Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
da. da... izgleda da ne umem da racunam 20% od 40 i kusur eura... znaci tu negde 1200 ukupno...

44 $ = 4890 +20 % = 980 porez znaci, ali nadam se da do ovoga nece doci a i ako dodje da ce da bude manji, jer su nadam se naznacili manju vrednost kako sam trazio.

44 $ = 4890 +20 % = 980 porez znaci, ali nadam se da do ovoga nece doci a i ako dodje da ce da bude manji, jer su nadam se naznacili manju vrednost kako sam trazio.

Ako nema racun, u 90% situacija ukoliko nije posiljka iz evrope, sami procenjuju ili traze po netu, tako da mogu da ti procene i na manje i na vise, kako ti se zalomi...

Ako nema racun, u 90% situacija ukoliko nije posiljka iz evrope, sami procenjuju ili traze po netu, tako da mogu da ti procene i na manje i na vise, kako ti se zalomi...

Znam to je glupo, jer oni uvek mogu da gledaju najvecu mogucu cenu koju nadju i ako sam ja ovo uzeo na popustu, najbolje bi bilo da za ovakve stvari uvedu lepo da im se dostavi sa PP naloga koliko je placeno i to je to, carine na tu pravu cenu i da nema zabune.

Veruj mi, nikad ne traze najvecu mogucu cenu, nema za tim potrebe.
Obicno procene ili tacno ili manje nego sto treba.

Carina na posiljke

Ja sam nedavno na tomassportu porucio jedan Jordan sorc koji kosta 22e + 10e shiping do srbije. Ocarinili su ga 1020. din. Sta reci ....
Uz sorc je stigla profaktura gde se vidi tacan iznos artikla.

Ma ja bre, sve zavisi sta te zadesi i kome zapadne i bukvalno kako je ko raspolozen taj dan, zato sam ja za uvodjenje sistema da im posaljes na mail ako je nesto kriticno, da se lepo vidi koliko si platio i to je to.

Evo konacno se pokrenulo sa carine stoji tamo danima, danas u 3 je bilo u Sapcu, tako da ocekujem sutra da postar donese i da se suocim sa svojom sudbinom.

Led lampa od 12$ porez naplatili 480dinara. Doduse odlicna lampa :)

Znaci naplatili su ti porez gotovo duplo, i posle kazu nece procene isto ili manje, ma sve mafija.
I sad npr koje su ti opcije da se zalis, jel se zalio neko, cisto me zanima, nece se niko zaliti za 100-200 din vise, ali me zanima procedura, ako se zalis da li ima sanse da ti prihvate zalbu i da koruguju cene jel uspeo ko ?

Znaci naplatili su ti porez gotovo duplo, i posle kazu nece procene isto ili manje, ma sve mafija.
I sad npr koje su ti opcije da se zalis, jel se zalio neko, cisto me zanima, nece se niko zaliti za 100-200 din vise, ali me zanima procedura, ako se zalis da li ima sanse da ti prihvate zalbu i da koruguju cene jel uspeo ko ?

Procedura i cena zalbe uslovljavaju da se ne isplati zaliti ukoliko ti ne omanu za vise od 1000 din... Sve ispod je samo cimanje, jednostavno razmisljas, nekad ne naplate uopste, nekad naplate manje a nekad te zeznu i uzmu vise ali si generalno kad racunas uvek tu oko nule...

Ја сам одлично прошао. Прије 2 дана ми је стигао Xiaomi Powerbank 16000mAh, плаћен 28,99$. У пошти ми наплатише 590 дин приликом преузимања.

Stiglo danas, da se plati 1040 dinara. I ako na carinskom listu pise da su carinili 40 $ po njihovom kursu od 111.82, sto cini 4472 sto dalje cini 894 poreza meni stiglo 1040 din, kontam da je to otvaranje i zatvaranje paketa, mada to nigde nije navedeno u cenu meni na papiru zvanicno stoji 894.5, vidim da su otvarali i posle ponovo lepili onom njihovom zutom trakom posta.

To treba posta da izda svoju uplatnicu a ne carina. Doduse, cak ni u BG mi ne daju to..

carina poste -> sluzbenici poste otvraju pakete, carinici samo pregledaju

Nisam nesto upucen oko narucivanja posiljki, pogotovo iz Kine.

Pa da pitam, video sam neki deo za iPhone koji kosta 8-9$. Ja ga narucim i platim, kada mi stigne, ako carina odredi neki nenormalan iznos dadzbine, jel ja mogu da im kazem ne vredi to toliko i slobodno vratite taj paket za Kinu jer ga necu preuzeti i necu puniti sugavoj drzavi budzet? :)

I jel bi proslo da narucim ~5 komada prednjeg stakla za iPhone 4S koje me ukupno izadje ~$4? Mislim, ako budu pravili problem za taj mali iznos i tu kolicinu, neka se nose...

Nije vazna cena vec kolicina, jedino ako ne otvaraju ili se smiluju, 5 komada uglavnom vracaju

Nisam nesto upucen oko narucivanja posiljki, pogotovo iz Kine.

Pa da pitam, video sam neki deo za iPhone koji kosta 8-9$. Ja ga narucim i platim, kada mi stigne, ako carina odredi neki nenormalan iznos dadzbine, jel ja mogu da im kazem ne vredi to toliko i slobodno vratite taj paket za Kinu jer ga necu preuzeti i necu puniti sugavoj drzavi budzet? :)

I jel bi proslo da narucim ~5 komada prednjeg stakla za iPhone 4S koje me ukupno izadje ~$4? Mislim, ako budu pravili problem za taj mali iznos i tu kolicinu, neka se nose...

Evo upravo sam ja to sa ovima sto su mi poslali paket sada diskutovao, njihov odgovor je bio :

''If the amount is too high and you don't want it, you may reject the shipment as "No such person in this address, return to sender" and we will refund you once we receive the parcel.''

trenutno 3 nedelje, bilo je nekad i 6... NS
ako ide preko bg, dodaj jos nedelju dana

Meni procenise paket na150$ koji sam platio 100$, a to sto sam kupio krece se u gugl pretrazi na prvih pet strana 100-110$ kad se ukuca pojam...umesto oko 3500 da naplate, lepo mi uzese 5400 din. :)

Moze li se nekako proveriti da li je posiljka na carini, nemam tracking number.
Narucio sam preko Ebay-a neki unimer pa da vidim da li je uopste stigao u zemlju?

Poslato sa China post flat airmail om.

Poslednja izmena:
Meni procenise paket na150$ koji sam platio 100$, a to sto sam kupio krece se u gugl pretrazi na prvih pet strana 100-110$ kad se ukuca pojam...umesto oko 3500 da naplate, lepo mi uzese 5400 din. :)

I neces da se zalis ?

Moze li se nekako proveriti da li je posiljka na carini, nemam tracking number.
Narucio sam preko Ebay-a neki unimer pa da vidim da li je uopste stigao u zemlju?

Poslato sa China post flat airmail om.

Ne moze ako nema tracking. Mozes postaviti link od tog unimera ?

Hoću da naručim brzinomer u vrednosti od 100€ uključujući i poštarinu sa bike-discount.de ili bike-components.de, pa me interesuje koliko će me odrati carina (Niška)?

Do sada sam naručivao stvari u vrednosti do 50€ i bili su po P.S.-u na vrednost koju Kinez stavi obračunaju PDV i to je to. Kontam da su sad Nemci u pitanju, staviće račun valjda pa neće biti više od 32% ili možda i hoće?

Ako može neko ko je imao iskustva sa Niskom carinom za robu od +50€ da podeli. Hvala.

Poslednja izmena:
Ja ću da naručim istu stvar sa alija za <10$

Hoću da naručim brzinomer u vrednosti od 100€ uključujući i poštarinu sa bike-discount.de ili bike-components.de, pa me interesuje koliko će me odrati carina (Niška)?

Do sada sam naručivao stvari u vrednosti do 50€ i bili su po P.S.-u na vrednost koju Kinez stavi obračunaju PDV i to je to. Kontam da su sad Nemci u pitanju, staviće račun valjda pa neće biti više od 32% ili možda i hoće?

Ako može neko ko je imao iskustva sa Niskom carinom za robu od +50€ da podeli. Hvala.
Kostace te 100e + 10% carina + 20%pdv + 300din otvaranje paketa +45din provizija poste
I ne zaboravi postarinu od 20eur!
tako to izgleda kad narucis sa bike discounta.
Ja ću da naručim istu stvar sa alija za <10$
Ja sam siguran da to sto on hoce odande da naruci za 100e nema sanse da nadjes na aliexpresu ni za kakve pare.

Hteo sam da naručim vrhove za olovku (nibs) za tablu za crtanje, i našao sam pakovanje od 50 komada. Kako će to gledati na carini? Celo to pakovanje košta 12$, neće valjda vraćati?

Mozda je malo offtopic, ali ova tema je najaktivnija pa da pitam ovde:

Iz UK treba da mi prijatelj posalje vecu kolicinu podataka (3TB) na hard disku. Da li cu ja platiti carinu/pdv na taj hard disk ili kako to ide? Cime je najbolje da mi posalje?

Isti taj hard ja treba da kasnije posaljem ja njemu nazad, koji su troskovi u tom slucaju?

Hvala

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno