Mare
Čuven
- Učlanjen(a)
- 01.02.2002
- Poena
- 845
Evo moj predlog je da se pokrene jedna tema (mozda i kao stiki), gde bi ljudi mogli zgodne male trikove i forice koje su provalili da podele sa drugima, ili da iznesu neki svoj problem... znaci cilj bi bio razmena iskustava u C#-u.
Evo ja cu prvi... jednostavan primer...
Zadatak je:
Napisati program koji vraca kolekciju koja za dati niz izlistava koliko se svaki clan puta pojvaljuje u datom nizu (unique elements count):
Resenje (uz extra kod koji demonstira program), moje resenje primenjuje generics, tako da je potreban .net 2.0 kompajler:

P.S program uopste nije ogranicen na stringove (a i kako bi bio kad koristi object tip), niti mu je to cilj, samo u demonstracione svrhe je ubacen unos niza sa konzole...
Evo ja cu prvi... jednostavan primer...
Zadatak je:
Napisati program koji vraca kolekciju koja za dati niz izlistava koliko se svaki clan puta pojvaljuje u datom nizu (unique elements count):
Resenje (uz extra kod koji demonstira program), moje resenje primenjuje generics, tako da je potreban .net 2.0 kompajler:
Kod:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Collections;
using System.Text;
namespace IspitivanjePonavljanjaElemenataNiza
{
class Program
{
public static Dictionary<object, int> GetUniqueElementCollection(object[] PassedArray)
{
Dictionary<object, int> ResultList = new Dictionary<object, int>();
foreach (object origObject in PassedArray)
{
bool exist = false;
foreach (KeyValuePair<object, int> obj in ResultList)
{
if (obj.Key.Equals(origObject)) exist = true;
}
if (exist)
{
ResultList[origObject] += 1;
}
else
{
ResultList.Add(origObject, 1);
}
}
return ResultList;
}
static void Main(string[] args)
{
//Array za testiranje
object[] originalObjectArray = new object[5];
Console.WriteLine("Unesite niz");
for (int i = 0; i < 5; i++)
originalObjectArray[i] = Console.ReadLine();
//rezultujuca kolekcija
Dictionary<object, int> ResultList = GetUniqueElementCollection(originalObjectArray);
foreach (KeyValuePair<object, int> N in ResultList)
Console.WriteLine("Broj ponavljanja elementa " + N.Key.ToString() + " je " + ResultList[N.Key].ToString());
}
}
}
P.S program uopste nije ogranicen na stringove (a i kako bi bio kad koristi object tip), niti mu je to cilj, samo u demonstracione svrhe je ubacen unos niza sa konzole...
Poslednja izmena: