Pa ti još nisi odlučio šta da uzmeš?Koji je procesor bolji za HTPC, oba u verziji sa nvidia integrisanom grafikom, C2D sa 9400 a X3 sa 8300.
Šteta što E5200 nije C2D već PDC
Ma nijesam još, ne pitaj me ništa, moraću da je uzmem u Bg pa da čekam da mi neko donesePa ti još nisi odlučio šta da uzmeš?
9400 + C2D ima manju potrošnju i značajnije je skuplji.
8300 + 7750 troši nešto više, ali košta manje.
Zar se ti nisi već odlučio, tj uzeo ploču?
Pazi, nije X2 "nedovoljan", već ti treba procesor sa HT3.0 linkom ako ćeš koristiti integrisanu grafiku. U stvari, ni tada ti ne treba ako gledaš samo progressive materijal. X3 ili ovi noviji (Kuma) X2 procesori tipa 7750 ti trebaju samo ako ćeš deinterlejsovati 1080 materijal.Ma nijesam još, ne pitaj me ništa, moraću da je uzmem u Bg pa da čekam da mi neko donese. A evo vidiš da ni sam ne znam što bih, intel varijanta mi je 30-tak eura skuplja, valjda vrijedi razlike u cijeni, pogotovo što ste u onom tredu oko ploče rekli da mi je x2 nedovoljan pa treba x3.
Pa lepo, nema mnogo BD naslova koji se mogu pazariti
zeljko, mozda ce ti ovo biti od pomoci... nije 5200 vs. 8650, ali je 7200 vs. 8450: http://en.hardspell.com/doc/showcont.asp?news_id=4042
ali da dam 50€ za Umri muški 4... :d:d:d
Treba samo napomenuti da je u onim testovima sa % manje bolje.
@weasel & colt
Dobro de... znam da ih ima preko, ali cena + poštarina... Mislim da je ipak glupo davati tolike pare, pogotovo što nemaju naš titl pa im je primeljivost ograničena (nemo'š ih pustiš tašti :d). Za neka remek dela tipa T2, Odiseja, itd još i ajde, ali da dam 50€ za Umri muški 4... :d:d:d
Čujem da naši distributeri polako počinju sa BR izdanjima, pa će onda valjda i dostupnost biti veća...
E kada su i transformersi u paketu... A sa čim dolazi Umri muški II, sa Nindža kornjačama?Tol'ko kostaju Transformersi + Dark Knight + Umri Muski 4 u paketu.
http://www.amazon.co.uk/Die-Hard-Blu-ray-Justin-Long/dp/B000WBZZ5W
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1680231&postcount=596
Ufff bre... Kako bi ti tek kupovao kola... :dKol'ko ja vidim, ispravite me ako griješim, x3 je dosta bolji od 7200?
Da napomenem da će mašina biti samo za multimediju, ništa za igre.
EDIT:
evo nađoh dvoboj integrisanih rješenja X3 8650 i AMD790GX vs C2D 8200 i nV 9x00:
http://en.hardspell.com/doc/showcont.asp?news_id=4483
Što sad :lupko:
Ufff bre... Kako bi ti tek kupovao kola... :d
Ja sam ti lepo rekao šta da radiš, a ti bezveze komplikuješ.
Ako imaš para, uzmi Gigabyte GA-E7AUM-DS2H i Intel E8400 sa E0 stepingom (S-spec: SLB9J).
Ako ti je to mnogo para, uzmi Asus M3N78-EM i Athlon X2 7750 BE. Kao alternativnu možeš da ubodeš privremeno Athlon LE-1640, pa da posle apgrejduješ na Regora (45nm X2). Ja sam se odlučio za ovu drugu varijantu...
Ti ili sumnjaš u moju HTPC kompetenciju ili se mnogo bespotrebno sekiraš...![]()
E5200 je u kombinaciji sa GF 9400 sasvim dovoljan za reprodukciju bilo kog materijala, tako da je i to legitimno rešenje. E8400 jeste overkill, ali sam ga naveo zbog izuzetno niske potrošnje i kao neku gornju granicu, za one koji imaju para za ovakve igračke...... Ovaj moj ima samo 5200 i 8x00 intel i 8450 i 8650, nema ništa od 7xx0 amd, a ja "moram" kod njega jer mi daje da uzmem robu pa da platim kad budem imao.
Obe predložene platforme su sa NV čipsetom, čija integrisana grafika podržava hardversko dekodiranje videa, nije u tome problem...Nek uzme neku Nvidia koja podrzava DXVA i nije mu ni bitno koji ce procesor da ima , mocice da pusta svaki HD
A jel ti čitaš šta sam ja napisao? Ne može svaki procesor da radi fensi deinterlace ili pull-down 1080i materijala.PA ako podrzava DXVA onda moze da pusta i 2180 poptuno nebitna graficka memorija.Licno probao i ni na najzahtevnijim filmovima(15 000 bitrate) otperecenje procesora nije skocili preko 20% niti je framerate ikad opao.
Naprimer pominjete E8400.Pored Gpu Dxva za ovakvim procesorom stvarno nema potrebe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari