Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Поздрав људи, наручио сам телефон из UK преко Ebay-a, требало би да стигне у току наредне седмице, занима ме треба ли унапред да приложим нешто за царину? Ако не, хоће ли ме они сами контактирати? Нисам никад наручивао нешто скупо, па не бих да ме жестоко опељеше због мог незнања..

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
Kada pošiljka pristigne u Izmeničnu poštu pogledaj sledeći status, ako je sledeći status Podnošenje na carinski pregled onda pošalješ dokaze o plaćanju na [email protected], ako pripadaš BG carini ako ne proveri na sajtu carine i pošte kontakt mejlove.
Navedeš u mejlu svoje podatke, broj pošiljke i dokaze o plaćanju.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kada pošiljka pristigne u Izmeničnu poštu pogledaj sledeći status, ako je sledeći status Podnošenje na carinski pregled onda pošalješ dokaze o plaćanju na [email protected], ako pripadaš BG carini ako ne proveri na sajtu carine i pošte kontakt mejlove.
Navedeš u mejlu svoje podatke, broj pošiljke i dokaze o plaćanju.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Да, да Београдска, стиже пакет 18.или 20. Августа таман ћу проверити[emoji106]

Poslednja 4 paketica narucena 23.6 stigla u razmaku od nedelju dana. Nista nije naplaćeno, NS carina.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Поздрав људи, први пут ми стиже пакет преко UPS-a те сам претресао целу ову тему, али бих опет да питам. Јутрос је пакет стигао у Београд, прошао је Import Scan i Destination Scan, и каже да ће сутра бити испоручен. Пошто пакет свакако мора да се царини, хоће ли ме они контактирати мејлом или телефоном за папире, као што видим то DHL обичава, или морам ја њих да зовем? Или не треба ништа да радим?

Poslednja 4 paketica narucena 23.6 stigla u razmaku od nedelju dana. Nista nije naplaćeno, NS carina.

Благо теби, то би ми легло као будали шамар [emoji3]

Meni u petak stigla 4 paketa i postar ostavio pisamce. U subotu popodne otisao po paket kad ono 4 paketa spojena mi zena daje kaze samo jedan potpis na jedan TR broj ostali nista.
Paketi su putovali od 10-20 dana posto nisu svi istog dana naruceni. Bas brzo kao i uvek.
Naravno nista naplaceno a pracenje se davno zavrsilo najduze i najtacnije su TR posiljke koje imaju pravo pracenje do izlaska iz Turske, od tada do nas i u nasoj zemlji, nema pracenja vec iscekujes dok postar ne zazvoni ili gledas postu redovnije tada[emoji6]

Treba mi pomoc oko FedEx-a, vidim da u prvom postu pise :

''Roba koja je poslata preko kurirske sluzbe (DHL, UPS, FedEx, TNT) dodatno podleze i spediciji ukoliko je vrednost preko 50e (tj. ukoliko se carini).''

Narucio bij nesto iz Kine, zanima me kakva je sada situacija za 2020 godinu ako je skoro ko sta uzimao.. Jel i dalje nema do 50e nikakvih troskova ?
Preko 50e jel isto kao kod DHL-a, oko 3000 i kusur za spediciju, + carina i pdv ?
Ono generalno ako je neko skoro sta porucivao pa mu stizalo preko njih da napise neko iskustvo..

FedEx naplaćuje PDV na robu do 50 € a ako je preko špedicija je 4800 din (+ carina i PDV naravno).

Pa znaci FedEx mu dodje gori od DHL-a u svakom mogucem smislu i slucaju. Em PDV ispod 50 e, em za oko 1500 din skuplja spedicija.

Ja bih lično izabrao FedEx pošto se DHL već neko vreme bezobrazno ponaša - spori su, preusmeravaju korisnike na druge špeditere (verovatno i tu naplaćuju otkup dokumentacije). Pročitaj skorija iskustva korisnka foruma sa DHL-om.

Ja sam oko 5 jula imao posiljku preko DHL-a i sve je bilo u najboljem redu. Do duse bilo je ispod 50e proslo odmah, nista mi nisu trazili.

Ajde porazmislicu malo, ali skup je FedEx, 5000 samo za spediciju pa nemamo Nemacki standard...

Imaš li UPS kao opciju? Mislim da oni ništa dodatno ne naplaćuju ali bilo bi dobro da to neko potvrdi.

