Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Haha, pazite ovo sad :D

Narucio ja one patike iz Belgije i sada kada sam video po trackingu da ce da mi ode na carinu i da nece proci bez dadzbina ja lepo posaljem ovom iz Belgije da ga pitam koliku je cenu stavio jer kada sam porucio napisao sam mu da stavi pravu cenu buduci da je iz Belgije i da je u eurima, najverovatnije ce da veruju toj ceni, tako su bar ovde pricali.

I sada on meni kaze stavio sam pravu cenu, da li ima neki problem...? Ja reko nema samo me zanima koliko ste stavili jer su sada na carini pa da otprilike znam koliko cu platiti za carinu jos ( ustvari za pdv, al ajde stavljam sve customs lakse je )... I nista umesto tu da se zavrsi komunikacija on mene pita da li je tvoja lokalna carina dozvolila da platis carinu, itd itd... ja vidim nesto se pogubio covek i sinoc mu lepo objasnim da je njegov paket stigao u moju zemlju da je na carinu kod nas, da ce ga oni zadrzati, kada dodje na red pregledati i proceniti vrednost koliko cu jos preko morati da platim za troskove carine...

I onda meni car jutros napise :D :

auZEej3.png

E sada ja nisam majmun da zloupotrebim ovo, ako mi budu lupali pdv na naznacenu vrednost znaci koliko stoji i koliko je zapravo placeno ja cu platiti i ok, necu nista traziti od njega da mi vraca, ali ako budu procenili na neku nerealnu sumu uopste necu dizati niti se zaliti niti me zanima, neka vrate on neka mi vrati novac i to je to.

Eto samo da vidite kakvih sve likova ima tamo. :d

Nisu oni likovi, samo nisu sve zemlje (i mentalitet) sabanski kao mi ovde. Otimanje na sve strane...

Inace meni su 4 AAA baterije (4 dolara) i head strap (2.5) na carini komedija

Haha, pazite ovo sad :D

Narucio ja one patike iz Belgije i sada kada sam video po trackingu da ce da mi ode na carinu i da nece proci bez dadzbina ja lepo posaljem ovom iz Belgije da ga pitam koliku je cenu stavio jer kada sam porucio napisao sam mu da stavi pravu cenu buduci da je iz Belgije i da je u eurima, najverovatnije ce da veruju toj ceni, tako su bar ovde pricali.

I sada on meni kaze stavio sam pravu cenu, da li ima neki problem...? Ja reko nema samo me zanima koliko ste stavili jer su sada na carini pa da otprilike znam koliko cu platiti za carinu jos ( ustvari za pdv, al ajde stavljam sve customs lakse je )... I nista umesto tu da se zavrsi komunikacija on mene pita da li je tvoja lokalna carina dozvolila da platis carinu, itd itd... ja vidim nesto se pogubio covek i sinoc mu lepo objasnim da je njegov paket stigao u moju zemlju da je na carinu kod nas, da ce ga oni zadrzati, kada dodje na red pregledati i proceniti vrednost koliko cu jos preko morati da platim za troskove carine...

I onda meni car jutros napise :D :

Pogledajte prilog 185404

E sada ja nisam majmun da zloupotrebim ovo, ako mi budu lupali pdv na naznacenu vrednost znaci koliko stoji i koliko je zapravo placeno ja cu platiti i ok, necu nista traziti od njega da mi vraca, ali ako budu procenili na neku nerealnu sumu uopste necu dizati niti se zaliti niti me zanima, neka vrate on neka mi vrati novac i to je to.

Eto samo da vidite kakvih sve likova ima tamo. :d

koji je sajt u pitanju?

Nisu oni likovi, samo nisu sve zemlje (i mentalitet) sabanski kao mi ovde. Otimanje na sve strane...

haha da li je moguce da se head strap otvara uopste

Koja carinarnica, BG ?

koji je sajt u pitanju?

