Šta je novo?

Call Of Duty 4

alex303

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.04.2005
Poena
2,425
According to our source, Call of Duty 4 will be developed by Infinity Ward, the developer behind the first and second installments. The three-way deal established between Infinity Ward, Treyarch, and Activision states that Infinity Ward will develop all even numbered titles while Treyarch develops the odd numbered games, such as Call of Duty 3. Treyarch did develop Call of Duty 2: Big Red One as well, however.

As aforementioned, Call of Duty 4 is said to step away from the war torn locales of World War II, instead focusing on the battlefields of present day. It is unknown if it will take the same path as Electronic Arts’ Battlefield franchise, placing the spotlight on the Middle East.

The source compared Call of Duty 4’s technical achievements to other games saying that while most shooters have two or three critical points on the head, Call of Duty 4 has 16, saying that you can shoot the side of an opponent’s helmet to make it spin on their head, or knock the helmet clean off. Supposedly you will even be able to shoot an enemy’s ear off.

Although Call of Duty’s single player has always been a mainstay of the franchise, the multiplayer is certainly something to write home about. Our source has said that there have been multiplayer bouts with 54 players. PC gamers will be happy to know that they will be able to join the action once again, as Infinity Ward is supposed to be bringing Call of Duty 4 to the PC as well as consoles. Call of Duty 3 is only available on consoles and eventually the PSP.

Activision press representatives were unavailable to confirm or deny these reports; however, Amped IGO will continue attempts to gain verification.

Izvor ampednews.

Call of duty i present day? To mi se nikako ne uklapa. Tehnički obećava ali sam gotovo siguran da će biti na foru BF-a. Jel šta drugo može da bude?

placing the spotlight on the Middle East.

Mislim da nece biti kao novi BF,zamisljam przenje po ulicama iraka sto mi ne deluje ni malo lose(za promenu).

Super predlog za COD 4, ti si nadrogirani Amer i ubijaš iračku dečicu...cool :wall:

Shit!
Jel to znaci da uopste ne planiraju CoD 3 za PC, nego odmah idu na cetvorku? :(

Super predlog za COD 4, ti si nadrogirani Amer i ubijaš iračku dečicu...cool :wall:

???
Kakav nadrogirani amer?Jel vam treba jos jedna WW2 pucacina?Ili futuristicko smaranje u postnuklearnom okruzenju?Zasto je uopste bitno gde se desava radnja?Mislim da su ulice bagdada sjajno mesto za ulicno przenje i to nema nikakve veze sa irackom decicom.Ovo je shooter i u njemu ubijate ljude,ko ne voli neka igra sims.

Samo Švabe volim da kokam :d

ja sam uvek za jos jedan WWII FPS! Valjda ce id-ovi drugari da naprave obecavani RTCW 2!

Da su izbacili sve sto je moguce o WWII stoji (cak i bitke u Skandinaviji), ali sta bi sa prvim svetskim ratom? Nisam video nijedan FPS koji tretira to, a princip je isti - ubi svabu :D

Meni lichno ne smeta da sele CoD u sadasnjost... To se nekako ocekivalo...

Sto se tice prvog svetskog rata, mislim da im to nije zanimljivo, manji je izbor naoruzanja i mehanizacije (kad se samo sjetim Battlefield 1918 moda za BF1942 :D ). Sto se tice WWII, naslo bi se jos zanimljivih stvari sigurno, meni se licno vise svidjaju WWII pucacine nego ove moderne i futuristicke.

Ma koliko WWII shootera odigrao, nikad mi nece dosaditi :d .
Pogotovo nova iteracija COD-a . Multi je posebna prica, svaki dan pikam po malo COD2 .

Da su izbacili sve sto je moguce o WWII stoji (cak i bitke u Skandinaviji), ali sta bi sa prvim svetskim ratom? Nisam video nijedan FPS koji tretira to, a princip je isti - ubi svabu :D

Meni lichno ne smeta da sele CoD u sadasnjost... To se nekako ocekivalo...

Zamisli na sta bi licio WWI shooter . Sedis u rovu jedno sat, dva . Onda juris na
protivnicke rovove, preko bodljikave zice, granate gruvaju, stekecu mitraljezi .
Verovatnoca prezivljavanja jedva 10 % . Cela igra bi bila na fazon onog iskrcavanja u
MOHAA , gde bi non-stop ginuo i psovao programere :D

To iskrcavanje u MOHAA i jeste bilo verovatno najzanimljiviji deo igre :) Konstatacija za rov, iako istorijski verodostojna, jednostavno ne stoji jer se ni u WW2 CODu ne poštuju pravila ratovanja. Ne misli valjda neko da su se ljudi stvarno onako borili? Naravno, tada nije bilo ručnih mitraljeza što automatski smanjuje nivo izazovnosti igranja. Međutim, mogla bi da se uradi takva igra sa masovnim jurišima sa puškom, analogno kao što se puška koristi u CoD2, dakle sasvim solidno bi ispalo. Uostalom i u WW2 su vojnici najviše koristili puške, osim u partizanskim i holivudskim filmovima i igricama. Sa ručnim mitraljezima se ništa nije moglo pogoditi na preko 50m, a i manje od toga ako je bio potreban precizan pogodak. Tadašnji mitraljezi su oružje za blisku borbu. I danas bi bili, kad se ne bi jednim klikom prebacili u mod gde ispaljuju po 1-3 metka sa preciznošću puške, pa su praktično objedinjena oružja.

Da ne gušim više, mogao bi se napraviti WW1 fps. Naravno, tako nešto se neće napraviti.

Ja sam navučen na COD 2 skroz. Zna li se koja će makina biti potrebna za COD4 za ugodno igranje? Na mom kompu COD2 razbija, pa se pitam hoće li biti velikog skoka u zahtevnosti, i ne reče niko da li će biti "Vista only" ?

Ja sam navučen na COD 2 skroz. Zna li se koja će makina biti potrebna za COD4 za ugodno igranje? Na mom kompu COD2 razbija, pa se pitam hoće li biti velikog skoka u zahtevnosti, i ne reče niko da li će biti "Vista only" ?

Cod2 na tvom kompu može da razbija samo ako koristiš DirectX 7. 6600gt je preslab da bi se igra igrala onako kako treba da se igra.

Svaki call of duty je bio jako zahtevan u vreme kada se pojavio. Tako da nema razloga da i sada ne bude tako. Da li će biti vista only ili ne, to meni nije bitno. Ne nameravam da se bakćem sa windows xp i directx 9. Hoću da igram igicu onako kaku su to kreatori zamislili. Trebaće keša za to, ali uvek mogu da prodam jedan bubreg. :D

Cod2 na tvom kompu može da razbija samo ako koristiš DirectX 7. 6600gt je preslab da bi se igra igrala onako kako treba da se igra.
Upravo tako!
Ono sto je pozitivno, jjesda da ce covek ako napravi upgrade, a toliko voli CoD2, imati potpuno novi ugodjaj sa boljom grafickom.

drugi svetski rat je klanica bez presedana, i ja najdraze igram tu tematiku. tesko da moze da mi dosadi.
instalirao sam neku igricu isto kao rokas "teroriste" islamisticke obucene (kako inace svi tamo izgledaju i nose se) negde na bliskom istoku ili tako nesto, i tesko objasnim klincu od 4 godine sta je to (pa sam je i odstranio sa kompa). tesko se uzivim u takvu ulogu.
ovo je lako, udri shvabu (ne bundes nemca) i sve mu po spisku. :-devil-:
inace ova ideja za WW I je sasvim zanimljiva, ne mora da bude rovovska. na pocetku rata su se cepali mushki, skoro sve do polovine. ima tu zanimljivih misija. ustalom ne mora da bude 100% accurate.

mislim COD na bliskom istoku present day, sucks. :D

Brate, ne kapiram te uopšte. Kod mene radi sa DirectX9c u 1024x768x32 bez da secne i jedan jedini put, retko se desi da secne čak i na SaveGame u igri, a i to možda 2-3 puta u toku cele igre u trajanju delića sekunde. Brate, stvarno razbija, ide kao 'ladna voda, nemam razloga da lažem.

Izgleda da si navikao na 10-20fps :D
Kao i ja.

Poslednja izmena:
Ja bi ekipu programera odveo na Tjentiste, da pogledaju teren gde se odigrala bitka na Sutjesci i naravno knjigu genmajora Petra Tomca " Peta ofanziva " koja vrlo dobro opisuje taj deo istorije i ima dosta karti i skica tog terena kao knjigu Moni Finci:"Na Sutjesci" >>Veselin Maslesa,1978<< sa dosta texta i crno-belim fotografijama (posleratne,ratne dr.Mladena Ivekovica i zaplenjene ratnih fotografa 118. i 369 divizije)

Kako bi to bilo dobro tamani svabe u CD na Sutjesci !
Proboj iz obrucha. Steta sto smo sitni i nemamo nekog da lobira za takav scenario. Mada bi mozda vredelo sa nekim detaljnim mailom, mozda bi im bilo interesantno za neku misiju gde su neki pokreti otpora , ukljucujici partizansko - cetnicke snage u WW2 !

jeste ceo prvi svetski rat je bio u rovu.... ali sutra malo ... isto kao sto je ceo 2. bio onakav kao u cod... iz tematike WWI sigurno bi se moglo izdvojiti dovoljno materijala za makar dve single player igre bez da imaju dodrinih tacaka... samo sto i u takvim igrama bi se verovatno zanemarile zrtve srpskih vojnika (~400k)

Ja bi ekipu programera odveo na Tjentiste, da pogledaju teren gde se odigrala bitka na Sutjesci i naravno knjigu genmajora Petra Tomca " Peta ofanziva " koja vrlo dobro opisuje taj deo istorije i ima dosta karti i skica tog terena kao knjigu Moni Finci:"Na Sutjesci" >>Veselin Maslesa,1978<< sa dosta texta i crno-belim fotografijama (posleratne,ratne dr.Mladena Ivekovica i zaplenjene ratnih fotografa 118. i 369 divizije)
Kako bi to bilo dobro tamani svabe u CD na Sutjesci !
Proboj iz obrucha. Steta sto smo sitni i nemamo nekog da lobira za takav scenario. Mada bi mozda vredelo sa nekim detaljnim mailom, mozda bi im bilo interesantno za neku misiju gde su neki pokreti otpora , ukljucujici partizansko - cetnicke snage u WW2 !
Da, naše velike pobede gde pogine 100 Nemaca i 50k naših. Tamanjenje Švaba na Sutjesci...Isuse, tamo je bilo žešće tamanjenje partizana. Osim toga, ma kako prikazali odnos partizana i četnika odmah bi se našli neki *****i koji bi se u Srbiji bunili povodom toga.
jeste ceo prvi svetski rat je bio u rovu.... ali sutra malo ... isto kao sto je ceo 2. bio onakav kao u cod... iz tematike WWI sigurno bi se moglo izdvojiti dovoljno materijala za makar dve single player igre bez da imaju dodrinih tacaka... samo sto i u takvim igrama bi se verovatno zanemarile zrtve srpskih vojnika (~400k)
Upravo tako. Ima dosta materijala, ali da bi se napravila kvalitetna WW1 igra potrebna je kreativnost i maksimalno korišćenje hardvera. Npr. centralna tačka bi mogli biti čuveni juriši kroz ničije zemlje kada se brutalno i masovno ginulo. Međutim 1. sv. rat u generalnom smislu nema toliku "popularnost", ako mogu da upotrebim takvu reč.
A srpske žrtve bi se svakako zanemarile. Mi smo tupavi da tupaviji ne možemo biti, zato smo to uvek skupo plaćali...

Nema sumnje da su mu detalji na low. ;)

Detalji su default, antialiasing 2x, texture trilinear, dinamička svetla medium i rezolucija 1024x768x32, i ne secka ni malo. Probao sam staviti sve na najviše vrednosti, i onda secka, priznajem, (mada ne nešto mnogo, kao Ghost Recon Advanced Fighter, recimo, on mi je malte-ne neigriv na tim vrednostima) mada mi kvalitet slike i nije nešto bitno bolji, ili ja ne umem da primetim, te sam vratio sve na default podešavanja, i uživam u igri.

Pa *** na defaultu radi i kod mene super, ali izgleda odvratno.

Poslednja izmena:
Upravo tako!
Ono sto je pozitivno, jjesda da ce covek ako napravi upgrade, a toliko voli CoD2, imati potpuno novi ugodjaj sa boljom grafickom.

CoD2, CoD2... to je beshe ona igra čija grafika nije ništa posebno, a sama je neoptimizovana... i ne može ni da priđe jednom Q4 ili Doom 3? I zapravo je OpenGL? :D

...moram malo :)

Zaista, taj gejmplej se drastično promeni sa nabavkom bolje grafičke :)

Da se razumemo, bolja grafika svakako može biti ugođaj, ali na forumu je učestala pojava da je nešto sranjgovnproleev, dok se sa nabavkom boljeg hardvera mišljenje promeni u superultraturbo, tj. da je razlika ekstremna, što znači da je onaj ko to kaže barem jednom (a možda i oba puta :d ) bio aobjektivan™. :p

Aj' moram i ja da se ukljucim posto volim COD serijal. Kod mene je COD2 sve na extra, naravno dx9 izabrano, 1024×768, trilinear, itd, itd, sa x1600xt ni jednom nije secnula iako je na nekih 25-30fps kad prsti sve i ima dima itd. Inace sve igre (uglavnom) mogu da se igraju i bez toga da vidis nemcu odsjaj u oku dok ga skidas snajperom, ili bez musica koje lete oko necijeg leša :p , tako da sam je ja igrao i na mojoj staroj 9200 naravno sa spustenim vrednostima.

Nazad
Vrh Dno