Šta je novo?

Canon A530 problem!

ceta

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2005
Poena
630
Imam problem sa ovim aparatom jer stalno prikazuje da su baterije prazne! Posle punjenja baterija, (probano više kompleta) izdrži jedva desetak slikanja sa blicem i sam se ugasi. Aparat je malo korišten ali ovo sa baterijama ga čini malte ne neupotrebljivim! Da li je imao neko ovakav problem?

Ja imam dva Canon aparata. Isti problem. Doduse, ne vredi ni trecinu cene popravke, tako da cu da ih ostavim kao exponat :)
Sad kad bolje razmislim, i ovaj treci (NOV) Canon nije izdrzao ni 10-20 slika sa punjivim baterijama.....:)

Meni je sličan problem sa Canon A560.
Stavim baterije radi on odradi 30ak slika,možda i više u kontinuitetu,sve normalno.
Sledeći put kad stavim nove,ostavim ugašen neko vreme,upalim- prvo pokazuje da su prazne,gasi se (čak i pre prvog snimka)...
Ali što je najgore,imam utisak da ih isprazni ugašen.

Da napomenem,ne koristim baterije na punjenje.

meni se u poslednje vreme desava sa a520 ali ipak mislim da je do baterija jer duze izdrzi sa obicnim alkalnim duracell nego sa hama. Mada ko zna..

Kako vas ne smara da se cimate sa alkalnim baterijama? Zar nije bolje kupiti par ili dva punjivih koje imaju drastično veći kapacitet?

Slažem se sa tobom, ali sam ukapirao da ima ljudi koji jako retko slikaju, a punjive baterije se isprazne mnogo brže od stajanje od alkalnih.

A da kupite neke normalne punjive baterije? :)

Ne prazne se toliko punjive.. Uzmite Eneloop baterije u kombinaciji sa Sanyo punjacem kao ja i budite sretni, mnogo se ustedi a i ove baterije se jako malo prazne kada se ne koriste duze vreme.

Upravo tako, rešenje je u Sanyo Eneloop baterijama. Njihova osnovna karakteristika je izuzetno malo samopražnjenje. Imam dva para i stvarno su odlične.

Kako vas ne smara da se cimate sa alkalnim baterijama? Zar nije bolje kupiti par ili dva punjivih koje imaju drastično veći kapacitet?

ove duracell alkalne sam koristio samo za ''test''.

ove sada koristim

DE00190.jpg

mada nije mi jasno da nekada sa ovim slika ok i izdrzi mnogo maltretiranja a nekada brzo vrisne[regularno napunjene u oba slucaja] a sa starim hama je katastrofa-prsle su 99%.

Poslednja izmena:
Eneloop baterije su stvarno fenomenalne. Nisam verovao da mogu toliko dugo da traju.
Samo što ih ja do pre jedno pola godine nisam nigde viđao. Od kada one uopšte postoje?

Ja sam prvi komplet kupio 2007 a tada su vec bile barem godinu dana na nasem trzistu, u svetu verovatno i ranije.

Ja ih koristim 4 godine ako ako se ne varam. Ja se u njih kunem. Nisam koristio aparat 3 meseca i sad sam pogledao, jos ima 20% i njima ;)
To su jedine baterije koje mogu da preporucim, posle njih nijedne druge ne mogu da im prismrde.

a cena?:)

Ako se ne varam, oko 1500 din za 4 komada.

Ili oko 2200 din. za 4 baterije i Sanyo punjač.

Edit:
@vladej
Veruj mi, nećeš ni primetiti da nisu 2800mAh. Običe punjive baterije od 2700 ili 2800 mAh toliko brzo se ''samoisprazne'' da u suštini i ne traju duže od Eneloop baterija.

Poslednja izmena:
Eneloop baterije su iskljucivo 2000mA (AA) i 800mA (AAA), nema vise, nema manje.
Nijedne baterije mi nisu trajale kao Eneloop. Em su se brze trosile bez obzira na kapacitet (sve osim Sanyo 2800mA), em su se praznile same od sebe u roku od par dana, em su posle 15-ak punjenja pocinjale da gube na kapacitetu.
Sanyo je oduvek odlicne baterije pravio ali Eneloop su prava mala revolucija medju baterijama :)

Ja sam uzeo ovde kod mene komplet 4 baterije+punjac (eneloop) - 1800din.+garancija 6 meseci.
Vise mi ne izbacuje da je baterija prazna, mada sam dosta slikao.
Svaka preporuka.

gde ima preko neta te Eneloop baterije preko neta da se kupe? Ja imam canon a530 i jede mi baterije, bilo da su alkalne bilo da su punjive (kojih imam nekoliko).

Problem je sto je preporuceno da se Eneloop baterije pune na Sanyo punjacu.

Dakle ako ga nemate, imate i ovo resenje.

http://www.tehnomanija.rs/katalog/sanyo-punjac-mqn-04e2-3utg.html

1200 dindzi Sanyo punjac sa dve Eneloop baterije. Ja sam ovo uzeo cim sam kupio Canon A470 i prezadovoljan sam koliko fotki sa blicom mogu da napravim sa njima, cak i kad baterije stoje duze vreme nekoriscene. Ne postoji bolje resenje od Eneloop baterija, vrh su.

Problem je sto je preporuceno da se Eneloop baterije pune na Sanyo punjacu...

Nije obavezno. Ja ih punim na Triaxu - ovom i koristim ih vec vise od dve godine bez problema.

Ok, vazno je samo da punjac bude "pametan", jer ni NiMH, ni eneloop (koje su takodje NiMH) ne trpe prepunjavanja, pa je potrebno punjac da iskljuci punjenje kad zavrsi sa procesom.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Pa zato sam i rekao da je preporuceno a ne obavezno. Ono sto ti neko preporucuje ne mora da znaci da je obavezno.

Da, samo sto to vise lici na ono... npr. na Sonijevim vokmenima - "use only Sony AC adaptors". Te proizvodjacke "preporuke" su vazne proizvodjacu, a za krajnjeg korisnika nisu mnogo bitne. Jer ce onda krajnji korisnik biti zakinut za neke fine opcije iz "drugih kuhinja" (npr. cetvorokanalno punjenje, praznjenje, LCD indikacija napunjenosti...) koristeci samo "preporuceno", koje u glavama novih (jos uvek neiskusnih) korisnika moze da zvuci kao "obavezno" i "jedino" resenje, jer eto... fabrika najbolje "zna sta valja".

Znaci, eneloop baterije se mogu puniti bilo kojim smarty punjacem, nebitno kog proizvodjaca.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Vrh Dno