Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Pa dobro ne koriste svi javni prevoz da idu na posao, ljudi koji idu autom trose gorivo.
Jeste, ali po tom principu bi onda uplatili ljudima mnogo vece iznose, ili bar neki srednji iznos. Ovako je cena prevoza bila u okviru cene karte. Mozes ti ici i peske ali poenta je bila da ti poslodavac plati onoliko koliko bi te najjeftinije kostalo i da ujedno pokrije najveci broj ljudi - a to je gradski prevoz.

Inace ima opcija Reklamacije - JKP Naplata prevozne usluge Beograd, mozda tu moze da se podnese zahtev da vam vrate novac koji je ostao na e-nalogu.

Hvala vam na odgovorima.
Kontaktirani su na mail iz aplikacije i mail sa web portala, pa cemo videti sta ce biti.
A planiram i da idem kod njih na adresu (ako jos uvek imaju otvorenu poslovnicu).
Javljam ovde sta sam uradio.

primetio sam da su podebljane oznake linija na tablama. sad još da im promene boju iz crvene u zelenu 😁. ako se ne varam, nema više plave, sada su i redni brojevi vozila bele boje

@Burgija šta uradi u vezi povraćaja sredstava?

Telegram bot više ne radi, a kod mene ne radi ni Beograd Plus aplikacija na dva novija telefona na kojima ništa nije ni pipnuto - ni bootloader, ni root, ni stock firmware, ni Google servisi... bukvalno ništa. Probao sam i verziju sa Huawei AppGallery, isti đavo. Zašto se giljotina ne vrati u upotrebu?

@mrle meni radi aplikacija Beograd Plus na Android 15, telefon je Motorola Edge 40 Neo. inače, gde je koje vozilo, koliko je udaljeno, kada se očekuje da stigne, itd itd se može videti i u drugim aplikacijama poput Google Maps (bolje radi ako se uključi "javni prevoz" u detaljima mape)

^

To bi trebalo da znači da su bitange samo Google-u omogućile pristup informacijama na nekim njihovim serverima (a da su se svojski potrudili da sve ostalo onemoguće, dotle da, kao u mom slučaju, app ne radi ni na stock androidu na kome, osim vremena, datuma i WiFi-a, nije ništa pipnuto)?

... Ili Google to, sam za sebe, nekako računa na osnovu vremena polazaka sa početne stanice i otkud znam već čega i kako?

Da li se npr. očekivano vreme dolaska istog busa na istu stanicu podudara i u BG Plus-u i u Google mapama, kada pogledaš u istom trenutku?

Mrle, jesi ti pravi Mrle, ili neki drugi?
Kako to misliš, pa samo je jedan mrle?

Jel' ti pričaš o BusPlus aplikaciji ili o BeogradPlus?
Beograd Plus radi bez ikakvih problema. BusPlus ne radi već nekoliko godina - BeogradPlus je zamena za nju.
Ako ti BeogradPlus ne radi - imaš neki problem sa telefonom ili internetom.
Pozdrav

se može videti i u drugim aplikacijama poput Google Maps
@mrle pročitaj opet šta sam napisao, pogotovo ovo što citiram. samo ću dodati da provereno radi i na Yandex Maps, ne samo na Google Maps

Da li se npr. očekivano vreme dolaska istog busa na istu stanicu podudara i u BG Plus-u i u Google mapama, kada pogledaš u istom trenutku?
to mi nikad nije palo na pamet da probam iz jednog prostog razlog: velika je verovatnoća da sve aplikacije (Beograd Plus, Google Maps, ...) koriste isti izvor (spomenuto ovde)

Poslednja izmena:
Jel' ti pričaš o BusPlus aplikaciji ili o BeogradPlus?
Beograd Plus radi bez ikakvih problema. BusPlus ne radi već nekoliko godina - BeogradPlus je zamena za nju.
Ako ti BeogradPlus ne radi - imaš neki problem sa telefonom ili internetom.
Pozdrav
O Beograd Plus-u (buslogic.beogradplus), poslednjoj v6.49 (389) verziji...

YOUR DEVICE IS NOT SUPPORTED

Your mobile device does not support the app BeogradPlus because the Play Integrity API is unavailable. Most common causes of this problem are the use of a Custom ROM, a rooted device, unlocked bootloader, or the Google Play Services are missing.

... na dva telefona sa stock androidima 12 i 13, kojima nije otključan bootloader, nisu root-ovani, Google servisi nisu isključeni itd.

Probao sam i Beograd Plus verziju sa Huawei AppGallery ( https://appgallery.huawei.com/app/C108784077 ) - ista situacija, samo je obaveštenje "YOUR DEVICE IS NOT SUPPORTED" malo drugačije.

Ostali Androidi u kući su root-ovani, na njima nisam ništa ni probao.

@mrle skini play integrity checker https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.nikolasspyr.integritycheck i proveri sa njim imaš li MEETS_DEVICE_INTEGRITY na tom stock ROM-u. Ako je stara verzija Android-a može da se desi da zbog zastarelih sigurnosnih ažuriranja Google više ne smatra uređaj bezbednim, te provera neće proći. Ako prolaziš ovaj test radiće ti i Beograd Plus.
Pa probaću to da namestim, ali meni i na root-ovanim telefonima (sa odgovarajućim modulima, je li) prolazi "Integrity", rade bankarske aplikacije itd... A ovi džulovi "obezbedili" aplikaciju kao da služi za transfer milijardi evra i video nadzor sa Epstajnovog ostrva, a ne da vidim kada stiže autobus.

To bi oni sa 4PDA časkom debug-ovali, ali koji će im Beograd Plus.

Ako je stara verzija Android-a može da se desi da zbog zastarelih sigurnosnih ažuriranja Google više ne smatra uređaj bezbednim, te provera neće proći. Ako prolaziš ovaj test radiće ti i Beograd Plus.
Ne radi ni verzija sa Huawei AppGallery, a njoj ne treba Google. Ona kaže...

YOUR DEVICE IS NOT SUPPORTED
Your mobile device does not support the app BeogradPlus because it does not meet security requirements.

... a Android 13 je star 3 godine.

Ma gulanferi i bašibozluk obični.

Ja sam na Androidu 8 do pre neki dan koristio stariju verziju BG+ (jer nije radila sa aktuelnim verzijama), izbegavao apdejte i najednom je prestala da radi. Ja je apdejtujem na poslednju verziju sa Store-a i ono radi!

Pa probaću to da namestim, ali meni i na root-ovanim telefonima (sa odgovarajućim modulima, je li) prolazi "Integrity", rade bankarske aplikacije itd... A ovi džulovi "obezbedili" aplikaciju kao da služi za transfer milijardi evra i video nadzor sa Epstajnovog ostrva, a ne da vidim kada stiže autobus.

To bi oni sa 4PDA časkom debug-ovali, ali koji će im Beograd Plus.
Ugašen je stari API v2 (pisao sam pre dve godine u ovoj temi da će verovatno uraditi to: https://forum.benchmark.rs/threads/bus-plus-tehnologija.276605/post-7112584). Ne mogu se više pratiti vozila starim verzijama aplikacije niti nezvaničnim, pošto je to smetalo BusLogic-u. Sa jedne strane imaju pravo da zaštite svoje servere ali ipak su ovo javni podaci. Ne verujem ni da bi Rusi, iako vrlo sposobni, nadmudrili Google za ovo. Imaju na svom forumu doduše kako zaobići play integrity na root-ovanim telefonima.

Нема директно везе са апликацијом, али какви су ово силни "Л"-ови на многим линијама, зато се чека много дуже, ако ти је станица ван "Л" зоне?
А у апликацији би опет могло да стоји и "Л".

Kada se doda L na liniju (npr. 31L) to znači da linija ima vanredno kraćenje (zbog kašnjenja najčešće), to znači da linija okreće pre svog standardnog terminusa.

Juče svaka druga linija sa L, 37 sam čekao 20 minuta

Tolike su guzve da je spic ceo dan i linije jednostavno ne mogu da isprate red voznje. Zato ih i dele pa imamo puno L linija.

Nazad
Vrh Dno