Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam problem, zivim u Beogradu i primio sam vec puno paketa iz kine, treba da mi stigne neka sitnica i kad je pratim pise mi 63200 PC Kraljevo, Otprema! Da li to znaci da se otprema za Kraljevo i sta treba da radim sad?

Greškom su ti to poslali u Kraljevo, moraćeš da odeš do te pošte u Kraljevu i lično preuzmeš paket :d

Ko pisne... smaže :-devil-:

Imam problem, zivim u Beogradu i primio sam vec puno paketa iz kine, treba da mi stigne neka sitnica i kad je pratim pise mi 63200 PC Kraljevo, Otprema! Da li to znaci da se otprema za Kraljevo i sta treba da radim sad?

Ili su ti dali lazni broj ili je posta greskom skenirala za kraljevo ili su stvarno pogresili u sta sumnjam.

Ja bih ti odgovorio ali Sirius nesto rece na kraju svog izlaganja pa.... Evo recixu ti sacekaj a spomenucu i Aerodrom ti prelistaj unazad pa ces naci odgovor.
Imao sam identicnu situaciju pre dve godine samo sto je moj paket otisao greskom u NS a nije ostao u BG-u.
Eto toliko od mene.

Ispostavilo se da mi je pogrešan tracking number, pise da je paket urucen nekoj osobi u Tutinu.

Ispostavilo se da mi je pogrešan tracking number, pise da je paket urucen nekoj osobi u Tutinu.

Nije pogresan vec je namerno dao tudji tracking... otvori dispute i trazi kes nazad
Vec sam rekao da kinezi sve vise medjusobno trguju tracking brojevima i podvaljuju tudje i nadaju se da ce nekima pravo na dispute isteci

A sta sam ja rekao? Odmah otvori dispute i prilozi dokaze.

Amazon Import Fees Deposit iskustvo

Pogledajte prilog 165389

Ala brzo carini DHL... Za minut!

Šalu na stranu, imam osećaj da će ovo da me košta žestoko pošto je pošiljka nekih 70$ ukupne vrednosti.

Naručeno je preko Amazona koji je u startu uračunao "Import Fees Deposit" šta god to značilo. Ima li neko iskustva i zna li šta mogu da očekujem preko tog iznosa?

Evo kako stoje stvari:

Order Summary
Item(s) Subtotal: $31.99
Shipping & Handling: $30.16
Total before tax: $62.15
Estimated tax to be collected: $0.00
Import Fees Deposit $13.17
Grand Total: $75.32

Paket je stigao juče i ništa nije naplaćeno. Ništa generalno nije ni pisalo na paketu o finansijama. U samoj koveri račun sa ovim podacima.

Moguće je da je od tog depozita naplaćen samo porez. Videću da li će i koliko refundirati od depozita. I bez refundiranja ja ovo smatram povoljnim.

E sad, postoji jedna napomena, meni je amazon refundirao poštarinu, međutim to je urađeno kada je paket već bio na putu i nije nigde naznačeno ni na računu niti bilo gde.

Eto, možda nekome znači informacija.

Posiljka ti nije ni isla na carinu posto je vrednost ispod 50 €, a kad ide preko DHL ne naplacuju PDV ako nema carine. Zato je sve proslo tako brzo.

Nisam znao da su nas ubacili na AmazonGlobal Export Countries. To je dobra vest. Nemam vremena da proveravam, ali stavljanje na tu listu znaci da ono sto Amazon direkt prodaje salje i u Srbiju.

Pojasnjenje za Amazon Import Fee Duties link

For AmazonGlobal items, you won't be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the Import Fees Deposit we estimated...

If the actual Import Fees (paid by the carrier on behalf of the recipient to the customs and tax authorities of the destination country) are less than the Import Fees Deposit collected by us on your behalf, you'll automatically be refunded the difference to the payment method you used for the order...

Ah, OK. I ja imam ~30$ kao naknadu za "dusevnu bol" od neuspesne kupovine i vec koju godinu to cami tamo. 32$ postarina, how yes no ;-)

Možda čovek potvrdjuje. :)
Kao npr, žalbe se završavaju uspešno jeR na ovaj mejl šaljete dokaz o plaćanju. :-D

Само је знак упита грешком залутао на крај реченице... :-D

Zna li neko kakav je DHL kada se naruči npr 10 komada istog proizvoda ali ukupne vrednosti manje od 50$?
Da li dozvoljavaju takav uvoz bez plaćanja PDV-a ili možda naplaćuju neke troškove tipa špediciju da ali PDV ne ili ipak traže da uvoz ide na firmu?

Poslednja izmena:
Najbolje je da pozoveš dhl i da im tačno kažeš šta ti stiže.
Ovako laički, to najmanje zavisi od dhl-a. Carina odlučuje o svemu, a dhl može samo da ti naplati špediciju na svu muku. Ipak, svakako će biti voljni da te posavetuju kada ih pozoveš ako su imali takve slučajeve.

Ja bežim od njih k'o djavo od krsta. Čak i kada ih dobijem free radije biram mesec dana čekanja nego njihovu špediciju. Jednostavno, carina + porez + špedicija čini naručivanje neisplativim za sve osim za proizvode koje ovde ne možeš nikako nabaviti, imho.

DHL ima dil sa nekim shopovima kao sto je Sportdirect, mozda Amazon pa neki misle da se do 50$ ne naplacuje PDV ali to jedino vazi od tog dila... ako nesto kinez posalje i carina i DHL ne proguraju ima itekako da ide na carinski pregled

Jer nije isto kad robu posalje SD kojem se veruje i neki "kinez" ili neko trece lice

Ne naplacuje DHL PDV na pakete ispod 50 €. Dobio sam barem 10-ak paketa preko njih u poslednje 2 godine i nikada nije naplacen.

Ja sam imao samo dve pošiljke iz Kine preko DHLa i nisam ništa platio i jednu nedavno preko FedEx i isto nisam ništa platio a na paketu je pisalo da je vrednost 30$, da je išlo klasičnom poštom carinici bi 150% procenili na barem 50$ vrednost... Još FedEx nije ni lično isporučio pošiljku već je angažovao dejli za to o njihovom trošku.

Jel si dobijao i od kineza robu koja je veca od A5 koverte?

Nista nije bilo ni od SD-a, ni od Kineza a posiljke su uglavnom bile pakovane u kutije tezine oko 1-2 kg, koverte retko. Dolazilo je iz raznih drzava (Saudijska Arabija, Japan, UK, USA...).

Gde mogu da proverim kada je posiljka stigla na carinu i kada je prosla carinu? Vidim mnogi ovde ostavljaju te podatke...

Pa svaki radi posao...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno