Šta je novo?

C.A.R.S - Community Assisted Race Sim

Kao i dosadasnje voznje za konzole. Nema tu vise prostora za optimizacije.

ja ne poznajem nista od toga, ali ovi ljudi su objasnili,a ti i driver i vas ps3 mozete samo da se cesete i da trolujete ovde...

Bzvz je sada diskutovati o tome jer igru ne pravi gdin_M. Isto sam i ja bio skeptik , ali su me razuverili nakon par gameplay trailera a potpuno oduvali kada sam i sam probao igru , zahvaljujuci jednom clanu foruma sa kojim sam se cesto trkao u gt5 (pozajmio mi njegov pass).

Posvecenost detaljima u ovoj igri razbija , siluje , i svrsava u lice gt5 :p Znaci nikad nisam mislio da cu ovo reci , ali ovde osecas da vozis nesto mehanicko , sto po fizici , sto po zvucnim efektima , sto po grafici. Cak i u ranijoj verziji od ove koja je sada aktuelna , iako sam igrao na low , grafika je bila u rangu gt5 , a na very high ne smem ni da zamisljam na sta ce liciti po sumraku , sa 20ak automobila , po kisi recimo :p

A podsecam , fizicki model je izgleda daleko od zavrsenog , ali je u rangu gtr2 vec u ovoj fazi. Siguran sam da kada budu zavrsili i tyre model da ce se vec sibati sa iRacing-om.

Gt5 je imao potencijal , ali prespori menu , uzasno sklepana g25 podrska (kvacilo kao da uopste nije analogno, nema mogucnost za odabir rotacije volana sto unistava voznju formula...) , nekvalitetna online podrska (osim ako ne zelite na destruction derby) , komican zvuk (cast izuzecima) i naravno - dominacija nissana , mazdi , toyoti... je u 2012. vredjanje u zdrav mozak , barem sto se mene tice.

Poslednja izmena:
@ Gdin_M: Jel' ti poznajes problematiku pisanja grafickog koda i/ili kompjuterski generisanje grafike u globalu (realtime i offline renderi)?

A hoces li mi ti lepo objasniti kakve to veze ima ovde sa bilo cim ili si ti verovatno dosegao do granica dx programiranja, izucio sve sto je u njemu moguce i sada ocigledno prorices sudbinu kako ce sta da izgleda? Kakve bre offline rendere ovde pominjes... sto, da ona doticna igra ne koristi mozda raytracing u realtime-u na 60fps-a? :D

Jos jednom ti kazem izvodis neke zakljucke na osnovu nekoliko slika kojima nije namena da nesto finalno prezentuju vec kacimo napredak razvijanja igre i poigravanje sa efektima iz nedelje u nedelju, tako da to shvati na taj nacin. :) Sem ako vec unapred znas kako ce da izgleda finalni proizvod, sto ce onda diskusiju sa tobom uciniti besmislenom...

@marko

Eto objasni mu, da ne bude posle da moras svakom ko prvi put uskoci da postuje u ovoj temi da mora da mu se objasnjava sve ispocetka, a jos nije cak ni probao nijedan od buildova a kamoli ucestvuje u njenom razvoju i diskusiji...

Poslednja izmena:
Pa pokazuju oni na njihovom forumu ljudima koji ucestvuju u razvoju, a ovo sto mi ovde leakujemo je mozda recimo, nesto manje od stotog dela prikazivanja napretka. :p

A pored toga, developeri se uopste ne trude da izbace neke prelepe screenove ili sta vec, jer im to nije reklamni materijal.

Anyways, pojavio se novi build, 174 :happy:

Dabome, sve sto je okaceno i pisano na netu je od strane usera koji koriste buildove a ne developera.

Nego, daj skidaj i kaci neke overcast screenove posto sam ja premlad za ovaj build. :D

:D

Evo, siluje se net sve u 16. Za pola sata ce biti gotov download, pa za nekih sat vremena kacim screenove..

okayguy.jpg

:d

Emsikejn nema te nesto, a u medjuvremenu evo prvih slika i overcast fotorealizma at its finest:

1331921791.jpg

1331921802.jpg

1331921895.jpg

1331921822.jpg

1331921883.jpg

1331921874.jpg

Nema.. :d

Rucak, sarma..
Pa mi je malo vise vremena trebalo da namestim budjavi gamepad, a nesto nece ni da mi rade "custom vinyl" :(
Bice valjda nesto malo kasnije..

Evo par screenova:

Kasnije cu jos malo da se igram i eksperimentisem sa dof-om..

Nadam se samo da sa svim tim trudom oko grafike, polozaja Merkura u 12. kuci, senki lasti koje lete na jug.... nece zapostaviti ono sto je bitno kod simulacija voznji - fiziku auta, grip povrsina i prenos informacija do vozaca.
Uplaticu sledece nedelje barem taj najmanji paket pa da vidimo dokle je stiglo i u kom smeru ide.

Steta sto jos uvek nije moguce platiti karticom... :(

Nadam se samo da sa svim tim trudom oko grafike, polozaja Merkura u 12. kuci, senki lasti koje lete na jug.... nece zapostaviti ono sto je bitno kod simulacija voznji - fiziku auta, grip povrsina i prenos informacija do vozaca.
Uplaticu sledece nedelje barem taj najmanji paket pa da vidimo dokle je stiglo i u kom smeru ide.

Kako to pobogu mogu da zapostave kada prave hardcore simulaciju? Ovo jedan od vecih timova sa ekipama zaduzenim za svoje poslove i ljudima preko 10-ak godina iskusniih na stazi i u programiranju, a ne 3 coveka iz podruma :)

Nemoj da mi diras LFS i nisu 3 coveka iz podruma nego iz garaze :D

lol ako mi verujes uopste nisam mislio na lfs vec na neki indie development gde ne mogu sve da postignu pa svi moraju da se fokusiraju na jedno. :D

Mislim da je dovoljno reci da je ovaj tim napravio 99.99% GTL-a i GTR2
Tako da, sigurno imaju kvalitet, sigurno imaju dovoljno ljudi i sigurno imaju dobru organizaciju.
Mislim, ako mogu da izbace 10 staza za 2 nedelje, a da u medjuvremenu rade na jos 3-4 open road-a, i 3-4 nova vozila uz rad na fizici na svakom postojecem vozilu u igri, i da pritom ubacuju novi lighting sistem, optimizuju dx11 i sta sve ne..
..onda je svima jasno da, sto se njihovog dela posla tice, nema nikakvih problema :D

jeste, ali pitanje je da li poznaju problematiku pisanja grafickog koda i/ili kompjuterski generisanje grafike u globalu (realtime i offline renderi).

A sta se dobija konkretno sa tom pre-alphom ,najjeftinijom varijantom od 10e ?

dobijas mesecne updateove igre + pristup forumu , znaci sugestije i novosti. Sve ima ovde.

Mozes sve kao i oni sa skupljim ulaznicama, samo sto dobijas novu verziju svaki mesec a ne svake nedelje, tih 10e ti se racuna u cenu igre ako budes hteo da je kupis kad izadje.

Pa to je sjajno ! Samo jos da vidim koliko toga se moze probati i sta?

Ma ja bih dao i 45 EUR ali ne mogu, nemam PP.

Ne znam da li uopste vredi uzimati onu za 10e?

Nemoj biti noobara , uzimaj pa nam posle zahvaljuj :p

Nazad
Vrh Dno