Pozitivni utisci o igri.
Bas mi se svidja u kom smeru ide serijal poslednjih godina.
Vidi se entuzijazam kod devova odnosno da vode serijal u odredjenom smeru, nakon visegodisnjeg stagniranja sa blagim varijacijama i plitkog nadogradjivanja postojeceg sadrzaja.
Ne znam da li ima pitkijeg kretanja u nekom MP FPSu i atraktivijeg za gledanje od onog u Warzone/MW19. Ali sada je to slajdovanje i skakutanje u punom sprintu onemoguceno u dobroj meri.
Vanguard je pod silnim hajpom sa max 5 atacmenta na jednom oruziju otisao na 10. Youtuberi kace novu kombinaciju svakih sat vremena. Da serijal ide tokom kojim je isao do pre par godina sada bi bilo 20 atacmenta. Medjutim sada su se vratili na 5 ali pri tom produbili pricu "finim podesavanjima" svakog atacmenta ponauosob odnosno kojim od pozitivnih atributa ce atacment biti blizi.
Vecina igraca se zadrzavala na par pusaka nikada ne probajuci ostatak. Pogotovo oni koji nekon godinu dana kupe igru i odmah odaberu oruzije koje koristi njihov omiljeni strimer. Sada da bi otkljucao sve atacmente na jednom oruziju, igra te prvo tera da redom izlevelujes sve puske iz te serije, koje su naravno razlicitog tipa. Dovoljno dugo te izbaci iz zone komfora taman da stignes da otkrijes ostale stilove igranja i da je svako oruzije odlicno na svoj nacin.
6v6 mape su odlicne, velicine mapa u MW19 su bile
M i
L a ovde su
S i
M tako da se samo u jednoj polovini mapa oseti razlika. Svidja mi se sto je prisutan i parkour pa mozes da se popnes i tamo gde ti na prvu ruku deluje da ne mozes. I dalje je to sahovski i daleko od onog iz CoD2 gde si se peo gde ni devovi nisu to predvideli ali je ipak korak ka tome.
Na jednoj mapi ima i plivanja i ronjenja sto za sada retko vidjam da ljudi koriste ali se veoma lepo uklapa u mapu i na prirodan nacin joj daje na kompleksnosti i vidim da ce se u buducnosti mnogo vise koristiti samo kad ljudi izvale fazon.
Sa kill strajkovima se nisam puno zamarao tu je manje vise sve isto, koristim ih ali ne bih imao problem da ih sutra izbace. Promovise se kao novina to sto sada killstrikove mozes da zaradjujes bodovima umesto kilovima ali to je bilo i u MW19.
Perkovi su sada podeljeni u 3 grupe koje se aktiviraju u odredjenom vremenskom periodu tokom runde bez mogucnosti da se na to utice.
Iz prve grupe mogu da se odaberu 2 perka a iz druge i trece po jedan. Od perkova meni su ostala upecatljiva 2. U jednom dobijas mogucnost da se ozivis a drugi omogucava jos jedno punjenje Field Upgrade-a. Ostali perkovi su manje vise isti.
Field Upgrade je sada dosta zanimljiv jer mogo da se iskoriste 2 istovremeno. Uz koriscenje gore pomenutog namenskog perka Field Upgrade se puni 40% i uz lep izbor apgrejdova, moze lepo da se upotpuni gameplay. U MW19 mi je konstantno nedostajao taj jos jedan stit kad zauzimam zastavicu ili Trophy System pored stita, obzirom da 90% vremena igram solo jer me u party-ima uvek glava zaboli.
Novo od Field A. su kamera koju okacite na zid i kojoj mozete da pristupite u svakom trenutku ako ste u range-u i da spotujete neprijatelje, ili da je namestite na zeljeni uga pa vam ona javi beepom ako ste u blizini ili vizualno menjanjem boje kamerinog menija u dnu ekrana, kada se pojavi neprijatelj. Sto se pokazalo korisno kada mi se neka od pobesnelih musterija (ili vise njih) penje na poslednji sprat da me zadavi sa ledja dok ja radim na prozoru

Ubacili su jos jedan jako korisni upgrade, dronovi koji ispuste smoke na delu mape koji oznacis na tabletu. Veoma korisno u XYvsXY modovima kada ne moze da se probije neka linija jer je strafta dima dosta dugacka i visoka i zadrzava se nekih 30 sekundi. U 6vs6 modovima mozes maltene da prekrizis mapu koristeci ovaj upgrade dva puta u isto vreme.
Equipment je dobio drill charge. Kao Fjuzova sprava iz R6siege-a. Iskopirana fora ali implementacija odlicna jer se ne postavlja vec se baca kao bomba. Zalepi se na povrsinu i sa druge strane izbaci exploziv. Jedna od najzanimljivijih novina u igri. Odlican je za ciscenje kampera ili overavanje prostorija sa objektivom pre rushovanja.
Sto se tice 2 velika moda Invasion mi je bolji od Ground Wara. Invasion je prostiji mod od GWa ali mi vise prilici CoDu nego GW. GW iako ostavlja bolji utisak od onog iz MW19 i dalje neizbezno asocira na Battlefield i tu mu trenutno nema spasa za neko originalno iskustvo jer je konstantan osecaj da igras neki nesnadjeni battlefield od 20 dolara. U Bfu se ipak u onom haosu zna nesto, partije imaju neki flow postoje neke linije fronta bez obzira sto su zastavice razudjene. Dok te u GWu ipak ubijaju snajperi u 2x2 prostoriji i dvocevke sa drugog kraja ulice i svi se svuda nalaze.
Mape mi za sada sve leze i sve su lepe za oko.
Invasion je u sustini veliki TDM, koji mi je na prvu ruku bio odbojan zbog botova kojih je po 20 na obe strane pored po 20 normalnih igraca.
Drugi utisak je bio bolji jer su botovi lepo implementirani. Nisu nametljivi ali ni nebitni. Ponasanje im je kao u single playeru. Uplivavaju u mec u talasima, helikopterima i padobranima iza linije borbe i to je sve lepo izvedeno. Imaju predvidjenu liniju kretanja odnosno pravo ka neprijateljskom sponu, odstupaju od te linije kada detektuju neprijatelja u blizini, cak ulaze u objekte, penju se na spratove itd. Ubaguju se tu i tamo i laka su meta kada ih iz zaklona tamanis ali su opasni u nekim situacijama, obicno kada najmanje ocekujes.
Sad, posle vec dosta partija, pracenjem kretanja botova mozes da predpostavis gde se neprijatelj otp nalazi. Mislim da ce se vremonom igraci sve vise oslanjati na njih prateci njihovo ponasanje, da ne kazem da ce biti korisniji od nekih human saigraca.
Sto se mene tice invasion je najbolje i najautenticnije CoD iskustvo sa vecim brojem igraca, ikada. Warzone je neka druga prica.
Sve u svemu za sada odlicno, videcemo sta donosi Season 1 za koji dan. Radujem se izlasku mape Terminal iz 2009 u nekom trenutku. Neki lik se izglichovao u vazduh sa jedne od aktuelnih mapa i snimio pogled na grad oko mape, koji je prilicno detaljan ali i nedovrsen i u jednom delu na krovovima nebodera se vidi Highrise mapa koja mi je takodje ostala u lepom secanju iz MW2009.