simpson H je napisao(la):
A da mi *****emo vise bacanje para na digitalce i gubljenje vremena, pa da lepo poskidamo vec obradjene slike sa neta? Svasta tamo moze da se nadje! Za svadbe, rodjendane, zurke, koncerte i sahrane dosta nam je neki jeftini idiJot :d . Zar ne?
Gledash to iz drugog ugla, iz ugla ciljne grupe S2IS

Tebi aparat sluzi za "vatanje" bitnih (ili nebitnih) momenata u zivotu, i za to se aparat od 300 i 500e ne razlikuje, pa je kupovina S2 prosechnom kupcu bukvalno bacanje para, a upravo prosechan kupac (za nashe uslove sa dubljim dzepom) kupuje S2 IS. Sa druge strane, koga zanima fotografija, voli da pored trenutaka iz svog zivota i eksperimentishe, voli da zabelezi neshto shto mu se svidja, voli da prikaze neshto iz svog/drugog ugla, mozda i da proda to, aparati kao S2 nemaju tu shta da traze, niti su pravljeni za to...Ovde ima ljudi koji o aparatima prichaju iz tog ugla, pa zato chesto dolazi do "konflikata", pa je zato mnogo bitno za savet ne samo reci chemu ce sluziti aparat, nego koji su "planovi za buducnosti"...
Shto se tiche fotki na netu, moze da se nadje, ali jedna dobra fotka koshta ko pola aparata o kome prichamo
Nebojsa Milanovic je napisao(la):
E, ovo je, bez uvrede, jedan od poznatih nacina pravdanja losih aparata pricom:
"On ima dobru sliku, ali kad je odradis u PS-u"
Ne vidim nikakvu caroliju u smaranju PS-om
Ne osecam se "kvazi-poznavaocem fotografije" zato sto ne volim da mi ledja otpadaju za kompom dok pokusavam da stotine snimaka sa odmora ucinim gledljivim.
Hocu da poneke od njih odradim zato sto to bas hocu i kad hocu, a ne zato sto to uvek moram!
Moze glatko da se izvuche paralela izmedju tebe i F1 tima Minardi. 100 godina se bave time poslom, a nikad nisu nishta uradili, odnosno nisu napredovali.
Ako ti kao dugogodishnji amaterski fotograf mislish da je obrada slike neshto nenormalno, a mislish da je pixel peeping normalna stvar, rutinski spadash u grupu ljudi koji su tek kupili prvi aparat. Pronadji mi jednu fotku profesionalnog fotografa na netu koja je okachena "iz aparata", i ja uzimam S2 IS sutra

Niko ovde nije prichao o sredjivanju svake fotke izashle iz aparata, ali sve shto mislish da je dobro, i shto pokazujesh nekome, bilo na netu, bilo da shtampash, ne dolazi u obzir bez obrade. I svadbarske fotke se obradjuju, a mozesh da pogledash na netu kako izgleda takva, a zna svako kako izgleda fotografija sa svadbe svakog "pro fotografa" koga nadjesh preko oglasa...