.:GoRaNStEin:.
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.10.2005
- Poena
- 379
Ajde jedno prosto poredjenje. Da li tebi smeta kretanje likova i samog tebe u Oblivionu ? Sve zivo u igri se toliko nerelno i debilno krece da samo zbog toga ne bih igrao igru. To je moglo da prodje pre 10 godina, danas ne moze. To je srz svega. Igra moze da bude kakva hocesh, AI, pricha, sve, ali ako je pucanje kao u Battlefieldu, ne interesuje me. Pucanje u igri mora da zavisi od tebe, mora da prati tebe, a ni ti njega. To je ujedno i odgovor zashto je Counter strike najpopularniji MP fps na svetu, i Quake sa njim.
To u farcry uopshte nije loshe uradjeno, ali HL2 je za klasu bolji. I sve bi bilo ok kod farcry-ja, da bez ikakvog razloga nisu upleli chudovishta. HL2 je napravljen oko toga, to je glavna pricha, zashto je farcry morao, ne znam.
Ili dolazimo do toga da je samo AI bolji u farcryu ? Ako zanemarimo prichu koja moze da ti se svidi ili ne, HL2 ima bolju fiziku, bolje nishanjenje, pucanje, zvukove, kretanje. Te radnje ti radish sve vreme, i meni je to najbitnije. Sad je samo pitanje da li cesh odabrati odlichnu prichu a sve vreme da upravljash invalida, ili cesh igrati igru sa dobrom prichom, a mish i tastatura ce biti produzetak tog lika.
Dosta sam igrao i farcry MP, i ne moze se porediti ni sa starim Counterom na HL1 endzinu.
Kretanje u HL, HL2, CS je jedno od nerealnijih kretanja u FPS zanru ... ne hodas, vec klizis ... sto ne moze ni blizu da se nazove realnijim od kretanja u drugim FPS igrama ...