Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taj Krneta šta god mu dopadne on naplacuje pa makar samo PDV.

Potvrdjujem. I meni su precenjivali stvari ovih dana, i to značajno.

Meni stigao Xiaomi AC ruter, placen 30$, nije naplacen ni PDV ni carina, tako da ipak nisu nista zaostrili nego po onom starom "kako ti se zalomi..."

Gledam zadnjih par paketa i ne verujem da iz Kine sa Aliexpresa stižu za 15-20 dana, carina ih zadrži oko 5 dana. Al bolje ih ne hvaliti.

Zanima me ima li iko problem sa dobijanjem paketa iz inostranstva ? Konkretno Kina. Porucujem sa neta vec godinama i sa Aliexpressa i Dx.com ali evo vec 3-4 meseca ili mozda cak malo vise...apsolutno ni 1, jedini paket koji sam porucio mi uopste nije stigao.

Nikada nisam imao problema sa posiljkama, nisam cak ni carine placao u 99 % slucajeva ( uglavnom su to neke dzidza bidze jeftine bile..do 20-30 $ )

Poslednji paket koji sam dobio je bio bre 4-5 meseci i prvi paket koji su me ocarinili i potpuno odrali. Na 10 $ vrednosti paketa sam platio 800 din, 80 % je*enih.

Posle toga, nijedan jedini paket mi vise nije stigao. Cak su mi vise puta o svom trosku slali ponovo paket ali i dalje nista...pokusavao od drugih prodavaca..kao i sa dx.com da porucim i opet nista. Nista ne stize a ranije je tacno na 14 dana paket bio na vratima.

Imam jedno pitanje :D Da li kupovina sa ebay funkcionise normalno za srbiju? Posto su mi se svidele neke stvari, al reko da se raspitam ima li neka caka :D

Gledam zadnjih par paketa i ne verujem da iz Kine sa Aliexpresa stižu za 15-20 dana, carina ih zadrži oko 5 dana. Al bolje ih ne hvaliti.
Voleo bih da imam takvo iskustvo. Meni kao da čekaju zadnji sekund.
Zanima me ima li iko problem sa dobijanjem paketa iz inostranstva ? Konkretno Kina. Porucujem sa neta vec godinama i sa Aliexpressa i Dx.com ali evo vec 3-4 meseca ili mozda cak malo vise...apsolutno ni 1, jedini paket koji sam porucio mi uopste nije stigao.

Nikada nisam imao problema sa posiljkama, nisam cak ni carine placao u 99 % slucajeva ( uglavnom su to neke dzidza bidze jeftine bile..do 20-30 $ )

Poslednji paket koji sam dobio je bio bre 4-5 meseci i prvi paket koji su me ocarinili i potpuno odrali. Na 10 $ vrednosti paketa sam platio 800 din, 80 % je*enih.

Posle toga, nijedan jedini paket mi vise nije stigao. Cak su mi vise puta o svom trosku slali ponovo paket ali i dalje nista...pokusavao od drugih prodavaca..kao i sa dx.com da porucim i opet nista. Nista ne stize a ranije je tacno na 14 dana paket bio na vratima.
Šta kaže Tracking? Da te poštar ne potkrada? Za Dx nema šanse da ne šalju. insistiraj na trakingu , ili doplati ako treba, i vidi šta se dešava

642c34b5501af8c8708f37846e7eecf1.jpg

Od 29. Mi je posiljka na carini, i dan danas je! Kakva je to sramota, kazu imaju 1500paketa guzva opet neka, pa kada ne rade! Sramota!!!

Ako ti je za utehu nekada sam cekao i po 20+ dana da ocarine :)

Variralo je izmedju 2-25 dana kada sam nesto cekao da carine, zasto zaista ne znam :)

kinezi su dobri sa ovim reklamama za 8. mart i dan zaljubljenih pa izbacuju sad reklame to su trebali u januaru i decembru da bi stiglo do danasnjeg datuma, ko sad uzme usrecice dragu u maju ako ga ne uhvati carina :D

Stamota kako je spora nasa carina! A narucio sam i nesto preko light in the box sajta 21.februara bez trackin number-a to tek ko zna kada ce stici... Jos koliko ce me odrati za carinu...

Koliko vidim, zastoj je na gpc beograd, oni ga tupe. Meni stize uvek preko gpc nis i najduze ostane 5 dana na carini. Primio sam dva paketa u februaru i evo sad jos dva prosla carinu pa treba da mi stigne. Kod Nislija ide znatno brze.

Samo sto Nis naplacuje sve moguce posiljke.. Bg zna dosta sitnih stvari da propusti za dz bas zbog guzve..(poslednje meni sluske od 21$ bez dodatnog haraca)

Ja platim uvek nekih 300din te troskove tako da mi i nije strasno toliko. Bar stigne brze.

Danas me zove DHL kaze imate paket kako hocete da carinimo mi ili spediter... Sta da izaberem? Takodje su me pitali sta je u paketu ...

oni il neki drugi spediter =racunati za samo to trosak od, barem, 3300+ pdv na tu uslugu
te + carina/pdv na robu
npr na stvar od 100e je opterecenje oko 65-70e, brzo dodje paket ali papreno naplate

Brate mene je dhl drao uvek, moras da posaljes kopiju licne karte svasta, kazi da nemas racun ni order, i ako imas smanji cenu upola, i manje ce da carine, tako sam ja radio xD

Jel ovo znaci da sutra castim? 4dana od USA do nas i skoro2nedelje kod nas do mene...

Stvar od 25e mi naplatili 933din nashi velicanstveni srbi.Kinez na paketu napisao 12$ vrednost ali srbin kaze, NE!
Gladan sam i ocu da jedem jagnjetinu time shto cu da procenim na 100e.

zeznuli su te oko 200din, zaista nemas razloga da se zalis.

nisu ga zeznuli uopšte. pdv 20% + otvaranje i pregledanje paketa

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno