Šta je novo?

C.A.R.S - Community Assisted Race Sim

hihi ja vala il kočim il dajem gas :D i lepo mi :D doduše jesam teški nub za vožnje, priznajem :D najveći domen mi je gran turismo 3

Dok sam gledao gore postavljene, natrčah na:

Ako vam se nekada desi da pukne sajla kvačila, čisto da se zna da može i bez njega.

1:42.637 Popravljam se :)
Može da se skine još sigurno 1,5 do 2 sec. Sa nepodešavanim auto 1:41 je dohvatljivo

Prilozi

• R4-RS.jpg
    R4-RS.jpg
    120 KB · Pregleda: 71
Ma moze se, naravno. U onom mom prethodnom krugu sam napravio bar 3 greske, i siguran sam da sam tu izgubio oko 2 sekunde..

Svaka cast na napretku, fino to ide :)
Mada, dobijas minus od mene zato sto ti je ukljucen "racing line" :d

Ali je zato manuelni menjač + traction control off, tako da :p

Baš ću da probam sledeći put bez racing line-a. Možda bude i bolje :)
Bilo bi fino da se snimi ceo krug pa da uporedimo, možemo da pokupimo fore jedan od drugog.

Nije ni to losa ideja..
Mene najvise je*e ona S sikana. Jednom sam tako nacepio ivicnjak da sam se prevrnuo :d
Mada, ni prva krivina mi nije bas najdraza, kocim prekasno ili prerano, nikad na vreme..

Evo jedan gaffer je odgovorio na moj request. Formula A na Azure Coast-u.

[youtube]PKgP_o-dyog[/youtube]

Well, skoro ceo Azure Coast. :)

par ludih screenshotova

ibc63RYgayWaKO.bmp

ibHHQNdODyw0Z.bmp

pcars2012-03-2623-01-khkrj.png

pcars2012-03-2620-15-bxjp4.png

pcars2012-03-2623-05-jtjmb.png

pcars2012-03-2620-40-v4kke.png

Moras pod obavezno da iskljucis fxaa u opcijama zato sto bluruje sliku. Plus postoji i onaj bug da je igra mutna sve dok se ne alt-tabuje. Takodje Martin Grifits je rekao da ce kasnije u deo grafickog engine-a igre ubaciti community fxaa, tj. prepravljen da ima najminimalniji hit na fps i da ne bluruje sliku.

I da, build 1.64 je po performansama krs, 20% su bolje performanse u sledecim buildovima a i takodje je pun bagova. Tako da ostaje da sacekas ovaj aprilski build za juniore i u njemu ces imati vise performansi i manje bagova.

Nije ni to losa ideja..
Mene najvise je*e ona S sikana. Jednom sam tako nacepio ivicnjak da sam se prevrnuo :d
Mada, ni prva krivina mi nije bas najdraza, kocim prekasno ili prerano, nikad na vreme..

Što se tiče te S šikane, ja je bar prolazim na sledeći način: U početku naglo kočim, do otprilike par metara pre početka šikane. Onda popuštam kočnicu i lagano kočeći ulazim desno u krivinu. Cap levo i gas do kraja. Mora da se pazi da se ne zakači ni jedna bankina previše, jer užasno destabilizuju auto. E sad na izlasku može da se prati racing line, a može i slobodno mnogo šire da se ide pošto je tu beton, pa se računa kao staza.

E sad za prvu krivinu priča je bar po meni prostija. Nije fora koliko brzo uđeš u levi zaokret, već koliko brzo izađeš iz desnog. Mnogo se više izgubi zbog lošeg izlaska iz krivine, nego zbog sporog ulaska u istu.

Čime da snimim krug, a da ne zauzima 200 GB prostora na HDD-u? :)

P.S. Jedva čekam novi build, da probam point to point staze. To će biti uživancija voziti sa manuelnim menjačem i kvačilom. Sinko brzine idu u H

Poslednja izmena:
Vidis, ja sam to malo drugacije radio..
Kod S sikane sam kocio na 100m, pa kad ulazim u sikanu gas do pola, debelo gazim obe bankine i raspada mi se auto i onda pun gas, pa ako bog da, necu zavrsiti u zidu :D
A kod te prve krivine, uglavnom me muci tacka kocenja pri ulasku u prvu. A onda dalje sve ide pod punim gasom, i trudim se maksimalno da koristim celu sirinu staze..

I da. Jel koristis mozda one markere (200, 100, 50m) za kocenje? Ili to po nekom osecaju?

Ja za snimanje koristim fraps, mada se ne moze bas pohvaliti malom velicinom :trust:

1:42.637 Popravljam se :)
Može da se skine još sigurno 1,5 do 2 sec. Sa nepodešavanim auto 1:41 je dohvatljivo

pfff... ti to ladno koristis vizuelnu idealnu putanju!? :d
Daj bre vezbajte bez pomagala (samo kvacilo oprastam jer to nema svako) pa da mi ne izmisljate kada se bude pojavila igra. btw ,Igranje na joypadu nije izgovor jer sam i sam pre g25 igrao na joypadu nekoliko godina simulacije , samo sa auto clutch-om. :p

@neomckane: Po teoriji bi trebao maximalno da kočiš pre krivine, kroz krivinu bez gasa i onda posle apex-a pun gas, *** to opet varira od krivine do krivine. Probaj moj metod možda ide bolje. Probaću ja tvoju varijantu, mada mislim da ću u 2 od 3 slučaja da poletim 100%

@Markomanix: Ne koristi se ona zbog same putanje, nego što pokazuje da li prebrzo ulaziš u krivinu, tj daje ti tačku kočenja pre ulaska u krivinu. Probaću danas bez nje, pa da vidimo šta će biti :)

Na G25-ci ako voziš na polugama, a ne na shift-eru, kvačilo ti je automatsko samo po sebi. Lično mislim da za ove extra brze krugove nema šanse da se odvezu sa full kombinacijom kvačilo + shifter. U toj varijanti jako je bitno kako kočiš motorom (tj da li kočiš motorom uopšte), jer ako pustiš kvačilo u nižoj brzini pri prevelikom broju obrtaja dolazi do proklizavanja zadnjih točkova i u 4/5 slučajeva okretanja zadnjeg kraja koje se jako, jako teško ispravlja jer je sva težina na prednjem delu vozila (zbog kočenja).

^tad se koristi h&t , mada i to zavisi od vozila. A kocenje motorom je obavezno , ali ovde jos uvek nije dobro simulirano (kada se koci motorom , ffb na volanu treba da vam pokida ruke od vibracija motora) tako da ja zbog tako nekih stvari jos uvek cekam da vidim kako ce se stvari razvijati sa ovom igrom.

A to za kada kocis a kada ubrzavas ti tek nije izgovor. Iskljucuj to! :)

par ludih screenshotova

pcars2012-03-2623-01-khkrj.png

pcars2012-03-2623-05-jtjmb.png

Sta kazu iz koje je godine ovaj meklaren? Pireli gume i sajla za drs ukazuju na 2011 ili 12 ali prosle godine su imali usisnike za hladjenje u obliku slova L a ove "nemaju" produvane difuzore ( dok na slici stoje izduvnici od prosle godine ) i imaju mnogo nizi nos.

Karoserija je Generic. Tj. to je model koji je napravio SMS i nije baziran ni na jednom pravom modelu formule. A Meklarenov je samo skin koji je napravio neki od fanova.

Yeah.
Sto se ovogodisnje sezone tice, Mercedas ima najludju inovaciju - fduct koji sa zadnjeg winga sprovodi vazduh do front winga. Crazy, but it works.

offtopic/ Ma koji mercedes, Sauber rulez :D /off

ontopic/ Baš fino izgleda igra. Jedva čekam da vidim kakva će tek biti kada ispeglaju AA...

Yeah.
Sto se ovogodisnje sezone tice, Mercedas ima najludju inovaciju - fduct koji sa zadnjeg winga sprovodi vazduh do front winga. Crazy, but it works.

off - ma da , vidim ne skidaju se sa podijuma :p

pfff... ti to ladno koristis vizuelnu idealnu putanju!? :d
Daj bre vezbajte bez pomagala (samo kvacilo oprastam jer to nema svako) pa da mi ne izmisljate kada se bude pojavila igra. btw ,Igranje na joypadu nije izgovor jer sam i sam pre g25 igrao na joypadu nekoliko godina simulacije , samo sa auto clutch-om. :p

Evo, bez putanje i još brže :p

Prilozi

• R4-RS.jpg
    R4-RS.jpg
    149.2 KB · Pregleda: 97
Imao sam i 1:42.262 ali nisam uhvatio screen :wall:

Uostalom izlazi novi build za 2 dana pa ću onda zvanično :)

to bre , probaj da vezbas i konstantnost , jer ne pobedjuje u trci onaj ko napravi jedan krug od 1:42.262 , vec onaj ko napravi 20 od ~1:43.500 :p

to bre , probaj da vezbas i konstantnost , jer ne pobedjuje u trci onaj ko napravi jedan krug od 1:42.262 , vec onaj ko napravi 20 od ~1:43.500 :p

Naravno, ako vozim bez forsiranja krugovi su u rangu 1:43.50 - 1:44.00
*** ovi forsirani su mnogo zabavniji :)

Još uvek su mi nesigurne prva, četvrta krivina (ona pre S šikane) i S šikana ume da *****ava ponekad.

Poslednja izmena:
jos zabavnije je kada vozis sa protivnicima , narocito ne virtuelnim ;)

jel zna neko kad ce vise ta open beta , sve nesto odvojim tih 10e pa ih to vece potrosim? :p

Evo nas ispod 1:42 :banana:

Tačnije 1:41.886

Prilozi

• R4-RS.jpg
    R4-RS.jpg
    727 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno