Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Sa spiska linija definitivno treba birati sva vozila sa linije koja vas zanima jer ovo desno sto prijavljuje ocekivano vreme dolaska je netacno i vozilo za koje stoji npr 10min do dolaska ce biti prikazano na mapi dok za vozilo za koje pise ocekivano vreme dolaska npr 6min nece biti prikazano.

Hvala na informaciji. zašto noću ne bi radio GPS kod vozača? Zato što je aparat kod vozača isključen? a zašto je isključen? Zar ne treba da postoji dokument o tome kuda su se kretala noćna vozila i da li su ostvareni polasci?
Ako se sećate to je bio veliki plus starog sistema što više nije dozvoljavao vozačima da ne ostvare poslednji polazak jer se sve beležilo?
Kako su noćne linije praktično isto što i dnevne, zašto ne bi smo videli gde se nalazi vozilo? Posebno što je onima koji koriste noćni prevoz to daleko značajnije noću, da znaju da li su propustili nešto ili ne?!
U bus+ noćni prevoz nije uopšte bio u sistemu i nisu imali GPS i koliko kapiram grad je preuzeo na sebe plaćanje tih 3 ili 4 polaska sa jedne strane jer se zna prihod (delili one papiriće nikakvog kvaliteta) a sa druge strane da rasterete gradjane a ti udji u bus ako ima mesta.

grad je preuzeo na sebe plaćanje tih 3 ili 4 polaska sa jedne strane jer se zna prihod (delili one papiriće nikakvog kvaliteta) a sa druge strane da rasterete gradjane a ti udji u bus ako ima mesta.
Budzet Grada pune gradani tako da teret nije preuzeo Grad vec svi poreski obveznici koji placaju porez. Nemaju Grad, opstina i drzave pare vec im poreski obveznici daju isti, dobro ima i od kredita koje drzava uzima ali tu opet poreski obveznici placaju.

@bwinrs da ne idemo u sitna crevca. ovo što kaže @Colorato je skraćeni oblik ovoga što si napisao

super što će prosečni korisnik znati iz prve koju aplikaciju da instalira 🙄
Screenshot_2023-07-12-07-46-12-348_com.android.vending.jpg

Nije losa za sad ,dok se svi busevi opreme GPSom i nauce da moraju biti ukljuceni.
Jos je mali broj korisnika da bi opteretio server...

Jel može neko da okači apk ove nove aplikacije, pošto se BusLogic neće smilovati skorije da pusti app za sve regione.

Nije losa za sad ,dok se svi busevi opreme GPSom i nauce da moraju biti ukljuceni.
Jos je mali broj korisnika da bi opteretio server...
Izgleda da je to i poenta cele priče promene sistema odnosno raskida ugovora, nije se imao nikakav uvid u kretanje vozila ili ti broj polazaka a plaćalo se debelo.

Skinuo sam aplikaciju,registrovao se,ali ne dobih mejl sa potvrdom,a ni sa kojom lozinkom se logujem.Da li je jos neko napravio nalog u app?

Ja se nisam registrovao preko Gugl naloga tako da ne mogu tako da se logujem.Sifru su trebali da posalju,ali ne stize.

zašto noću ne bi radio GPS kod vozača? Zato što je aparat kod vozača isključen? Zar ne treba da postoji dokument o tome kuda su se kretala noćna vozila i da li su ostvareni polasci?
Noćni prevoz se reguliše na drugačiji način i nema veze sa standardnim naplatnin sistemom, zato se ni uređaji ne koriste, jer ne bi mogla da se izabere noćna linija na njima (a ne možeš da biraš dnevne pandane jer se uglavnom razlikuju po malo, a i realno koji bi polazak izabrao) Jer su oni tako napravili. Na linijama ima svega 3 polazaka koji radi jedan autobus te je lako provaliti ako ima iskakanja.

Ako se sećate to je bio veliki plus starog sistema što više nije dozvoljavao vozačima da ne ostvare poslednji polazak jer se sve beležilo?
To važi za dnevne linije, busplus aparati isto nisu bili ulogovani noću

Kako su noćne linije praktično isto što i dnevne, zašto ne bi smo videli gde se nalazi vozilo? Posebno što je onima koji koriste noćni prevoz to daleko značajnije noću, da znaju da li su propustili nešto ili ne?!
Njima na žalost nisu isto. Nama bi naravno bilo korisno da znam gde nam je bus i noću!

Je l' ovo ne moze da se vidi vise linija na mapi odjednom, nego mora jedna po jedna?

Izgleda da je to i poenta cele priče promene sistema odnosno raskida ugovora, nije se imao nikakav uvid u kretanje vozila ili ti broj polazaka a plaćalo se debelo.
Šapić je to slagao da bi sebe opravdao, zapravo su imali potpuni uvid. U direkciji za javni prevoz se nalazi operativno kontrolni centar koji prati sva vozila.

Jel neko skontao kako se prijavljuju nepravilnosti u/na vozilu? Nisam nasao tu opciju...
Klikneš na gornje desno dugme koje zahteva da aktiviraš kameru 🙄 Tu se mogu uneti podaci o vozilu.

Inače, ja ne uspevam da očitam ijednu stanicu, samo mi loaduje beskonačno, niti mogu da pretražim stanice niti da vidim dostupne buseve.
Funkcionalno, po očekivanjima.

Gornje desno dugme mi je refresh
Screenshot_20230712-101933.png
Edit: to se radi iz glavnog menija, sto je notorna glupost. Kad se klikne na vozilo na mapi trebalo bi da postoji kompletan spisak informacija vezanih za to vozilo pa da ne mor bas sve rucno da se popunjava. Ultra glupost.

Dodao bih, pored svih prethodnih komentara, da je aplikacija tehnicki vrlo neefikasna. Ovde sam okacio fajl koji aplikacija prima sa njihovog servera svaki put kada osvezava pozicije vozila: https://raw.githubusercontent.com/emv412/bgplus/main/118, velicina je oko 1MB. Na svakih 15 sekundi se skidaju trase svih izabranih vozila, spisak stanica za svako vozilo, spisak okolnih stanica za svaku stanicu pored koje vozilo prolazi. Nadam se da ce u nekom update-u srediti barem deo ovoga, mislim i da je to razlog zasto je aplikacija toliko spora.

Dodao bih, pored svih prethodnih komentara, da je aplikacija tehnicki vrlo neefikasna. Ovde sam okacio fajl koji aplikacija prima sa njihovog servera svaki put kada osvezava pozicije vozila: https://raw.githubusercontent.com/emv412/bgplus/main/118, velicina je oko 1MB. Na svakih 15 sekundi se skidaju trase svih izabranih vozila, spisak stanica za svako vozilo, spisak okolnih stanica za svaku stanicu pored koje vozilo prolazi. Nadam se da ce u nekom update-u srediti barem deo ovoga, mislim i da je to razlog zasto je aplikacija toliko spora.
Pa tek je startovala app,sve nedostatke treba prijaviti da bi u narednim azuriranjima to ispeglali da sve bude kako treba.Inace,mnogo je bolja i lepsa od one raspale BUSPLUS app.

Zna li neko sta znaci kada je cioda obojena a sta kada nije?

photo_2023-07-12_10-50-00.jpg

Istina, svakako nije za pohvalu ni jednima ni drugima...

Nazad
Vrh Dno