Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, kad bude pisalo 11 200 - tvoja posta u Loznici, znaci da sutradan stize kod tebe...

Надам се да ме зезаш :)

Иначе живим у БГ

Šta mu dođe ovo 61200? Prvi put vidim ovo na pošiljci...

Prilozi

• Carina.png
    Carina.png
    15.2 KB · Pregleda: 163
Isto neka carinarnica izgleda, ili sortirnica, i ja sam to pre neki dan prvi put video, 3 paketa mi stigla za 5-6 dana i sva 3 isli prvo tamo, iako je pre toga oko 20, otkad imam PP i kupujem preko, sa 11 200 isli na moju postu a ne u 61 200...

Isto neka carinarnica izgleda, ili sortirnica, i ja sam to pre neki dan prvi put video, 3 paketa mi stigla za 5-6 dana i sva 3 isli prvo tamo, iako je pre toga oko 20, otkad imam PP i kupujem preko, sa 11 200 isli na moju postu a ne u 61 200...

Ma samo da mi ne vrate paket. Mesecima jurim neke Jordan patike, jedva ih nađem i da mi sad samo ne vrate xD

U NS kažu da rade samo dnevno pristigle pošiljke, ovo od praznika valjda kad se raščisti... ako neko čeka

Meni te od praznika prosle ali su me klepnuli po usima....... zesce po 40% vece od realne cene iako sam ludim kinezima rekao da stave racun.... oni kontaju da je to dekleracija

Jel ovo znači da nisu poslali paket na carinu iz prvog, pa šalju ponovo narednog dana?

Prilozi

• car.png
    car.png
    11.5 KB · Pregleda: 128
ma jok, to se tamo zaglavilo. Meni je tako od 15.04.

Ovako je kod mene, zvao sam carinu juče da proverim o čemu je reč, da ne čekaju račun ili nešto slično pa rekoh sramota ih da me pozovu :d daj bolje ja njih da cimnem, enivej, imaju gomilu paketa, ne stižu jednici sve da ih pregledaju, moramo da čekam red ...:trust:
carina.jpg

Pa otkud toliki paketi!
Inače zovu sa carine za račun? Telefonom?

Kako otkud, pa pogledaj samo oglase na kupinadi, limunadi, KP, 80% robe koja se valja tamo je iz kine, samo dodaju 400% provizije i napišu "ORIGINAL" :S:
Čtajući komentare drugih ja sam skontao da nekad i pozovu bolje reći, kovertiraju ti pozivnicu ali lično nisam imao tog iskustva, ne naručujem ni takve stvari a ni toliku količinu da bi došli u iskušenje da vrate nazad paket...
P.S. I ovde na oglasima kad vidiš da neko ima 10-15 externih hardova ili veću količinu novog hardvera... čik pogodi odakle je :smoke:

Poslednja izmena:
Pozdrav, Da li je neko porucivao Kindle sa Amazon.com i da li su mu naplatili carinu?

Pa bolje da zovu nego još i pisamce da čekam.

Mislim da Amazon ne isporučuje ništa veće i ništa skuplje za Svrbiju, otvori nalog, ubaci u korpu i kad odeš na čekaut nepisaće ti, najverovatnije, da ne šalju do nas ili će ti ponuditi da platiš normalno.
U slučaju da i šalju 99% računaj na carinu, za njih je to tablet a sve što i najmanje podseća na tablet ili telefon obavezno zakače PDV-om.

Inače, u sred pisanja ovog posta doneo mi poštar onaj paket iz Denmark, otvarali su ga samo zato što je pakovano u kartonsku kutijicu (15x9x10 cm, oko 250grama), poštar naplatio ravno 100 dinara!!! inače da su sve to spakovali u kovertu kao što su mogli mislim da bi prošlo bez otvaranja i mnogo brže...

Mislim da Amazon ne isporučuje ništa veće i ništa skuplje za Svrbiju, otvori nalog, ubaci u korpu i kad odeš na čekaut nepisaće ti, najverovatnije, da ne šalju do nas ili će ti ponuditi da platiš normalno.
U slučaju da i šalju 99% računaj na carinu, za njih je to tablet a sve što i najmanje podseća na tablet ili telefon obavezno zakače PDV-om.

Da, ako je proizvod koji direktno prodaje/šalje Amazon, onda nema ništa od toga, jedino ako prodaje neko od resellera

A što ne bi naplatili carinu na Kindle?

Ma i da salje neki od resellera, ako nije iz HK ili UK, i ima gomilu medjunarodnog shippinga, racujante da bi shipping bio skuplji od robe.
1kg robe, 50$ - shipping za Srbiju najobicnijom postom 56$ bi ispao... i to jos mi prosledili posiljku bez potvrde moje, pre nego sam i znao koliko je shipping! Srecom dobijam SMS na telefonu od Intese i momemtalno sam zvao da prijavim (doduse poslao sam e-mail i odmah su otkazali posiljku).

Mislim....

Amazon šalje Kindle u Srbiju, provereno. Tačno je da Amazon ne isporučuje elektronske uređaje kod nas, ali je baš Kindle izuzetak kao njihov sopstveni proizvod. Ovo važi za celu liniju proizvoda, dakle i Kindle, i Kindle Paperwhite, i Kindle Fire itd. sve se šalje ovde.
Ali ako naručuješ direktno ovde, budi spreman na žestoko dranje. Naplatiće ti sigurno i carinu i PDV, ali vrlo verovatno i špediciju jer Kindle šalju samo kurirskim službama, ne postoji opcija slanja regularnom poštom kao što šalju npr. knjige.
Pre četiri godine sam naručio Kindle 3 i odrali su me. Troškovi na carini su izašli ukupno oko 8.500 dinara, što je bilo oko 80% vrednosti uređaja! Zato sam pre nekoliko meseci za nabavku Kindle Paperwhite iskoristio drugu taktiku - naručio sam ga na adresu rođaka u SAD i oni su mi zatim poslali ovde. Prvo sam uštedeo na ceni samog uređaja (jeftiniji je za njihovo tržište, plus je poštarina besplatna), a kao drugo provukao sam se i bez carine i PDV, valjda zato što je pošiljka od privatnog lica. Tako je to, nekad prođe fino, a nekad ne.

Jel' probao neko da kada DHL/UPS/FedEx traze da se radi spedicija, samo kazete da ne zelite da se radi, vec da ide po skracenom postupku? Da li to moze, i da li prihvataju tj.?

Jel' probao neko da kada DHL/UPS/FedEx traze da se radi spedicija, samo kazete da ne zelite da se radi, vec da ide po skracenom postupku? Da li to moze, i da li prihvataju tj.?

Ja sam imao jedan paket sa Amazona preko FedEx-a, nazvali su me da pitaju već šta je u pitanju i da pošaljem papire, blabla-trić i onda mi spomene devojka "pa možete to i skraćeno ako hoćete", ja kao hoću (iskreno nisam imao pojma ni šta to znači :D) i to prođe s nekim minimalnim troškom, mislim da nisam platio više od 1000 dinara sve skupa. Eto ako ti nešto znači :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno