Šta je novo?

C.A.R.S - Community Assisted Race Sim

Bogu hvala jedan normalan komentar. Ja sam se najstrasnije nalozio na Megane na Nordschliefe-u, uzasno mi lezi fizika, so fu*king smooth. Vozim sa kvacilom, heel & toe, sve po PS-u. :) Recimo u Assetto Corsi me nimalo ne privlaci davljenje po Nordsu iz nikog razloga, a pogotovo ne mucenje sa kvacilom, koje je lose odradjeno.

Poslednja izmena:
Ja cekam ovo sto je neko spominjao sa botovima, 30 auta na nordschleife "track day" u multi. Do sada su bili slicni serveri alii pak trke, mrso mi bilo cekati da se završe kvale.

Što se servera tice, zavisi koji vam je server stavljen u steamu za downloads. Ako je neki u njemačkoj, biti ce igraci iz EU. Ja sam stavio UK london i ima do sada najviše servera, bude po 50 dok sa defaultnim download serverom u madjarskoj bude nekih desetak servera u igri. Poslije dvanest ne bi bilo lose prebaciti na USA new york ili nesto tako bliže iz te regije posto u EU opada broj igraca u kasnim satima.

I da, za HUD na tabletu ili telefonu: http://barzmobilesolutions.de/en/

Ne mogu dobiti zeljenu telemetriju sa virtualnim "mirror-om" pa nabacim sebi na telefon.

Poslednja izmena:
Strasna igra, realno prikazana i docarana voznja :D ja uzivam, samo up and down and formula A vrmmm :D:D:D

Znaci ovo je nesto kao shift 3.0? :)

Osim sto je osecaj voznje i fizika jedno za 3 koplja bolja, shift je uzas blag, nebo i zemljai. Toliko o vasem poredjenju.

Shift 3.14159265

tako nikako

Ako nekog interesuju detalji, ova igra sem grafickog i mozda delom zvucnog engine-a nema bas neke dodirne tacke sa Shiftom 2. Koristi kompetno drugaciji tyre model.

Pa zato sam i pitao, ovako na prvi pogled deluje kao shift 3.0.1 :) Probacu sa gamepad-om, ako me ne bude mrzelo :d a i slab sam sa prostorom na hardovima..

Jeste nepravedno nazvati ovo arkadom, samo to sto treba dosta da se zagreju gume je izdvaja od arkada, ali ff i fizika pate od stare boljke, taj osecaj kao da automobil nije na stazi, vec kao da ima jos neki 'jastuk' izmedju guma i staze. Tako mi se osecaju i rFactori, iRacing, GSCE.. Samo LFS i AC, cak i Gran Turismo, daju taj osecaj kao da su gume direktno povezane sa stazom..

Aj ne prdite,gde ovo poredite sa shiftom,msm stvarno......

Jeste nepravedno nazvati ovo arkadom, samo to sto treba dosta da se zagreju gume je izdvaja od arkada, ali ff i fizika pate od stare boljke, taj osecaj kao da automobil nije na stazi, vec kao da ima jos neki 'jastuk' izmedju guma i staze. Tako mi se osecaju i rFactori, iRacing, GSCE.. Samo LFS i AC, cak i Gran Turismo, daju taj osecaj kao da su gume direktno povezane sa stazom..

To ti tako osecas, meni je za sada odlicno. Probao sam dosta modela i svaki ima neki svoj smek, drugaciji FFB, to u arkadama neces naci, ni priblizno. Druga stvar u pCARS-u sam se okrenuo nekoliko puta, par puta zbog hladnih guma, ostatak zbog oversteer-a i kacenja trave, takodje nista od toga nema u arkadama. Tako da dosta lupetanja i poredjenja pCARS-a sa arkadama, ponasate se kao deca. Ja ovde savrseno dobro osecam i podlogu i grip, daleko od lebdeceg osecaja kao u Shift-u.

https://youtu.be/TvHth2-cjtg?t=127

Mrtav ozbiljan..

iWKad22b.jpg

Yebeni pjudipaj gejmeri.

Poslednja izmena:
Pričao sam dosta u temi, uglavnom uopšteno, a sada kada sam se naigrao, probaću da dam svoj neki sud.

Igrao sam na xboxovom džojstiku i nije mi bilo teško da se prilagodim, u AC sam imao velike probleme što se toga tiče iako sam bukvalno iste postavke stavio u podešavanjima. Dakle deadzone na 0, i manji sens pri skretanju.

U to da li je igra simulacija ili ne ja zaista neću ulaziti, takođe neću ulaziti ni u to da li je igra bolja na tom polju, odnosno da li je realnija od AC. AC sam igrao više od ovoga bez ikakve sumnje, iako imam volan uglavnom mi je mrsko montirati svaki put jer imam hiljadu stvari na stolu, pa igram na džojstiku. Vidim ovde neki konstatno postavljaju klipove u kojim se prikazuju loše stvari u igri, odnosno nedostatak fizike iliti nerealne stvari, samo ću reći, sve se može skrnaviti kada se ne zna rukovati. To da li se trka može završiti tako što udaraš ostale formule mene ne interesuje, jer to ne radim, trku ću voziti tako što ću se i sam truditi da budem što približniji vožnji u realnom životu.

Igra impresivno izgleda čak i sa mojom 7790, koja je malo nasvirana, ali nema veze. I nakon što završim krug ili jednu dionicu, često iz više uglova pratim prolazak kroz jednu krivinu ili dio puta. Ne znam, sve mi to mnogo ljepše izgleda nego u AC.

Uživam dok vozim, jednostavno u početku sam se borio sa kontrolom, ali malo prilagođavanja dovelo je do toga da sad sve radi bez problema. Fizika u igri možda nije u najboljoj vezi sa fizikom u stvarnosti, ali to mi ne smeta, igru prilagođavam samome sebi, tako da sebi mogu dočarati osjećaj vožnje u stvarnosti, a to ovdje zaista mogu uraditi. Ljudi očigledno ocjenjuju kvalitet simulacije po težini tako da je najbolja simulacija uvijek ona koja je najteža, to je jednostavno glupost. Sve može biti teško, ali da li može biti teško na onaj način na koji to treba biti, to je pravo pitanje.

Uglavnom, što se mene tiče ima prolaznu ocjenu i iskreno ne bih mnogo više ni tražio od jedne računarske/video igre.

P.S Jedna od stvari koja mi je zasmetala je to što kola imaju gripa na nekim mjestima gdje ga uopšte ne bi trebalo biti i ta da su kontakti između kola lošije urađeni (to *****i koriste pa se ponašaju kao da voze auta na struju u zabavnom parku), ali šta očekivati kad ni kvarovi na karoseriji nisu u vezi sa stvarnošću.

Poslednja izmena:
Suma sumarum sa pCARS je da jedan aspekt igre ne cini igru. Trenutno je mozda rFactor 2 sa najboljom fizikom ali je daleko od kompletne igre. Kada Kunos posveti paznju multi dijeli i dovede ga makar na ovaj nivo ili cak LFS nivo; eto me opet tamo. SMS se zaista potrudio oko "PC porta". Igra je sadrzajana i ima dobro odradjen meni najbitniji fakrtor: dobar funkcionalan competitive multiplayer. A ujedno mi je i preko glave igara koje su grafički ostele u 2005-toj. Malo sam se ovih dana prisjetio LFS but it's time to move on. Kada izadje LFS 2, imaju svu moju pažnju.

Ja gledam i ne verujem odakle tolika potreba da se sprda sa ovim naslovom tipa jel ovo shift 3 i slicno... Prvo je probajte sa normalnim volanom, odradite sva podesavanja pa onda ocenjujte ali nasladjivanje poredejenjem sa shiftom je prdenje kao sto je rekao neko gore ... Corsa mi je br1 ali jako uzivam u PCarsu takodje

Poslednja izmena:
Suma sumarum sa pCARS je da jedan aspekt igre ne cini igru. Trenutno je mozda rFactor 2 sa najboljom fizikom ali je daleko od kompletne igre. Kada Kunos posveti paznju multi dijeli i dovede ga makar na ovaj nivo ili cak LFS nivo; eto me opet tamo. SMS se zaista potrudio oko "PC porta". Igra je sadrzajana i ima dobro odradjen meni najbitniji fakrtor: dobar funkcionalan competitive multiplayer. A ujedno mi je i preko glave igara koje su grafički ostele u 2005-toj. Malo sam se ovih dana prisjetio LFS but it's time to move on. Kada izadje LFS 2, imaju svu moju pažnju.

Izeš multi u kome se svi guraju i koriste tebe umesto kočnice, ali to je posledica popularnosti naslova među rajom... :)

Izeš multi u kome se svi guraju i koriste tebe umesto kočnice, ali to je posledica popularnosti naslova među rajom... :)

Nadji server gdje se manuelno mijenjaju brzine i rammers free. To se desava sa svakom multi racing igrom. Nadam se da ce implementirati neke kazne i da ce se filtrirati dobri serveri.

Nisam neki hard drive gamer, ali kao neko sa vise od dvadeset godina vozackog iskustva( bio i profesionalni vozac u firmi), meni je mozda najbitnije( osim naravno nekog realnog ponasanja auta i drugo) i ugao kamere tokom voznje.
Onoliko koliko sam dosad odvozio:D u igrama, terao sam iz prvog moda iza auta i nikako nisam mogao da se naviknem na voznju sa pogledom iz kokpita, uvek nesto nepregledno i bez nekog osecaja za voznju.
Igram sad GTA V i zaista je neverovatno, ali, prvi put zaista, za moj ukus, mogu reci da pogled i voznja iz kokpita i taj neki osecaj sirine vozackog vidika i preglednosti puta i saobracaja, tj. tog nekog celokupnog vozackog dozivljaja, nisam dosad video ni u jednoj igri.
Neko je vec pomenuo da je voznja iz kokpita super u ovoj igri, pa se nadam da ce biti super osecaj voznje, zajedno sa ostalim stvarima koje donosi ova igra.

Ne moze ti ni biti isti osjecaj kada nemas periferni vid. Ti u real life gledas iz kokpita kroz "prozore" i imas 120 stepeni FOV + 365 stepeni okret glavom. Sa igrom "kroz prozor"/monitor gledas u kokpit koji gleda kroz prozore. U igri ako stavis real life FOV, imas jednu šestinu pregleda i to samo prednje šajbe. Dojam kao da gledas kroz cijev. Periferni vid 0. Ako podigneš FOV na 120+. imas loš vještacki osjecaj i opet vidiš samo prednju šajbu. 'Bem ga, zato se i zovu video igre. Nemoj te mjesati RL. To ce VR donekle pribliziti ali do tada, ostaje da buljimo u monitor.

Ono sto je meni kokpit kamera bila uvjek fail jeste sto vidis virtualni volan i onda ispred sebe imaš fizički volan. Nikako da uvedi po defaulti kamere gdje stoje nesto ovako: http://pokit.org/get/img/5f3496bcb6a3b7af1807307a3adf33ed.jpg

Ili da puste pomjeranje sjedista dosta slobodnije. Najbolje po meni rješenje do sada: https://www.youtube.com/watch?v=2iyX9CZzvvo

To za kokpit je nemoguce. Ti si ovdje bukvalno uskracen za sve ono sto bi inace vidio u perifernom.

Okey, razumem sta kazete, ja nisam i neki hard vozac, ne jurim bas da oborim svaki record:), samo mi je super opcija da moze da postoji neka igra u kojoj mozes donekle, da simuliras koliko je to moguce i tu neku voznju iz kokpita. Meni deluje bas cool takva voznja, ma kako bila ogranicena.

Poslednja izmena:
To za kokpit je nemoguce. Ti si ovdje bukvalno uskracen za sve ono sto bi inace vidio u perifernom.

Ako igra ima dobru podršku za 21:9 monitore i head tracking onda ne vidim gde je problem. U stvari problem je što ljudi nemaju tu opremu. Većina nema ni volan a hteli bi puni užitak. E to tako ne može.

Postoje razni guide-ovi kao ispomoc u kokpitu. Assetto Corsa ima Heli-Corsa app, F1 2014 ima guidove gde se protivnik nalazi, a evo recimo pCARS nema nista, sto moze biti problem. Mora se koristiti view left/right.

Ako igra ima dobru podršku za 21:9 monitore i head tracking onda ne vidim gde je problem. U stvari problem je što ljudi nemaju tu opremu. Većina nema ni volan a hteli bi puni užitak. E to tako ne može.
Ko je rekao da ja ili neko ovde drugi hoce da to vidi? Zakljucujes sam u moje ime.

Jedno malo offtopic pitanjce: cime snimate gameplay a da nebude nenormalno velik?

Ja odavno koristim Fraps, jer mi se on pokazao kao najpouzdaniji. Jeste fajl nekoliko gb, ali kakve veze ima kada se sve to kompresuje pa baci na net.

Koristim bandicam duze vremena. 02:30min 720p 60 FPS klipa izadje 1,3GB. Ako imas nvidiu, shedowplay je super rješenje.. ali kada radi. Sa novijim drajverima od februara kreša cijeli geforce experience. Treba nabaviti stariju verziju.

Prije sam koristio dxtory, fraps, afterburner i njegov OSD itd ali smaraju.. ili su klipovi preveliki za vjecni upload ili obaraju mnogo performanse.. kako mi se mrsko zezati sa stabilizaciom shedowplaya, koristim bandicam.

Ok,cime kompresujes fajlove?

Nazad
Vrh Dno