Šta je novo?

C.A.R.S - Community Assisted Race Sim

Igra je sponzorisana od strane Nvidije, ali developeri su obecali da ce pre launcha posvetiti vreme da optimizuju igru da radi bolje na Radeonima.

O tome se prica od pocetka projekta a i Martin (render coder) je pricao kako su uglavnom "losiji" drajveri na radeonu i da ce trebati dosta da se posvate tome. Realno, daleko je bolja opcija da su se posvetili recimo Mantle-u nego sto lupaju svakakve titlove, aka SteamOS support jer mogu tek da zamislim kakve performanse ce ATI/AMD da ima na njemu...

Bilo je rasprava o Mantleu, ali sve se svelo na "nemamo vremena da to ubacimo u trenutni raspored".

Project CARS ce dobiti oficijelni nastavak za par godina, tada ce Mantle/DX12 biti sigurno podrzan. Sigurno ce to pomoci da MP trke dobiju manji udar na framerate.

Poslednja izmena:
Imaće onakve performanse kakav im je driver.

a ti zlatane kad stavis full detalje, bez velikog aa kako ti radi igra na full hd ???
i kako i gde mogu kupiti ovu igru :D

Sve na max ultra ili sta vec u 1080p sa recimo nekim umerenim aa ili bez je mocnih 12-15 fps na pocetku trke sa nekoliko auta. Naravno kad vozis sam , practise isl popne se na 18-19 :). E sad mene brine to sto sam poceo da smanjujem opcije na medium nesto na low i opet je to skrnavih 30+ . Jedno vreme mi je ok radilo cak i u trci zadovoljavajucih i tecnih 40+ sa medium high opcijama ali otkako su ubacili Brands hatch tad mi je pocelo jezivo lose raditi.

Kod mene igra radi totalno OK sa ~medium podesavanjima 30-60fps kako kad, i SP i osrednji MP. Treba biti realan, sa Readeon 6870 se ne moze bas totalno uzivati u igri ni blizu max podesavanja, ali moze se imati odlican experience.

Kod mene igra radi totalno OK sa ~medium podesavanjima 30-60fps kako kad, i SP i osrednji MP. Treba biti realan, sa Readeon 6870 se ne moze bas totalno uzivati u igri ni blizu max podesavanja, ali moze se imati odlican experience.
Onda definitivno tvoj cpu dozvoljava vise tvojoj 6870 . Sad bas probam sve skoro opcije za sto bolje igranje , start trke sa 6 auta , brands hatch sa medium pa onda sa ultra podesavanjima, imam 19 fps na samom startu u oba slucaja samo je sa ultra gpu usage 99% a sa medium 60%. Posle starta se ode na 25 frejmova. Oov je cini mi se najzahtevnija staza. Mislim da moja 5850 naklokovana jos moze gurati samo me cpu gusi.

Ja na Brand's Hatch nemam problema, mada nisam vozio stazu u zadnjih nedelju dana. Spominjali su stazu u patchnotes-ima dosta, al nisam je palio.

To je valjda omoguceno prosle godine kada je nastao problem sa UK zakonima i crowdfunding modelom ali sada je opet aktuelno usled nezadovoljstva jedne grupe backer-a igrom tj. kako je odradjena simulacija u igri (tj. nije). Koliko sam shvatio iz komentara PCars je na nivou Forze i GT serijala, e sada kome je to sim neka uziva :)

lol again :)

Moj comment je bio zbog toga sto kacis koment par kvazi strucnjaka i simracing fanbojeva koji su zbog toga i banovani sa foruma i sada na sve moguce strane rantuju i kace klipove i drze neka propovedanja. Svako ko prati wmdforum zna sta znaci pozitivna kritika, aka Hamilton, Rast i ljudi koji stvarno imaju veze sa vozilima i trkama i pre svega razumeju sta znaci pojam simulacija i tehnicki deo toga, a sta je glupiranje i namerno trolovanje i flood od strane svakog "strucnjaka" koji backuje projekat.

Naravno, svako ima pravo na refund i svoje misljenje ali nekolicina ovih likova je vec razorila neka mesta za normalnu diskusiju (pre svega VirtualR) i stvarno je mucno citati neverovatne diskusije a pre svega neke simkade/arkade/kupatilakade flejm fanboj ratove i strucna misljenja sta je prava simulacija a sta je "konzolna" glupost koju je sramota igrati.

@Gdin_M: Jel mozes da biras koju ces verziju da dobijes ili dobijas sve verzije? Jel ces ovo igrati na PS4 ili na PC? Posto vidim da je njihov fokus ovih dana u potpunosti PS4, nanjusili dobru prodaju tamo.

Moje misljenje je da ovim likovima vise niko nikada nece dati pare na nacin koji su ih dobili sada. Crowdfunding prica je za njih zavrsena. Mislim da gledaju da se uvale Soniju kao zamena za Polyphony.

Andy Tudor je napisao(la):
Hey there Otto, the DualShock 4 is a fantastic controller and we’re ensuring that it not only feels great playing with it but it’s also competitive against those that prefer wheels (more info on that though in upcoming blog posts both here and on our official site – http://www.projectcarsgame.com)

lololol

Poslednja izmena:
Grafika je fenomenalna, to nije problem.

Sim nikako nije dobar, kao ni u GT serijalu. Ja sam odavno odradio refund za pcars i kada sam to učinio napisao sam i na ovoj temi i u potpunosti se prestrojio na praćenje Assetto Corsa projekta, koji što se tiče simulacije ispred svega na tržištu :)

Nikako nisam bio srećan načinom razvoja igre, trošenje resursa na najmanje bitne stvari, pa do rada na razvoju drugih vožnji dok razvoj ove igre još uvek nije ni blizu kraja.

Poslednja izmena:
@Gdin_M: Jel mozes da biras koju ces verziju da dobijes ili dobijas sve verzije? Jel ces ovo igrati na PS4 ili na PC? Posto vidim da je njihov fokus ovih dana u potpunosti PS4, nanjusili dobru prodaju tamo.

Moje misljenje je da ovim likovima vise niko nikada nece dati pare na nacin koji su ih dobili sada. Crowdfunding prica je za njih zavrsena. Mislim da gledaju da se uvale Soniju kao zamena za Polyphony.

lololol

lolz indeed :)

Pre nego sto nastavis da copy-pastujes neke pametne i sasvim informativne komentare sa nekih foruma (cisto da bi meni kontrirao I presume) shvati da ima gomila nas koji znaju ko je Andy (obican marketing lik koji prmovise igru) i ostatak tima @ SMS, plus cela wmd forum zajednica koja je povelika i u kojoj za divno cudo mozes da nadjes sasvim normalnu diskusiju o svemu sto je bitno za igru, naprednom fizickom modelu (sa sve pojasnjenjima i diskusijom devova sta se zapravo simulira), render codu, API-ju, zvuku, grafickim assetima itd. Cak i jedan copy-paste sa foruma gde mozes da vidis bilo koju ispravku koda i pojasnjenje/diskusiju sta je sta verujem da bi bio suvisan jer ovde ne moze da se raspravi dalje od simkada-cokolada diskusije a da ne spominjem vecitu krstasku PC-konzola diskusiju koja ocigledno objasnjava mnoge stvari i stavove, stoga se i ne zelim dalje da ulazim u objasnjavanje i hvatanje flejm/troll mamca i da objasnjavam milion puta ponovljenu i prezvakanu pricu u istoj ovoj temi. Ako hoces da nastavis i dalje da palamudis strucno o igri, slobodno, imas gomilu useless komentara na netu pa kopiraj, cisto da bi dokazao nesto.

Inace, za tvoj info taj WMD crowdfunding sistem funkcionise savrseno, toliko dobro da gomila ljudi i zele da ga finansiraju posto je zatvoren i cisto sumnjam da ce tu ista da pukne za one ljude koji zapravo kapiraju sta on predstavlja. Za one koji misle da je Kickstarter neka revolucija i vise stanje gejming svesti, onda je tesko objasniti sta zapravo predstavlja pravi free publisher-dev aspekt gde svaki investitor-igrac ima neki faktor u developmentu igre i plus gets investment in return.

U svakom slucaju sorry za rant, ali u poslednje vreme tako duvaju vetrovi na benchu. :)

ja se secam promo filma za shift 2 gde bunch pravih vozaca laze kako je to to - real feel.
strahota

A to kakve veze ima sa ovom temom/igrom? :)

btw, da si barem procitao neki od komentara recimo Nicka Hamiltona koji je sasvim down to earth i cool momak i koji sasvim jasno i otvoreno pise o svemu i kritikuje sta valja/ne valja i daje realne utiske o ponasanju automobila na odredjenim stazama, verovatno bi bilo daleko manje ovakvih komenta (ako je to uopste moguce u poslednje vreme na benchu). A da ne spominjem i Rasta, Stiga i ostalih koji daju odlican feedback i sasvim lepo funkcionisu u diskusiji sa ostalim clanovima foruma. U svakom slucaju njihova pozicija i ucesce u projektu je jasna svakome ko iole malo ozbiljnije ucestvuje/cita tamo na forumu.

Sim nikako nije dobar, kao ni u GT serijalu. Ja sam odavno odradio refund za pcars i kada sam to učinio napisao sam i na ovoj temi i u potpunosti se prestrojio na praćenje Assetto Corsa projekta, koji što se tiče simulacije ispred svega na tržištu :)

Nikako nisam bio srećan načinom razvoja igre, trošenje resursa na najmanje bitne stvari, pa do rada na razvoju drugih vožnji dok razvoj ove igre još uvek nije ni blizu kraja.

To je naravno sasvim razumno, svako ima pravo na refund zbog svojih razloga. Jedino ovaj deo gde pricas o "simulaciji" nema veze i vidi se da nisi toliko upucen, ali OK, tvoje misljenje. :)

A to kakve veze ima sa ovom temom/igrom?

btw, da si barem procitao neki od komentara recimo Nicka Hamiltona koji je sasvim down to earth i cool momak i koji sasvim jasno i otvoreno pise o svemu i kritikuje sta valja/ne valja i daje realne utiske o ponasanju automobila na odredjenim stazama, verovatno bi bilo daleko manje ovakvih komenta (ako je to uopste moguce u poslednje vreme na benchu). A da ne spominjem i Rasta, Stiga i ostalih koji daju odlican feedback i sasvim lepo funkcionisu u diskusiji sa ostalim clanovima foruma. U svakom slucaju njihova pozicija i ucesce u projektu je jasna svakome ko iole malo ozbiljnije ucestvuje/cita tamo na forumu.

Ako igra nije pure simulacija (a nije) taman i da Senna ustane iz groba, zbog iste cinjenice bi svaki njegov komentar o ponasanju automobila na stazama bio irelevantan.
Generalno, ne secam se koji je poslednji build koji sam igrao, ali to i jeste lepota crowdfunding-a, (platis malo, dobijes nesto da cackas, igras, testiras, raspravljas se na forumima o tome kakve bi boje voleo da budu nitne na auspuhu, mastas i ta masta sa povremenim skidanjem novog builda te drzi u iscekivanju... Uz neke igre obavezno ti daju mogucnost progresa i cuvanja nekih licnih achievment-a, (ili barem Personal Best rezulltata) koje zbog ovog ili onog imaginarnog razloga u nekoliko navrata moraju resetovati na nulu, kako bi se covek sve teze i teze odlucio da ponovo krene uopste da igra novi build (or similar) I tako dok cekas Godoa, prolazi vreme, i nailaze nove stvari koje ti odvracaju paznju od igre, nailaze druge igre istog zanra i to cak mnogo kvalitetnije (u ovom slucaju Asseto Corsa) . pocinjes shvatas truznu istinu da ces kad 2045'te konacno izadje full verzija igre za koju si bio backer tolike godine, bataliti uopste interesovanje za istu.
Kao kad te zaduze da peces rostilj za prvi maj, nagutas se dima, pojedes tu i tamo usput koji cevapcic te kad dodje vreme da se sedne za sto, tebi dosta. Ja bi licno predlozio svakome ko je mastao o Cars u vidu simulacije da povuce pare, i pazari AC, mada su meni licno i dalje stare ISI/SimBin simulacije nepravazidjene.

Kao kad te zaduze da peces rostilj za prvi maj, nagutas se dima, pojedes tu i tamo usput koji cevapcic te kad dodje vreme da se sedne za sto, tebi dosta. Ja bi licno predlozio svakome ko je mastao o Cars u vidu simulacije da povuce pare, i pazari AC, mada su meni licno i dalje stare ISI/SimBin simulacije nepravazidjene.

Metafora ti je odlicna :) bas si me nasmejao :)) meni je zao sto nisam usao u funding dok je jos moglo. Medjutim Kingdome sam kupio samo betu, bas zbog razloga zasicenja dimom i par cevapa :)

Potpuno se slazem sa Saintom, bolje nije mogao opisati situaciju.

To se videlo odavno, ko je hteo da gleda.

Prosto, vecinu onih koji su davali novac ne zanima HC simulacija i developeri moraju tome da se prilagode ili ce doci drugi koji ce da rade ono sto investitor(i) traze.
Kakva god je njihova ideja bila u pocetku, vremenom je bilo previse zahteva za ubacivanjem stvari koje veze nemaju sa simulacijom (joypad?!!) da bi mogle biti ignorisane.
Nije im bilo mnogo tesko da se okrenu u tom smeru jer je glavna lova ipak tamo.

Kao kad bi moler dosao i okrecio mi zid u belo a ja trazio sivo sa ponekom belom linijom. Ne ide tako.

Ako igra nije pure simulacija (a nije) taman i da Senna ustane iz groba, zbog iste cinjenice bi svaki njegov komentar o ponasanju automobila na stazama bio irelevantan.
Generalno, ne secam se koji je poslednji build koji sam igrao, ali to i jeste lepota crowdfunding-a, (platis malo, dobijes nesto da cackas, igras, testiras, raspravljas se na forumima o tome kakve bi boje voleo da budu nitne na auspuhu, mastas i ta masta sa povremenim skidanjem novog builda te drzi u iscekivanju... Uz neke igre obavezno ti daju mogucnost progresa i cuvanja nekih licnih achievment-a, (ili barem Personal Best rezulltata) koje zbog ovog ili onog imaginarnog razloga u nekoliko navrata moraju resetovati na nulu, kako bi se covek sve teze i teze odlucio da ponovo krene uopste da igra novi build (or similar) I tako dok cekas Godoa, prolazi vreme, i nailaze nove stvari koje ti odvracaju paznju od igre, nailaze druge igre istog zanra i to cak mnogo kvalitetnije (u ovom slucaju Asseto Corsa) . pocinjes shvatas truznu istinu da ces kad 2045'te konacno izadje full verzija igre za koju si bio backer tolike godine, bataliti uopste interesovanje za istu.

O cemu ti pricas pobogu, jel si ti svestan za sta si dao pare? :) Ti uplatom igre aktivno ucestvujes u developmentu igre, dajes feedback za isti i to tako ide do izlaska. I da, naravno da se sve menja jer je to aktivni development i ovo je prvi projekat te vrste gde igraci/investitori ucestvuju. Ocigledno se vidi da si kompletno neupucen usao u pricu. Anyway, u prezvakanu pricu o simulaciji necu uopste da zalazim jer ako ova igra ne simulira fizicke sile (o cemu je gomilu puta Weber detaljno pisao kako funkcionise) i sim racing pravila, onda nek bude sta god jeste, mrtvi Sena to zna najbolje posto jelte kodira iz groba, a i svaki treci simrejser/fan ga licno poznaje. Uopste ne zelim da ulazim da ulazim u dalju raspravu.

Inace, slazem se za dosadjivanje testiranjem, ali to nikakve veze sa kvalitetom/kvantitetom projekta, to je ipak subjektivni utisak da je testiranje buildova dosadan proces. :)

@MAD_MUzzY

Rostilj? :D

Tesko da se nekome "nesto" ostvarilo samome, jer uglavnom sve prolazi javna glasanja, da li se drugima svidja ili ne, a i brate slabo ima nasih tamo, veoma su mutavi, ili su samo izgleda tamo da vide "kako to izgleda".

Jedno su javna glasanja oko opcionih stvari a sasvim drugo kada ekipica koja je pljunula fini procenat od ukupnog crowdfunding budzeta izigrava izdavaca i postavlja uslove. Dev tim ulazi sa vizijom i idejom kako igra treba da izgleda, to prezentuje potencijalnim backer-ima i ako im se dopada oni to podrze i dalje prate. Izmene kako igra treba da izgleda u toku razvoja pokazuju da se radi o neozbiljnom dev timu. U prevodu, nema demokratije u razvoju igara niti je treba biti. Inace cela stvar zavrsi kao onaj auto sto dizajnira Homer Simspon...

Metafora ti je odlicna :) bas si me nasmejao :)) meni je zao sto nisam usao u funding dok je jos moglo. Medjutim Kingdome sam kupio samo betu, bas zbog razloga zasicenja dimom i par cevapa :)

Mali off, i ja sam uzeo KC: D ali to je daleko manja igra + izbacuju u aktovima a i nisu preterano maštali, tako da tu neće biti mnogo gutanja dima (tako mi deluje).

Jedno su javna glasanja oko opcionih stvari a sasvim drugo kada ekipica koja je pljunula fini procenat od ukupnog crowdfunding budzeta izigrava izdavaca i postavlja uslove. Dev tim ulazi sa vizijom i idejom kako igra treba da izgleda, to prezentuje potencijalnim backer-ima i ako im se dopada oni to podrze i dalje prate. Izmene kako igra treba da izgleda u toku razvoja pokazuju da se radi o neozbiljnom dev timu. U prevodu, nema demokratije u razvoju igara niti je treba biti. Inace cela stvar zavrsi kao onaj auto sto dizajnira Homer Simspon...

Tako me fino odusevljava kako sa samopouzdanjem govoris o necemu o cemu nemas pojma. :) Da, postoji plan i program koji je lako izvodljiv ali ako vecina prevagne na drugu stranu, sto se desavalo nekoliko puta od samog pocetka projekta, ide se kompletno drugim tokovima (f2p -> retail, psx360 -> next gen, nacini distribucije etc). I da za divno cudo nemoguce development demokratije, nije to nekolicina odlucivala, vec uvek velika vecina kako velikih ucesnika tako i onih najsitnijih.

Anyway, u prezvakanu pricu o simulaciji necu uopste da zalazim jer ako ova igra ne simulira fizicke sile (o cemu je gomilu puta Weber detaljno pisao kako funkcionise) i sim racing pravila, onda nek bude sta god jeste, mrtvi Sena to zna najbolje posto jelte kodira iz groba, a i svaki treci simrejser/fan ga licno poznaje. Uopste ne zelim da ulazim da ulazim u dalju raspravu.

Objasni nam samo iz koje si ti price pa nece biti potrebe za tim 'weberom', ko god da je.. Jel imas volan, jesi vozio neku ozbiljnu MP trku, ligu nekad? :)

Anyway also by the way znači ipak prave GT igrucu za PC. Neki su ovde na to jako davno ukazali i eto bili su u pravu.

Nazad
Vrh Dno