Šta je novo?

C.A.R.S - Community Assisted Race Sim

Ma ovo se neko za*ebava sa nama sve ovo vreme, ovo ne mogu biti slike iz igre. :d

Igra nije u beta stanju vec u pre-alpha, sto je vec nekoliko puta napominjano. Beta ce najverovatnije biti tek u prvom kvartalu sledece godine. :) Oni pod pre-alpha stanjem podrazumevaju izradu gotovo svih asseta igre i toga sta cini igru, alphu kao dovrsavanje svega toga a betu tek kao poslednju fazu optimizacije i finisiranja kompletnog proizvoda.

Inace, te slike kao i jos stotine slicnih su iz ove teme i sve su snimci iz igre ili replaya i predstavljaju detaljnost grafike as it is, jedino sto neko voli da downsampluje slike da malo poveca detaljnost i smanji aliasing i ponegde dotera kontrast slika i tako to. Meni se najvise svidja oblacno vreme na nekim kart stazama i pri kojem slike deluje apsolutno realisticno, kao npr. one slike Jordana od pre par strana, ali trenutno je oblacno van builda i bice nadam se sledeceg meseca, kada ce nadam se biti zavrsena dinamicka promena vremena i tada ce tek biti cool slika. :)

Vijam ovih dana da kupim Driving Force GT volan, pa ako uspem odma cu uleteti u Project CARS betu.

Ako igde nadjes, javi :D

I ja bih sebi da pazarim neki volan, ali ne bih bas previse para da dajem na to. Zapao mi je za oko Thrustmaster Ferrari F430, ali mi se ipak cini da je DFGT bolje resenje.
Za sada sam nasao samo u Madjarskoj za oko 110e.. :trust:

Ako igde nadjes, javi :D

I ja bih sebi da pazarim neki volan, ali ne bih bas previse para da dajem na to. Zapao mi je za oko Thrustmaster Ferrari F430, ali mi se ipak cini da je DFGT bolje resenje.
Za sada sam nasao samo u Madjarskoj za oko 110e.. :trust:

Kako je krenulo, ispasce da je kupovina iz Madjarske najlaksi nacin da se taj volan pronadje. :-/
Inace, fun fact svi ti ~100e middle range volani su izasli 2007/2008 godine - DFGT, Thrustmater RGT, Ferrari F430... Nema nikakvih novih modela.

Poslednja izmena:
nisu predvideli nezasiceno Srpsko drziste :p

bice ovo i za konzole, negde sam prochitao

ovo sve vise postaje bolest. Ja licno ne mogu sebe da ubedim da su zadnje 4 slike iz igre. Ovo bi se tesko postiglo 3d renderingom. U stvari, bolje reci da izgleda realnije od realnosti.

bice ovo i za konzole, negde sam prochitao

Da, X360, PS3 i prva ozbiljna simulacija voznji u istoriji Nintenda, u izvedbi za Wii U. Inace, ozbiljniji porting i testing poslednjih buildova na konzole poceo je prosle nedelje, a na pitanje da li imaju devkit za konzole sledece generacije ocekivano nema odgovora...

A u koju klasu spada G25 ? Nesto ga ne spominjete ?

Ajd nek neko iscima Tehnomaniju ili PC Centar [valjda su gen. uvoznik Logitecha]. Uz malo smaranja, verujem da bi uvezli par komada DFGT-a....

Kako je krenulo, ispasce da je kupovina iz Madjarske najlaksi nacin da se taj volan pronadje. :-/
Inace, fun fact svi ti ~100e middle range volani su izasli 2007/2008 godine - DFGT, Thrustmater RGT, Ferrari F430... Nema nikakvih novih modela.

Batalite low i middle range Thrustmastere. Mogu da se nadju, i jeftiniji su u odnosu na logi ali su i losiji. Imao sam jedan RGT sa kvacilom pre dva meseca na probi ihmmm :S

Uvijati neki polovan G25 za 120-150jura je ideala. Nov DFGT takodje a za pocetak ni dobar primerak DFP-a nije los.