Poslednja izmena:
Nude FedEx, TNT i DHL.

Samo za DHL znam sa njima sam vec ranije narucivao vise puta..

Nemaju UPS kao opciju ali me zanima kako nista ?
Moze li neki konkretan primer da shvatim sta je to nista ?

Poslednja izmena:
Valjalo bi da se izmeni prvi post i da se abdejtuju nove informacije, lakse bi bilo mnogima.

Koliko sam shvatio do sada stanje je ovakvo.

DHL - nema apsolutno nikakvih troskova ako je cena robe ispod 50e, ako je preko 50e onda oko 3500 din za usluge spedicije + pdv i carina na cenu robe bez cene postarine ako je naznaceno to jest ako su odvojene cene postarine i robe na fakturi
FedEx - do cene robe od 50e naplacuje se PDV, preko 50e naplacuju se usluge spedicije po ceni od 4800 din + pdv i carina na cenu robe bez cene postarine ako je naznaceno to jest ako su odvojene cene postarine i robe na fakturi
E sada za UPS mi nije jasno nasao sam ovde neko je napisao :

Drugo, imao UPS iz Kine doduse 45$ je cifra bila stiglo za 5 dana kod kuce bez da su mi ista trazili i da sam platio sem cene paketa Kinezu doneo mi kurir njihov na kucnu adresu.
Zar ako nije do 50€ vrednost paketa se ne placa nista(kao kod mene slucaj) dok ako predje onda idu i pdv, carina i spedicija ili UPS ne naplacuje spediciju vec samo DHL?
Hmmm

Da li to znaci da ni UPS kao ni DHL ne naplacuje nista ako je cena robe do 50e a preko 50e naplacuju samo carinu i pdv na cenu robe bez cene spedicije ? Valjalo bi neko da potvrdi.

I za TNT nam je ostalo, ali to izgleda ovde niko ni ne dobija preko njih.

Nemaju UPS kao opciju ali me zanima kako nista ?
Moze li neki konkretan primer da shvatim sta je to nista ?
Konkretno, imao sam paket vrednosti 45$ i nista nije naplaceno tj pdv posto je manje od 50€ bio paket ne podleze carini a kad vec nema carine nemi ni spedicije, ovo je poslednji moj primer bilo je i drugih takodje ispod 50€ vrednosti i nikad pdv nije naplacen.
Kad sam prvi put narucivao preko upsa pitao sam ih koliki je pdv za to sto mi stize tad su mi rekli da nema nikakve naplate ako nema carine tj ako je ispod 50€ 0 troskovi ako je 50+ onda pdv, carina, spedicija.

Za TNT bi trebalo da je kao i za Royal iz UK. Tj. Ne postoji trošak špedicije kao kod FedEx ili DHL.. Plaća se samo pdv ako je vrednost ispod 50e ili i carina i pdv ako je preko 50e.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

TNT je brza posta tipa DHL tako da to ne vazi.
Barem nije vazilo pre nekoliko godina kad mi je stigao paket preko TNT.
Royal je obicna britanska posta.

Kakvo je stanje sa postom carinjenja u zadnje vreme? Kolko zadrzavaju posiljku?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ja pripadam BG-u, ali hvala u svakom slucaju.
Danas mi je vec peti dan kako cekam, videcemo sta ce biti

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Koliko ja vidim stanje je nepromenjeno, od 3 do 10 dana.. Iliti nema pravila.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Paket porucen 06.05, stigao danas, skoro 4 meseca :D. Nije nista naplaćeno i jedan artikal je pogresno isporučen:D

Od 9 paketa, koji su pristizali u Srbiju od 4-13.avg, ni jedan nije stigao... Bg

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Стигао телефон после недељу дана из UK(Royal mail), ништа додатно није плаћено у смислу царине, само што је продавац послао копију уместо правог телефона али то је прича за другу тему[emoji23]

Do pre nekih desetak dana dobijao sam posiljke veoma brzu kad udju u Srbiju.Dosta njih nije ni islo na carinski pregled. Sada mi svaka posiljka odlazi na pregled i carini se, u pitanju je Beograd. Da li se mozda nesto promenilo u proceduri, zna li neko?

Ništa se nije promenilo samo si ti ranije imao sreće ili si naručivao sitnice od par dolara.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno