Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
DHL ce insistirat na spediciji koja je 40e ali tada ces umesto 10% carine platiti 2-3% koja je vec carina za zvucnike.. tako da i nije neka razlika ako se radi po skracenom postupku gde je carina veca ali usluga DHL niza (jer neznam koliko rade carinjenje ako ide po skracenom postupku, posto neverujem da DHL radi skracen postupak free)

Poslednja izmena:
Nemam pojma po kom postupku rade, na checkoutu je uracunato 40e dostava...
Delivery time-5-10days
Poslao sam i mail pa ce valjda da mi pojasne postupak.

Nemam pojma po kom postupku rade, na checkoutu je uracunato 40e dostava...
Delivery time-5-10days
Poslao sam i mail pa ce valjda da mi pojasne postupak.

Ne pise na onom linku da je DHL, vec da je 40e flat fee do 30kg. To teoretski nema sanse da je obican DHL, jedino unutar Nemacke moze biti samo toliko flat fee.

Na onom shotu za checkout stoji 280e. Ako je carina 10% i pdv 20% izaci ce 280*1.3 = 364e
Kod domacih posle "skoka dolara" kostaju 440e...
@alfaunits
U okviru Nemacke je shipment 3e za sve preko 25e, dok za ostale zemlje ide od 8-30evra. Kada se selektuje Srbija, izbaci 40e flat rate za pakete do 30kg...

Poslednja izmena:
Znam. Ali 40e flat rate za 30kg ne moze nikako biti onaj DHL na koji vecina misli. Ta cena, za tu tezinu, moze jedino unutar Nemacke vaziti, znaci da ovo nije obican DHL shipment, nego nesto drugo. (airmail, registered mail, DHL Global Mail, nebitno - sve su to efektivno obicne poste, samo imaju/nemaju tracking, i jesu pouzdanije od obicne poste)

Nece ti to menjati mnogo, ali ako jeste - budi srecan sto je toliko jeftino. Ako nije - budi srecan sto verovatno nece imati spedicije :D

Pozdrav svima, novi sam na forumu i nadam se da cete mi pomoci da resim neke nedoumice sto se tice ove online kupovine.

Video sam na E bay-u jedne patike koj mi se bas svidjaju, i prodavac je iz Italije, pise da salje u Srbiju, i to pod shipping method pise:Altro corriere 48ore, pojma nemam sta to znaci btw...

Elem one kostaju nekih 100 eura, i sad mene interesuje koliko ce mi ovi nasi krvnici uzeti za carinu?

Pozdrav svima, novi sam na forumu i nadam se da cete mi pomoci da resim neke nedoumice sto se tice ove online kupovine.

Video sam na E bay-u jedne patike koj mi se bas svidjaju, i prodavac je iz Italije, pise da salje u Srbiju, i to pod shipping method pise:Altro corriere 48ore, pojma nemam sta to znaci btw...

Elem one kostaju nekih 100 eura, i sad mene interesuje koliko ce mi ovi nasi krvnici uzeti za carinu?

Pod shipping treba da pise cena kad se selektuje srbija ako ne pise kontaktiras prodavca i onda:
100e + cena transporta sigurno 10 do 30e + 32% carina i pdv na sve to

Naruceni okidaci iz Kine cene 28$, poslati 9. februara. Kod nas stigli 17. februara, cekali do danas. Nasi procenili na 20$ > osnovica 2133 din. PDV 20% izasao 426 din. Postanski troskovi 145 din.

Sta da kazem nego zadovoljan :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Meni u poslednjih 7 dana stigle3 posiljke i ni jedna nije otvarana, mada ni nisu neke cene...

Stigla su mi 2 mp3 plejera od po 20$ u razmaku od nedelju dana, ni jedan nije carinjen niti naplacena dostava. Doduse nisu imali treking brojeve i bili su u obicnoj vazdusastoj koverti.

Idemo redom...

1. Shipping metod koji si napisao važi za Italiju i označava isporuku u roku od 48 sati, nešto nisi dobro označio ili se cifra dobija na upit. Za patike, s obzirom da je gabaritna kutija, sigurno neće biti par eura.

2. Ako patike koštaju 100 eura, a npr. shipping bude dodatnih 20 eura, račun ide ovako: 100 + 20 + (100 + 20) x 0,32, što izađe ukupno 158,4 eura (38,4 eura bi bile dažbine).

Kakvi lopovi, ja sam zgranut.
Odgovorili mi zabari kazu salju u srbiju UPS-om i cena tog planinarenja je 45e.Znaci za porezom i shippingom me te gilje od 100 e kostaju 192e, isto kao u radnji u Knezu!

Meni se onda uopste ne isplati da kupujem gilje na netu, majke mi poludeo sam.

Ima li neko iskustva sta bi bilo kad bih iscimao da mi umotaju gilje u crnu djubretarsku kesu? xD

I sto su oni lopovi? Nije njihova stvar to sto moras da platis carinu i postarinu...

Nece biti carine ako kupujes u EU, ali ako uzimas iz Kine ili od bilo gde drugo van EU onda u zavisnosti od cene i tu ide carina... Sve drzave imaju neku carininu ako se uvozi iz druge drzave (ne racunajuci EU jer se tu sve gledaju kao jedna drzava sto se toga tice)

Pod shipping treba da pise cena kad se selektuje srbija ako ne pise kontaktiras prodavca i onda:
100e + cena transporta sigurno 10 do 30e + 32% carina i pdv na sve to

Brate, prekini da im odgovaras, kad nece da procitaju prvi post :D

Nece biti carine ako kupujes u EU, ali ako uzimas iz Kine ili od bilo gde drugo van EU onda u zavisnosti od cene i tu ide carina... Sve drzave imaju neku carininu ako se uvozi iz druge drzave (ne racunajuci EU jer se tu sve gledaju kao jedna drzava sto se toga tice)
Razlikuju se iznosi PDV i limiti koji se uopste ne carine, limiti koji se "carine" samo sa PDVom, i limiti preko kojih se sve naplacuje, kao i koliko cega moze da se uveze. (kada se uvozi od izvan EU)

Naravno da postoji razlika u iznosima pa sam to i napisao sto se tice same carine, a PDV nisam ni uzimao u obzir jer se on podrazumeva ako se placa i carina ;)

Kakvi lopovi, ja sam zgranut.
Odgovorili mi zabari kazu salju u srbiju UPS-om i cena tog planinarenja je 45e.Znaci za porezom i shippingom me te gilje od 100 e kostaju 192e, isto kao u radnji u Knezu!

Meni se onda uopste ne isplati da kupujem gilje na netu, majke mi poludeo sam.

Ima li neko iskustva sta bi bilo kad bih iscimao da mi umotaju gilje u crnu djubretarsku kesu? xD

Otvorili bi paket na carini, ako ima računa unutra naplatili carinu i pdv po njemu, ako ne naplatili bi na osnovu prve cifre koja bi im iskočila na internetu.
Sve države imaju carinu na proizvode kupljene napolju, naše dažbine čak i nisu među većima (10% linearno).
A to da se naplaćuje pdv neću ni da komentarišem.

Problem nenormalnih cena u našim prodavnicama nije carina i pdv, već odsustvo tržišta i nenormalne marže.

yeezys 2 sa alija za 60$ narucene, sad ce da vidimo kako stojimo po pitanju carine kroz mesec dana, vracam se sa quoteom na ovaj post i potencijalnim rantom ili hvalospevom kako sam ih zavrnuo, ko zna :D

u svakom slucaju patike peru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno