Šta je novo?

C.A.R.S - Community Assisted Race Sim

Uhh, sta reci, koju posluku porati..
Odvozao sam po jednom obe ove staze, i odusevljen sam. To je pravi izazov..
Desetine i desetine ludih krivina, nemas predstavu sta te ceka iza sledece, a jedno preterivanje i zavrsio si u zidu :D
California Highway sam odvozao sa Racerom L4-RS, posto je idealan za pocetnike. Mnoooooogo *******ih krivina, a naravno da se ne moze ocekivati savrseno prijanjanje. Svako malo poskakuje, a sva sreca pa je put dovoljno sirok za korekcije. Jedna zamerka je sto na nekim skretanjima/raskrsnicama/iskljucenjima ne postoje oznake niti barijere, pa ako ne znate stazu, lako se mozete zakucati u "prazno". No, to ce biti ispravljeno vec u sledecem exportu, siguran sam. Druga zamerka, na nekim deonicama postoje malo visi bregovi, pa se lako moze desiti da odete airborne, a to se ne moze dobro zavrsiti :d
Sto se tice Azure Coast, i tu vaze iste stvari. Lude krivine, pravci koji izazivaju, nepredvidivost..
..a sve to ima jos vecu tezinu kada izletite na put sa "Leonusom" iz '68.
Sto se tice duzine staze, racunajte da vam sa gore pomenutim Racerom, treba negde oko 8 minuta za California Highway. A sa Leonusom na Azure Coast treba, po mojoj proceni, blizu 10.
Dobra stvar je sto obe staze mogu da se odvozaju u vise varijanti. Cela staza, segmenti 1, 2 i 3, i reversed.

Tako. Sad sam crk'o. Sutra ce biti screenova. Ako ne od mene, onda sigurno na wmd portalu..

Uhh, sta reci, koju posluku porati..
Odvozao sam po jednom obe ove staze, i odusevljen sam. To je pravi izazov..
Desetine i desetine ludih krivina, nemas predstavu sta te ceka iza sledece, a jedno preterivanje i zavrsio si u zidu :D
California Highway sam odvozao sa Racerom L4-RS, posto je idealan za pocetnike. Mnoooooogo *******ih krivina, a naravno da se ne moze ocekivati savrseno prijanjanje. Svako malo poskakuje, a sva sreca pa je put dovoljno sirok za korekcije. Jedna zamerka je sto na nekim skretanjima/raskrsnicama/iskljucenjima ne postoje oznake niti barijere, pa ako ne znate stazu, lako se mozete zakucati u "prazno". No, to ce biti ispravljeno vec u sledecem exportu, siguran sam. Druga zamerka, na nekim deonicama postoje malo visi bregovi, pa se lako moze desiti da odete airborne, a to se ne moze dobro zavrsiti :d
Sto se tice Azure Coast, i tu vaze iste stvari. Lude krivine, pravci koji izazivaju, nepredvidivost..
..a sve to ima jos vecu tezinu kada izletite na put sa "Leonusom" iz '68.
Sto se tice duzine staze, racunajte da vam sa gore pomenutim Racerom, treba negde oko 8 minuta za California Highway. A sa Leonusom na Azure Coast treba, po mojoj proceni, blizu 10.
Dobra stvar je sto obe staze mogu da se odvozaju u vise varijanti. Cela staza, segmenti 1, 2 i 3, i reversed.

Tako. Sad sam crk'o. Sutra ce biti screenova. Ako ne od mene, onda sigurno na wmd portalu..

Uf, uf, uf jedva čekam da izađe novi build i za nas "siromahe" od 10e. Čak sam i novi džojpad NFS the run odvozao samo zbog šmeka dugačkih staza i otvorenih puteva. Moram da promenim potpis u Leonus 68 all the way. *** sada mi je bedak da vozim bilo šta lakše od njega :)

Evo sad sam pogledao snimke sa ove 2 nove ogromne staze... obe su fantasticne. Jedna je mnogo brza [california] a druga je mnogo vise twisted and technical.

[youtube]XNF632omA-g[/youtube]

[youtube]UBireCNPFqE[/youtube]

^ jel bre ovi ljudi igraju na low graphics? Bre mlogo mi NFS undergroundish ovo izgleda (i tu ne mislim na staze , vec pre svega na ovog gumperta). :p

Staze su odlicne , jos samo kad bi ubacili saobracaj i pesake tu i tamo (i lezeceg policajca cisto da testiramo ffb :d ) i puna kapa.

Pitanjce.

Zašto mi ne pamti najbolja vremena kada igram Time trial? Odvezem dva, tri ispravna kruga. Izađem i ništa. Pod records nema ni traga ni glasa mom rezultatu. Naravno podesio sam filter kako treba.

Koji ti je nick?

Ja nisam imao nikakvih problema sa time. Kad god odvozam neki krug, cim izadjem iz igre i odem na leaderboard, vec je azurirao vremena..

^ jel bre ovi ljudi igraju na low graphics? Bre mlogo mi NFS undergroundish ovo izgleda (i tu ne mislim na staze , vec pre svega na ovog gumperta). :p

Verovatno je smanjio detalje za car detail, mada mi ni staza ne izgleda tako detaljno kao u nekim od prethodnih snimaka. Verovatno je stavio overall detail na medium/low... Meni daleko vise smeta cinjenica da se iz kokpita vidi kako vozac menja brzine preko flappy paddles menjaca, koji Apollo uopste ne poseduje. Gumpert ima klasicni sekvencijalni rucni menjac zajedno sa kvacilom, tako da mi je ovo poluautomatsko saltanje krajnje neozbiljno, pogotovo ako se uzme u obzir kolika je posvecenost ljudi na ovom projektu...

Definitivno nije stavio detalje na high, a osim toga, i kompresija radi svoje.
Sto se tice menjaca, obrati paznju na to da je u pitanju Gumpert Apollo Sport, a na ovoj slici se jasno vidi koji je menjac u pitanju :)
Ne brini. Kod takvih stvari sigurno nece napraviti gresku.

Poslednja izmena:
Koji ti je nick?

Ja nisam imao nikakvih problema sa time. Kad god odvozam neki krug, cim izadjem iz igre i odem na leaderboard, vec je azurirao vremena..

Nick mi je rzuza. Tripovao sam da postoji minimalni broj krugova koji moram da odvozam u Time trial modu, ali definitivno nije tako.

E svasta..
Ako te ne mrzi, odvozaj par krugova u "Free Practice" modu, pa da vidimo da li ce azurirati. Pa ako i dalje bude isto, napisi na forumu..

Sta mislite koja je sansa da ce pristup beta buildovima biti ukinut ovih dana? Iako nisam nabavio volan hteo bi da uzmem igru, ne bih hteo da developer zatvori kapije za nove testere...

Ja oko bete necu ni da se cimam, ima vas dosta koji znate znanje i ne sumnjam da cete doprineti. :)

Cekam full pa cemo se igrati. :D

Ako mozes, i ako zelis, uplati sto pre. Pretpostavljam da ce moci da se kupuje jos nedelju-dve, mozda i tri. Ali ako si vec odlucio, nema razloga da cekas toliko. Uostalom, nije jos 100% sigurno da ce biti zatvorena ulaganja, tek ostaje da se vidi.

Evo odvozao sam par krugova sa Caterham R500 po Bolonji. Čak sam i ušao u pit na kraju (rekoh da probam). Esc i ništa :wall: Postavio sam skroz pristojnih 1:56 ali džaba :)

Koji ti je nick?

Mozda mu ne pamti zato sto je junior build u pitanju (stari 1.64), a ni meni isto ne pamti...

Poslaću pa da vidimo.

Dobar je ovaj L4-RS, kada malo uđeš u štos sa njim. Upravo postavih na bolonji 1:43.960

Džaba:(

Provalio. Junior members za sada ne mogu da postavljaju vremena. Biće od sledećeg builda.

Postavljam ovde do tada :)

Poslednja izmena:
Da, Leaderboard se povremeno resetuje, kada se naprave vece izmene vezane za samu fiziku, performanse/ponasanje odredjenih vozila. Tako da, juniori mogu da kace svoje rezultate na leaderboard pocetkom meseca, sve dok se ne resetuje. A eto, nekad to traje nedelju dana, a nekad i 3.

Moje vreme na Bolonji, L4-RS: 1:44.083

tumblr_lmeznskFJW1qdlxie.jpg

Poslednja izmena:
Novo vreme: 1:43.655 :D

Najgore je sto odvozas jedan solidan krug, znas gde si gresio, a onda u narednom te greske ispravis ali napravis ****** na drugim krivinama :d

Definitivno moram da jurim volan :(

Jock..
Na ovome:
gamepad.jpg

..ne jos dugo, nadam se. Vise puta je "ispadao", pa vise nece da se ponasa kako treba :D

Novo vreme: 1:43.655 :D

Najgore je sto odvozas jedan solidan krug, znas gde si gresio, a onda u narednom te greske ispravis ali napravis ****** na drugim krivinama :d

Definitivno moram da jurim volan :(

Definitivno moras krenuti da igras Trackmaniu 2. :) Savrshena igra u kojoj ces se istrenirati da budes stalozen tokom voznje i da iskoristis svaki milimetar staze.

Igrao sam Trackmaniu ranije, i nedavno Trackmania Canyons. Ali ovde je problem sto zaje*em prvu krivinu i onda treba voziti jos minut i po da bi zapoceo novi krug :D
A i je*e me ovaj gamepad truli, jos nisam uspeo da namestim sensitivity i deadzone onako kako mi odgovara. Nadam se da ce i SMS uskoro srediti optimizaciju, pa da se i ja igram kako treba dok ne pazarim volan..

Da, ako vidite da neko prodaje G25, DFGT ili Thrustmaster F430, javite mi :D

Da, tako nekako se krece cena. Samo, za 150e se prodaju polovni G25 :trust:
Tako da bih radije jurio polovan F430, ili eventualno uzeo u Madjarskoj (valjda sledeceg meseca)..

Svaka tebi čast ako igraš ovo na tom malom drndalu. Znači menjač na auto i vozi :)

Da li su ti ostala pomagala ugašena, jer je *******o za vožnju na volanu kada se sve ugasi (ABS, traction control, stability, itd), a kamoli na joypad-u?

Brzine menjam preko L1 i R1 trigera :D
Mada nekad i stavim na auto, kada me ne drzi koncentracija :d
A sto se ovih pomagala tice, traction control mi je na low, a ostalo sam iskljucio..
Stvar navike. Nije toliko tesko kada se uvezba. A evo, ja vec jedno 2 godine skoro sve voznje igram na gamepadu :)

1:43.232

Dok sam zabadao Prt Scr izleteh sa staze :)

Prilozi

• R4-RS.jpg
    R4-RS.jpg
    127.9 KB · Pregleda: 90
ja sam se iznenadio koliko je bolje voziti na gamepadu nego na tastaturi. meni se sviđa ps2 stil kontrolera, dok moj brat kaže da je xbox tip zakon jer može da koči i daje gas u isto vreme, ali ja nikad nisam shvatio čemu to...

[youtube]BMEqOGejlrw[/youtube]

[youtube]DbU4GZkt7ig[/youtube]

:)

Poslednja izmena:
Vrh Dno