neko zna kakva je sada procedura oko vracanja...da mi ne bi ponovo naplatili carinu,, pdv itd..

Telefon Letv Le Pro x800, platio na ali-ju €246... Kinez napisao na paketu $87. Carinik procenio $200 i platio sam 7500 din (carinu i PDV).

Telefon Lenovo K80m, platio €188... Kinez napisao na paketu $112. Carinik procenio $200 i naplatio 7500 din (carina+PDV)

ODUSTAJEM :(

Pa, u suštini uštedeo si oko 2500 dinara, da su paketi imali pravi račun i da su carinili po pravoj vrednosti platio bi ukupno oko 17.500 din a ti si platio 15.000 din...

jel zna neko kakvi su carinicu u bosni mozda? kako procenjuju u odnosu na nase jel bolja ili losija situacija :)

jel zna neko kakvi su carinicu u bosni mozda? kako procenjuju u odnosu na nase jel bolja ili losija situacija :)

Bolja je, uglavnom sve pustaju... ne prave se pametni kao nasi, firmama je tek dosta lakse jer na umerene kolicine skoro za nista ne trebaju atesti (sto se tice tehnike)...

Zdravo ljudi

Stigao mi tablet X98 plus iz Kine pre neki dan. Narucio sam ga na geekbying. Tablet ne radi dobro pa posle par dana prepiske i zvanja servisa dogovorili smo se da im vratim tablet na popravku...
Da li neko zna kakva je sada procedura oko vracanja...da mi ne bi ponovo naplatili carinu,, pdv itd..

Pisao sam ja ovde, kako su meni rekli na carini kada sam ih kontaktirao.
I gledaj da posaljes kao pismonosnu posiljku, ako moze da stane u vecu kovertu, jeftinije je nego paket.

Za pismonosnu pošiljku ne mora koverta, može i kutija jedno su dimenzije bitne kao i težina. Zbir dimenzija D.Š.V. ne sme da predje 900mm, a najveća od te tri dimenzije sme biti najviše 600mm. Dok je težina je maksimalno 2kg.

Pisao sam ja ovde, kako su meni rekli na carini kada sam ih kontaktirao.
I gledaj da posaljes kao pismonosnu posiljku, ako moze da stane u vecu kovertu, jeftinije je nego paket.
Ok tako cu i ja...jedino oko placanja postarine cu morati ja da platim jos ako stavim vrednost bice preko 4.000din...bas nemam srece sa kinezima :(

Jel neko narucivao preko light in the box sajta? Ja imam jedan paket poslat 22.02. I jos uvek mi nije stigao, platio sam im 150$ i nikakav tracking number nisam dobio... :(

Nije mi poznat sajt i šta prodaju tj. šta si naručio (može da ima vema bitnu ulogu zašto nisi dobio paket) ali za 150 dolara si morao da dobiješ neki broj za praćenje paketa, za te pare si mogao i dhl isporuku da imaš!!

miniinthebox im je isti sajt sa koga sam prosle godine narucio (za komsiju posto je video da imaju Hr jezik pa mu bilo lakse da se snalazi)
2 sitnice (oko 10 i 16$) u razmaku od par dana, paketi takodje bez trackinga, poslato preko Malezije, dosli posle skoro 2 meseca
->> pitao za brojeve, odgovorali posle 2 dana da ne brinem i cekam - odlucio da vise ne uzimam od njih
+ zatrpavali mail dnevno sa po 5/6+ mail/spam/reklama i pored toga sto sam odradio odmah unsubscribe liste
+ komsa smarao kad ce stici, kad ce stici

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno