bedpet je napisao(la):ali skoro da nemaju nikakve slicnosti.
bedpet je napisao(la):...Probao sam Borland C++ Builder5 ali skoro da nemaju nikakve slicnosti.
bedpet je napisao(la):Imam knjigu "C++ za 21 dan" od Jesse Liberety-a i interesuje me koji kompajler je najadekvatniji za pracenje sadrzaja u knjizi.
Probao sam Borland C++ Builder5 ali skoro da nemaju nikakve slicnosti.
sasami je napisao(la):Tesko da ces naci odgovora na to pitanje na ovom forumu.
xvoodoo je napisao(la):...
C++Builder je Rapid Development Environment koje samo koristi C++.
Ono shto tebi treba je Visual Studio 6 ili 7 (aka .NET), u kome cesh koristiti Visual C++.
xvoodoo je napisao(la):...C++Builder je Rapid Development Environment koje samo koristi C++.
Ono shto tebi treba je Visual Studio 6 ili 7 (aka .NET), u kome cesh koristiti Visual C++.
silverglider je napisao(la):Moze li se cuti tvoje strucno misljenje (izostavicu navodnike ovaj put):
1. zasto mu za pracenje knjige koja se bavi ANSI C++om treba Visual Studio odnosno Visual C++, a C++ Builder mu ne odgovara?
2. koja je razlika izmedju Visual C++a i C++a?
3. da li je Visual C++ RAD alat ili su to samo Borlandovi alati?
zeleni_zub je napisao(la):Pogrešno učiš čoveka.
Za to šta njemu treba isto mu je, da li instalirao Visual C++, Borland Builder, ili koristio kompajler koji se dobija uz linux.
nije. ako planira da koristi IDE (a planira), sa C++Builderovim IDE-om nece uraditi nishta,
narochito shto u toj knjizi nema ni slova o formama i biblioteci vizuelnih kontrola aka VCL. Dodushe, mozhe da koristi kompajler iz komandne linije za probavanje primera iz knjige...
zeleni_zub je napisao(la):Ne lupaj.... Ajde objasni mi razliku između VC++ i C++ Buildera?
zeleni_zub je napisao(la):Lepo sam napisao gore da pusti Console Application i onda piše program bez VCL-a, bez formi,... tačno ono šta njemu treba.
Jel mozhesh u Builderu da pravish standardne Windowsove programe koji koriste samo API?
1. zasto mu za pracenje knjige koja se bavi ANSI C++om treba Visual Studio odnosno Visual C++, a C++ Builder mu ne odgovara?
iz istog razloga iz kog se prvo uchi paskal pa se prelazi na Delphi.
2. koja je razlika izmedju Visual C++a i C++a?
lapsus... VC++ mu treba jer tu mozhe da radi chiste C++ programe, bez ikakvih frameworkova (osim ako ne namerava da koristi MFC, a verujem da nece, chim potezhe za ovom knjigom).
3. da li je Visual C++ RAD alat ili su to samo Borlandovi alati?
Visual C++ nije RAD alat.
au, opet my mistake, izgleda da mozhe... tek sam sad provalio da "Console Wizard" daje standardne WinMain programe ako kao jezik stavim C i iskljuchim "Console Application"...
svakog dana neshto novo nauchim... :mrgreen: :mrgreen:
silverglider je napisao(la):
3. RAD alati su oni koji ti dozvoljavaju da "crtash" kontrole i razvlachish forme. ako u visual C++-u morash da kucash kilometarski "CreateWindow" kod i vrtish message petlju, onda on nikako nije RAD. jedino shto je RAD u Visual C++-u je class wizard.
zeleni_zub je napisao(la):bedpet se ne javlja... izgleda da je odustao od C++...![]()
xvoodoo je napisao(la):pa dobro, verovatno si u pravu, ali meni zhongliranje sa winapijem nikako nije rapidni razvoj...
Preeky je napisao(la):@voodoo
procitah ceo tred
ovo je smeshno shta si sve nalupo
Preeky je napisao(la):@voodoo
procitah ceo tred
ovo je smeshno shta si sve nalupo
jedan mali savet : ako u neshto nisi upucen bolje cuti , ovako se brukash (bez uvrede).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari