Šta je novo?

Call of Duty 7: Black Ops

Samo jedna napomena. Nisam nikada probao pa ne znam da li je izvodljivo ali ako jeste nemojte pokušavati da kupite igru na US Steam Store jer je velika šansa da će vam banovati nalog.

Koga zanima koliko nas deru Gejb i kompanija nek ode na ovu lokaciju i informiše se od razlici u cenama US vs rest of the world: http://www.steamprices.com/eu

Mada nisu oni jedini koji se ovim bave. Nije mi jasno zašto Evropska komisija ili ko već ne počne tužiti kompanije koje posluju na ovakav način i zabrani im poslovanje na tlu EU. Pa da vidimo da li im njihovo matično tržište koje čine mahom *****i donosi dovoljnu zaradu ili su i ostala tržišta bitan deo kolača.

ko vam je kriv kad kupujete skupo...kupujte jeftino! ;)

@ G@W

Ne odredjuje Steam cene igara (niti konverziju $ u €), vec to radi publisher!

Primetices da su Valve igre pravilno konvertovane iz $ u €...

mislim da se game-s ziv pojeo sto je bc2 onako povojno prodavao sa sve preorder-om. sad ispravljaju "gresku" na racun moh i cod fanboys.:d

bf3 je 10k u najavi.

Sve u svemu odlicna igra...presao sam je malopre na najtezem nivou - neke nivoe sam igrao i pod 10 puta za redom xD

Btw, uobičajne retail cene u Evropi jesu tih 45f/60e, online shopovi, poput ovih iz uk (shopto, sendit...) su druga priča. Jednostavno, čak ni kod njih retail prodavnice ne mogu da se nose sa online shopovima (zakupljivanje prostora, radna snaga, veliki lageri)...

mogla je grafika malo da napreduje a ne ovako jadna odela da imaju Metro 2033 ima 4x bolju grafiku... samo to me malo razocarava + losa optimizacija srecom radi mi fino ali 90% ljudi se zali...

Ja igram na hard, na Medium je smesno, dok na Veteran zna da nervira, mada igra nije nimalo teska, al izabavna je jako.

Ma ima nekih nivoa gde neprijatelji samo izlaze...nema kraja ako se ukopas i pokusavas da ih sve skenjas...

Ja sam igru protrcao...uzmes pucu koja ima najveci sharzer i samo trci i lomi!

Definitivno sa ovim promenama u configu
r_multiGpu "0" (default je 1)
r_multithreaded_device "1" (default je 0)
sys_sysMB "4096"(ovde staviti vasu postojecu mem.),radi primetno bolje

Sve ful,1680x1050,16xAA,"MIN" frejm u najvecoj guzvi na otvorenom,nepada ispod 50,prosek 75-80,odlicno radi!!!

Kako da promenim? :wall:Ne da mi da editujem tekst!!!:wall::crash:

E ljudi blago vama! Ja posle celodnevnog maltretiranja nisam uspeo ni da je pokrenem, maksimalno stigne do onog dela kad ona Kastrova vojna policija upadne u onu kafanu i onaj kapetan krene da mi priča nešto tipa "are you talkin to me". Znači ni počeo je nisam. U najvećem broju slučajeva mi posle onog početnog interogation videa pocrni ekran na 3 minuta i kaže mi "Error: insufficient disk space .Please free at least 5 MB of free space on game drive" i onda izbaci u glavni meni. Pomažite ako ikako znate!! Radi se o SKIDROW verziji da se razumemo...

Koga zanima koliko nas deru Gejb i kompanija nek ode na ovu lokaciju i informiše se od razlici u cenama US vs rest of the world: http://www.steamprices.com/eu

Mada nisu oni jedini koji se ovim bave. Nije mi jasno zašto Evropska komisija ili ko već ne počne tužiti kompanije koje posluju na ovakav način i zabrani im poslovanje na tlu EU. Pa da vidimo da li im njihovo matično tržište koje čine mahom *****i donosi dovoljnu zaradu ili su i ostala tržišta bitan deo kolača.

Nema veze sa Valve-om, već sa izdavačima...

Some interesting info from Beyond3D: a Treyarch dev claims that:

a) "before the IW fiasco Treyarch didn't have access to anything from IW - no help, no assets, no MW2 engine, nothing." so for CoD:WaW, they used "a MW1 code drop - meaning, here's bunch of code and assets, go have fun."

b) for MW2 "IW did have access to W@W, but I don't think they cared" since "by the time the other studio is out you are half way through development" because IW and Treyarch have 2 year development time only.

c) since Treyarch had no access to the MW2 engine, they enhanced their own WaW branch for Black Ops,"so when asking why is this a step back from MW2 you have to understand from Treyarch's perspective it never was MW2, it was W@W." "The engines have drifted apart, mostly because IW worked in full secrecy and isolation." and only "after the IW fiasco there was more access to MW2 source code" but it was too late because "COD:BO was basically wrapping up".

d) He also claims that textures are low res "due to lack of space on the DVD. The disc is maxed out. There's like a meg or so left. "

konfig koji je mnogima pomogao

http://pastebin.com/at8sNzkK

nije u pitanju optimizacija, ocgiledno vec bug, jer stuca svima bez obzira na konfu
ja sam poceo i stvarno secka u nekim tupavim situacijama, ne vezano za zahtevnost scene

Ende .

Izasao je i prvi official patch:
Hey PC community.

We are listening and have been working on updates. We have deployed a few already below, with more to come. Stay tuned here.

11/10

* gameservers.com has bumped sv_maxrate to 25000 across all servers to reduce lag
* gameservers.com continues to improve official server distribution

11/11

* Friends fix for join in progress and Friends tab in server browser.
* Performance improvement for dual and quad core.
* Improved connectivity with Black Ops Rcon tool.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Da nema veze seckanje sa ovim podesenjem (nesto mi sumnjivo ovo GHZ):

untitled.png

Ljudi pomagajte igra mi secka mnogo kao d anemam dovoljno memorije a imam 4 gb grafiku 470gtx i quad core amd na 3.8 ghz! Da li neko zna u cemu je problem?

Ljudi pomagajte igra mi secka mnogo kao d anemam dovoljno memorije a imam 4 gb grafiku 470gtx i quad core amd na 3.8 ghz! Da li neko zna u cemu je problem?

Da si barem malo procitao po temi shvatio bi da igra ima bag.. Ceka se patch.. ;)

Nego, FXGT je postavio prvi "patch" instalitao i nista..
Onda nadjem verziju 2 tog patcha, nabacio nju i popravilo se.. Zabode po neki put, ali nema onog sitnog seckanja.. Probajte, mozda i vama pomegne..

http://hotfile.com/dl/81977589/380e99b/v2_patch-fix.rar.html

dajte mi ocenu na skali od 1 do 10... ne morate bas da obrazlozite, ali zanima me sta mislite sveukupno o igri... vredi li uopste igrati, ili je igra prosto fantasticna?

Da si barem malo procitao po temi shvatio bi da igra ima bag.. Ceka se patch.. ;)

Nego, FXGT je postavio prvi "patch" instalitao i nista..
Onda nadjem verziju 2 tog patcha, nabacio nju i popravilo se.. Zabode po neki put, ali nema onog sitnog seckanja.. Probajte, mozda i vama pomegne..

http://hotfile.com/dl/81977589/380e99b/v2_patch-fix.rar.html

Probao ovaj fix i nema poboljsanja....Isto secka...samo sto posle instalacije ovog patch-a nece da izadje iz igrice,nego zabode crni ekran i tako stoji...Kod mene ne radi,, :( Cekamo i dalje...:wall:

@korisnik2007a

Zbog baga 1 :) a kad se on sredi onda 7.

Poslednja izmena:
dajte mi ocenu na skali od 1 do 10... ne morate bas da obrazlozite, ali zanima me sta mislite sveukupno o igri... vredi li uopste igrati, ili je igra prosto fantasticna?

Ja sam krenuo od samog starta da se nerviram zbog gluposti.. Na primer moj lik opusteno protrci poerd njih 5 i usteka se tamo negde i kao ceka me.. Niti on da puca na njih, niti oni da pucaju na njega.. :S: Bukvalno se desi da se "pozdrave" i nastave da trce svako svojim putem... Imalo je jos par tako nekih bzv situacija... Fizika vozila, kao da su kocke i tako se pomeraju! smor.. Moglo je to malo vernije da izgleda.. Moja zapazanja..

Mada kasnije se popravlja situacija.. Mislije su zanimljivije... Moze da se odigra uz neko opustanje.. Po meni nista specijalno...

Nazad
Vrh Dno