Ma Ebay covece ja se iznenadio. :banana:
Ebay je za Ali svetiliste, nikad ni jedan problem a i ono sto sam imao resilo se u moju koristi bez ikakvih natezanja, dok sam ovamo mnogo vise problema imao na mnogo manje porucenih predmeta + kinezi bezobrazni samo tako, cenjkaju se, ne odgovaraju, salju pogresno....

Stvarno mi nije jasno koji je princip da se posiljka carini ili ne. Danas mi je stigao tempered glasa u stiropor kutiji prilično velikoj i naravno ništa, pre neki dan iz Nemacke stigla neka farba manji paket 10e vrednost i otvaran i naplacen PDV i otvaranje. Pravilo je da nema pravila verovatno gledaju i šta piše u opisu pa kada je telefon obavezno otvaraju i verovatno kad je neka elektronika

@marek

Ne otvaraju uvek kada je telefon u pitanju, bilo je ljudi ovde koji su se provukli I nisu nista platili za telefon.

Number (Registered): ********
Status: Transit
Destination: Serbia
2015-11-24 00:57 NL - NLAMSE, Prispeće
Origin: Netherlands
2015-11-26 00:41 The item has arrived in the country of destination
2015-11-24 20:58 The item is on transport to the country of destination
2015-11-24 00:57 The item is at the PostNL sorting center
2015-11-19 08:48 The item is pre-advised
======================================
Powered by www.17track.net

Kad da ga ocekujem na adresi ?
:)

Number (Registered): ********
Status: Transit
Destination: Serbia
2015-11-24 00:57 NL - NLAMSE, Prispeće
Origin: Netherlands
2015-11-26 00:41 The item has arrived in the country of destination
2015-11-24 20:58 The item is on transport to the country of destination
2015-11-24 00:57 The item is at the PostNL sorting center
2015-11-19 08:48 The item is pre-advised
======================================
Powered by www.17track.net

Kad da ga ocekujem na adresi ?
:)

Nema odgovora i to je to.Shto se pre pomirim, bice mi lakshe.

Koja carinarnica, BG ?

Ma Ebay covece ja se iznenadio. :banana:
Ebay je za Ali svetiliste, nikad ni jedan problem a i ono sto sam imao resilo se u moju koristi bez ikakvih natezanja, dok sam ovamo mnogo vise problema imao na mnogo manje porucenih predmeta + kinezi bezobrazni samo tako, cenjkaju se, ne odgovaraju, salju pogresno....

Nije ni sve tako bajno na ebayu. Kupio sam tampered glass za lg g2 na ebayu i stiglo mi je polomljeno staklo, slikao sam i kontaktirao sam prodavca. Sve je bilo ok i on me je pitao da li zelim da mi vrati novac ili da posalje ponovo. Posto mi se svidelo staklo trazio sam da mi posalje drugo. Naravno da nikada nije poslao i ja sam ostao sa polomljenim staklom. Posto je bilo 3 funte nisam zeleo da se makljam i pustio sam ga. U medjuvremenu sam sa alija narucio dva stakla za manje para i stiglo je u stiroporskoj kutijici za 2 nedelje. Staklo savrseno. Dakle u ovoj situaciji prodavac je mnogo profesionalnije zapakovao nego ovaj iz britanije.

Definitivno je sigurnije na ebayu zbog samog ebaya i paypala, ali ni na ali nikada nisam imao problem a imam oko 100 porudzbina od 1 dolar pa sve do 400 i vise dolara vrednosti.Ono sto nije stiglo uvek sam dobijao par nazad.

Nije ni sve tako bajno na ebayu. Kupio sam tampered glass za lg g2 na ebayu i stiglo mi je polomljeno staklo, slikao sam i kontaktirao sam prodavca. Sve je bilo ok i on me je pitao da li zelim da mi vrati novac ili da posalje ponovo. Posto mi se svidelo staklo trazio sam da mi posalje drugo. Naravno da nikada nije poslao i ja sam ostao sa polomljenim staklom. Posto je bilo 3 funte nisam zeleo da se makljam i pustio sam ga. U medjuvremenu sam sa alija narucio dva stakla za manje para i stiglo je u stiroporskoj kutijici za 2 nedelje. Staklo savrseno. Dakle u ovoj situaciji prodavac je mnogo profesionalnije zapakovao nego ovaj iz britanije.

Definitivno je sigurnije na ebayu zbog samog ebaya i paypala, ali ni na ali nikada nisam imao problem a imam oko 100 porudzbina od 1 dolar pa sve do 400 i vise dolara vrednosti.Ono sto nije stiglo uvek sam dobijao par nazad.
Jel može link do tih stakala za G2?
Ja sam uzeo jedno i ekran u gornjem delu nekad ne reaguje, a i oštetila ga devojka kad je pao pa bih uzeo drugo.

Zaista je sporo 74 dana vec cekam od kada sam kupio.

Dakle nije to DHL koji ima svoju kurirsku sluzbu....

To su vam ljudi koji rade po svojoj volji i nekom svom nahodjenju....moze da zavisi brzina isporuke i od samog proizvoda iz razloga zato sto ce tamo nekom proizvod prestavljati impresivno sredistvo za radi i iz tog razloga ce takav proizvod tretirati na taj nacin...neki drugi radnik ce opet drugacije postupiti...zavisi sve u cije ce ruke dospeti.

Neko ce mozda razmisljati zbog cega je neko kupio taj proizvod i iz tog razloga ce neke opet nove kerefeke da izmislja.Ovo sto ih nekoliko puta otvaraju i zatvaraju demantuje to.

A zasto sve to oni tako upravo rade?

Iz prostog razloga zato sto je svako tamo dosao da radi sa nekim ciljem...opet neki sa takvim necinom rada pokusavaju nesto da postignu...mozda bolje pozicije za posao gde je veca plata.....da budu bolje kotirani kod svog gazde....

E sad ako znate nekoga ko radi tamo mozete uvek da mu kazete da se raspita malo oko vaseg paketa,ali za tako nesto morate da se sprijateljite sa njim..inace ovako nece hteti.

Jel ovo znaci da je paket vec prosao ili se varam?

1.png

Prosli put kada sam primao paket imao sam status "PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED" 11 dana i na kraju sam platio samo PDV. A ovo mi je nesto cudno, mozda su ga samo propustili da skinu sa vrata. Inace u pitanju je dron od JJRC H8 Mini $25 (bez delova $13), Kinezi su napisali $11.46.

EDIT: ja se cudim, a ovako treba da bude sa svim paketima, ako je ispod 50e propustaj, prosli put sam imao power bank sto vredi manje od 50e, nisu ga otvarali i nista radili... samo drzali bez potrebe na carini.

Poslednja izmena:
Nije prosao, i dalje je na carini.

Pih majku mu, a isto ovako mi je pisalo prosli put kada mi je prosao paket: "61200 CARINA GPC BEOGRAD -", a kada je stigao "11003 IZMENIČNA POŠTA".
Bas isto to, samo sto sada fale oni dani "PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED" :D

Datum Mesto Faza Status Potpisnik
24.11.2015 13:13:00 SE - Otprema
25.11.2015 17:45:11 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
25.11.2015 18:25:40 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
26.11.2015 08:55:30 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

kakve su sanse da se ovo danas podigne u mojoj dostavnoj posti, da se ne jurim sa postarom sutra...?

Datum Mesto Faza Status Potpisnik
24.11.2015 13:13:00 SE - Otprema
25.11.2015 17:45:11 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
25.11.2015 18:25:40 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
26.11.2015 08:55:30 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

kakve su sanse da se ovo danas podigne u mojoj dostavnoj posti, da se ne jurim sa postarom sutra...?

Nikakve, jos je na carini

25.11.2015 13:48:3811003 IZMENIČNA POŠTAPrispeće

26.11.2015 08:42:3261200 CARINA GPC BEOGRADOd carine  

26.11.2015 08:50:3461200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRADOtprema  

Meni prošao raspberry pi 2 odmah, moraće poštar da se časti. :D

Kako je ovo moguce??? Izgleda da su pogresili datum pa je treca stavka skocila na vrh liste.

25.11.2015 10:51:00 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
25.11.2015 11:33:09 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
25.11.2015 12:10:34 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

ne znam gde gledate te informacije na onom kineskom sajtu ili na sajtu poste ?

74 dana cekam kao sto vec rekoh,a za nacin njihovog rada mozete da procitate na prethodnoj strani.

jel ovo znachi da mi ne gine carina ili ?

2015-11-26 15:44
The item is being processed by customs
11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu

ne znam gde gledate te informacije na onom kineskom sajtu ili na sajtu poste ?

74 dana cekam kao sto vec rekoh,a za nacin njihovog rada mozete da procitate na prethodnoj strani.

Sajt sa kog si narucio ti daje tracking number, i link za pracenje paketa. Iz Kine sve sto sam narucivao stize za 20ak dana: Fasttech, Gearbest i efun.top. Mozda i manje, dva paketa poslata 13. su od 25. u Srbiji. Obicna posiljka sa pracenjem i osiguranjem koje je negde besplatno a negde ispod 5 dolara.
Tvoja posiljka je verovatno izgubljena. Do sada si mogao da vratis pare preko Paypal-a

Sajt sa kog si narucio ti daje tracking number, i link za pracenje paketa. Iz Kine sve sto sam narucivao stize za 20ak dana: Fasttech, Gearbest i efun.top. Mozda i manje, dva paketa poslata 13. su od 25. u Srbiji. Obicna posiljka sa pracenjem i osiguranjem koje je negde besplatno a negde ispod 5 dolara.
Tvoja posiljka je verovatno izgubljena. Do sada si mogao da vratis pare preko Paypal-a

kome pricas ?
ne kontam..

Meni vidis da je citirao.Znam da moze da se prati preko tog sajta

Poslednje dve aktivnosti su:

Međusobno pečat je uvezen (domaći tranzit)
2015/10/14 11:14:26
Su uvezeni otvoriti, napomene (povratak)
2015/10/10 13:30:10

Carina ili sta vec kada sam ih zvao traze neki broj koji pocinje sa CW kako bi mogli da provere u svom sistemu i kazu da trazim od prodavca medjutim ovaj ne odovara.

Aha sad sam video..ima na tom sajtu i taj jos jedan sajt za postu svoju da proverim:

16.09.2015 17:31:00 CN - 523112
19.09.2015 16:02:00 CN - CNBJSA Otprema
28.09.2015 13:03:56 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
02.10.2015 10:06:47 62200 CARINA GPC NOVI SAD - Otprema
02.10.2015 16:43:25 20200 PC Novi Sad - 11003 IZMENIČNA POŠTA Otprema
02.10.2015 19:32:14 11003 IZMENIČNA POŠTA Otprema
07.10.2015 08:45:00 CN - CNBJSA Prispeće

To vama brze stigne zato sto ste iz BG meni sporo posto treba verovatno da idem u novi sad po to tako mi je i rekla neka zena kada sam ih zvao.

Poslednja izmena:

Eee pa ne radi se to tako, nije da te ja ucim radi kako hoces, al u toj situaciji ides na povracaj novca, pa tek ti onda porucis ponovo to, a ne tako kako si ti uradio... Imas i na ebay losih prodavaca ne kazem da nemas, ali mi sigurniji nego ali i mnogo manje sljama ima bar prema mom iskustvu, do duse ja od skoro narucujem sa alija ali vec imam 29 porudzbina i bice ih jos.

I ja sam imao situaciju na ebay za predmet koji je dosao 13 $ poluispravan, znaci moze da funkcionise ali hocu ako sam dao pare za novo da dobijem novo, prodavac poslao drugo bez problema a ovo zadrzao jes da mi stoji u podrumu, al eto jedan jedini problem na ebay na mnogo vecem broju narudzbi nego na aliju, ali opet kazem to je moje, mozda je kod nekoga obratno, mada mogu da se kladim da je ebay generalno mnogo sigurniji i zahvalniji od alija za kupovinu, cene ne bih komentarisao, nesto je jeftinije tamo nesto ovamo, bar u mom slucaju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno