Po kom osnovu oni nama naplacuju pdv kad su to stvari za licnu upotrebu, kad prelazis granicu ne naplacuju ti pdv na sve stvari koje nosis sa sobom
... kad prelazis granicu ne naplacuju ti pdv na sve stvari koje nosis sa sobom
Pretpostavljam da si se zalio i da su ti smanjili. Mene je bank izasao 3350 din, najbolje da mi naplate jos toliko i pdv. Imam fakturu sa naloga na pandawill-u na kojoj stoji da je uredjaj placen 28.99$.
Pa onda se vise isplati da carine nego da udaraju pdv, ponavljam. Kad kupis patike ili salamu u inostranstvu i kad to unosis u zemlju ne naplacuju ti porez a ni carinu osim ako nosis tonu![]()
meni na telenoru 2-3 dana i novac je tu...na intezi se cekalo 10ak dana.
Хвала.Za 15ak dana ce biti na racunu.
Je l' moze jos neko da potvrdi da li je porucivao skoro sa iHerba-a, ali DHL-om???
Hvala puno na odgovoru. Hteo sam barem još jednu potvrdu!Ja sam poslednji put porucio sa Iherb-a preko DHL-a 12.03 , stiglo 17.03 - sve uredu, kao i obicno. Kurir doneo na vrata, bez ikakvih dodatnih troskova. Pazim da vrednost robe u paketu uvek bude ispod 50 EUR (znaci bez uracunate postarine) i nikad nisam imao problema. Paket stigne za 4-5 dana.
Evo čisto da javim epilog. Poslao sam im na mail skrinšotove, paket sam danas preuzeo u pošti, naplaćen PDV tačno u cent po invoice-uStigao mi je danas paket na carinu (to će doći na obradu tamo sledeće nedelje) pa, iako ima invoice u paketu, hoću da im pošaljem skrinšot sa paypala i ebankinga čisto preventive radi...
Ozbiljno ili... Ja sam bio siguran da mi pdv ne gine. Nego juce sam im slao mail da vidim sta se desava sa mojim posiljkom, tj zasto jos nije poslata i danas odgovaraju da ce biti ship-ovana za dan, dva. Ajd da vidimo...
I banane što kupiš u prodavnici su za ličnu upotrebu, i meso iz mesare a ipak plaćaš PDV na to. Sva roba koja ima vrednost (a očigledno je da nešto što uvoziš ima vrednost, bezvrednog đubreta ima i kod nas kolko oćeš) podložna je naplati PDV-a. Carinici koji su zaduženi za naše pakete i on koji rade na graničnim prelazima nisu ista priča, ovi na granici gledaju krupne stvari koje ljudi švercaju, tu uzmu više nego na 10 malih paketića koje mi naručimo iz kine. Takođe, njima nije cilj da čekaš 5 dana da te puste preko granice dok ne pregledaju sve što svako nosi kao što je to sa poštanskim pošiljkama. A jesi li video koliki je red kamiona koji uvoze/izvoze robu, na graničnim prelazima? Tu se ubire najveća lova a ovi u kolima sa malom decom što vuku salame to im nije prioritet.Po kom osnovu oni nama naplacuju pdv kad su to stvari za licnu upotrebu, kad prelazis granicu ne naplacuju ti pdv na sve stvari koje nosis sa sobom
Ali zato je zakonodavac bio lukav pa je predvideo najpre naplatu PDV-a a u posebnim okolnostima i naplatu Carine, znači prvo ide PDV a onda ide Carina, inače carinu plaćaš i na pdvPa onda se vise isplati da carine nego da udaraju pdv, ponavljam.
Kakve veze ima sto je za licnu upotrebu?Po kom osnovu oni nama naplacuju pdv kad su to stvari za licnu upotrebu, kad prelazis granicu ne naplacuju ti pdv na sve stvari koje nosis sa sobom
To je nesto drugo ti kad na granici unosis robu do 100€ se ne carini niti oporezuje jer si he licno doneo a ovo ne donosis ti licno vec avionom dolazi.Pa onda se vise isplati da carine nego da udaraju pdv, ponavljam. Kad kupis patike ili salamu u inostranstvu i kad to unosis u zemlju ne naplacuju ti porez a ni carinu osim ako nosis tonu![]()
Jel to za Meizu?Pre neki dan, ocarinila me je Snezana Cirojevic, radnik prve smene. Na paketu je pisalo gift, i cena od 49$, videla je zensko ime na paketu, otovrila i procenila na 100 $, da bih sve skupa platila 3.690 din.
:smash:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari