Šta je novo?

C.A.R.S - Community Assisted Race Sim

lol ako mi verujes uopste nisam mislio na lfs vec na neki indie development gde ne mogu sve da postignu pa svi moraju da se fokusiraju na jedno. :D

Mozda nisi muislio na LFS ali si ubo LFS :D

@Zlatan
Vredi brate dati 10$. Jeste da je "samo" mesecni build ali i on je dovoljan da ga natanane izgustiras

Ehhh kada bi SMS u ovoj ranoj fazi ubacili neki vid MP-a :S

Poslednja izmena:
Ne verujem da ce u narednih par meseci uvesti online trkanje , ali hotlaping i leaderboards vec sada postoje , tako da je u neku ruku fina uvertira.

Btw , za sve koji vole ALMS , 12h Sebring ide sada uzivo (neki automobili iz igre ucestvuju , pa i nije bas offtopic :d )

Evo pre 10-ak dana je poceo rad na implementaciji multiplayera a njegov pocetak se jos ne zna, mada mozda bude iduceg meseca ali problem je sto ce sigurno biti dosta bagovit u pocetku. Bice dedicated servera i lan podrske a kasnije i oficijelnog matchmaking sistema koji ce ovo sve da kontrolise.

Ne mogu da pronadjem, koliko otprilike trenutno ima automobila? I kako bi trenutni build radio na q6600 i ati 4870?

Evo spiska vozila:

In game

The following cars are included the latest build of Project CARS:

Ariel Atom 300 supercharged (beta1)
Ariel Atom Mugen (beta1)
Ariel Atom 500 V8 '11 (alpha1)

Asano LM11 TDX: "Audi R18 TDI" (beta2)
Asano X4 Touring (beta2)

Caterham Superlight R500 (Beta1)

2011 Formula A (Alpha1)
Formula B (beta2)

Gumpert Apollo S(Beta1)

Kart (alpha1)
Shifter Kart 250cc "SuperKart" (alpha1)

Leonus F68 Cromwell V8 (beta2)
Leonus F77 Cromwell V8 (beta2)
Leonus F86 Pirault Turbo (beta2)

2011 Palmer Jaguar JP-LM (PreAlpha)

Racer L4-RS (beta1)
Racer V8-RS (beta1)

WIP

The following cars are being developed by the pCARS team, but are not ready to be put into the builds yet:

2011 BAC Mono (WIP)

1990 Caper Stock Car (WIP)

Caterham SP/300.R (WIP)
Caterham Classic (not started yet)

Danas sam napokon izvukao G25-cu iz špajza i rekoh ajde malo da provrtim CARS. Fokusirao sam se na formule starije generacije. Prvenstveno one dve iz 77 i 67 godine. Mogu reći samo uf, uf. Fizika je prosto neverovatna, pogotovu kada se uzme starija formula koja na sebi nema aerodinamičke dodatke, ali zato ima uske gume, slabašne kočnice i poprilično jak motor. Ne da nema stiskanja gasa do kraj u prvoj brzini, nego nema toga ni u drugoj, pogotovu pri većim obrtajima. Automatski zadnji kraj gubi trakciju i zooom eto tebe vam staze, osim ako se nekim munjevitim korekcijama ne održiš na odgovarajućoj putanji. U 3 i 4 može da se "nagazi do metala" ali opet ako natrčiš na neku neravninu na stazi, zakačiš bankinu ili ideš nizbrdo svašta se dešava. :party:
Takođe mora se biti veoma oprezan sa "down shit-ovanjem" brzina pred ulazak u krivinu, jer ako prerano pustiš kvačilo, tj ne uskladiš broj obrtaja sa kretanjem bolida, opet dolazi do šetanja zadnjeg kraja i opet eto tebi okreta od 180 stepeni. A o kontrama i korekcijama formule dodavanjem gasa neću ni da govorim. Jednostavno tek sa ovakvim "osnovnim" vozilom se vidi frizički model u svom najboljem izdanju. Jedva čekam da ubace formule iz pedesetih.

Takođe sam prvi put u igrici vozio i dizel automobil. Čini mi se da je onaj Jaguar pobednik 24 časa Le Mana od pre koju godinu. Totalni trip. ,)
FPS je zakucan oko 55-70 FPS sa high i ultra detaljima.

P.S. Pogledajte formulu iz 66-te od pozadi, pa da vidite šta su detalji. Samo obratite pažnju na zadnje poluosovine :zgran:

Kol'ko trazis za volan? :Klanjanje

"Leonus" iz 68 je zlo, svaka krivina predstavlja izazov. I to vise izlazak iz krivine nego ulazak u nju. Zadnji kraj plese samo tako :D

Samo da mi cura u Hr napravi paypall i eto i ja malo da ugrejem G-25

Kol'ko trazis za volan? :Klanjanje

"Leonus" iz 68 je zlo, svaka krivina predstavlja izazov. I to vise izlazak iz krivine nego ulazak u nju. Zadnji kraj plese samo tako :D

E ima da ga doktoriram samo tako. :smoke:
Bogami G25 ne planiram da prodajem ni u daljoj budućnosti. Nabavio sam i rezervni menjač za njega, tako da sam pokriven. Naravno sve se vozi sa manuelnim menjačem (Brzine ti idu u H. Ti ćeš da me učiš :p) i kvačilom.

P.S. Polovan G25 u super stanju, star manje od godine plaćen 100e. To se zove userčina :smoke:

He, he. Da li je neko probao Leonus F86 Pirault Turbo, pa da vidi značenje termina "turbo rupa"???

Ako promašiš brzinu, tj ne smanjiš u odgovarajuću ima i jugo 45 da te ošuri. Sve ispod 6k obrtaja je velika, crna rupa.

Pretpostaljam da su Leonus u stvari Lotus .
http://en.wikipedia.org/wiki/Lotus_49

Poslednja izmena:
Ti shotovi od onog plm5 razvaljuju kako zna da nadje svarsenu kombinaciju kontrasta i zasicenja. Meni su cool ovi od ovog kelnor34, pre svega sto su u full rezoluciji i nisu downsamplovani, doduse, jedva cekam ovaj nas sirotinjski build :D u aprilu i nadam se jos neki auto i stazu za shotovanje :)

Nego vidim polako i napreduje java based multiplayer klijent, za one zeljne trkanja u multiju. :)

Nista nije budzeno, sve "fabricki" :)
Samo su mnogo dobri uglovi..

E ima da ga doktoriram samo tako. :smoke:
Bogami G25 ne planiram da prodajem ni u daljoj budućnosti. Nabavio sam i rezervni menjač za njega, tako da sam pokriven. Naravno sve se vozi sa manuelnim menjačem (Brzine ti idu u H. Ti ćeš da me učiš :p) i kvačilom.

P.S. Polovan G25 u super stanju, star manje od godine plaćen 100e. To se zove userčina :smoke:

Ma, samo ti reci sta treba, 2-3 azijatkinje, crnkinje, sve ce se nabaviti :D

Poslednja izmena:
Pa ja sam pomislio da nas Neo pali. al' ozbiljno

@sharpshooter

Sacekacu da implementiraju MP pa da se lepo ko ljudi nadjemo na stazi :)

Poslednja izmena:
Iz svih uglova izgleda do jaja.

Ako neko ima neki dobar rezultat, neka se pohvali sa SS slobodno. Staza, auto i ostale tehnikalije. *** nisam se setio danas da beležim rezove.

Krenuo je danas online event Leonus F68 na Historic stazi Rouen Les Essarts pa mozemo to da vozimo i da merimo e-pache :D . E da, juce sam dodao jos malo parica i sad sam team member, ovu igru ionako kupujem sigurno tako da mi je lakse da je kupujem u ratama do 45e.

Screenshot iz pomenutog eventa (samo sto je ovo practice session) :

Prilozi

• pCARS 2012-03-20 15-48-53-53.jpg
    pCARS 2012-03-20 15-48-53-53.jpg
    311.9 KB · Pregleda: 116
E Zmej, a na kom principu funkcionise taj online event? Leadebord, pa kome je veci ili svi na stazi?

Edit: Nisam bas ispratio, da li ce CARS biti comjuniti moding frendli ili ce iskljucivo biti njihov sadrzaj?

Poslednja izmena:
Pa da, samo leaderboard za sada a uskoro stize i pravi multi, a na drugo pitanje ne znam odgovor, mislim da ce biti samo njihov sadrzaj, gdin_m vise prati njihov forum od mene, mozda ima bolji odgovor.

Moding je sada samo za liveries i neke kozmeticke stvari a da li ce biti ozbiljnog modinga kada igra zvanicno izadje za sada se ne zna jer je igra iz free microtransactions stanja glasanjem presla u full retail proizvod, ali sudeci po stavu Ian-a i ostalih postoji verovatnoca da ce ga biti u nekom obliku.

Nego zmaje kakav je ovaj novi build sto se tice ffb-a i ponasanja vozila? Vidim da ga svi hvale pa reko da cujem od nekog naseg vozaca. :)

Odlican je , meni je bas lego onaj build u kome je stigao catterham, nakon toga su nesto menjali pa sam imao problema, FFB u igri je bio cudan a radio je i van trke u meniju, sad su to popravili i poboljsali FFB tako da je uzivancija, ceka se samo MP i sto se mene tice igra je izasla.

I meni se desilo da FF radi kada izađeš iz igre. Prilično ****no, pogotovu ako izađeš posle nekog sudara :)

Nesto se menja kod njih, izgleda da u sledecih 2,3 nedelje postaju deo neceg veceg i da im vise nece biti potrebne sitne investicije (samo da nije EA ili nesto sl. da naprave limunadu od ovoga). Ko je hteo da uplati bolje da pozuri, testiranje build-ova do izlaska igre ce ostati za one koji su donirali .

Hi all,
First of all, I'm sorry i can't go into details on specifics here as it's all extremely NDA but it's about 95% certain at this point that SMS will be changing company structure in the sense that we will become part of something bigger and better. This is generally 'a very good thing' and will most likely make it such that we will have all funding in place for pCARs and thus will most likely close off investment for members in the very near future.
The terms and conditions of pCARs will remain unchanged for everyone and you'll get all of the agreed benefits.
What is does mean though is that if you are considering upgrading your tool pack/membership level in the future it might be good to do this within the next 2-3 weeks.
None of the above is 100% certain but as I say, it's about 95%
Again, sorry I can't go into specifics but it's good for us, good for you and good for the project.
Cheers!

Poslednja izmena:
Vrh Dno