Super, da li znas kako mogu da stupim sa njima u kontakt?Imaš one likove što dovoze robu kamionom iz DE, naručiš na njihovu adresu u DE, jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje oni dolaze i donesu ti to, robu platiš online a njima po kilaži.
Važi, bilo bi super ako bi našao. Naišao sam na super ponudu za skije pa bih voleo da iskoristim to i uvezem ih.Ja nisam uzimao direktno pa ih ni ne znam jer sam uzimao neke sitne delove za bajs, preko člana foruma, on češće uzima pa je u svoje ubacio i moje. Davno beše, probaću da nađem prepisku pa ti javljam.
Važi, hvala na savetu. Naručujem preko nemačkog sajta tako da neće biti problema oko toga.Imaj samo u vidu da kad gledaš cenu stavi da je isporuka u DE. Ja sam uzimao sa Bike24.com i proizvodi su bili skuplji ako se isporučuju za DE nego ako se isporučuju za SRB samo što kad dodaš našu carinu opet ispadne bolje ići "zaobilaznim putem".
Super, da li znas kako mogu da stupim sa njima u kontakt?
Super, hvala ti na informaciji !!
Hvala na odgovoru. Veruj mi, posle tvoje prve rečenice sam već odlučio da definitivno neću dostavljati njima lolJa tu i tamo imam neki paket preko njih. Iskreno, oni su jedna banda ovde. Gori su od AKS,
Za jedan paket nikako nisam mogao da se dogovorim sa kurirom da mi isporuci i morao licno da idem. Pitam coveka do kada mogu da uzmem (na aerodromu su inace) i covek kaze do 6. Ali nemoj oko 6 da dolazis, kolega ima autobus u pola 6 pa moras pre toga da zavrsis.
A tamo kada uzimas paket ne pitaju te ni za licnu kartu na uvid ni za potpis, samo kazes evo ovo je moj paket i odneses.
Inace, da odgovorim na tvoje pitanje, za carinjenje su mi trazili potvrdu placanja i potvrdu iz banke sto nisam mogao da dostavim pa sada radim preko svog speditera. Ispadne 8000 sa svim troskovima za njega, a onda carina i pdv regularno u odnosu na robu.
U mailu koji dobijem mi traze samo ovlascenje za carinjenje i nigde ne pisu koliko bi to kostalo. DHL konkretno navede da ako oni rade to kosta toliko i toliko.
Kao sto i sam kazes, do sada si prolazio bez placanja, ovog puta plati i idi dalje. Ne verujem da ti se isplati da pustis da se vrati prodavcu, jer on u tom slucaju ima veliki trosak da to preuzme nazad, te neces dobiti 280 dolara povrat novca.Pozdrav svima. Poručio sam 2 CPU sa Alija u vrednosti od 280$. Na paketu kao i uvek piše 46$. Do sada sa istim paketom sam uglavnom prolazio bez ikakvih dažbina, ili mi naplate PDV na tih 46$ ili koliko već je Kinez stavio na pakovanju. Elem, sada mi traže preko skoro 14k za carinu jer su procenili da svaki vredi 180e. Nisam hteo da primim posiljku samo sam tražio na uvid carinski list. Moje pitanje je šta je najbolje za mene sad. Ako se žalim carini teško da mogu da dokažemo tih 46$ sa paketa sem da im pošaljem tracking number od prehednih pošiljki koje su carinili sa iznosom na paketu kao argument. Ako ne želim da primim posiljku hoće li je vratiti nazad u Kinu pa da probam sa refund da tražim pare nazad ili ću zaista morati da im platim ovo...
***. Imao srećeOdma da si uplatio loto, kupio par grebalica srećki i uplatio par kombinacija u kladionici jer spadaš među retke srećnike koji su imali priliku da im carina odgovori na mail i to još tri puta. Da postoji opcija upisa u ginisovu knjigu rekorda za ovo slobodno bi mogao da konkurišeš za prvo mesto![]()
![]()
![]()
Mozes da podneses zalbu (ne znam koliko se sada placa, pre je bilo 500din) i prilozis dokaze o ceni procesora i izvod iz banke gde se vidi da si ih platio 280$ i da se nadas da ce to prihvatiti i ocariniti po toj ceni.Pozdrav svima. Poručio sam 2 CPU sa Alija u vrednosti od 280$. Na paketu kao i uvek piše 46$. Do sada sa istim paketom sam uglavnom prolazio bez ikakvih dažbina, ili mi naplate PDV na tih 46$ ili koliko već je Kinez stavio na pakovanju. Elem, sada mi traže preko skoro 14k za carinu jer su procenili da svaki vredi 180e. Nisam hteo da primim posiljku samo sam tražio na uvid carinski list. Moje pitanje je šta je najbolje za mene sad. Ako se žalim carini teško da mogu da dokažemo tih 46$ sa paketa sem da im pošaljem tracking number od prehednih pošiljki koje su carinili sa iznosom na paketu kao argument. Ako ne želim da primim posiljku hoće li je vratiti nazad u Kinu pa da probam sa refund da tražim pare nazad ili ću zaista morati da im platim ovo...
OEM su procesori, samo u celofanu. Nema 50g ceo paket, ali da u pravu si da mi nijednom do sada nisu ocarinili kada sam porucivao po 1 komad. Nego mi je lakse po dva pa cak i 3 kad imam kupon neki za to jer mi skine lepo od ukupne cene. Mislim da nema pravila, jer mi je prolazilo i po 3X M.2 sa sve kutijama u 1 paketu bez carine a nekad se desi i ovo.@bajic1
Mozda bi ti se marginalno isplatilo da se zalis, ali da, najbolje cemu bi mogao da se nadas su dazbine na $280, posto je to najnize sto mozes da dokazes.
Inace, clanovi koji su kupovali po jedan procesor su uglavnom prolazili bez carine, bar oni koji su objavljivali to na forumu.
Kako su spakovani ti tvoji procesori (ako si obratio paznju kada si odbijao paket)? U kutiju, ili samo umotani i ubaceni u koverat?
I kojom postom su poslali, madjarskom ili nekom drugom (poslednja dva slova u broju za pracenje)?
Ovaj put je radio na carini neko ko se razume u procesore,pre si samo imao srece.Hvala svima na savetima. Pomogli ste mi u odluci. Ako je najbolje čemu mogu da se nadam carina na 280$ a ne 360, onda ću jednostavno da platim koliko traže. Nisam ni mislio nikoga da prevarim već da se posavetujem šta mi je najbolje činiti. Nikad nije bio problem da se plati carina ali su mi to do sad uvek radili na umanjenu cenu sa paketa (koju uvek dogovorimo sa prodavcem baš zbog carine), a ne realnu/veću jer onda nema svrhe poručivati sa Alija. Nauk za ubuduće. Hvala još jednom.
Зар твоје улагање жалбе исто није циганлук ако ћемо тако? Уредно ти је послато и све наплаћено, што економски тигар дере на све што се увезе то је друга прича😂Naravno, moja neifromisanost u vezi toga.
Ali to ne menja da je to kradja čista i ciganluk
A šta ako se žalim carini ima li šanse iz vašeg iskustva, da ponište troskove?
I sta ako ne preuzmem paket, da li se automatski vraća u Spaniju ili?
Nije krađa, nije ciganluk, samo si ti neinformisan.Naravno, moja neifromisanost u vezi toga.
Ali to ne menja da je to kradja čista i ciganluk
A šta ako se žalim carini ima li šanse iz vašeg iskustva, da ponište troskove?
I sta ako ne preuzmem paket, da li se automatski vraća u Spaniju ili?
Nije krađa, nije ciganluk, samo si ti neinformisan.
Carina i pdv je najnormalnija u bilo kojoj državi na svetu, pa i kod nas.
Sve skuplje od 50 evra se carini, na sve se lupa pdv, kao i kad kupuješ u bilo kojoj maloprodaji u Srbiji (i bilo gde u svetu).
Ako ne preuzmeš paket, on će da se vrati, a Španac, ako je pametan, neće ti refundirati kompletnu sumu, već će odbiti troškove prijema paketa, koje on mora da plati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari