Ne proteine sa iHerba, oni vec ispadaju skuplji nego i kod nas(sitna razlika ako mozes da iskoristis onaj free shipping koji nije za bilo koje ozbiljno pakovanje, cak je cesto i kod nas stvarno jeftinije)
Bb.com ima dobre cene, jedini je problem sto im je shipping veci, ali ako uzmes 3-4 (nemoj vise..) pakovanja (razlicite stvari ili 2+2 tipa), moze da ispadne OK.
Ali nije isplativo kao sto je bilo, nekad je BB.com imao skoro free shipping!
Pa bas tako... ali zato kad ide na sleper a uvoznik je neka poznata domaca faca, problema nema sve se istom veruje i naravno sve ide kao podmazao (a i jeste nauljeno dosta)![]()
Paket stigao juče na carinu, prošao danas bez carine, stiže u ponedeljak.
E sad, zašto je interesantno?
Zato što su u pitanju Swarovski kristali, genuine, a porudžbina uopšte nije bila jeftina - supruga pravi nakit.
Ali, s obzirom na gabarite, sve je stalo najverovatnije u onu kovertu sa puckama, pa je zato i prošlo.
Ne, zarada je preko 50% na tim stvarima ovde, kada se uvoze zvanicnim kanalima.Pa i te apoteke nabavljaju tamo negde u svetu i dobiju još povoljniju cenu ali isto dok se plati prevoz, dok lopovska država uzme svoj deo, špediter otkine deo kolača, carinik mazne "dinar, dva" + niko neće da radi bez interesa/profita i onda ispadne cena koju vidiš pa te prođe volja za kupovinom.
Pricam ti pricu, kada se uredni papiri iz EU priznaju bez pridike, i priznaje se akcijska cena, ako ona stoji na racunu.Otišao čovek sa porodicom u posetu bratu u DE, brat mu na nekoj akciji kupi televizor, neki ultra-mega-giga-turbo tipa redovna cena 2K€ ali bio na akciji i koštao je 600€, čovek srećan ponese tv kući. Međutim sreća je trajala dok nije došao na sr-hu granicu, tu mu naši carinici oduzeše tv. Tu padne kukanje, moljenje, zapomaganje i šta sve ne i carinici mu "izađu u susret" tako što će TV poslati u BG na carinu gde će ga ocariniti kao da je naručen iz inostranstva. Šta će čovek, ne može da se svađa sa lopovima na vlasti, pristane. Dođe i taj dan, da se preuzme tv, kad ono carina traži 670€ na ime poreza i carine, ne interesuje njih što je to poklon niti ih interesuje što je tv kupljen za daleko manji iznos na akciji, oni su pronašli neku njima interesantnu cifru i po tome odredili dažbine i više ih ništa ne interesuje. I čovek je sad u dilemi, da li da "pokloni" tv carini ili da čeka od brata dodatnih ~700€ ...
Pa i te apoteke nabavljaju tamo negde u svetu i dobiju još povoljniju cenu ali isto dok se plati prevoz, dok lopovska država uzme svoj deo, špediter otkine deo kolača, carinik mazne "dinar, dva" + niko neće da radi bez interesa/profita i onda ispadne cena koju vidiš pa te prođe volja za kupovinom.
Ne opravdavam ja domaće prodavce, često sam u istoj situaciji kao i ti (i većina na forumu) kad vidim koliko je razlika u ceni u inostranstvu i kod nas i kad dodam sve one troškove koji nisu očigledni u startu kupovina mi više ne izgleda tako interesantno.
Bitno je samo uputiti se koji sve izdaci se mogu pojaviti na putu od prodavca do kupca i znati proceniti ukupne troškove, mnogi vide cenu na nekom sajtu, pomisle "vidi tamo duplo jeftinije nego kod nas" odrade kupovinu bez neophodnih informacija a kad roba dođe, pa kad počen Guberinić da šamara...
Inače, danas sam čuo jednu interesantnu priču.
Otišao čovek sa porodicom u posetu bratu u DE, brat mu na nekoj akciji kupi televizor, neki ultra-mega-giga-turbo tipa redovna cena 2K€ ali bio na akciji i koštao je 600€, čovek srećan ponese tv kući. Međutim sreća je trajala dok nije došao na sr-hu granicu, tu mu naši carinici oduzeše tv. Tu padne kukanje, moljenje, zapomaganje i šta sve ne i carinici mu "izađu u susret" tako što će TV poslati u BG na carinu gde će ga ocariniti kao da je naručen iz inostranstva. Šta će čovek, ne može da se svađa sa lopovima na vlasti, pristane. Dođe i taj dan, da se preuzme tv, kad ono carina traži 670€ na ime poreza i carine, ne interesuje njih što je to poklon niti ih interesuje što je tv kupljen za daleko manji iznos na akciji, oni su pronašli neku njima interesantnu cifru i po tome odredili dažbine i više ih ništa ne interesuje. I čovek je sad u dilemi, da li da "pokloni" tv carini ili da čeka od brata dodatnih ~700€ ...
Danas mi stigla neka posiljka sa ebaya, u pitanju su LED diode... posiljka vredna 25 dolara. Carinici otvorili paket i ladno mi naplatili PDV u iznosu od 527 din! Ne carinu nego PDV! Jbm ti drzavu! Ovde radi ko sta hoce!
Pa znamali zasto? Od kad se placa PDV na tako sitne stvari kupljene preko neta?
Danas mi stigla neka posiljka sa ebaya, u pitanju su LED diode... posiljka vredna 25 dolara. Carinici otvorili paket i ladno mi naplatili PDV u iznosu od 527 din! Ne carinu nego PDV! Jbm ti drzavu! Ovde radi ko sta hoce!
Verovatno ih ima mnogo , tih led diodica , čim je 25 $ . 200 - 300 ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari