Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bah imam 2 paketa koja su otprema 20 dana bili ... Ali uopste nike bilo ka carini nego prispece onda otprema 10 puta i sledece je za kv ...

Kinez u opisu nudi da paket posalje kao gift, ako to izaberem da li to menja nešto kod nas na carini? Vrednost je 15$ i koliko kapiram trebalo bi na to da naplate pdv 20% i otvaranje ili šta već.. Ako je gift da li naplaćuju to?

Pa moze da stavi gift a da bude i telefon sve zavisi sta ti salje... Ako je nesto u nekoj kovertici ili onim njihovim plasticnim kesama moze da prodje, i ako nije nesto sto ce da im zapadne za oko kada budu bacili pod skener, u principu to gift nista ne znaci, oguglali su oni na to veruj.

Mene klepise , klepice me i za dron i za action cam. A sve to su mi uzorci , i mnogo je lose sto to nije regulisano ... Da kada dobnijem stvari za recenzije for free da ne klepaju kao ludi , ali ne vredi zato nam i jeste ovako kako jeste .

jel slao neko preventivno, bez da ga sa carine pitaju, ss uplate koliko je sta placeno na neki mail od carine?
Ne znam dal sam na ovom forumu procitao da je to neko uradio a u subjectu napise se tn broj pa onda teta na carini obracunava dazbine po ceni po kojoj je nesto i placeno.

Mene klepise , klepice me i za dron i za action cam. A sve to su mi uzorci , i mnogo je lose sto to nije regulisano ... Da kada dobnijem stvari za recenzije for free da ne klepaju kao ludi , ali ne vredi zato nam i jeste ovako kako jeste .

Neko opšte tumačenje je (mada nije baš skroz jasno) da fizička lica ne mogu da budu oslobođena od carine za reklamni materijal i promo robu, uzorke i sl...zakon ne kaže to baš tako ali eto zato su te i klepili. Pogledaj članove od 215 do 220 Carinskog zakona.

Dzaba da gledam kad izlaz nema ... Kad pomislim da cu za action cam morati da platim 5000 poludim ...

Stigao i meni paket na carinu konacno putovao iz USA 5 dana. Nisam mu se iskreno jos nadao ali super, sad samo sutra da se nadam da ce "proleteti" carinu i extra preksutra ujutru je kod mene na vratima.
A ovog iz Kine sto putuje 19 dana jos nema.

Ne znam sta se desava, naručio sam isti proizvod, od drugog prodavca pre 3 nedelje, i pre 5,6 dana, isti put idu (shenzhen Hong Kong Singapur pa se pojavi kod nas kad stigne ), prvi paket preleteo do Singapura isti dan, ili sutradan, pa iz sing čekao 4 dana da poleti, ovaj drugi zaglavio još u shenzenu, ne znam sta se desava, da nemaju neki praznik oni ludaci?

Edit: realno sam promašio temu, sorry

Poslednja izmena:
Ispravka, evo cim sam napisao predhodni post neki mi djavo nije dao mira pa sam sisao dole do pridzemlja da pogledam sanduce poucen pricom da je nekome stigao paket iste poste a samo ima prvi status da je primljena posta. I tako odem malopre do poste kad unutra paket, pitaj boga odkad je tamo a ja sve mislim ko zna gde je a lik nije ni dosao da potpisem paket video da moze da stane u sanduce i samo ga stavio ko zna kad a ja idijot cekam da stigne na carinu i da mi dodje taj status.
Haha da neko ne rece ranihe da je dobio paket a da sem prve stavke nema nista vise ne bih ni ja sad otisao do sanduceta i....

Paket stigao u Srbiju 3.9. I od tada ni traga ni glasa. Neki tracking koji radi samo do Srbije. Koga da bijem?

Sebe, jer nisi proverio kojom poštom šalje prodavac, pre kupovine... [emoji3]

Pozdrav,

dakle ako neko zna da mi objasni kada mogu ovo da ocekujem kod mene u GPC Beograd je stiglo 17.09.2015.

Prilozi

• tracking.JPG
    tracking.JPG
    45.5 KB · Pregleda: 250
Poslednja izmena:
Ova tema je pretežno za pitanja u vezi sa samim postupkom carinjenja itd.

postoji posebna tema za informacije o praćenju pošiljaka - http://forum.benchmark.rs/showthread.php?346033-Pracenje-posiljki/page44

U svakom slučaju, na carinjenje se čeka oko 15 dana.

Ukoliko želite da proverite status svoje pošiljke ili da malo pritisnete carinu:

3643-116 Carina preporucenih posiljaka status
3643-057 Carina paketa status

Ili pišite pohvale ili pokude na [email protected]

Ja vala jesam, više puta.

Ispravka, evo cim sam napisao predhodni post neki mi djavo nije dao mira pa sam sisao dole do pridzemlja da pogledam sanduce poucen pricom da je nekome stigao paket iste poste a samo ima prvi status da je primljena posta. I tako odem malopre do poste kad unutra paket, pitaj boga odkad je tamo a ja sve mislim ko zna gde je a lik nije ni dosao da potpisem paket video da moze da stane u sanduce i samo ga stavio ko zna kad a ja idijot cekam da stigne na carinu i da mi dodje taj status.
Haha da neko ne rece ranihe da je dobio paket a da sem prve stavke nema nista vise ne bih ni ja sad otisao do sanduceta i....

Paketi i pisma poslata bez trackinga nemaju nikakvu duznost da tako kazem da budu potpisana, tako da moze da ti ostavi u sanducetu, ispred vrata itd, dok oni sa trackingom moraju i trebaju da budu potpisani, jer mora da se unese u sistem da je palo urucenje, medjutim to izgleda zavisi od postara do postara, npr neki ako vas dobro zna dzvrljne on i ostavi u sanduce itd, kao sto se desavalo meni i jos nekima.

Ne može da ti ostavi nešto bez tracking-a pred vratima ako trebaš da platiš carinu i pdv. :)

O boze dal je moguce da ima ljudi koji ce ovako nesto da napisu, ma ne on ce da plati i ostavice ti sve gratis... Normalno da se ne odnosi na posiljke za koje treba nesto da se plati.

Paketi i pisma poslata bez trackinga nemaju nikakvu duznost da tako kazem da budu potpisana, tako da moze da ti ostavi u sanducetu, ispred vrata itd, dok oni sa trackingom moraju i trebaju da budu potpisani, jer mora da se unese u sistem da je palo urucenje, medjutim to izgleda zavisi od postara do postara, npr neki ako vas dobro zna dzvrljne on i ostavi u sanduce itd, kao sto se desavalo meni i jos nekima.
Care narucujem 10 godina online znam sve care a da si citao sa razumevanjem video bi da je bio TN.
Inace znam dobro postara pa je on potpisao a pismo je bilo pa je stalo u sanduce.

Ne može da ti ostavi nešto bez tracking-a pred vratima ako trebaš da platiš carinu i pdv. :)
Car :)

Poslednja izmena od urednika:
Kad tracking pokazuje samo do Srbije a pošiljke nema pa nema, jel veca mogucnost da prodavac laže ili da poštari marišu? Kakva su iskustva?
Kinez mi se kune da je poslao. Kaže da sačekam još malo. Još mi je produzio rok za povrat novca.

Kad tracking pokazuje samo do Srbije a pošiljke nema pa nema, jel veca mogucnost da prodavac laže ili da poštari marišu? Kakva su iskustva?
Kinez mi se kune da je poslao. Kaže da sačekam još malo. Još mi je produzio rok za povrat novca.

Daj prva tri i poslednja tri karaktera iz tracking broja (ako nećeš ceo) pa ćemo ti reći.
Moja predpostavka je da ti je kinez dao lažan broj pošiljke, jedan od onih za njihovu kurirsku službu...

cim nemas treking broj znaci da ti je paket male vrednosti (skoro svi prodavci granicu za besplatan treking drze na 15$) tako da nemas ni carinu ni porez (porez bi trebalo ali propuste sa oznakom ne podleze carinjenju) a samim tim postar moze sa njim da radi sta hoce.

Poslednja izmena:
Tracking je u formatu SYL2625XXXXMY i to je verovatno taj za njihovu službu. Vrednost je 17e. Verovatno je kinez poslao ali je poštar ukrao. Bio mi je sumnjiv nešto kad sam ga pitao za pošiljku. Kao da se uplašio.

Ma jok, to je lažan tracking broj tj. kad piše da je paket ušao u srbiju zapravo je tek ušao u malezijsku poštu u kini.

Tracking je u formatu SYL2625XXXXMY i to je verovatno taj za njihovu službu. Vrednost je 17e. Verovatno je kinez poslao ali je poštar ukrao. Bio mi je sumnjiv nešto kad sam ga pitao za pošiljku. Kao da se uplašio.

Medjunarodni tracking je formatu: 2 slova 9 brojeva pa opet 2 slova, sve ostalo ili je lazno ili moze da se prati samo u zemlji odkle je poslato.
Kod pravog trackinga prvo slovo za manje pakete mora biti "R" , za preko 2 kg je slovo "C", za EMS je "E"
Zadnja dva slova oznacavaju zemlju poste preko koje je poslato.

Da častiš pola foruma za to, i da ti ostane umesto carine [emoji2]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno