Šta je novo?

C.A.R.S - Community Assisted Race Sim

ah , well , izgleda da ce istinskim ljubiteljima simulacija ostati iRacing neprevazidjeni sampion (barem kada je fizika u pitanju).

Zbog?

Ian je rekao da nije u pitanju EA, i da ce razvoj celog projekta nastaviti da funkcionise kao i do sad. Tj. svi mi koji smo deo projekta cemo i dalje imati iste uloge, mogucnosti, pogodnosti i sl. Jedina razlika je sto ce , ako dodje do ovog dogovora, zatvoriti dalje investicije od strane nas. Posto ce ta "strana", sa kojom se sklapa ugovor, obezbediti preostala sredstva za ceo projekat, pa i vise.
Najbitnije je da cilj ostaje isti, i da se sami planovi (kada je razvoj igre u pitanju) ne menjaju.

Uostalom, Ian je takodje rekao i da on insistira na tome da ceo community ucestvuje u razvoju, i da ugovor nece biti potpisan ako druga strana to ne prihvati.

Poslednja izmena:
Mare nisi upucen. :) Ovo za masovno finansiranje je poznato jos od decembra jer se znalo da sredstava nece biti dovoljno (2 mil svega a treba 5, a i pisao sam vec jednom o tome al niko ne cita vec samo gledaju screenove :p) i Ian je isao na sklapanje ugovora sa nekim velikim investitorima ali i tada a i sada je receno da se struktura igre i plan nece menjati, samo ce se zaustaviti priliv novih "sitnih" investitora.

I edit u stilu sms foruma:

ninja`d by emsikejn neo :D

Poslednja izmena:
Ma Mare samo trazi razlog da ne izvadi iz dzepa 10 evrica ali ne vredi :D

Koliko vidim sada mu i ne treba, sada treba ici na onu od 25 jer ce juniori ostati uskraceni za neke staze, pogotovo za one pacificke... ja dete im i onom prokletom poll-u. :D

1293518258879.gif

:d

Ja se nadam da cu danas/sutra upgradeovati na Full Member, pa da sam miran kada se sve zavrsi..

Ja cu da predjem na team member, pa kad izadje igra onda cu da igram piratsku sve dok ne legnu neke sitne pare od prodaje, pa tek onda da idem na oridjinale. :d

Ne znam , meni je to sve i dalje vrlo sumnjivo.

Normalno je da ce Ian da prica igracima ono sto ovi zele da cuju , pa nije lud da prica drukcije i upropasti ceo dil sa tim novim investitorom. A to njegovo insistiranje mi je tek komicno jer se tada nece pitati toliko on , koliko ce se pitati investitor.

A igra mi se ne kupuje jos jer nema neke narocite poente kod mene na low , izgleda isto kao druge simulacije :d a i cekam tu open ...alfu ili sta vec sto treba uskoro po vasoj prici da bude pusteno.
Da postoji multy , i da imam neku besnu grafu pa da pricamo , ali ovako ... navikao sam da u ovoj zemlji sve dovodim u pitanje , i nema nikakvih investicija dok se 100% ne uverim u kvalitet proizvoda. :d

^ Kad budes kupio onaj laptop sto planiras, neces moci ni na low... :d

Malo ga pretera.. :D

Ceo projekat je toliko otvoren prema svim clanovima tako da ne vidim nikakav razlog da se sada nesto skriva. A to je, onima koji ne ucestvuju, malo tesko da prihvate i razumeju.. ;)

Druga stvar, SMS + community ce se uvek pitati. Jer, ako dodje do ovog dogovora, SMS i mi (clanovi) cemo i dalje biti vlasnici vise od 51% "akcija".

Trece, taj "investitor" nije EA, Ubisoft, Codemasters ili tako neka firma koja je odlucila da pokupi kajmak. Sta vise, nije taj "investitor" napravio prvi korak..

Q: One thing I'm wondering did SMS go looking for this investor or were they approached?
If that isn't a too personal/NDA type question

Ian Bell: The people you want tend to be those you need to approach.

A ako vec nisi siguran u kvalitet proizvoda, uvek ti se moze vratiti ulozen novac. A ako ti nisu dovoljne pohvale svih koji su probali igru, onda ne znam sta jeste :d

Ceo projekat je toliko otvoren prema svim clanovima tako da ne vidim nikakav razlog da se sada nesto skriva. A to je, onima koji ne ucestvuju, malo tesko da prihvate i razumeju.. ;)

Upravo to, tesko je da se objasni jer treba biti tamo, diskutovati i videti stavove i objasnjenja.

Poslednja izmena:
Kako ce mi se vratiti novac kada mi sa paypal varijantama mozemo samo da placamo , ne i da podizemo novac? :p

Nebitno je da to sto investitor nije EA , Ubi , i td.. Investitor je tu da bi zaradio novac , ne da "pomaze" ili ko zna sta vec.

A ovaj Ian-ov odgovor:
The people you want tend to be those you need to approach.

..je dvosmislen i rezervisan. Kao da se ogradjuje od nekih stvari za koje zna da ga cekaju u buducnosti.

Skupljeno 2 od potrebnih 5 milki. Ok. Znaci investitor ulaze daljih 3 miliona da se fond nadopuni, recimo. Da li neko misli da ce ivestitor koji ulaze gro love u ovo dozvoliti da neko osim njih ima 51% akcija? Ne verujem. Svasta se tu jos moze izdesavati.

^^Ceka ga transplantacija kose pa obezbedjuje sredstva aka investitore. :D

Marko ne polemisi mnogo kad vec po ko zna koji put ti rekoh da nisi informisan. :) To je jedan od gomile njegovih odgovora jer covek vodi diskusiju sa nama i vec je rekao da se tim potpisivanjem ugovora ne menja nista od unapred zacrtane ideje igre jer u suprotnom nema nista od ugovora. ;) Taj veliki investitor kao sto ti je vec opet receno nece da ima uticaja na direkciju igre a kamoli na bitne odluke o fizickom, audio i video delu igre. Dakle, smaras. :D
Procitaj moj post gore u kome objasnjavam da je sasvim razumljivo da ne kapirate ovakav odnos developer/igrac investitor i deljenje odluka o razvoju igre kad vec niste tamo na forumu.

A da, pre sat vremena je bio prvi online meeting i highlights su razvoj single player karijere u stilu "Become a Legend" sa multidisciplinama, kao i to da je reli izbacen iz finalne verzije igre i stici ce u obliku sasvim nove igre ili eventualno kao dlc.

Dobro de , ne moras da postanes all bitchy odjedared , kazem meni je sumnjivo ...cheez , a prozivate fanboy-evima one koji su branili neke druge igre koje vi niste razumeli kao sto tvrdite da razumete ovu :d

Uzeo i ja danas paket za 10e. Nisam nesto puno vozio, ali vec vidim da treba podesavanja za volan dobrano tvikovati :S

Dobro de , ne moras da postanes all bitchy odjedared , kazem meni je sumnjivo ...cheez , a prozivate fanboy-evima one koji su branili neke druge igre koje vi niste razumeli kao sto tvrdite da razumete ovu :d

Ma bre nisam bitchy :D niti fanboj nego samo iznosim cinjenice da zakljucujes na osnovu par iskopiranih recenica a vec je par puta receno da sve ide nekim suprotnim tokom, pa pobogu valjda smo tamo i pratimo desavanja i znamo kako ide. :)
A i bre zmaye kad postavi onaj tekst, skepticizam u sekundi skoci do plafona. :D

@perce

Ako si junior member onda imas onaj krsheviti build 1.64 kome je glavni feature bio uvodjenje novog osvetljenja i ffb je bio fckdup...

Gotovo je sve, malopre mi je Ian poslao PM na njihovom forumu, kaze EA kupuje igru i ubacuje monster truck destruction derby novine, ne moze sve bas da mi otkrije ali kaze da su najveci monster truck redneck-ovi angazovani da ucestvuju u projektu i da ce biti boli gloooova tako da je izgleda Marko bio u pravu :D
Izgleda da si u pravu, nisam ni trebao da stavljam onu vest, ljudi samo traze razlog da se razocaraju, ja se stvarno nadam ce ostati dosledni prvbitnom planu, ko sto rekoh, meni samo treba jos MP i igra je gotova, ako negde skrenu u medjuvremenu mozemo da trazimo da nam daju build 174+MP i dosta.

Poslednja izmena:
Gotovo je sve, malopre mi je Ian poslao PM na njihovom forumu, kaze EA kupuje igru i ubacuje monster truck destruction derby novine, ne moze sve bas da mi otkrije ali kaze da su najveci monster truck redneck-ovi angazovani da ucestvuju u projektu i da ce biti boli gloooova tako da je izgleda Marko bio u pravu :D

:laugh:

Rally je izbacen za sada is PCARS-a, dodace ga kao DLC ili standalone game. Fokusiraju se na bolju SP kampanju [vishe turnira od jednom, da se ne smoris u kartingu posle prvog boot-a igre], boljom MP podrskom [zakazivanje meceva unapred] i do sada nevidjenom atmosferom u pitstopu. Moguce deljenje informacija sa mobilnim telefonima [telemetrija, statistike, etc], nece podrzati upgradeove auta ili vizuelne izmene [novi spojleri, etc], moguce ubacivanje "scenario moda" gde moras savladati odredjene tehnike voznje... i jos dosta toga.

http://forum.wmdportal.com/showthread.php?4289-Design-Meeting-21-03-2012

Naravno nista nije totalno odluceno, ovo samo dev-ovi raspravljaju uopstene planove.

Poslednja izmena:
to je izgleda neki projekat koji rade uporedo sa cars , tako da jos nista nije sigurno.

mali off (ali bi moglo racerima da bude zanimljivo) - bas sad naisao , iRacing nudi mesec dana besplatnog rokanja ovde gde pastujete promotivni kod:

PR-FREEFB

potrebna je kreditna kartica za verifikaciju , ali ne skida nista (provereno malo pre).

Fine Print: This code expires March 25th! Valid for new members only and can’t be applied to any existing membership. We look forward to welcoming you to iRacing! See you on the track!

Poslednja izmena:
Hvala! :)

Isprobace se..

Nego, par stavki iz ovonedeljnih buildova:
- California Highway added
- Azure Coast added
- WIP Moon Movement. Code written to generate following information for the moon based on date
- 64 car grid and pits

Uhh, svaki petak sve interesantniji.

Kalifornija autoput i Azurna obala veoma rani work in progres za sutrasnji build...

c2.jpg

c6.jpg

c8.jpg

c9.jpg

c10.jpg

a2.jpg

a1.jpg

a4.jpg

a7.jpg

a10.jpg

Kalifornia i Azurna obala nece biti ovali? Point to point?

Da, a izasao je i novi build u medjuvremenu. Btw najs shots emsikejn. :D

Build 179 (23/3/12, Team Member+)
Updated UI with news ticker added
Test flag wavers added to Bologna
Improved ocean shader
Added metallic effects to Racer cars
New exports of California Highway and Azure Coast
New exports of Ariel Atoms
Added Sakitto track

Build 178 (22/3/12, Senior Manager)
Add GUI/profile options to set race date
JPM Audio updates. Experimental settings to combat possible physics/audio disconnect
Quick Solo screen has now had a lick of paint to fit the extra options in
Connecticut Hill Textures updates for new materials
JPM New liveries, livery names
Reset car only allowed below 10mph
Moon cycle textures added; moon dome added
Environment audio for country road tracks added
Derby GP updated to support 64 car grid
Wisconsin Raceway updated to support 38 car grids
Added the extra environment sounds needed by the California Highway track
add tunnel verbs - further tweaks required
WIP Moon Movement. Code written to generate following information for the moon based on date
Track rotation offset is now setup, this means the tracks now orientate correctly to world space. i.e the sun should rise and fall exactly like google maps
Fix for car reset not working in practice mode on tracks with no pits yet
New GUMPERT export
New Leonus F86 export
Azure Coast added

Build 177 (21/3/12, Senior Manager)
Palmer: new cockpit display
Gumpert Apollo: WIP suspension animations and some minor bug fixing
New AIW. New raceline, 64 car grid and pits. Wisconsin Raceway
Tweaks to the brake power and heating. Trying to get the warm up about right Asano X4
Palmer: Merged in fixed tyres + UV mapped cockpit display
Asano LM11: fixed tread scrolling on all tyres
Leonus F77: fixed LODX tyre tread scrolling direction
Change to convolve shader to prevent bright sun from wiping out the whole thing - prevents odd flicker when sun comes in front of a wall etc
Fixed 1 errant cut track that was halfway across, causing some warnings at Besos
Fixed ugly popups of the trees in distance for the florence tracks
Prepared metallic effects for Palmer liveries
Palmer JPLM: cockpit exposure level set at 0.3
New Asano LM11 export
New Leonus F77 export
New Connecticut Hill exports
California Highway added

Build 176 (20/3/12, Manager+)
Removing static envMap location from the weather wtc files and moving it to be part of the track trd
Fixed cut tracks in first corner of Milan GP. Set grid sizes to 60 For both GP and short
New liveries for the Palmer
Fixed cut tracks where pulled onto track by recent corridor (left side only ) edits at Badenring
Palmer: New fonts + font fixes for CPIT display

Opaaaaa, dobili smo i Suzuku :happy:
Damnit, a bas sam planirao veceras ranije da legnem. Oh well.. :d

fala, fala :d

I rani radovi TweakIT aplikacije za poigravanje sa osvetljenjem i vremenom:

[YOUTUBE]OQ1lzM1S740[/YOUTUBE]

A kompletan tutorijal za poigravanje sa ovim se nalazi ovde.

Poslednja izmena:
Vrh Dno