Šta je novo?

Carina na pošiljke (2024 / 2025)

BG carina 12 dana - DHL nemacka

9/20/2024 10:20:37 AM. Зa цaрину, 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА
10/2/2024 1:37:43 PM. Зaдуженa зa испоруку, 11000 БЕОГРАД 6

Ako nekoga zanima za BG carinu prosao mi je danas paket pristigao 24 septembra

Pozdrav svima. Dobio sam graficku na nekom givaveju u vrednosti od 1100e. Bice poslata sa amazona iz Engleske i placen je "import fees deposit" 250e, da li cu trebati i ja jos nesto da placam?

Ne, samo će tražiti da im pošalješ dokumentaciju kad stigne.

Ako nekoga zanima za BG carinu prosao mi je danas paket pristigao 24 septembra

Obradovah se pre vremena....budjava carina u jos budjavijoj Srbiji uvek ima neki trik u rukavu da vas iznervira...

Znaci juce popodne je bila otprema iz budjave bg carine i iz mog iskustva u 99% slucajeva,paket je sutea u mom gradu...medjutim ovog puta,za sada,posle otpreme paketu se gubi trag...nije stigao u moju postu u Pancevu.....da li neko ima ideju gde je paket koje p.materine?.....cekam ga vec 11 dana da se ocarini,i sad kad se napokon ocarinio -nestao.....🤬🤬🤬🤬

20241004_140658.jpg

Paket je u nekom dzaku ceka da ode dalje. Da je 10 dana proslo pa da razumem. Ovako samo strpljivo bez nervoze.

Mislim da je ovo prvi put da posle otpreme paket ne ode dalje sledeci dan,da li se to sada redovno desava?

Sad ce da me "uhvati" i vikend,pa onda ko zna koliko ce jos da stoji u tom dzaku iako je ocarinjen (?!) i onda tamo mozda sl nedelje da stigne....mozda nije 10 dana,ali blizi se....

Kod mene je odavno tako. Nekada su kada prođu carinu uvek dolazili sledeći dan, sada barem jedan dan stoje dok ne krenu dalje. Izgleda da su ranije sa carine odvozili taj dan predveče a sada samo idući dan ujutro.

Meni prođe mini PC sa AE bez carine, a znam da su maltene svi pisali da su im carinili. Eto i neke sreće, budući da je bio zaglavljen paket u Budimpešti 20+ dana. :)

Paket sa iHerba otpremljen sa BG carine posle 7 dana, koga zanima:)

Klinac hoće da poruči nešto, jedina opcija za slanje je UPS Express Saver.

Šta mogu da očekujem (osim carine i poreza naravno), da li se ovde plaća dodatno njihova usluga, troškovi uvoza i slično... Nisam do sada koristio njihove usluge.

ups.jpg

Čita li postabg mejlove ikada? Naručio specifičan uređaj, oni ga obično carinili. Podneo žalbu u pošti. Oni posle deset dana odgovorili papirnim pismom. Niko zvao, niko mejl slao. Traže dokumentaciju, dokaze, šta kako. I kao, mogu da im pošaljem na mejl. TO već jesam uradio, ali sumnjam da tamo nekog boli patka da čita moja pisanija. Drugi način je da im pošaljem pisano poštom, što opet mogu da otvore na svetog Živka... Samo me zanima jesu li ikada ikome odgovorili sa te beogradske adrese, jer kažu da imam deset dana da reagujem.

Čita li postabg mejlove ikada? Naručio specifičan uređaj, oni ga obično carinili. Podneo žalbu u pošti. Oni posle deset dana odgovorili papirnim pismom. Niko zvao, niko mejl slao. Traže dokumentaciju, dokaze, šta kako. I kao, mogu da im pošaljem na mejl. TO već jesam uradio, ali sumnjam da tamo nekog boli patka da čita moja pisanija. Drugi način je da im pošaljem pisano poštom, što opet mogu da otvore na svetog Živka... Samo me zanima jesu li ikada ikome odgovorili sa te beogradske adrese, jer kažu da imam deset dana da reagujem.
Meni su odgovarali maltene isključivo kada šaljem na korisnički servis - https://www.posta.rs/cir/korisnicki-servis/postavite-pitanje.aspx
Ako ništa, imam pozitivna iskustva kada ovde šaljem i sve se reši za dan.

Stigao mi je danas paket sa iHerba ali su ga ocarinili. Ne znam koji je razlog. Kupovao sam i pre ali sam vodio računa.

Stari paket koji nije carinjen.

Carina ne.jpg

Novi koji je ocarinjen.

Carina da.jpg

Meni se carina konačno javila za moj pogrešno carinjen paket i Pazi sad, sve oni znaju, ja sam potpuno u pravu, sve oni imaju u sistemu od ranije, ali ja moram da tražim špeditera iako je išlo običnom poštom, da u moje ime podnese dokumentaciju. A u pismu rekli da je ja sam podnesem. Igranka bez prestanka samo jer neko u početnom carinjenju nije gledao šta radi.

Udaren ti je samo PDV 20% na vrednost po fakturi i to ti je to, da je carinjeno imao bi u obračunu i stavku carina.

Ti imas srece jer i shipping ulazi u konacnu vrednost paketa, mogli su te oba puta cariniti.

Ti imas srece jer i shipping ulazi u konacnu vrednost paketa, mogli su te oba puta cariniti.
Koliko znam shipping nije deo konačne vrednosti. Na paketu piše value 47.20$. Nikada mi nisu carinili shipping.

Ako je iskazan shipping na paketu/dokumentu koji je poslao posiljalac, onda ulazi u vrednost paketa.

Za carinu se računa ukupno plaćeno, mogli su da ti traže izvod o plaćanju ali eto prošao si samo sa onim što je upisano na fakturi.

Prodavac sa Aliexpressa mi poslao Fedexom, navodno... nije naplatio poštarinu, free shipping. Malo mi je to sumnjivo, mada po trackingu kao postoji ta pošiljka ali stiže u Pančevo.
Nekako mi je najbolja varijanta da se ispostavi da je scam nego da se zezam sa Flying cargo Yu...

Стигла ми пошиљка, оцарињена у царинарници Ниш. Коректно обрачунато 20% пореза а коришћен је средњи курс евра, од датума када је пошиљка примљена на царињење.
На то се пошта надовезала са 160 динара, 50 је за уплатницу, остало вероватно што су послали ПЕ.

Treba da naručim preko US e bay android box, ukupno sa transportom 80 evra, koliko će država da doda na ovu sumu
Hvala

Šta naplaćuju DHL i FedEx ako preko nekog od njih naručim sa Aliexpress zvučnik soundcore motion +, košta 43$? Šta je bolje?

Šta naplaćuju DHL i FedEx ako preko nekog od njih naručim sa Aliexpress zvučnik soundcore motion +, košta 43$? Šta je bolje?
Ako ne moras naruci regularnom postom stize za 10-15 dana, ako bas moras reci kinezima da napisu normalnu cenu koja je ispod 50e, u tom slucaju ne placas spediciju koja je otprilike kao i cena zvucnika, vec samo pdv 20%...

Nazad
Vrh Dno