Šta je novo?

Call Of Juarez

pa meni je radio na 6600GT COJ na medium,i opet je osecaj bio vrhunski.iskljuci potpuno senke i ostalo stavi na medium i radice ti pristojno (25-30fps).cak sam valjda i texture stavio na high i opet je lepo radilo.
naravno,ne znam koji CPU i memoriju imas.nije 6600GT jos za bacanje.jeste da je pao u low segment,ali dok moze da izgura medium u 1024 meni je dobar (odnosno,izdrzace jos koji mesec).

Ja sam ti samo rekao da ne očekuješ mnogo od 6600GT. To je praktično low end sada. Bolje pozajmi od nekoga grafičku ako ti se sviđa igra, biće ti mnogo bolje iskustvo...

Pa shta cu dobiti sa 7600GT ? Ili treba da kupim 7950GTX da bi mogao da igram u medium i da ne pada ispod 60fps :D Treba da dam 1000+e za mashinu da bi igrao dve igre, a opet upgrade kad izadju sledece dve. Nemoj da mi kazesh da necesh do Crysisa morati da dash josh bar 500e da bi ga igrao samo pristojno :)

Nije grafichka problem, uglavnom igre rade pristojno, ne gadim se medium detalja u 1024, jer to nije ni bitno, vec gameplay. Ali kada mi igra ovako bedno radi i izgleda u low, onda to ne znachi da ja imam loshu kartu, nego da ovi shto su je radili, pojma nemaju.

Poslednja izmena:
Pa shta cu dobiti sa 7600GT ? Ili treba da kupim 7950GTX da bi mogao da igram u medium i da ne pada ispod 60fps :D Treba da dam 1000+e za mashinu da bi igrao dve igre, a opet upgrade kad izadju sledece dve. Nemoj da mi kazesh da necesh do Crysisa morati da dash josh bar 500e da bi ga igrao samo pristojno :)

Nije grafichka problem, uglavnom igre rade pristojno, ne gadim se medium detalja u 1024, jer to nije ni bitno, vec gameplay. Ali kada mi igra ovako bedno radi i izgleda u low, onda to ne znachi da ja imam loshu kartu, nego da ovi shto su je radili, pojma nemaju.

I sa 7950GX2 pada framerate i to prilicno ozbiljno ... Neoptimizovan je engine ... O nekom ugodnom igranju na max detalja nema govora ... Pogotovo u vecim rezolucijama ...

ko sto napisah negde ranije spustanje shadow map size-a ili tako nesto :d sa 2048 na 1024 dobrano poboljsava fps (u slucaju kada je sve ostalo na max) ali senke onda ne izgledaju onako mocno

@driveru koji ti je ostatak masine ?? Pored 6600gt treba ti i jedno giga rama i
neki noviji procesor da to radi iole normalno. A da je igra neoptimizovana to stoji .

I sa 7950GX2 pada framerate i to prilicno ozbiljno ... Neoptimizovan je engine ... O nekom ugodnom igranju na max detalja nema govora ... Pogotovo u vecim rezolucijama ...

Nije u pitanju neoptimizovan engine, nego su preterali sa travuljinom, nisu normalni. FPS je stabilan kad ne hodaš kroz travu i bilo bi ok da je ima dosta manje. Ovako su samo sve igrače iznervirali. Izgleda do jaja, ali stvarno secka kad prolaziš kroz visoku travu...
Ja sam ti i rekao da pozajmiš bolju grafičku, a ne da kupuješ, zbog jedne igre...

Nije u pitanju neoptimizovan engine, nego su preterali sa travuljinom, nisu normalni. FPS je stabilan kad ne hodaš kroz travu i bilo bi ok da je ima dosta manje. Ovako su samo sve igrače iznervirali. Izgleda do jaja, ali stvarno secka kad prolaziš kroz visoku travu...
Ja sam ti i rekao da pozajmiš bolju grafičku, a ne da kupuješ, zbog jedne igre...

To sto sam boldovao pretpostavljam ide na adresu drivera?

Max, pa nije engine optimizovan ako radi dobro samo na high end masinama ... A ova verzija Chrome endzina ni na high end masinama ne radi kako treba ... Poenta pojma optimizacija treba da obuhvata sredinu, sto i cini najveci deo igracke populacije ...

@driveru koji ti je ostatak masine ?? Pored 6600gt treba ti i jedno giga rama i
neki noviji procesor da to radi iole normalno. A da je igra neoptimizovana to stoji .

Pa imam 1GB rama, 2GHz Athlon na 200 magistrali, a malo sam i OC grafichku. Najjacha mashina nije 5x brza od ovoga, vec mozda 2-3x, a to opet nije dovoljno za high, jedva za medium da sve "curi".

Znachi najjacha mashina ne moze da izvuche onu travu ? Ono ako je optimizovano, kako izgleda neoptimizovano ? :D

Shto se tiche grafichke, ispala me je jeftino i hocu da igram auto simulacije, koje nikada nisu zahtevne i mnogo duze ce mi trajati nego za druge igre.

Poslednja izmena:
pa smanji foliage na low (znam da ti je sa gx2 karticom+conroe-om verovatno glupo da smanjujes bilo sta :) ) ali nikakve razlike nema u prikazu samo proredi travu pa ne izgleda vise ko savana nego kao peterac na marakani recimo :d a fps je naravno bolji

Shto se tiche grafichke, ispala me je jeftino i hocu da igram auto simulacije, koje nikada nisu zahtevne i mnogo duze ce mi trajati nego za druge igre.

pa onda ih samo i igraj i nemoj da kukas :) sad si u istoj situaciji kao kad si HL2 probao na mx4 da igras i govorio da je njesra (joj sto volim ovo da ti spominjem :d)

Izmeshao si neshto, to sam govorio za Doom3, HL2 je najbolji fps ikada napravljen, a Doom3 je generalno napljuvan, pa moze da radi u 100fps, ne bi ga igrao...

ma nisam bre :) nekako sam 100% siguran da si hl2 tako odigrao i da je prvi komentar bio ,tipa 'grafika i nije nesto' ;) never mind...

Poslednja izmena:
Ovo je kao kada bih ja rekao da je ToCA najbolja simulacija vožnje ikada. Nemoj drajveru više o FPS-u.

Ne. To je kao kada bi ti rekao da je Toca najbolja simulacija vožnje ikada, na šta bi ti on odgovorio da je probao većinu fpsova i da je sve krš, na šta bi mu ti odgovorio da si i ti probao sve vožnje i da su sve krš, na šta bi ti on odgovorio da ti ne igraš vožnje, na šta bi mu ti odgovorio da on ne igra fpsove, na šta bi ti on odgovorio da te čika na multi jer je on pro, jer dobija Simpsona u većini multiplej duela :d

edit: evo, znao sam :d :D

Poslednja izmena:
Dobro je shto si bezao svaki put kada sam te zvao na lan. Bash bih voleo da mi pokazesh kakav si to pro :)

Ja ne pricham o HL2 singlu, tu je HL najbolji, pricham o fizici, zvukovima, ono shto je najbitnije za svaku igru, a HL2 je tu daleko ispred svega. Ja nisam ni znao da ti igrash fps, zar ti nisi neki rts geek ? :)

Poslednja izmena:
Ne. To je kao kada bi ti rekao da je Toca najbolja simulacija vožnje ikada, na šta bi ti on odgovorio da je probao većinu fpsova i da je sve krš, na šta bi mu ti odgovorio da si i ti probao sve vožnje i da su sve krš, na šta bi ti on odgovorio da ti ne igraš vožnje, na šta bi mu ti odgovorio da on ne igra fpsove, na šta bi ti on odgovorio da te čika na multi jer je on pro, jer dobija Simpsona u većini multiplej duela :d

edit: evo, znao sam :d :D

realno, drajver bi pokidao vecinu vas sa bencha u fps-ovima bez problema :)

Aj' da vidimo to. Drajveru, koji ti je nick na XFire?
clint.gif

Ja ne pricham o HL2 singlu, tu je HL najbolji, pricham o fizici, zvukovima, ono shto je najbitnije za svaku igru, a HL2 je tu daleko ispred svega. Ja nisam ni znao da ti igrash fps, zar ti nisi neki rts geek ? :)
Zaboravio si da napomeneš da je za fps isto tako bitno da imaš dobar volan :d Šta je to toliko bitno u zvuku da su druge igre neigrive, šta je to što nova fizika donosi da je toliko bitno za gameplay, a da su sve druge igre krš? Sledeći kriterijum za dobar fps će ti verovatno biti kakva je staza. :)

realno, drajver bi pokidao vecinu vas sa bencha u fps-ovima bez problema :)
Neka i bude realno, kakve to veze ima sa ovim o čemu on priča? Naravno da bi me verovatno dobio u većini fpsova, pogotovo matorih, kada ja 5-6 godina ništa ozbiljno od fpsova nisam igrao u multiju, osim BF2 par meseci, gde bi me dobio malo sutra :) Isto tako i većinu ljudi ovde. Lako je izazivati ljude na Q3, CS i slično, ajde neka opika Fear, Cod2 ili nešto slično sa ovim likovima koji to igraju svakodnevno umesto sa moderatorima. Kao kada bih ga ja izazvao na partiju Warhammera.

Ali kakve to sad veze ima sa celom ovom raspravom? Pa npr. i Rambo bi pokidao drivera u Quake-u, Filip u CS-u, pa je opet Rambu Doom 3 super, a i za Quake 4 je rekao da je dobar kad se malo čovek navikne. I šta ćemo sad? Ne kapiram od kakvog je to značaja da bi sad nečija bila presudna. Naprotiv, driver ništa od fpsova ni ne igra, već fura konzolu i uopšte ne gleda igre kao celinu, već samo traži neku igru koja će eventualno doneti nešto novo pa onda to hvali, iako to što hvali nema ama baš nikakav uticaj na gameplay. Recimo, fizika u Hl2 E1 se svodi na to da uhvatiš neku kuglu i ispališ je u neki generator sa ležištem za kuglu. Do moga. Upravo je kontraefekat, ni ne pokušava da sagleda igru kao celinu već je u startu napljuje. I to je to.

Zaboravio si da napomeneš da je za fps isto tako bitno da imaš dobar volan :d Šta je to toliko bitno u zvuku da su druge igre neigrive, šta je to što nova fizika donosi da je toliko bitno za gameplay, a da su sve druge igre krš? Sledeći kriterijum za dobar fps će ti verovatno biti kakva je staza. :)

O chemu ti prichash bre ? Najjednostavnije mogu da ti objasnim da je HL2 isto kao shto je HL1 bio u svoje vreme. Kretanje, nishanjenje, pucanje, zvukovi (mnogo bitno). Farcry moze da bude dobar u tome, fear moze da bude dobar, ali nishta od toga ne moze da primirishe HL2.

Neka i bude realno, kakve to veze ima sa ovim o čemu on priča? Naravno da bi me verovatno dobio u većini fpsova, pogotovo matorih, kada ja 5-6 godina ništa ozbiljno od fpsova nisam igrao u multiju, osim BF2 par meseci, gde bi me dobio malo sutra :) Isto tako i većinu ljudi ovde.

Kakve veze ima ? Pa recimo da svaki put kada ja kazem da je neki fps dobar, vi se ponashate kao da ga nikada nisam video i kao "ajde igraj GTR" ko da sam ja juche kupio komp i video fps, a ja sam ih toliko igrao (radio sam u nekoliko igraonica, i bilo je 8 sati multiplayera, chak i Warcraft sam igrao par meseci svaku noc) da se danas ne zadovoljavam nichim osim najboljeg, dok vi igrate vecinu fpsova koji se pojave :)

Lako je izazivati ljude na Q3, CS i slično, ajde neka opika Fear, Cod2 ili nešto slično sa ovim likovima koji to igraju svakodnevno umesto sa moderatorima. Kao kada bih ga ja izazvao na partiju Warhammera.

Pa koga da izazovem ? Heatona ? :) Ponavljam ti, ja nisam nikoga izazivao, vec me nervira kada nagadjate. Hocesh da kazesh da si ti bolji od moderatora ili da je vecina ovde bolja od moderatora ? :) Pa ako ti to nije dovoljno, igrao sam Quake i CS protiv najjachih igracha pre 4-5 godina vrlo chesto, tada sam najvishe i nauchio, nisam ja video lan sa moderatorima i nishta vishe :)

Ajde da napravimo lan, ionako sam mislio da to predlozim u clubbingu.

Naprotiv, driver ništa od fpsova ni ne igra, već fura konzolu i uopšte ne gleda igre kao celinu, već samo traži neku igru koja će eventualno doneti nešto novo pa onda to hvali, iako to što hvali nema ama baš nikakav uticaj na gameplay. Recimo, fizika u Hl2 E1 se svodi na to da uhvatiš neku kuglu i ispališ je u neki generator sa ležištem za kuglu. Do moga. Upravo je kontraefekat, ni ne pokušava da sagleda igru kao celinu već je u startu napljuje. I to je to.

Mnogo si smorio. Nisam igrao fpsove dve godine, evo sad sad cu malo igrati, shta ti uopshte hocesh da kazesh ? Da nisam kompetentan da pricham o fpsovima. Pa ti si u manjini shto se tiche HL2. Mozda sam se ja loshe izrazio, ali Quake i ti SF fpsovi uopshte nisu u nominaciji, jer oni se ne mogu porediti, totalno drugachije igre. Pricham o igrama gde upravljash choveka i gde postoji neka gravitacija i realna oruzja..

Poslednja izmena:

Neka i bude realno, kakve to veze ima sa ovim o čemu on priča? Naravno da bi me verovatno dobio u većini fpsova, pogotovo matorih, kada ja 5-6 godina ništa ozbiljno od fpsova nisam igrao u multiju, osim BF2 par meseci, gde bi me dobio malo sutra :) Isto tako i većinu ljudi ovde. Lako je izazivati ljude na Q3, CS i slično, ajde neka opika Fear, Cod2 ili nešto slično sa ovim likovima koji to igraju svakodnevno umesto sa moderatorima. Kao kada bih ga ja izazvao na partiju Warhammera.

Ali kakve to sad veze ima sa celom ovom raspravom? Pa npr. i Rambo bi pokidao drivera u Quake-u, Filip u CS-u, pa je opet Rambu Doom 3 super, a i za Quake 4 je rekao da je dobar kad se malo čovek navikne. I šta ćemo sad? Ne kapiram od kakvog je to značaja da bi sad nečija bila presudna. Naprotiv, driver ništa od fpsova ni ne igra, već fura konzolu i uopšte ne gleda igre kao celinu, već samo traži neku igru koja će eventualno doneti nešto novo pa onda to hvali, iako to što hvali nema ama baš nikakav uticaj na gameplay. Recimo, fizika u Hl2 E1 se svodi na to da uhvatiš neku kuglu i ispališ je u neki generator sa ležištem za kuglu. Do moga. Upravo je kontraefekat, ni ne pokušava da sagleda igru kao celinu već je u startu napljuje. I to je to.
Poenta je da je covek donekle u pravu, nove igre su neoptimizovane, ne donose nishta novo, al te teraju da se samo hvatash za novchanik. Evo ja igram Juareza, i ok, simpa je,al nishta nije toliko revolucionarno, a opet mi ne radi super bash sve na high iako sam bacio ogromne pare na mashinu. FPS zanr na PC-u opasno stagnira, i ne vidim koja igra ce mozda da ga izvadi.