To kazu svi koji su koristili RGT..
Medjutim, kada se porede DFGT i F430, jedino 900 stepeni ide u korist logitecha. I to kazu ljudi koji su ga koristili, i koji su probali F430. Thrustmaster F430 ni po cemu nije kao prethodni njihovi volani. Naucili su, otklonili su greske i probleme, mnooogo je kvalitetniji i izdrzljiviji..
E sad, F430 u madjarskoj kosta oko 85e, sto je stvarno smesno. Ali se definitivno slazem sa cinjenicom da je polovan G25 za 120-150 evra apsolutni best buy. Za 2 klase je iznad svih volana koji se mogu uzeti za te pare. Jedino je malo problem sto je cenjen, realno, pa je tesko spustiti cenu :d
No, bude dobrih ponuda pa treba svakodnevno traziti i raspitivati se. Svojevremeno je bas na ovom forumu otisao jedan za 120e, i to u roku od 15 minuta.

Samo da kazem onima koji zele nesto sa svih 900 stepeni rotacije - nemojte to da gledate.

Stvarno ce te retko i to bas mislim retko biti u situaciji da koristite 900 stepeni. Imam ovaj G25 vec 2 godine cini mi se i trip mi je da vozim sa podesavanjima koja stvarno vaze za taj auto kojim zelim da upravljam.

Iskreno , za trkanje vam ne treba vise od 360 ili 270 stepeni , jer jednom akda se budete uvezbali a nece vam trebati mnogo , pravicete mala skretanja pri velikim brzinama , male korekcije a kada stvarno budete potpuno savladali materiju , koristicete gas za skretanje (kontrolisani oversteer). Gledajte bolje FFB , mnogo ce vam vise znaciti , i pedale sa vecim hodom.

ONtopic , mislim da niko ne pravi automobile na nacin na koji to rade sms , znaci pod sasijom isto kao i samu sasiju. Jos samo da urade muckanje i sagorevanje goriva, habanje , viskoznost ulja , i realisticne varove na spojevima... :d

6972361693_9623da4fe8_b.jpg

6972361727_f49cd1d4d8_b.jpg

6826244126_3545178298_b.jpg

6826244176_f68cdbaf84_b.jpg

6826244220_10e2d9e4e8_b.jpg

Poslednja izmena:
To i meni mnogi kazu. I pogotovo to za pedale, sa vecim hodom i vecim otporom. A DFGT se, na zalost, ne moze pohvaliti dobrim pedalama :trust:

No, da ne offtopicimo vise..

Andy Garton:
"This is a library track which we'd potentially like to include (along with another one), although it's a fair amount of work to bring them up to standard so it needs to be traded against the value of adding more circuits. Up to the members though. Both tracks are around 12 miles long as I recall (point to point)."

^^
Nije samo u modeliranju, Ian je vec par puta pricao, a mislim da sam i ja spominjao u shift2 temi, da je fizicki endzin koji koriste najkompleksniji koji je do sada vidjen u video igrama. Samo treba taj endzin upregnuti i izvuci realne karakteristike vozila i njihovog ponasanja u voznji, a to im po ovom do sada vidjenom napretku sasvim fino ide.

Vredi postaviti ovaj video snimak sa Bathurst-a. Za ovako nesto je potreban volan. :)

[youtube]6S-8fRyyzBg[/youtube]

^ za tako nesto su potrebna kahonas , vise nego volan :d

lik ih je oprao

Ih bre, pa ja ni u igri ne bih smeo tako :D

Jos nisam obisao sve radnje u Kuli, ali za sad sam nasao Ferari F430 volan za 14.5k din... Not really an awesome deal.

a mogli bi ste o tim volanima i u temi predvidjenoj za to.. :p

...ajd onda da budemo on topic

U planu su 2 coast staze nalik ovoj gore na slici, naravno sa nabudzenom grafikom, a takodje vidim da Andy ima jos staza u rukavu kad izvlaci neke promo slike alpskih i planinskih staza i necka nas sa pitanjima da li bi hteli. Mislim ko bi odbio te country road staze sem mozda onih hardcore paljevina na oficijelne kruzne.:D Ove 2 stizu u sad nekom skorije buildu, a ostale nadam se kasnije.

I model vremena i osvetljenja su poceli da maksimalno detaljisu, cak je uradjena kompletna elevacija sunca po geografskim koordinatama po NOAA solarnom kalkulatoru, tako da ce sve biti "prirodno" tj. kako polozaj i kretanje sunca i meseca (a mozda cak i zvezda) i izgleda na tim stazama. Takodje ce i drvece i ostalo rastinje imati sezonske promene, tako da nece izgledati isto kako odmicu sezone vec ce i lisce menjati boju i opadati u zavisnosti od sezone. Jos samo i da ubace vremenske prilike i volumetricni sistem osvetljenja kroz oblake (koji ce imati svoj sistem pojavljivanja i oblika u zavisnosti od sezone) i dobijamo ne samo simulaciju voznje nego i simulaciju dozviljaja staze u zavisnosti od vremena, meseca i dana. :D

Poslednja izmena:
Pa nije toliko oftopikovanje pricati malo o volanima u temi u kojoj pricamo o trkackim simulacijama. Te dve stvari idu zajedno :)

Nego jos malo oftopika :) Vidim ima vas dosta koji ste ljubitelji simulacija, imate volane, razumete se u tematiku itd. Zanima me da li neko uopste vozi nesto online i gde?

Poslednja izmena:
Dobre vesti gdin_M , e to je ontopicovanje :p

A prica o drugim igrama na temi predvidjenoj za ovu je tek offtopic . Ja sam na simraceway-u dok se ovde ne pojavi ona open beta. Isti nick.
Nije toliki off ni za volane ali kada se prica o podesavanjima vezano za ovu igru , ali gde koji ima da se kupi , da li ih ima na lageru , i td... mene ne interesuju jer ovamo dolazim da vidim novosti vezane za ovu igru , a ne gde ima da se nabavi DFGT ili F430 :p

To gde uzeti volan je malo bzvz, ali dati dobronameran savet (koji volan) nekome ko zeli da se ukljuci u simracing pricu mislim da nije, Pa pobogu, ima nas sacica jada (i naspram ostalih online igraca a i realno) :(
Zao mi sto se sa jedne strane u svakoj temi malo zahtevnije pucacine moze napraviti onako, bas fina tema "sta kupiti" od grafika, cpu, memare i sl a ovde cvrc. Oma drvlje i kamenje zato sto se, boze moj vrsi sprecavanje dnevnog citanja najsvezijih vesti igre koja najranije izlazi za koliko?

Cmon...

Edit: aj da zavrsimo sa ofto*****ranjem, koga zanima nesto oko volana, neka me cimne na pm.

Poslednja izmena:
Nema potrebe da to toliko licno shvatas , samo mislim da bi oni koji traze volan definitivno bolje prosli na temi koja je predvidjena za to , jer ovde mozete dobiti savete od ljudi koji su zainteresovani za ovui igru , a tamo savete od svih koji igraju simulacije , koji imaju volane , koji mozda rade i u prodaji istih i td.

Znam sigurno bar 4~5 teskih ljubitelja simulacija na ovom forumu koji iz nekog principa ne zele ni da pogledaju cars , a dali bi vam vrhunski savet samo da vide novu poruku u temi o volanima :)

A to sto pricas o grafickama i FPS-ovima , to je sudbina koja je zadesila shutere - masivna CODolizacija. Znaci frka , ameri , ypipi ka yay , motheh fuckah, uz dx16 daleko ispred realnosti (arma im tu jedino malo kvari prosek). Zbog toga i ne cudi njihova polemika oko hardware-a , jer nepa svrhe pricati o sadrzaju igre :p

Stvar je na nasu srecu u simulacijama voznji , daleko drukcija :)

Naravno. Drago mi je sto ni ti nisi ovo shvatio toliko licno.

Lm, nadam se da ce bar ove vizuelne komponente koje su implemetirali (i koje ce tek) malo uzdrmati ove otimace para sto prodaju maglu u vidu ekspanzija a fakticki ne rade nista na bilo kojoj komponenti svojih simulacija :(

Vrh Dno