Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pretovarana tacka znaci da je uslo u zemlju...
Za Hr jedino je bolje mozda ako je roba iz EU, sto se tice kineske robe slicno je kao i kod nas, mada neznam detalja koliko deru i koliko se ceka ali je postupak identican

Za Bosnu znam da manje zezaju, da na manje pakete uglavnom ne naplate nista, firmama pustaju za sopstvene potrebe bez atesta (za manju kolicini robe (do 50kom) koja se ne proizvodi u bosni) i ostalih gluposti, itd

Poslednja izmena:
E hvala ti puno...
Mislio sam da cu mozda paket moci za koji dan da ocekujem...ali dobro, kad stigne-stigne.

capture2.jpg

Ima li ko iskustva sa porucivanjem ekrana za telefon? Komad, ne na veliko.

Ma narucivao sam sto sta, ali ovo je bas delikatan deo, i doduse veliki je rizik. A i dosta se uvozi (ne konkretno tog koji meni treba, ali carenicima to izgleda isto). I ako ce da rebnu na carini ni ne isplati se.

04.12.2014 18:42:00 CH - SGSINS
22.12.2014 23:10:00 CH - DEDIET Otprema
22.12.2014 23:10:00 CH - DEDIET Prispeće
22.12.2014 23:10:00 CH - DEDIET
24.12.2014 11:41:12 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
24.12.2014 11:55:00 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
26.12.2014 14:12:57 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
27.12.2014 11:08:36 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

Predpostavljam da ovaj paket mogu оčekivati do pravoslavne nove godine?

To je bilo nekad tako...sad to isto stigne za 7-10 dana i onda na carini lezi 20 dana.

Ne bih da idemo u offtopic ali ti nisi jedini koji porucuje ovde. Ja sam porucio preko 80 stavki u zadnja 4 meseca i tacno znam za koliko sta stize iz Kine (sem ako ne placas DHL, ako sto rekoh). Nema niti jednog paketa koji mi je stigao za 10 dana, tako da optuzivati nekoga na osnovu neispravnih informacija je glupo (a i sama generalizacija nije primerena). Reci da su svi neradnici i da se samo hvataju za kvake je bezobrazno, jer da je tako ti bi na svoj ljubljeni paket cekao bar 3 meseca.

Ukoliko zelite da budete gospodski usluzeni i da vam paketi stizu za par dana, a ne za par nedelja, platite adekvatnu uslugu (UPS i DHL ciji paketi ne cekaju 5-7-x dana na carini).

A sad, da ne polemisemo vise o kadrovskim i sistematskim problemima ove drzave kojih ima - ovo nije tema za te stvari.

Poslednja izmena:
Nije ni DHL neka cvecka. Ako paket treba da se carini retko zavrse proces za manje od 5 radnih dana.

A sad, da ne polemisemo vise o kadrovskim i sistematskim problemima ove drzave kojih ima - ovo nije tema za te stvari.
Ne moramo da polemišemo. Al' ne moramo ni da se pravimo kako je sve to ok, kako su naši bedni paketi nebitni i kako smo bezobrazni što za svojih 10% carine, 20% PDV-a, 100 din. za 10 sec. poštarevog posla i min. 45 din. da pošta, državna firma, prosledi te naše pare carini, državnoj službi, očekujemo razumne rokove. Ne znam za čije babe zdravlje bi bilo ko zauzeo apologetski stav prema "državi" u konkretnoj situaciji očiglednog javašluka i korupcije. Najgori među nama vode državu i ova situacija je odličan pokazatelj toga. Odličan primer problema koji se lako rešava prostim softverom i sa nešto organizacije i kadrovske politike, ali se zbog nesposobnosti zaduženih ne rešava.

Hteo bih da narucim neke knjige sa amazona. Jel ce mi udariti carinu na to ako je preko 50evra? :)

Pretovarana tacka znaci da je uslo u zemlju...
Netacno IZMENICNA POSTA-prispece znaci da je stiglo u zemlju, ako malo bolje pogledas ovaj SS koji je postavio njegov paket je 25 usao u zemlju, a ne 27 kad je bila pretovarna tacka. Opet dezinformacije..... Mozda nisam trebao da napisem ovo ali zbog drugih koji zele tacnu informaciju a ne odokativnu morao sam da reagujem.

Dakle pretovarna tacka ne znaci da je uslo u zemlju tada, uzlo je na izmenicnoj posti 11003 sto je posta na aerodromu ''Nikola Tesla'' u prispecu u zemlju.

Još jednom Carina nije Pošta i prebacivati odgovornost ovde na poštu nije uputno...Pošta samo raznosi pakete ali oni ništa ne mogu dok se ne ocarine.

Fensi kurirske službe kod nas su više jedna jako tužna i negativna priča nego profi...iskreno moje mišljenje je da je pošta ipak broj 1 u poslu pa onda idu svi ostali voleo to neko ili ne.

Ova tema odavno nema više veze sa nekim suvislim pitanjima jer se ista pitanja vrte unazad već jedno 600 stranica. Tako da je treba pretvoriti u FAQ i zaključati kao što je alfa pokušao ili pustiti da ide priča svojim tokom.

Apsolutno je opravdano da se zahteva bolja usluga jer na kraju preko poreza tu se naši novci slivaju (da ne govorim da mislim i da postoji neka obaveza od 5 radnih dana da se izvrši carinjenje)...kao neko ko bar 20 godina poručuje razne stvari mogu da kažem da je Carina sve sporija i sporija zašto pa ima raznih teorija ali nisu ni važne. Za krajnjeg korisnika je važan samo rezultat.

Problem ovog zahteva jeste što se ništa neće postići kukajući ovde već "smarajući" carinu...možda im pisati email, pisma, čestitke i pozdrave možda pokušati i uplesti neke novinare....žaleći se ovde niko ništa neće postići.

Ja zaista mislim da ovu temu treba zaključati i ostaviti samo FAQ.

Poslednja izmena:
Ja sam porucio preko 80 stavki u zadnja 4 meseca i tacno znam za koliko sta stize iz Kine (sem ako ne placas DHL, ako sto rekoh). Nema niti jednog paketa koji mi je stigao za 10 dana, tako da optuzivati nekoga na osnovu neispravnih informacija je glupo (a i sama generalizacija nije primerena).
Nevezano za samu organizaciju carine, ali pogledaj malo tracking na zadnjih... 50-ak stranica. Ljudima dolazi paket za manje od 10 dana (ja sam imao 2 koja su za 4 radna dana stigla do nase carine iz Kine i HK), pa su na carini dzamili mnogo duze.

Vi sto porucujete po 20 paketa mesecno niste nikakav reper za nas ostale - vi ste, u stvari, verovatno razlog za celokupni zastoj :D

Ma narucivao sam sto sta, ali ovo je bas delikatan deo, i doduse veliki je rizik. A i dosta se uvozi (ne konkretno tog koji meni treba, ali carenicima to izgleda isto). I ako ce da rebnu na carini ni ne isplati se.

Naručivao sam jedno 5-6 komada, doduše svi su bili ispod 30/40$. Nijedan nije otvaran niti bilo šta.

Ima li ko iskustva sa porucivanjem ekrana za telefon? Komad, ne na veliko.

Narucio sam drugaru, stigao je za 2 nedelje, nista nisu dirali paket na carini, ali kvalitet je losiji od originala (a skoro 50€ kostao)...

Kvalitet ekrana, naravno, je veoma uopstena kategorija i zavisi od toga koji konkretan ekran je narucen. Cesto roba sa ebay-a iz Evrope bude neznatno skuplja, a vreme isporuke bude 3-4 puta krace nego iz dalekoistocnih krajeva. Kvalitet je, u najmanju ruku, isti, a cesto i bolji.
Pozdrav

Ne bih da idemo u offtopic ali ti nisi jedini koji porucuje ovde. Ja sam porucio preko 80 stavki u zadnja 4 meseca i tacno znam za koliko sta stize iz Kine (sem ako ne placas DHL, ako sto rekoh). Nema niti jednog paketa koji mi je stigao za 10 dana, tako da optuzivati nekoga na osnovu neispravnih informacija je glupo (a i sama generalizacija nije primerena). Reci da su svi neradnici i da se samo hvataju za kvake je bezobrazno, jer da je tako ti bi na svoj ljubljeni paket cekao bar 3 meseca.
Nisi ni ti jedini...a kao sto vidis ima ovde sasvim dovoljno ljudi da potvrde da paketi stizu i za manje od 7 dana, a opet na carini stoje od 12-20 dana.
Ako treba i neki SS nije problem...

Ali slazem se, nema smisla ici dalje u OT.

Netacno IZMENICNA POSTA-prispece znaci da je stiglo u zemlju, ako malo bolje pogledas ovaj SS koji je postavio njegov paket je 25 usao u zemlju, a ne 27 kad je bila pretovarna tacka. Opet dezinformacije..... Mozda nisam trebao da napisem ovo ali zbog drugih koji zele tacnu informaciju a ne odokativnu morao sam da reagujem.

Dakle pretovarna tacka ne znaci da je uslo u zemlju tada, uzlo je na izmenicnoj posti 11003 sto je posta na aerodromu ''Nikola Tesla'' u prispecu u zemlju.

Tacno ali meni je uvek iza pretovarne tacke odma nakon par sati isla izmenicna posta

Nisi ni ti jedini...a kao sto vidis ima ovde sasvim dovoljno ljudi da potvrde da paketi stizu i za manje od 7 dana, a opet na carini stoje od 12-20 dana.
Ako treba i neki SS nije problem...

Ali slazem se, nema smisla ici dalje u OT.

Plaćeno 08.12, poslato 12.12, napustilo HK 14.12, stiglo kod nas 16.12. Doduše na ebayu mi tamo u opciji kada je poslato piše odmah 08.12 kao i kada sam platio i kada mi je dao feadback ali je lik pisao da je poslao 12.12.
Znači od trenutka kada je on šutnuo paket u poštu do trenutka kada je stiglo tačno u našu poštu je prošlo tačno 4 dana(+- vremenske razlike).
Nije to jedini primer, to mi se dešava često i slobodno mogu reći da je preko 10 dana puta kina-srbija kod mene baš bilo retko.

Tacno ali meni je uvek iza pretovarne tacke odma nakon par sati isla izmenicna posta

Pretovarnu tacku imaju ljudi koji su van Beograda tj. onima kojima se carini u drugim mestima recimo u carini u NS, NI, za pakete u BG ne postoji pretovarna tacka.

Ako ne mozete da se strpite par dana za vase dildoe, vestacke djoke, vibratore, kablove i futrole, onda nemojte ni da porucujete (ili platite DHL, brze ce da bude svakako).
Ja sam porucio preko 80 stavki u zadnja 4 meseca i tacno znam za koliko sta stize iz Kine...
Sta ce ti toliko dildoa, vestackih djoka, vibratora, kablova i futrola? :d

Elem, mene su pre nedelju dana prijatno iznenadili: preko eBay-a iz Kine/HK narucio neke glupu plastikui (svega 1$ vrednost), i stiglo mi za <20 dana a nisam je ocekivao pre januara. Naravno kinez po automatizmu napisao 5$ declared value :)

Pretovarnu tacku imaju ljudi koji su van Beograda tj. onima kojima se carini u drugim mestima recimo u carini u NS, NI, za pakete u BG ne postoji pretovarna tacka.

Pa u 90% slucajeva nemam pretovarnu tacku, tako da ko zna sta je u pitanju, mozda neki drugi aerodrom pa se vrsi tranport do BG pa odatle sortira za dalje, ali definitivno pretovarna tacka treba da je u zemlji barem je to moje iskustvo

Poslednja izmena:
16.12.2014 09:32:26 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
17.12.2014 10:07:35 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
25.12.2014 16:58:52 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
26.12.2014 11:04:29 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
27.12.2014 11:08:36 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

Meni piše ovo na sajtu pošte, razume se.

Sve što je do sad naručivano stizalo je mnogo brže i ne znam zašto se ovoliko dugo otprema. Hajde sačekaću, nije važno, ali promenih stan juče pa će stići na staru adresu. Baš se nerviram, a još je crnje što neću biti u Bg-u do 5. januara.

Pa posiljka te ceka u posti 5 radnih dana (tako da zbog neradnih dana i ako prodje sutra carinu cekat ce), kad znas da si duze odsutan moras podneti zahtev u posti da te ceka 30 dana, kako ne bi vratili nazad

To nam pišu svima ista vremena, kada će stići ja ne znam...Ali mislim da tek tamo 05-06.01 ;)

To mi i odgovara, tako 5.-6.1. da stigne. Nisu nikakvi dildoi, vibratori, a ni sexy veš da naglasim. Čekam neku sportsku opremu. ,)

Pa posiljka te ceka u posti 5 radnih dana (tako da zbog neradnih dana i ako prodje sutra carinu cekat ce), kad znas da si duze odsutan moras podneti zahtev u posti da te ceka 30 dana, kako ne bi vratili nazad

Cekace ga u posti ako bude izvestena, tj ako se ostavi izvestaj. A ako npr postar od nekoga sazna da se odselio posiljka se vraca odmah posiljaocu, sa naznakom da se primalac preselio itd.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno