Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvinjavam se unapred ako je vec negde odgovoreno, ali prostom pretragom, ne nadjoh odgovor.
LM, narucih nesto prvi pu sa iherb-a, status narudzbine je trenutno Ready to Pick, tako da verujem da ce u narednih par dana da posalju tu.
Kao nacin dostave izabrah onaj najjeftiniji air mail bez tracking broja. E sad konacno pitanje :) Ne postoji nacin pracenja ni kada udje u Srbiju? Tj jedini nacin da budem siguran da je to pristiglo je ili zuti papiric ili postar ? :)

Tako je, nema nikakvog praćenja. U stvari kad uđe u Srbiju oni će da mu nalepe broj samo što ti nikako ne možeš da ga saznaš.

Zadnjih 5 pari patika mi je carinila evica, ali samo evica. Ostali paketi koji su mi stizali sve bez problema, ali patike izgleda mnogo voli da opali po pechatu :D
Al da ne gresim dusu, u slucajevima kada joj je cena bila sumnjiva uzimala je razumne kataloske vrednosti tako da i nije bilo "dranja"...

meni je neka milena koliko se secam i to vec jedno 5-6 puta..drugi niko...strasno..

Prvi put sam platio dadzbine na nesto i lepo su mi izracunali. Samo pdv i otvaranje. Dosta puta nisam ni dinar dao, tako da mi nije krivo sto su mi za ovo uzeli, mada nisu ni morali jer je konopac u pitanju :-D

Pade mi na um jedna mozda suluda kombinacija :)
Imam drugara u Kini i mislio sam da mi kupi Xiaomi Mi TV2, sa sve soundbar-om i subwooferom (4k prelep 49 tv za cca 550eur)
Pitah xiaomi za pakovanje i tezinu, ali jos uvek ne odgovaraju.

Na ali-u nadjoh sledece:

HTB18uG.FFXXXXc3aXXXq6xXFXXXX.jpg

Sta je ideja. Posto vec putuje tamo i naravno se vracam ... samo sa rucnim prtljagom, imacu 30Kg cekiranog prtljaga na raspolaganju i maximalne dimenzije 45cm x 72cm x 90cm. Naravno, u jednoj dimenziji pakovanje tv-a prelazi ova ogranicenja, ali opet sa druge strane, x puta sam video da nose surf daske, pa kapiram da postoji opcija da se to "utovari" ali to cu vec proveriti sa Etihadom dodatno. Da li je neko imao slicna iskustva? Tj da mu prtljag bude od gore navedenih dimenzija?

Koja bi bila procedura kada bi dosao sa tv-om na nas aerodrom? :) Prijavljujem sve za carinu, dajem racun koliko sam platio i oni mi rebnu 33%, platim im u keshu i ja kuci posle sat vremena... ? :)

Hvala unapred.

Oko ovog narucivanja vise komada da pitam i ja nesto. Naime sledece godine se zenimo i ja i burazer pa treba malo i ukrasiti salu za vencanja a to kosta. Jedan od ukrasa su one masne za stolice koje kod nas iznajmljuju za 50 centi komad. Na Aliju se te masne prodaju za 27 centi pa je racunica jasna em su jeftinije em se mogu iskoristiti za obe svadbe i time ustedeti 250€ ali je problen sto mi treba 350 komada kako bi na tu kolicinu reagovala carina i dal bi prihvatili moju situaciju?

Moj dobar ortak se isto tako nedavno pozvao na svadbu i slavlje i nisu imali "srca" :D U pitanju je bilo 10ak pari naocara vrednost po komadu 3-4$, sto je planirao za (sta je suprotno od deverusa?) :D Znaci hteo je za sebe i blize ortake neku foru da pravi i nisu imali razumevanja pa je morao da prolazi celu proceduru. Sad ko je carinio i ostalo ne znam, ali eto "tip" da bas i neces naici na razumevanje, ili mozda i hoces ako ti ne zapadne ta ista osoba :D

Drugari da vas pitam sta mu dodje CN-CNBJSA - otprema, to stoji bas dugo jel to znaci da je na kineskoj carini ? imam par paketa tamo

Da. CN - Kina, BJ - Beijing (Peking), SA ne znam sta je, to je podoznaka za tip poste i konkretno mestu u Pekingu.
I meni stoje dva paketa tamo bas dugo :(

^
Tačno 12 dana mi je paket na istom mestu

Poslednja izmena:
Moj dobar ortak se isto tako nedavno pozvao na svadbu i slavlje i nisu imali "srca" :D U pitanju je bilo 10ak pari naocara vrednost po komadu 3-4$, sto je planirao za (sta je suprotno od deverusa?) :D Znaci hteo je za sebe i blize ortake neku foru da pravi i nisu imali razumevanja pa je morao da prolazi celu proceduru. Sad ko je carinio i ostalo ne znam, ali eto "tip" da bas i neces naici na razumevanje, ili mozda i hoces ako ti ne zapadne ta ista osoba :D
A koja je procedura mislim jel komplikovana?

Zemo, ti juce rece da su carinili od 5-6. pakete, a prekjuce lik da su tad carinili od 7-8. pakete, pa koga da slusamo sad?

Meni lično reče carinica u ponedeljak da su tog dana carinili 7.oktobar - nadam se da je tako, ali i da će eventualno ubrzati malo. Ovim tempom ću dobiti svoj paket tek u naredni četvrtak.

Drugari da vas pitam sta mu dodje CN-CNBJSA - otprema, to stoji bas dugo jel to znaci da je na kineskoj carini ? imam par paketa tamo

I meni se pojavilo, ali na posta.rs, odakle im info ako paket nije već u Srbiji.

A šta misliš, da možda naša i kineska pošta nemaju neki vid komunikacije?

Moje iskustvo do sada je da na našoj pošti nema nikakav info dok ne stigne, tj ne pojavi se to CN ili koje već, jer odmah naredni dan ili tako, kreće šetnja po poštama i carini.

Kad ono dolaze na red paketi koji su pristigli 7og? :)

23.09.2014 19:39:00 CN - 200237
01.10.2014 10:12:00 CN - CNBJSA Otprema
07.10.2014 12:15:27 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
07.10.2014 12:51:38 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
08.10.2014 11:13:51 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
09.10.2014 11:13:51 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
10.10.2014 13:56:47 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
13.10.2014 10:08:59 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
14.10.2014 08:38:40 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
15.10.2014 09:11:54 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
16.10.2014 09:06:55 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

Moje iskustvo do sada je da na našoj pošti nema nikakav info dok ne stigne, tj ne pojavi se to CN ili koje već, jer odmah naredni dan ili tako, kreće šetnja po poštama i carini.

Saradnja kineske i naše pošte postoji već više od godinu dana i SVI paketi sa praćenjem imaju informaciju kada se prime u kinesku poštu, kada budu poslati i narvno, kada stignu kod nas.

Ja sam 24.septembra poručio robu iz Kine i do 1.oktobra redovno pratio promene statusa. Evo kako je to izgledalo na China Post:

Od tada do pre dva dana nikakvih promena statusa na kineskoj pošti a kod nas u sistemu ne prepoznaje kod. Pre dva dana se paket pojavio i na sajtu pošte ali sa ovim glupim i nepotpunim statusom gde stoji ona početna faza a paket po Kineskoj pošti prošao sve faze i poslat još pre 17 dana.

Ne znam o čemu se radi. Danas ću im poslati mail.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1413531403483.png
    uploadfromtaptalk1413531403483.png
    48.5 KB · Pregleda: 197
  • uploadfromtaptalk1413531618744.png
    uploadfromtaptalk1413531618744.png
    8.1 KB · Pregleda: 155
A koja je procedura mislim jel komplikovana?

Iskreno nisam upoznat sa detaljima, ali secam se da je bila *******cija i da mu nije bilo prijatno da se cima oko toga. Pitacu ga za detalje pa kad saznam javim

kakva je situacija sa Royal Mail International Standard (Small Packets) ? treba iz engleske da mi se posalje mali paketic,elektronska komponenta od par grama,vrednost nekoliko funti. Postarina je 2.5 funte, pa me zanima da nece da mi nakarikaju jos nesto na to,kao sto znaju na dhl?

Zadnjih 5 pari patika mi je carinila evica, ali samo evica. Ostali paketi koji su mi stizali sve bez problema, ali patike izgleda mnogo voli da opali po pechatu :D
Al da ne gresim dusu, u slucajevima kada joj je cena bila sumnjiva uzimala je razumne kataloske vrednosti tako da i nije bilo "dranja"...
Hel moze detaljnije: odakle si narucio, koje, kvalitet, brojevi... :)

ma da, baš će ti preprodavac patika reći gde ih i pošto nabavlja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno