Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi stigo mi paket ali nisu se prevarili i zalepili mi carinu 25e na telefon koji vredi 80e sto i jeste prava cena.
Ali drugar koji je takodje narucio samnom od istog prodavca (zajedno smo platili njegovom karticom oba) dobio da treba da plati 5200 din a telefon mu procenili na 190$! Kako sad ide postupak sa carinom i da li se isplati tj isplati se necu bre da im dam duplo vise para.Sta da radimo dalje?

Ako si preuzeo paket, za žalbu nema šanse.

Poslednja izmena:
A sta ako nece da preuzme koja je procedura ?

Nije preuzeo drugar paket rekao sam mu da ne radi to bas jer onda nema nikakve sanse.

Ljudi jel neko zvao da reklamira? Na koji broj da zovemo?

Koliko cekate najduze paket?
Kod mene male stvari stizu od dve nedelje do mesec dana ali cim je nesto malo vece od baterijske lampe nikako da stigne. :)
Recimo sada cekam jedan REX-C100 termostat koji je poslat 5 marta i jos nije stigao.
Da li da trazim povracaj novca ili da cekam jos?

Niko tebi nece dati povracaj novca jer se transport oduzio, jedino nakon ~3 meseca mozes ocekivat povracaj

Odakle je naručen, sa kog sajta?

ako je plaćeno paypalom (a jeste) onda imaš 45 dana da otvoriš spor preko paypal-a a koliko traje zaštita kupca od strane ebaja to ne znam...

45 dana je proslo, a @zeljko gore rece da cekam 3 meseca
Koliko najduze vam je putovao paket iz Kine?

Poslednja izmena:
Željko je možda mislio da je uzeto na aliexpresu! Ja max čekam 2 meseca, ako za 2 ne dođe, nikad neće...

Na ebay-u su menjali pravila, produzili su, moras da vidis kako je deklarisono kad treba da stigne i na osnovu toga otvori dispute

Na eBay-u može da se otvori slučaj do 30 dana nakon predviđenog roka dospeća. Proveri kad je trebalo da stigne (zadnji dan) i dodaj na to 30 dana. Case otvaraš najkasnije do kraja isteka tog roka, posle više nećeš moći.

... ako je napisan datup dospeca, poslednji datum ocekivanog dospeca paketa...
Ako nije napisan ocekivani datum dospeca, onda 30 dana nakon placanja mozes otvoriti "slucaj".

Juče su mi stigle cevčice, poručio prijatelju za kafić. 1000 komada, plaćeno 85usd sa poštarinom. Stiglo i plaćeno poštaru samo 100dinara za otvaranje paketa. Verovatno nisu znali kako da ocarine to :D

PREPRODAVAC, DŽ'TE GA !!! :D

Šta znači na paypal-u kad piše za payment: pending? Naručio sam neki telefon preko priceangels.com i banka mi je prvi put nešto zablokirala sa karticu, a od drugog pokušaja stoji pending. (a mogu da naručujem)

Juče su mi stigle cevčice, poručio prijatelju za kafić. 1000 komada, plaćeno 85usd sa poštarinom. Stiglo i plaćeno poštaru samo 100dinara za otvaranje paketa. Verovatno nisu znali kako da ocarine to :D

Reci koji kafic da izbegavamo kineske cevcice! :) (kaze covek koji upravo ispija kafu kroz kinesku cevcicu :))

Ima ih prilicno, verovao ili ne, i mi ih proizvodimo (ne "pakujemno", vec bas proizvodimo). (naravno plastika je verovatno kineska :D)

BTW, stigao mi je prvi Evicin pecat! :) Prvi put u stvari sam primetio pecat/potpis na carinskom racunu :) Sve po P.S.-u, osim sto je smizla izgleda zadrzala paket citave 2 nedelje vise! (jos jedan paket, poslat u isto vreme, od istog posiljaoca je stigao pre 2 nedelje).
I izgleda da mi je cepnula cokoladu :( (nije uzela, vec je cepnula je*enim skalpelom)

Prosao je rok od 30 dana:
Your purchase is no longer eligible for eBay Money Back Guarantee because the case was opened past the eligibility timeframe or the payment method used is not eligible. We've asked the seller to use the case you opened to try to work it out with you.

Otvorio sam case i kontaktirao prodavca, videcemo sta ce reci.

Paketi sa Filipina meni su stizali preko Holandije ili Grcke. Pojave se na njihovom sajtu nakon 10-ak dana.

Hvala druze upravo je u Grckoj koliko vidim Receive Item At Office Of Exchange, IPS predpostavljam da to znaci da je sad poslat za Srbiju?!
hvala druze upravo tako za 9 dana se pojavilo u Grckoj.
hvala.

Ovako se potrosi jedna kalorija za angazovanje misica usisavanja :D A i casa je ogromna za SB venti i CC massimo, pa ih prospem ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno