Šta je novo?

C2D E4400 shutdown temperature?

kilowatt

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
320
Imam C2D E4400 koji je klokovan na 3.0 GHz ali opterecenog maksimum preko TATa pokazuje 80C-83C dok u Easy Tune-u prikazuje 60 ,ova temperatura od 80C to je u procesoru a 60 to je na procesoru ,e sad posto se C2D gasi cim predje 80C koju onda temperaturu treba da gledam onu u Easy tunu ili u TATu(thermal analysis tool)?

TAT(ther,al analysis tool) prijavljuje pri 100% opterecenju 80C
A Gigabyte easy tune 60C

Imam C2D E4400 koji je klokovan na 3.0 GHz ali opterecenog maksimum preko TATa pokazuje 80C-83C dok u Easy Tune-u prikazuje 60 ,ova temperatura od 80C to je u procesoru a 60 to je na procesoru ,e sad posto se C2D gasi cim predje 80C koju onda temperaturu treba da gledam onu u Easy tunu ili u TATu(thermal analysis tool)?

TAT(thermal analysis tool) prijavljuje pri 100% opterecenju 80C
A Gigabyte easy tune 60C

Gledaj T u Tat-u, to je prava T, a mozes i u Core Temp 0.95.4.
Razlika je 3-4C za idle, a u full loadu prikazuju istu temperaturu.

Nego decko mi imamo isti problem 😉. Meni takodje E4400 @3GHz, i kada pokrenem Orthos ili TAT test, T se popne preko 80C (pustim je da dodje do 83C) i onda ugasim ovaj test, i takodje mi ne gasi procesor (kompjuter).
Mislim da je to povezano sa plocom, mislim na to gasenje. Moja je GA P35 DS3.
Znaci ja sam gotovo siguran da bi ga Orthos ili TAT test sprzili, pa zato i ne pokrecem vise ove testove. U igrama mi se penje do max 70C, i ja picim ovako vec 2 meseca, bez ikakvih problema/restartovanja/zamrzavanja.

A kada mi je bio @2,7GHz, u Orthosu se T pela na 80C, i nije prelazila ovu vrednost (posle par sati Orthosa i u onim vrelim prosloletnjim danima). Mogu tek da zamislim sta bi bilo kada bih sledeceg leta pokrenuo Orthos, sad kad je ma 3GHz. Resenje je novi cooler Hyper TX ili da i dalje ne pokrecem te ubice od testova 😀.

Pa jel se gasi ili se ne gasi?

Ja cu ti odgovoriti, ne gasi se.
Mislim da je to gasenje za T=80C povezano za T oko jezgra, a ne za T u samim jezgrima. Razlika izmedju ovih T je, kao sto znamo, 15C. Pa bi onda bilo logicno da je T gasenja 95C, ali ja ipak ne bih proveravao.

Poslednja izmena:
Auuu... a sa chime vi to 'ladite vash procesor ?? 😛

Prilozi

• temptemp.webp
    temptemp.webp
    170.2 KB · Pregleda: 120
Auuu... a sa chime vi to 'ladite vash procesor ?? 😛

U jeb.ote 56C, doduse tek na pocetku testa, cenim da ce se popeti na max 60C posle par sati, to je odlicna T.
Ali moj procesor je brzi na defaultu 😛 :d.

A ako hoces da istestiras kolike su ti max T, a da ne cekas par sati Orthosiranja 🙂, instaliraj i pokreni TAT test. On ti lepo posle 10-tak minuta odmah zagreje ljudski procesor i odmah vidis kolika ti je max temperatura. Ali koliko ja znam on nije test stabilnosti, ali je dobar za brzo saznavanje max T :type:.

U jeb.ote 56C, doduse tek na pocetku testa, cenim da ce se popeti na max 60C posle par sati, to je odlicna T.
Ali moj procesor je brzi na defaultu 😛 :d.

A ako hoces da istestiras kolike su ti max T, a da ne cekas par sati Orthosiranja 🙂, instaliraj i pokreni TAT test. On ti lepo posle 10-tak minuta odmah zagreje ljudski procesor i odmah vidis kolika ti je max temperatura. Ali koliko ja znam on nije test stabilnosti, ali je dobar za brzo saznavanje max T :type:.

TAT mi restartuje PC ili dobijem BSOD.... inache tamo je bio napon od 1.475 V 🙂

Zdravko - TAT i Core Temp imaju razlicito ocitavanje temperature, barem kod mene, i u idle-u i u load-u, al mi se nekako cini da je TAT tacniji i realniji, u idle ima vece temperature od core-a a u load-u za nijansu manje, dok mi core prikazuje u idle 28C oba, tat prikazuje 30-32C.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1331385&postcount=47

Sto se tice drugog Tat-a 😀 , temperature koje taj program izgenerise nikad niti jedan program u realnom radu nece moci iole slicno da izvuce iz tvog procesora, tako da mi se takav vid testa ni malo ne dopada, gubi smisao, realno tesko da ce i jedan program da izvuce temperature orthos-a a kamoli tat-a.

Predjes li 1.5V ima sanse da se procesor sprzi.:rupa:

Zdravko - TAT i Core Temp imaju razlicito ocitavanje temperature, barem kod mene, i u idle-u i u load-u, al mi se nekako cini da je TAT tacniji i realniji, u idle ima vece temperature od core-a a u load-u za nijansu manje, dok mi core prikazuje u idle 28C oba, tat prikazuje 30-32C.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1331385&postcount=47

Sto se tice drugog Tat-a 😀 , temperature koje taj program izgenerise nikad niti jedan program u realnom radu nece moci iole slicno da izvuce iz tvog procesora, tako da mi se takav vid testa ni malo ne dopada, gubi smisao, realno tesko da ce i jedan program da izvuce temperature orthos-a a kamoli tat-a.

Pa dobro, to je slicno sto sam i ja rekao. T u idle se razlikuju za 3-4C, ali koga jos briga za idle T :type:. A T u full loadu su veoma slicne i tada TAT meri malo manju T, znaci meni je kao i kod tebe.

A za ovo drugo, pa ja to govorim u svakom mom postu koji je vezan za OC procesora 🙂 (mozda ne bih govorio kada bih imao normalan primerak procesora koji se ne greje ovako loodo 😀). Salim se naravno.
Znaci moje T su u TAT testu posle 20 sekundi preko 80C. I ne pustam da ide do kraja. Mislim TAT test i sluzi da max optereti procesor, i nijedan program koji svakodnevno koristimo mu se ne moze pribliziti po opterecenju procesora, tako da nemam(o) brige :smoke:.
A inace koristim komp vec 2 meseca, kriza i ostala zahtevna cudesa i nikad mi se restart nije dogodio, zbog procesora, jeste zbog graficke sto sam joj testirao max klokove 😀.

Mnogo lep rez za memaru... :-devil-:
Na kom naponu je radila?

Poslednja izmena:
Za pocetak Srecna Nova godina
Imam E4500 i nisam bas nesto uspeo da ga podvrgnem OC-u ,kad pokrenem Cor temp 0.95 i 0.95.4 iscitaju mi TJ 85C i u idlle 35C isto ocitavanje imaju TAT i Everest 4.20 i ezzu tune ,a kad pokrenem 0.96 ocita TJ 100C i 50c da revizija E4500 MO i kome verovati za temperature .

Poslednja izmena:
Za pocetak Srecna Nova godina
Imam E4500 i nisam bas nesto uspeo da ga podvrgnem OC-u ,kad pokrenem Cor temp 0.95 i 0.95.4 iscitaju mi TJ 85C i u idlle 35C isto ocitavanje imaju TAT i Everest 4.20 i ezzu tune ,a kad pokrenem 0.96 ocita TJ 100C i 50c da revizija E4500 MO i kome verovati za temperature .

Koliko ja znam za sve E4xxx, pa i za taj tvoj, i za E2xxx vazi Tjunction 100C, tako da bi trebalo da imas tih 50C u idle.
Koliko ti imas u full loadu, gledajuci CT 0.96 ?

Koliko ja znam za sve E4xxx, pa i za taj tvoj, i za E2xxx vazi Tjunction 100C, tako da bi trebalo da imas tih 50C u idle.
Koliko ti imas u full loadu, gledajuci CT 0.96 ?

Ako je tako ko sto kazes sa 0.95 sam imao 55c znaci sa 0.96 70 c nisam probao sa ovim novim core tempom

pa posto imas box cooler i 70c je dobro

Nista nije dirano sve na defaultu(1.2375) mogu da zamislim sta bi bilo da se malo poveca napon za procesor i podigne magistrala jos je MO kao manje se greje , na kojoj se temperaturi proc ugasi da nebi riknuo?

Poslednja izmena:
Znaci slobodno mogu da mu povecam napon do 1.350 i da pustim ortos ili TAT ,zaboravih da pomenem da u TAT-u imam nize temperature za 12-15 c od Core tempa 0.96

9x333 na 1.3250v posle 5 sekundi orosa ili Tata temperatura ode do 82 stepena i raste Box kuler namesten na Max obrtaje pa sam prekinuo . Mislim da je bolje da ga ostavim na 250*11 bez dizanja voltaze . Hvala na pomoci i savetu Nikolas61

Nazad
Vrh Dno