jos jedan mali off, ako se povracaj AFA-e vrsi u samoj radnji gde je proizvod kupljen, da li je neophodno kada se ti papiri overe, napustiti zemlju ili je moguce dodjes do madjara, overis papire, i sto bi djogani rekao okrenes se za 360 stepeni bez ponvnog prelaska grane? thx
može, ja sam to radio par puta, pod pretpostavkom da je segedin u pitanju.
elem, može jedna kola, ali da povedeš drugu osobu.
kada izlaziš iz mađarske, ideš u onu zadnju traku gde ti overe papire, tj. lupe pečat.
tu ostavljaš osobu sa robom, to je važno, da čeka sa robom dok se ti drugi put ne vratiš.
ti ga odmah zalomiš 180, i uđeš kroz onaj mali prolaz gde je dignuta rampa ispred same mađarske granice, to ti je traka za EU vozila, u koju kao ne bi trebao da uzlaziš, ali niko ti neće praviti probleme. pravac segedin, verovatno mediamarkt, uplatiš 1500 forinti (oko 5€) i dobiješ na ruke svih 27% u forinatama. kupovina deviza, i ponovo na granicu, ovaj put na regularan izlaz, gde kupiš tu grugu osobu i robu ( ako hoćeš

)
za ta 2 prelaska granice + pečat + mediamarkt ti treba sat vremena maxmimum total, ako nije ludilo na granici, eto toliko treba neko da sačeka sa robom na granici.
sa naše granice nema šanse da vide da si kupio nekoga i utovarao robu u kola, to ti garantujem.
na našoj granici te niko neće pitati zašto si 2 puta ulazio istog dana, barem mene niti moje ortake nisu, a onaj drugi carinik koji jelte treba da ocarini robu ionako ne vidi tvoj pasoš niti zna da si 2 puta ulazio. zadnji put, moj glanc novi canon eos m mu je bio ispred nosa dok sam mu odgovarao da nema šta da prijavim. samo pušteno.