Šta je novo?

C++ malo koda.. POMOC :)

blenta

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2003
Poena
619
Upoznat sam sa programiranjem ali ne i sa sintaxom c++.
Ako bi neko modgao da mi pastuje kod ili napise, za proste manipulacije nizovima i matricama. Ono max, min, arit. sredina, reverse niz itd.

Meni licno ne treba, treba da objasnim nekoj ortakinji...znam ja to resiti algoritamski samo mi treba sintaxe C-a.

Hvala....

[code:1]#include <iostream.h>

int x[3];
int y[3];
int r[2];

void nizx()
{

int i;
cout << "Nas niz:" << endl;
for (i = 0; i < 3; i++)
cout << x << " ";
cout << endl;
}

.
.
.
.
.[/code:1]pozz...

Dobro ovo sam sam resio (a i nije bilo tu taf:D), e, ali za ovo mi treba pomoc. Kako sve ovo isto ili slicno ali da stavim u okviru prozora, a ne dos command promprta. Znaci ono da dodam akcije dugmicima imam polja za unos itd. Provaljujem da nema veze sa Basic rutinama ... :(

Again, :( da li bi neko bio tooliko pelmenit (i poznaje osnove osnova visual C-a), da pastuje ovde najkraci primer programa koji se izvrsava u prozoru sa (dosta i jednim) dugmicem.

blenta je napisao(la):
Again, :( da li bi neko bio tooliko pelmenit (i poznaje osnove osnova visual C-a), da pastuje ovde najkraci primer programa koji se izvrsava u prozoru sa (dosta i jednim) dugmicem.

ako ti je ovo do sad problem verujem da kad bi video takav program koji kreira jednostavan prozor da bi se totalno izgubio.
Morash da znash odlicno c i c++ ako ocesh na win32 programiranje.

Najprostiji program u C-u da ispise "Hello world" (koji nije u MessageBox-u) je cirka 100 linija :(
Imam kod kuce na nekom bekapu stare stvari sto sam pisao u C-u za Win32, bacicu ih ovde na forum u ponedeljak. Ni sto se tice C++ nisu stvari mnogo bolje, a pored C++ moras da znas barem osnovne klase MFC-a.

Ako planiras da krenes od necega najprostiji je C#

cheers

OK, tnx za to baci kod pa da vidimo ...
Nekako sam pretpostavljao da bi ono visual u imenu visual C++ moglo da znaci lakse kreiranje prozora (kao recimo u basicu), ali izgleda da nije ( eto ideje ;))... Ne brini se Preeky ne verujem da ceme jedan mali prozor potopiti (hope so)...

>>...najkraci primer programa koji se izvrsava u prozoru sa (dosta i jednim) dugmicem.
>>Najprostiji program u C-u da ispise "Hello world" ...

Na ovo si mislio ?

#include <windows.h>

int WINAPI WinMain(
HINSTANCE hInstance, // handle to current instance
HINSTANCE hPrevInstance, // handle to previous instance
LPSTR lpCmdLine, // pointer to command line
int nCmdShow // show state of window
)

{

MessageBox(NULL,"Zdravo svete","PROZORCIC",MB_OK | MB_ICONINFORMATION);
return 0;
}

Najbolje je da uradis nesto sam bez tudje pomoci.
Znaci new->Projects->MFCAppWizard(exe), skines sve pomocne kontrole, stikliras dialog based box, izbacis About box i Activex i dobio si najjednostavniji dijalog u koji upises nesto koda i to je to...

To je to :D sve ide uz MFCAppWizard (taman sam ga spazio pre nego sto sam procitao vase postove), ali imam i jedan problem. MFCAppWizard uvek ukljuci u kod i header pod nazivom Stdafx.h i onda prijave gresku da ga nema, tu ga ja nadjem na cd-u ubacim u folder sa ostalim hederima, ali dzaba. Ako ga izbacim iz #include-a prijavljuje mi istu gresku (bez obzira da li kompajliram sa mojim ili bez mog koda).

Tesko da ce nesto naci na tom sajtu. Jedino sto moze da nadje su neki reseni rokovi iz C++ iz predmeta ORS. Ali decku ocigledno treba Visual C++ a to se kod nas na Matematickom ne radi...

Ako hoces da juris po internetu za resenjima uclani se na tek-tips forum koji je verovatno najbolji forum za Visual c++ ali i vise od toga. Ono sto je odlicno je da ces za bilo kakvo pitanje dobiti bar 5 odgovora u roku od pola sata...

*** procitala sam samo naslov pa se zaletela....

OK tnx, nisam video odgovore, pogledacu taj tek forum... ali uglavnom sam uspeo da uradim vecinu stvari.

cheers

Posto si rekao da ti treba jako malo o Visual c++, moj savet ti je da nabavis knjigu tipa teach yourself visual c++ (ima ih po internetu koliko hoces) i procitas prvih nekoliko poglavlja. Posto si vec ranije programirao to si sigurno nece oduzeti vise od dan dva.

Nazad
Vrh Dno