FPS zanr na PC-u opasno stagnira, i ne vidim koja igra ce mozda da ga izvadi.
Nakon ovogodišnjeg Prey-a ili GRAW-a ovako nešto reći nije baš logično... E sad, zavisi šta od nekog budućeg FPS-a očekuješ. Ako hoćeš klasični FPS, tu stvarno malo toga revolucionarnog možeš dobiti, već samo usavršavanja već postavljenih standarda. Ne zaboravi da stižu novi Unreal, Crysis, TimeShift... ukoliko tražiš nešto više od klasičnog FPS-a, tu su BioShock, White Gold, Precursors...

Jedno pitanje. Kako treba da izgleda i šta da ima igra koja će FPS "izvaditi"?

Pa trazim da se ne ide napred, levo, desno i da se taslaci horda vanzemaljaca, ocu i neke logicke zadatke, nelinearnost puta i slicno. Prey sam probao, ne znam, ne svidja mi se, BioShock obecava,ali videcemo kakav ce biti, mozda CoD 3 bude solidan, ali ja shto kaze drajver, dobar FPS od HL2 nisam video. Odigrao sam sve, i jedino mi je Q4 zadrzao duze paznju,al to jer sam zagrizeni fan Quake serijala, pa sam ga igrao "na silu"

Ako hoćeš klasični FPS, tu stvarno malo toga revolucionarnog možeš dobiti, već samo usavršavanja već postavljenih standarda.

Pa da, samo shto jedna igra postavi standard i onda taman kada je neko pristigne, izadje novi deo i sve odere tako da posle toga sve je bedak :) Ajde da ima 10 fpsova u klasi HL2, svih mogucih vrsta (pa chak i vanzemaljci) i da mozemo da biramo. Nego ne, neko se seti mozda i napravi drugachiju temu (COJ), ali napravi ochajan endzin i gameplay koji brzo dosadi. COD je vrlo dobar, ali je smorio taj jedan isti osecaj u oba dela, kapiram da se ni treci nece pomeriti, idu na provereno, jer ne postoji normalno trzishte, i zashto menjati neshto shto ide..

Poslednja izmena:
Nema teorije da je hl2 bolji on npr. far cry ili F.E.A.R. -a.Normalno svako ima svoje kriterijume,hl2 ima super filmsku radnju u kojoj si ti neki heroj-vodja pokreta otpora-underground legenda...ali meni je F.E.A.R. u kretanju i pucanju neprevazidjen,kao i far cry.HL2 bih stavio mozda na 3. mesto,prvenstveno zbog gorepomenutog filmskog osecaja.Da ne pricamo o tome kako ce crysis sve da ih pocepa...:p

Nema teorije da je hl2 bolji on npr. far cry ili F.E.A.R. -a.Normalno svako ima svoje kriterijume,hl2 ima super filmsku radnju u kojoj si ti neki heroj-vodja pokreta otpora-underground legenda...ali meni je F.E.A.R. u kretanju i pucanju neprevazidjen,kao i far cry.HL2 bih stavio mozda na 3. mesto,prvenstveno zbog gorepomenutog filmskog osecaja.Da ne pricamo o tome kako ce crysis sve da ih pocepa...:p

Ne, ja uopshte ne govorim o samoj prichi, koja je u obe igre bukvalno ista (vanzemaljci) kao i u svakom hit fpsu od quake1, ja pricham o atmosferi, kretanju, nishanjenju, pucanju, oruzjima, zvukovima. Takvu postapokaliptichnu atmosferu gde imash osecaj da si sam na svetu, nema ni u jednoj igri, a i grafika prati to sve. Potpuno ista stvar je bila sa HL1 u njegovo vreme.

Farcry je obichan nerealni sharenish sa plitkom prichom, 50% oruzja, kretanja, nishanjenja od onoga shto HL2 ima, ali opet nema drugo, pa je farcry na drugom mestu po meni.

Poslednja izmena:
Farcry je obichan nerealni sharenish sa plitkom prichom, 50% oruzja, kretanja, nishanjenja od onoga shto HL2 ima, ali opet nema drugo, pa je farcry na drugom mestu po meni.
Vidiš, zavisi ko šta ceni u jednom FPS-u. Meni je FarCry FPS sa najboljim gameplay-om. Da li u HL2 možeš da biraš kako ćeš napasti neprijatelja? Da li ćeš da uletiš i jedva preživiš u Rambo fazonu, ili ćeš ih skidati sa vrha nekoh brežuljka, ili iz šume, dok se kriješ u nekom žbunu... a pre toga biraš da li ćeš do neprijatelja doći predviđenim putem, ili ih napasti s'leđa... Eto, dovoljno je što je u HL2 sve ovo nemoguće pa da ne bude bolji od FC. Istina, HL2 briljira u svemu što si rekao, ali kada na red dođe pucanje (valjda osnova FPS-a), nije ni među top 10, a ne na drugom mestu.

Dokaz za ovo gore je AI, koji u FC briljira, baš zbog velikih mapa, a u HL2 praktično ne postoji, jer im je radijus kretanja 5x5 (što je opet glupost, u poređenju sa HL1 ili FEAR-om, koji se odigravaju u još manjem prostoru). Dolazi se do toga da je HL2 najbolji samo u pogledu fizike. Da li to čini igru najboljim FPS-om?

Da se malo vratimo na samu igru

imam problem na chapter-u VIII kad napadam onu kucu sa ostalim likovima gde je bio Billy i ok pobijemo ih sve ali neznam kako da udjem u kucu posto su sva vrata zakljucana???

Vidiš, zavisi ko šta ceni u jednom FPS-u. Meni je FarCry FPS sa najboljim gameplay-om. Da li u HL2 možeš da biraš kako ćeš napasti neprijatelja? Da li ćeš da uletiš i jedva preživiš u Rambo fazonu, ili ćeš ih skidati sa vrha nekoh brežuljka, ili iz šume, dok se kriješ u nekom žbunu... a pre toga biraš da li ćeš do neprijatelja doći predviđenim putem, ili ih napasti s'leđa... Eto, dovoljno je što je u HL2 sve ovo nemoguće pa da ne bude bolji od FC. Istina, HL2 briljira u svemu što si rekao, ali kada na red dođe pucanje (valjda osnova FPS-a), nije ni među top 10, a ne na drugom mestu.

Ajde jedno prosto poredjenje. Da li tebi smeta kretanje likova i samog tebe u Oblivionu ? Sve zivo u igri se toliko nerelno i debilno krece da samo zbog toga ne bih igrao igru. To je moglo da prodje pre 10 godina, danas ne moze. To je srz svega. Igra moze da bude kakva hocesh, AI, pricha, sve, ali ako je pucanje kao u Battlefieldu, ne interesuje me. Pucanje u igri mora da zavisi od tebe, mora da prati tebe, a ni ti njega. To je ujedno i odgovor zashto je Counter strike najpopularniji MP fps na svetu, i Quake sa njim.

To u farcry uopshte nije loshe uradjeno, ali HL2 je za klasu bolji. I sve bi bilo ok kod farcry-ja, da bez ikakvog razloga nisu upleli chudovishta. HL2 je napravljen oko toga, to je glavna pricha, zashto je farcry morao, ne znam.

Dolazi se do toga da je HL2 najbolji samo u pogledu fizike. Da li to čini igru najboljim FPS-om?

Ili dolazimo do toga da je samo AI bolji u farcryu ? Ako zanemarimo prichu koja moze da ti se svidi ili ne, HL2 ima bolju fiziku, bolje nishanjenje, pucanje, zvukove, kretanje. Te radnje ti radish sve vreme, i meni je to najbitnije. Sad je samo pitanje da li cesh odabrati odlichnu prichu a sve vreme da upravljash invalida, ili cesh igrati igru sa dobrom prichom, a mish i tastatura ce biti produzetak tog lika.

Dosta sam igrao i farcry MP, i ne moze se porediti ni sa starim Counterom na HL1 endzinu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno