Šta je novo?

C.A.R.S - Community Assisted Race Sim

Aj lepo nemojte da lupetate ako niste nikad probali, za pocetak..
To je najbolje 'gejmersko' iskustvo od kad se igram, pod znacima navoda jer to vise ne bude igra vec hobi, kao da ides na karting sa drugarima. To je ceo jedan svet, od skidanja sopstvenog vremena, unapredjivanja samog sebe, do online blejanja i caskanja sa istomisljenicima, pa sve do ozbiljnih medjunarodnih takmicenja. LFS takmicenje (Otvoreno Prvenstvo Srbije) je jedno vreme prenosio Auto Plus kanal, nemate pojma koliko je to dobar fazon kad znate da vam se trka upravo uzivo prenosi na TV-u.
Stvarno smesno zvucite sa tim izjavama..
A ovo lupetanje za Force Feedback tek ne bi da komentarisem.

Bravo za odgovor ;)

Kakve su to trke, u kvalifikacijama razlika u stotinkama (vreme za pol cesto bolje od wr-a)...

wewrqu1.jpg

Jos kad bi znali koliko je tesko skinuti WR worm-u i duck-u :p

...Primer smo imali kada smo poredili vremena u f1 2010.
Iz licnog iskustva: posle godinu dana provedenih na gamepadu i dalje sam oko sekunde ( zavisi od staze ) sporiji nego na tastaturi. OK, lepo je kada auto klizi pa ga vatam sa kontrama, nezna kocenja i dodavanja gasa, dosta je teze i zanimljivije, vremenom se naviknes pa vise ni ne primetis razliku, ali nije brze.
Svaka cast na komentaru.
Bas sam jutros nesto bio neraspolozen, i posle citanja ovog tvog pisanija, pola sata sam se smejao. Sta smejao, nisam mogao do vazduha doci. Raspolozenje se sad mnogo popravilo, hvala na tome. Stvarno smeh leci.

Uporedio bih te vase volane sa lutkama na naduvavanje. Jeste da vise lici na pravu "stvar" od klasicnog pristupa, ali je jednako daleko i gluplje od prave stvari. Da ne kazem da je jednako problematicno ostaviti volan za kompom kada igranje prestane isto kao sto je problem smestiti negde tu lutku kada "igranje" prestane. :smoke:

Ne bih znao kaZti. Lutku na naduvavanje nisam nikada rabio a sa ostavljanjem volana na stolu ili odlaganjem istog nikada nisam imao problema. Nego, aj da porazgovaramo malo o tim lutkama na naduvavanje. Vidim da ti imas iskustva .......

Ne vidim sta je toliki minus gamepad-ovima, kada se sasvim lepo moze sve voziti bez asistencija ( u odnosu na tastaturu ).
Najbolje da organizujete neko takmicenje tastatura vs gamepad vs volan pa da uporedite. Prilicno sam siguran da je vecina vozaca na tastaturi ili gamepadu brza od vecine vozaca na volanu. Primer smo imali kada smo poredili vremena u f1 2010.
Iz licnog iskustva: posle godinu dana provedenih na gamepadu i dalje sam oko sekunde ( zavisi od staze ) sporiji nego na tastaturi. OK, lepo je kada auto klizi pa ga vatam sa kontrama, nezna kocenja i dodavanja gasa, dosta je teze i zanimljivije, vremenom se naviknes pa vise ni ne primetis razliku, ali nije brze.
I ne verujem vam ni rec o osecaju force feedback-a, mislim da preterujete. Vau kao volan mi se trese kada predjem preko neravnine u krivini 8 ili kada mi prednji desni tocak napravi 2 obrtaja vise nego levi, ali se vec na zadnjima ne oseti tolika razlika. Svi ste verovatno vozili formulu 1 ili sta ja znam vec, pa sada mozete da uporedite i dajete strucna misljenja. :wall:

Neko je vozio karting, a neko je cepao i pravi auto po stazi. No, kontam da nema svrhe da ti objasnjavamo. Nego ono o lutkama, jel to one size fits all ili....?

Svi na crtu, pa da vidimo ko je majstor zanata a ko samo ima dobar alat. :smash:

Evo sad ce neka domaca liga u GeTeeR dvojci pa mozes na crtu sa ostatkom karavana ;)

@perce, @boris

Ne kapiram tvrdoglave ljude poput vas.

Lepo su ljudi objasnili nazadnost volana sa "force feedback" izmisljotinama i prednost tastature a vi i dalje po svom.
možeš misliti što zaostaje bednu sekundu po krugu sa tastaturom naspram joypada, a za volanom po dve do maximalno 3... ko da je to neka razlika na 30 krugova trke. Verujem da ljudi znaju šta pričaju na osnovu iskustva u vožnjama (počevši sa korenima vožnje kao žanra koji je nastao na android telefonima), pa se tu sad kao prave neki projekti na PC-u.

Realno može se vibracija ubaciti i na tastaturu, pa bi osećaj bio približan tim vašim glomaznim "volanima"...

Ево овако. Да ја не би сад ту писао елаборат, и да не говорим и износим моје возачко искуство, нудим награду ономе ко буде бржи од мене на било чему што није волан ! Био је једном у једној лиги са фићама један јако брз возач на мишу који је мога доста често да освоји пол позицију, али кад је трка почела тај његов начин вожње на мишу је узео данак па није могао да заврши ни у првих 5 ! Толико о томе...

@perce, @boris

Lepo su ljudi objasnili nazadnost volana sa "force feedback" izmisljotinama i prednost tastature a vi i dalje po svom.
možeš misliti što zaostaje bednu sekundu po krugu sa tastaturom naspram joypada, a za volanom po dve do maximalno 3... ko da je to neka razlika na 30 krugova trke. Verujem da ljudi znaju šta pričaju na osnovu iskustva u vožnjama (počevši sa korenima vožnje kao žanra koji je nastao na android telefonima), pa se tu sad kao prave neki projekti na PC-u.

Realno može se vibracija ubaciti i na tastaturu, pa bi osećaj bio približan tim vašim glomaznim "volanima"...

Vidi, realno se moze ubaciti i vibracija i u lutku na naduvavanje al sumnjam da bi osecaj bio priblizan :D

^ma h`ajte molim vas :p

ali 2SaiNt4U sto je lepo sumirao , ih! :d

@perce, @boris

Gde se upisuje ta skola za trolovanje :D

A ti s' taj ;)

@milovanov
Ja bih tebi ugradio tastaturu u tvoj licni auto ako uopste imas dozvolu, mozda bi tad primetio neku razliku, lepo kazi da si sinoc bi odvaljen pa da zaustavimo ovu lavinu na vreme :D

tumblr_m15qmys6XN1rqfhi2o1_500.gif

Momci, sa kojim pomagalima igrate ovo?

Jesam nov u simulacijama, nisam ih igrao od 2004, ali ponovo ***... Okrećem se na svako davanje gasa... WTF... Naravno bez ijedne pomoći, a sa kombinovanim podešavanjima ide lagano, nešto kao na GT5.

Pa ne moras nigde da jurcas od pocetka, prvo savladaj ponasanje vozila i doziranje gasa, uzmi recimo neke sa max gripom, tipa oni Raceri, Catheram sp300, ili eventualno u opcijama ukljuci traction control ako ti je pretesko.

Jel ti igraš sa nekim pomagalama ili ti je sve off?

Isto, jer igra defaultno stavi sve na off, a jos sam na gamepadu. A sto se tice "igranja", pa uglavnom se vise svodi da samo probam po neki krug jer AI je i dalje retardiran i ne isplati se voziti protiv njega, dok time trial mi vise sluzi za casual obilazak staze a ne neko jurcanje rezultata.

btw, ako nekog interesuje a mozda nije video, Garton je odavno postavio svoj custom ffb tweak, pa ga vredi probati jer ima vise tweakova sa sve pure tyre modom gde su sve sile prenesene preko sila na tockovima...

Momci, sa kojim pomagalima igrate ovo?

Jesam nov u simulacijama, nisam ih igrao od 2004, ali ponovo ***... Okrećem se na svako davanje gasa... WTF... Naravno bez ijedne pomoći, a sa kombinovanim podešavanjima ide lagano, nešto kao na GT5.

Ako vec imas volan moj savet ti je da se ne navikavas da vozis sa ukljucenim pomagalima, odvozaj prvo neki krug sa racerima kao sto ti rece gdin_m, trpi losu voznju kao sto se vidi iz sledeceg klipa :)

[youtube]OS0_j5HqPOk[/youtube]

Da, Racer L4 je odlican auto za trening, jako ga tesko mozes okrenuti.

Da li neko igra sa xbox 360 gamepadom i ako da, kakva su iskustva ? Odavno planiram uzeti gamepad ali nikad'.. i ovdje sam vec pitao kako igra ide sa gamepadovima i slicno pa me sada zanima kak ose xbox-ov ponaša.

Tkaodjer ako se ne varam, bilo je uticaja na gamepadove kako su verzije igre izlazile pa me zanima kakvo je sada stanje.

U planu mi uzeti jedan wireless pa me zanima da li je igrivo.

Poslednja izmena:
mislim da u samoj igri imas kao preset upravo xboxov kontroler , tako da verujem da ni za ostale joypadove sa pecurkicama nece biti problema.

Ok, izvežbao sam se malo... Definitivno uzimam igru, sa Formula 1 se okreeenem nekada kada mi ode koncentracija, sa Formula B valjda, ne okrećem se a sa Racer L4 i kada ga silujem ne mrda :D. Tako da da, bilo je do mene i mog bezosećajnog stiskanja gasa i kočnice :). Jedino što su mi ruke otpale malo od FFB-a... Baš se pitam kako je na androidu... :trollface:

Jedva čekam ovogodišnju formulu...

Upravo postao Full Member :)

^^ Prvo treba da se registruje na forum? Ne nalazim gde su cene...

Nazad
Vrh Dno