Šta je novo?

C.A.R.S - Community Assisted Race Sim

@Marko

Sto se tice ljubitelja, jel to ono malo predrasuda i mnogo neinformisanosti ili neki fanbojizam? :D

btw evo jos ontopica i 3 nove staze u sledecem buildu, Catalunya, Mougello, Oshersleben... a stizu jos i:

- Solitude Rennstrecke
- Nordschleife
- Brands Hatch*
- Oulton Park*
- Snetterton*
- Cadwell Park*
- Old Spa
- Monaco
- Monza

* - Laser Scanned

tako da se broj uskoro penje na preko 20 lokacija, plus da ne racunamo i one kart staze i ove country kojih ce biti nekoliko... sjajno napreduju.

Pa nije toliko oftopikovanje pricati malo o volanima u temi u kojoj pricamo o trkackim simulacijama. Te dve stvari idu zajedno :)

Nego jos malo oftopika :) Vidim ima vas dosta koji ste ljubitelji simulacija, imate volane, razumete se u tematiku itd. Zanima me da li neko uopste vozi nesto online i gde?

Samo GTL liga na RaceDepartmentu, sad ce deveta sezona na jesen. Ne odgovara mi da ucestvujem u vise liga, mnogo mi velika obaveza, moras da se nacrtas za komp u odredjeno vreme, da vezbas dan dva pre trke i sl. Ovako jedna ali vredna GTL liga, trka svake 2 nedelje, visemesecna pauza izmedju sezona, milina.

BTW neko rece da nikad nije koristio 900 stepeni na G25, hmmmmmmm. JA od kako imam G25 u zivotu nisam smanjivao ispod 900, previse mi osetljivo. Generalno u simovima drzim lock na 24, a u control panelu na 900, taman mi.

A CARS, sta reci, toliko dobro izgleda da je GT5 odavno ispu*io, i moram reci da mi je ekstremno drago da je po prvi put neka voznja na PCu uzela pehar za najbolju grafiku, a kako stvari stoje em ce biti simulacija, em ce grafika jos napredovati, bolest.
JA cim budem mogao trazim vezu za PAyPal i uplacujem Junior, cisto da uzivam s vremena na vreme.

Jel moze da se giftuje acess za CARS buildove, ili svako mora licno da kupuje acess?

Kako mislis giftuje? Mislim, mozes ti da das ili prodas nekome svoj nalog ali za njega ti je vezan email i paypal nalog sa kog si uplatio jer se svaki nalog vodi kao investitorski. Zato im je i plan bio da se uplate vrse na paypal da bi posle mogli svima u svetu brze i lakse isplacuju zaradu od igre. Jedino ako neko ulaze neke vece svote novca i ako se dogovori sa njima onda moze i da vrsi drugacije transfere novca.

BTW neko rece da nikad nije koristio 900 stepeni na G25, hmmmmmmm. JA od kako imam G25 u zivotu nisam smanjivao ispod 900, previse mi osetljivo. Generalno u simovima drzim lock na 24, a u control panelu na 900, taman mi.

Ovde sam se delimicno prepoznao , jer nisam mislio da ne koristim , vec koristim u zavisnosti od toga da li je ima pravi auto. Glupo je recimo da koristis 900st. za formulu , ili DTM ;)

Ljudi jel ima neka alpha-beta-gama ili sta vec verzija koja moze da se proba na ovaj ili onaj nacin ?

OK, znaci ako nemam paypal nikada necu moci da dobijem pristup testiranju igre? Lame.

Za sada ne, sem ako ne uplacujes neke velike svote novca, a i nazalost verovatno ubuduce. A vec je i bio odgovor na prethodnim stranama sto se tice transfera novca.

Poslednja izmena:
Ljudi jel ima neka alpha-beta-gama ili sta vec verzija koja moze da se proba na ovaj ili onaj nacin ?

Ovo je Pre-Alpha verzija. Ocekuje se uskoro Trial verzija, koja ce biti vremenski ogranicena..

OK, znaci ako nemam paypal nikada necu moci da dobijem pristup testiranju igre? Lame.

Pogledaj u topicu vezanom za PayPal ko ima nalog, pa nek ti neko od forumasa to uplati, a ti njemu na tekuci ili kako vec..

Vittorio Rapa, koji je IT manager Project CARS-a, je rekao da nije nikakav problem da neko drugi plati umesto tebe.

Model dinamickog globalnog osvetljenja/vremena kada bude gotov bice definitivno benchmark fotorealisticnosti za kompletnu gaming industriju, a ovo je samo sneek peak jedne staze koja je u najranijim mogucim radovima i Andy Garton je ovo cisto postovao da bi prikazao kako izgleda model oblacnijeg osvetljenja kroz lightning live editor koji ce uskoro u nekom od ovonedeljnih buildova:

p2.jpg

p3.jpg

p6.jpg

p9.jpg

:shock:

Neverovatni su, stvarno..
U takvom su naletu, toliko toga je u izradi, toliko toga u planu, a neverovatan potencijal. Dovoljno je da jedan dan ne ispratim sta se desava na portalu, i propustim ovakve stvari..
Taman se odusevim kada vidim da su u prethodnom buildu dodali 5-6 novih staza, a oni vec spremili 3-4 nove za sutrasnji build. A da ne spominjem napredak kada su novi modeli kola u pitanju, pa osvetljenje, zvuk..
Ako nastave ovako, devinitivno ce biti za klasu iznad bilo cega drugog sto se pojavilo u pc gaming industriji.

kakav bloom?

:shock:

Neverovatni su, stvarno..
U takvom su naletu, toliko toga je u izradi, toliko toga u planu, a neverovatan potencijal. Dovoljno je da jedan dan ne ispratim sta se desava na portalu, i propustim ovakve stvari..
Taman se odusevim kada vidim da su u prethodnom buildu dodali 5-6 novih staza, a oni vec spremili 3-4 nove za sutrasnji build. A da ne spominjem napredak kada su novi modeli kola u pitanju, pa osvetljenje, zvuk..
Ako nastave ovako, devinitivno ce biti za klasu iznad bilo cega drugog sto se pojavilo u pc gaming industriji.

Da definitivno, ovo je mozda history moment industrije u kojoj igraci i developer u harmoniji razvijaju igru i pri tome pomeraju neke njene tehnicke standarde industrije. :D A stvarno su sada krenuli da rade punom parom, cak se i potajno ocekuju nova vozila, garant nekoliko njih, cak ce verovatno biti i licenciranih...

btw, ne znam da li si pratio thread i "ne" glasanje one nekolicine likova na onoj anketi za country staze, a sada posle vidjenih slika evo vec je palo i prvo kajanje jednog lika, a verujem da ce i ostalih. :D

@muzzy

Samo se opusti, ne znam kako drugacije da ti kazem, ovo je mozda tek neka trecina a mozda i cetvrtina onoga sto treba da se uradi sa osvetljenjem i dinamikom vremena i veruj mi da kako napreduje i sta sve treba da se uradi, gt5 je vec dethroned sto se tice nekog osvetljenja. A ove slike gore su kao sto rekoh igranje u editoru za osvetljenje koji je recimo, tek zapocet sa izradom i sve sto vidis je igranje Endija sa njegovim parametrima a ne tako kako ce igra da izgleda u finalnoj verziji, vec ovo shvati kao da si se ti igrao sa editorom i tvojom vizijom osvetljenja neke staze. :) Plus je staza isto recimo izvucena iz fijoke developera i mozda je zavrsena 20 procenata, tj. tako je izgledala pre par nekoliko godina sa sve tim slojem bledog zutila...

btw, kad rece drmusanje, baci pogled na ovaj klip, tu bas ima demonstracije drmusanja delova table...

Poslednja izmena:
Pratio sam. I priznajem da sam bio malo iznenadjen, posto sam mislio da nece toliko njih biti protiv takvih staza. No, kad im ne mozes recima dokazati da je to samo jos jedan plus, onda mozes screenovima :D

Ne znam, ne mogu da opisem koliko sam odusevljen celim projektom. Ne samo umecem developera, vec i njihovom komunikacijom sa nama clanovima. A najvise od svega raduje nacin na koji odgovaraju na sve zelje, zahteve, predloge.. :D
Primer, neko predlozi kisu, sa sve nekim screenovima i klipovima kako je to uradjeno u drugim igrama, a onda neko iz SMSa samo kratko odgovori: "Uradicemo mi to mnogo bolje."
I do sada su nas sve uverili da to nisu samo price. Mislim, kad evo vec svaki drugi dan izbace nesto zbog cega pocnem da balavim, jasno mi je da je tim koji stoji iza svega toga nevidjeno mocan i otvoren za sve predloge i izazove..
Uhhh.. :happy:

Ni ja nista nisam manje odusevljen od tebe i svakodnevno visim tamo na forumu. :) Prava revolucija u nacinu i pristupu izrade igre i jedva cekam da se ovo do kraja isfinansira i izadje i obrise patos sa svima sto tehnickim nokautom, sto poslovnim. :D

A sto se tice developer likova, stvarno su do jaja momci, cak sta god da neko predlozi i ako je razumno oni stavljaju na "to do" listu. Kao kad je neko rekao da hoce da bude kompletna sezonska promena i da moze da se bira dan u godini kada ce da se vozi, ovi su rekli nema problema i krenuli da prave solarne kalkulacije, elevacije, azimute... :D

Ima li ikakvih naznaka da li ce praviti neku "nextgen" verziju damage/particle engine-a? Ocu da vidim high speed sudare koji prave realisticne violent haose sa stotinjak unistenih delova, realisticni dim, kidanje trave, fluid dynamics sa sljunkom/peskom i tovarenje svog tog prljavog materijala na šasije auta i kokpite open cocpit bolida.

Takvi detalji bi jako puno podigli "nextgen visual" feeling.

Sigurno ce biti ali tek u dalekom razvoju igre kada budu radili detaljni damage model. Znaci nece mozda jos najmanje 6 meseci dok ne izrade sve ostale osnovne assete igre. Engine ionako koristi physx, tako da je bilo price da su neki cak i hteli ogromnu kolicinu particle efekata ekskluzivno za nvidiju, medjutim zbog balansa igre hardware locking effects nije opcija, vec ce verovatno biti softwerski cpu physx kao i u shiftu.

Inace, prljavstina i debris na putu ce sigurno biti, cak mozda i skorije, posto je vec bilo ozbiljnije diskusije o tome a i u ovim sadasnjim buildovima automobili deluju malo prljavo posle voznji.

Sta ce pre izaci, ovo ili GT6 :) ?

Pa ovo, GT6 nije ni najavljen :)

@Gdin_M: Vidi, ja sam potpuno odusevljen onim sto su do sad uradili i navijam za njih (i sve nas) jer PC-u ovakav naslov fali. Ono sto ces ti u buducnosti shvatiti je to da DX jednostavno ima neki svoj shmek i da ces uvek moci da kazes "ovo je PC naslov". Nije trolovanje, nije hejtovanje ali to je cinjenica. Naravno da ce na kraju ova igra izgledati atraktivnije od GT5 jer imaju sve uslove da to urade. Najbitnije od svega je da fizicki engine bude stepenica iznad gt5. Sve ostalo je manje bitno. Fizika -> zvuk -> grafika -> UI.
I nemoj se loziti da je ovo samo 20% :) Sam sadrzaj igre ce rasti ali ova tweekovanja nece, to ti potpisujem.

Nemoj da potpisujes jer veruj mi da ni najmanje nisi upucen u desavanja sta se radi, koje su "to do" liste i koje su "in progress" liste. ;) I Marko je tako od pocetka teme odgovorno tvrdio da zna kako ce da ide napredak i kako ce sta da izgleda, pa je ubrzo promenio misljenje. Za svaki deo koda i tweakovanja endzine-a i igre izlazi obavestenje u vidu posta programera koji pise sta je ispravio/dodao. Takodje i za bilo koji drugi napredak igre imas pracenje liste, sta je uradjeno, sta treba da se uradi, korisni saveti nas igraca, developer koji sa nama diskutuje, tweakuje i naravno imamo uvid u progres sta je zavrseno a sta ne, a veruj mi da za sada nijedan jedini asset igre nije zavrsen. Isto je i za fizicki engine, samo sto igraci imaju manji input za njega a najveci Ben Collins i Doug Arnao, sto je i logicno. I tih 20 posto koje spominjes se odnosi na stazu koja kao sto rekoh je izvadjena iz "fioke" i eto doradjuju je i preradjuju da bi je ubacili u igru posto se nama svidela. Zato sve ovo shvati kao rani alpha leak neke igre i demonstracija koja je internal radi daljeg progresa, a ne to kako ce da izgleda finalna verzija namenjena svima ostalima da vide. :)
I da, materijal koji kacimo od sad shvati kao vesti o napretku igre i pouzdane informacije iz prve ruke a ne neka lozenja mase koje vecina developera radi. ;)

Poslednja izmena:
Sta ce pre izaci, ovo ili GT6 :) ?

Ovo izlazi za tacno godinu dana za PC, PS3, X360 i Wii U.
Ne znam jos koliko ce stvari ubacivati pre zamrzavanja i pocetka peglanja.
Mislim da lista nece jos dugo ovako rapidno rasti jer potrebno je poprilicno vreme da se stvari ispeglaju za cetiri platforme, a godinu dana nije bas tako puno vremena.

Nazad
Vrh Dno