Šta je novo?

C#: Problem sa konekcionim stringom sa Access bazom

Učlanjen(a)
24.07.2003
Poena
619
Prosto pitanje ali ja ipak ne znam odgovor.
Dakle, C# VS2003, ne mogu da uspostavim konekciju sa bazom. Lepo sam preko .udl pronasao bazu i istestirao konekciju ali kada putanju do baze napisem u konString prilikom kompajliranja javlja gresku da ne moze da nadje "escape sequence" u putanji jer mu : i / prave problem??

Znaci:

konString = "... C:\Documents and settings\...\ImeBaze.mdb";

Medjutim, kada smo radili na fakultetu uopste nije upisivao celu putanju vec samo ime baze.

Poz.

Znak \ se koristi za definisanje nekih nazvaću ih "prečica". Tako da kada napišeš \n time se prelazi u sledeći red. Ima tu još sličnih zazancija.

Rešenje:

Putanju pišeš C:\\Documents and settings\\...\\ImeBaze.mdb

Time mu daješ do znanja da u stvari hoćeš znak "\" a ne da počinješ neku "prečicu".

Nadam se da nisam bio suviše konfuzan.

Poz.

me_on_the_net_2003 je napisao(la):
konString = "... C:\Documents and settings\...\ImeBaze.mdb";

Medjutim, kada smo radili na fakultetu uopste nije upisivao celu putanju vec samo ime baze.
Ili dodaj @ pre stringa putanje (npr. konString = @"... C:\Documents and settings\...\ImeBaze.mdb"; ) da bi ignorisao escape karaktere i literalno tumačio string ili umesto svakog \ napiši \\ , ili stavi bazu u folder gde ti je izvršni fajl, onda nema potrebe za celom putanjom.

Poslednja izmena:
Hvala na pomoci, mislim da ce to biti O.K. Pokusacu tako kada dodjem do svog kompjutera.

A sto se tice saveta da bazu stavim u folder gde mi je izvrsni fajl, setio sam se toga odmah ali sam opet putanju nasao i iskopirao iz .udl fajla, ocekujuci da ce on sam da je sredi posto je iz istog foldera kao izvrsni, pa mi je i tako davao celu putanju, umesto da napisem samo ime baze, pametnjakovic. :wall:

Vrh Dno