Imam C2D E4400 koji je klokovan na 3.0 GHz ali opterecenog maksimum preko TATa pokazuje 80C-83C dok u Easy Tune-u prikazuje 60 ,ova temperatura od 80C to je u procesoru a 60 to je na procesoru ,e sad posto se C2D gasi cim predje 80C koju onda temperaturu treba da gledam onu u Easy tunu ili u TATu(thermal analysis tool)?
TAT(thermal analysis tool) prijavljuje pri 100% opterecenju 80C
A Gigabyte easy tune 60C
Gledaj T u Tat-u, to je prava T,
a mozes i u Core Temp 0.95.4.
Razlika je 3-4C za idle, a u full loadu prikazuju istu temperaturu.
Nego decko mi imamo isti problem
😉.
Meni takodje E4400 @3GHz, i kada pokrenem Orthos ili TAT test, T se popne preko 80C (pustim je da dodje do 83C) i onda ugasim ovaj test, i takodje mi ne gasi procesor (kompjuter).
Mislim da je to povezano sa plocom, mislim na to gasenje. Moja je GA P35 DS3.
Znaci ja sam gotovo siguran da bi ga Orthos ili TAT test sprzili, pa zato i ne pokrecem vise ove testove. U igrama mi se penje do max 70C, i ja picim ovako vec 2 meseca, bez ikakvih problema/restartovanja/zamrzavanja.
A kada mi je bio @2,7GHz, u Orthosu se T pela na 80C, i nije prelazila ovu vrednost (posle par sati Orthosa i u onim vrelim prosloletnjim danima). Mogu tek da zamislim sta bi bilo kada bih sledeceg leta pokrenuo Orthos, sad kad je ma 3GHz. Resenje je novi cooler Hyper TX ili da i dalje ne pokrecem te ubice od testova
😀.
Pa jel se gasi ili se ne gasi?
Ja cu ti odgovoriti, ne gasi se.
Mislim da je to gasenje za T=80C povezano za T oko jezgra, a ne za T u samim jezgrima. Razlika izmedju ovih T je, kao sto znamo, 15C. Pa bi onda bilo logicno da je T gasenja 95C, ali ja ipak ne bih proveravao.