Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
16.12.2014 09:32:26 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
17.12.2014 10:07:35 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
25.12.2014 16:58:52 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
26.12.2014 11:04:29 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
27.12.2014 11:08:36 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

Meni piše ovo na sajtu pošte, razume se.

Sve što je do sad naručivano stizalo je mnogo brže i ne znam zašto se ovoliko dugo otprema. Hajde sačekaću, nije važno, ali promenih stan juče pa će stići na staru adresu. Baš se nerviram, a još je crnje što neću biti u Bg-u do 5. januara.

Ne znam sta si porucio, ali ako je neka manja stvarcica, tipa maska za telefon, futrola itd ( stvari koje mogu da stanu u sanduce ) moze vrlo lako da se desi da ako nije naplacena carina itd da to postar ubaci u sanduce jer je to OMP ( obican medjunarodni paket ).

Da zato bolje ako ima ikog u kuci/stanu da ne govore da se odselio, ako je stan prazan onda nije problem

Ja sam podstanar, nadam se da neće saznati da se odselih. Stari stan je od novog udaljen 500 metara. Neke stvari se ne mogu predvideti mesec dana ranije, kao što je selidba. Iskreno se nadam da će sve proći kako treba i da ću moći da preuzmem pošiljku, koštala je oko 40 evra. Nije mala stvarčica, sportska odeća je u pitanju. Poznajem jednog poštara u kraju koji će mi javiti ako dospe moja pošiljka kod njega.

Poslednja izmena:
Ja sam podstanar, nadam se da neće saznati da se odselih. Stari stan je od novog udaljen 500 metara. Neke stvari se ne mogu predvideti mesec dana ranije, kao što je selidba. Iskreno se nadam da će sve proći kako treba i da ću moći da preuzmem pošiljku, koštala je oko 40 evra. Nije mala stvarčica, sportska odeća je u pitanju. Poznajem jednog poštara u kraju koji će mi javiti ako dospe moja pošiljka kod njega.

Onda opusteno, cisto ga kontaktiraj, kazi adresu gde zivis, mozda kolega njegov nosi taj kraj grada, trazi telefon ot tog postara i objasni mu i ostavi mu novu adresu neka negde zapise pa kad mu stigne nek ti prebaci na drugu adresu. Problem kod medjunarodnih posiljaka je ta sto 99% niko ne ostavi neki kontakt telefon primaoca, pa ako nesto krene po zlu ne mozes nikoga kontaktirati.

Može to i ovako: nađem danas na pragu bačen paketić (srećom nije polomljen, jer je Kinez upakovao u kutijicu od malo debljeg stiropora). Za taj paketić tracking Kineza kaže ovo:

Destination Country-Serbia
2014-12-12 00:00 Serbia Arrive at Serbia Airport-(Yanwen's Track End)

Original Country-Yanwen To China Post Air Mail
2014-12-07 00:00 BeiJing Handled by Airline
2014-12-06 00:00 Beijing Internationg Mail Center Prepare to Dispatch
2014-12-05 00:00 BeiJing Arrived at Beijing Internationg Mail Center
2014-12-05 00:00 Beijing Internationg Mail Center Received
2014-12-03 20:00 ShenZhen Despatched from ShenZhen Yanwen Sorting Center
2014-12-03 18:00 ShenZhen Arrived at ShenZhen Yanwen Sorting Center

A tracking srpske pošte kaže ovo:

Ne postoje podaci o ovoj pošiljci.

Pa kad pošiljka već ne postoji, normalno je da je baci na prag (srećom moj) i da mu ne treba nikakav potpis.

Poslednja izmena:
Yanwen nema pracenje u srbiji.

To vidim, samo sam (očigledno pogrešno) mislio da svaki paket, odakle god dolazio, kada padne srpskoj pošti u ruke postaje predmet zavođenja i praćenja srpske pošte, jer je ona ta koja paket treba da uruči i da "zna" šta se dešava sa svakim paketom koji je preuzela (zadužila).

To vidim, samo sam (očigledno pogrešno) mislio da svaki paket, odakle god dolazio, kada padne srpskoj pošti u ruke postaje predmet zavođenja i praćenja srpske pošte, jer je ona ta koja paket treba da uruči i da "zna" šta se dešava sa svakim paketom koji je preuzela (zadužila).

Tvoj paket se vodio kao OMP ( obican medjunarodni paket ), za takve pakete se nikakva evidencija ne radi.

Poslednja izmena:
Problem kod medjunarodnih posiljaka je ta sto 99% niko ne ostavi neki kontakt telefon primaoca, pa ako nesto krene po zlu ne mozes nikoga kontaktirati.

Meni uvek na paketu stoji broj mog mobilnog telefona, nikad nije bilo da ga nema odštampano, možda ti kojima ne piše možda nisu ni dali kontakt telefon pa kinez ili ko vec šalje ne može ni da napiše broj.

Meni uvek na paketu stoji broj mog mobilnog telefona, nikad nije bilo da ga nema odštampano, možda ti kojima ne piše možda nisu ni dali kontakt telefon pa kinez ili ko vec šalje ne može ni da napiše broj.

Tu i bude kontakt, ali kod paketa koji nisu sa ebaya i drugih sajtova za prodaju nema u 99% slucajeva. Mislim na pakete kad nekome babatetka iz austrije salje paket pa em dodje sve rucno ispisano em nema nikakav kontakt telefon :D

Tu i bude kontakt, ali kod paketa koji nisu sa ebaya i drugih sajtova za prodaju nema u 99% slucajeva. Mislim na pakete kad nekome babatetka iz austrije salje paket pa em dodje sve rucno ispisano em nema nikakav kontakt telefon :D
Konkretno sam mislio na aliexpress, jer tamo godinama kupujem i uvek odštampaju broj telefona.
E to kad babatetke šalju to je druga stvar i to ti verujem. Pogotovo što to i radiš pa znaš.

Onda opusteno, cisto ga kontaktiraj, kazi adresu gde zivis, mozda kolega njegov nosi taj kraj grada, trazi telefon ot tog postara i objasni mu i ostavi mu novu adresu neka negde zapise pa kad mu stigne nek ti prebaci na drugu adresu. Problem kod medjunarodnih posiljaka je ta sto 99% niko ne ostavi neki kontakt telefon primaoca, pa ako nesto krene po zlu ne mozes nikoga kontaktirati.
Taj telefon i nije tu zbog poste vec zbog carine da bi te mogli kontaktirati.
Posti ne pada na pamet da zove primaoca.

To je normalno pretpostavljam da čovek to zna jer je u tim vodama. Koliko sam skapirao čovek radi u Pošti.

Posta nije obavezna da zove primaoca. Ali to ne znaci da postar/kurir pe nece okrenuti primaoca ako dodje u situaciju da je adresa necitka, netacna itd. Manji paketi sa sajtova za prodaju se isporucuju preko postara. Vece i skuplje uglavnom isporucuje dhl ili post express. Kad meni kao kuriru dodje paket iz inostranstva skoro nikad nema nekog kontakt telefona a to bi u mnogome olakšalo posao, jer mnogo puta se desi da se ne vidi ulica i broj a meni licno bude zao da vratim posiljku kao nepoznatu. A sa druge strane sitnice koje dolaze preko poste iz inostranstva se tretiraju kao i razglednice, sve to ide u sanduce i naravno da postar nece zvati, ubacice u sanduce i tjt.

Meni postar rece da oni ne zovu iako im uvek jasno stajao broj. Post express zove.

Ako nekog interesuje juce je radjen 16.12
caf6f4e4275902b34fe7207c7dc70cde.jpg

Meni juce stigla posiljka (ostavljen papiric koji je usao uz emlju 21.12.), ako im je verovati...
Screenshot.png

Samo je problem preko ove dostave sto kad udje u Srbiju, vise ne moze da se prati pa ne znam do kad je bio na aerodromu...

EDIT: Samo da naglasim, radi se o Novom Sadu.

Poslednja izmena:
Meni je danas odrađen paket koji je stigao 16.12.

12.12.2014 21:30:00 FR - FRCYMA Otprema
16.12.2014 10:14:48 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
16.12.2014 10:20:48 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
30.12.2014 11:53:55 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

^^
Meni je slična situacija. Svratio sam malopre do pošte, nije još kod njih, a planiram i sutra. Mada će mi verovatno doneti...

Meni je danas odrađen paket koji je stigao 16.12.

12.12.2014 21:30:00 FR - FRCYMA Otprema
16.12.2014 10:14:48 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
16.12.2014 10:20:48 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
30.12.2014 11:53:55 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Isti status imam i ja od danas a moj paket je stigao 27.12.2014 evo fotka :)

Prilozi

• ScreenHunter_01 Dec. 30 15.53.jpg
    ScreenHunter_01 Dec. 30 15.53.jpg
    23.7 KB · Pregleda: 186
Meni stigla sad neka sitnica sa ebay-a posle 40 dana. Bez TN. Bas sam sinoc javio prodavcu da paketa jos nema i on danas stigne. A estimated time je bio bas danas :)

Ljudi, da kazemo da moram da kupim na amazonu najnoviju Nokiu Lumiu, jer tamo imam dosta na nalogu a ne moze da se digne, samo da se narucuje. Posto ne salju oni, moram da puknem 70$ na shipping. A telefon je 500$. Da li to znaci da moram jos da placam 10% takse, to je 50$, i 20% poreza 100$ ako narucujem? Ja koliko kontam ovo je tacno, a ako jeste onda je stvarno strasno.

Ljudi, da kazemo da moram da kupim na amazonu najnoviju Nokiu Lumiu, jer tamo imam dosta na nalogu a ne moze da se digne, samo da se narucuje. Posto ne salju oni, moram da puknem 70$ na shipping. A telefon je 500$. Da li to znaci da moram jos da placam 10% takse, to je 50$, i 20% poreza 100$ ako narucujem? Ja koliko kontam ovo je tacno, a ako jeste onda je stvarno strasno.

Ma jok ne moras, gde si to cuo

Prvi put mi stiže pošiljka DHL-om, pa sam hteo da pitam iskusne kada mogu da očekujem da stigne. Koliko čitam statuse, završeno je carinjenje i ne znam šta je još ostalo. Englez na Ebay je procenjivao da pošiljka stiže između 5. i 12. januara. Pretpostavljam da su neradni dani 1. i 2. i 3. januar i da može da stigne najranije 5. januara?
cZFcp2H.png

Prilozi

• cZFcp2H.png
    cZFcp2H.png
    43.3 KB · Pregleda: 113
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno