Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Klikneš na gornje desno dugme koje zahteva da aktiviraš kameru :rolleyes: Tu se mogu uneti podaci o vozilu.

Inače, ja ne uspevam da očitam ijednu stanicu, samo mi loaduje beskonačno, niti mogu da pretražim stanice niti da vidim dostupne buseve.
Funkcionalno, po očekivanjima.

Odradi clear cache/data, isto mi se desilo sinoc. Radila pola sata, posle toga prsla

Sa tehnološke strane koje su šanse da real trafic informacije budu ubačene u Google Maps ili Moovit.
Pretpostavljam da postoji neki standardizovani API za to, pitanje je samo da li će grad da otvori pristup tome.

p.s. Konačno se bar ne plaća za proveru gde je autobus. Tih 200ak dinara mesećno kad plaćam ćerkin mobilni me je baš nerviralo :)

aplikacija nekako deluje nacickano i lose..pogotovo sa tim diodama tj stanicama.
kao i to da kada uneses broj stanice ne prikazuje sve linije nego moras jednu po jednu da otvaras.
jedino sto nsiam provalio da li kao i na prosloj app vidis na mapi kako se autobus pomera ili moras da refresh da bi video

Sa tehnološke strane koje su šanse da real trafic informacije budu ubačene u Google Maps ili Moovit.
Pretpostavljam da postoji neki standardizovani API za to, pitanje je samo da li će grad da otvori pristup tome.
postoji ovo. API za "real time" je misaona imenica, za sada što se Beograda tiče. ako se ne varam, u manjem % je zastupljeno što se drugih gradova tiče

Ne vidim koja je poenta da se kao čiode prikazuju sva stajališta na koje staje neka linija, makar da je neka minimalistička oznake, neko ni manje ni više čioda sa sve senkama 😂

A i nedostaje ispisivanje tipa vozila (solo/zglobni), kao i da li je niskopodni ili ne, sve ovo je bilo dostupno u prošloj aplikaciji.

Mogu li da dodam karticu *** a da ne platim 50 din za kartu? Samo da dodam karticu da imam za ubuduce.

A i nedostaje ispisivanje tipa vozila (solo/zglobni), kao i da li je niskopodni ili ne, sve ovo je bilo dostupno u prošloj aplikaciji.
ne sećam se ovoga. znam da je razlikovao tramvaje, autobuse i trolejbuse (beše autobusi su plavi a tramvaji crveni)

ne sećam se ovoga. znam da je razlikovao tramvaje, autobuse i trolejbuse (beše autobusi su plavi a tramvaji crveni)
Bilo je, samo je trebalo kliknuti na vozilo na mapi i dobijao se podatak o udaljenosti u metrima, tipu vozila (solo/zglob) i bila je ikona invalidskih kolica koja je označavala niskopodna vozila.

Kolegi ne radi na huawei. Ne znam koji je model. Zahvaćen je onim ukidanjem google servisa, ali ima G space pa je skinuta app sa playstore. Samo stoji na početnoj slici i nikada se ne učita.

Kolegi ne radi na huawei. Ne znam koji je model. Zahvaćen je onim ukidanjem google servisa, ali ima G space pa je skinuta app sa playstore. Samo stoji na početnoj slici i nikada se ne učita.
Huawei je jak ovde i državni prijatelj. Dosta lokalnih app ima i verziju za njihov store. Možda bi imalo smisla pogurati lokalnu kancelariju da lobira za posebnu verziju.

Mada sumanjm da će ići lako za ovu app pošto se čini da je prilično zavisna od Google servisa.

Off Jupiti Huawei od kada im je G ukinuo service mi je čist mazohizam.
postoji ovo. API za "real time" je misaona imenica, za sada što se Beograda tiče. ako se ne varam, u manjem % je zastupljeno što se drugih gradova tiče
Da, ovo su, prilično statični, podaci o linijama.

Google ima neki servis koji praktično nudi javnim prevozima. Ne znam da li bi to moglo da se poveže

Poslednja izmena:
Google Transit/Maps koristi GTFS format i na osnovu toga prikazuje očekivana vremena dolaska vozila na Google Maps sajtu/aplikaciji, npr.
za realtime treba ovo, u kombinaciji sa GTFS

Malo pre sam detaljno pratio kretanje jedne 45, i baš je jako precizno, preciznije nego kod bus plusa što je bilo, ali definitivno nisu još sva vozila u sistemu

Da li je neko pokušavao uplatu preko QR koda?
Meni je prosla uplata i skinut novac, ali u aplikaciji nema kredita i potvrde o transakciji.

Ne vidim koja je poenta da se kao čiode prikazuju sva stajališta na koje staje neka linija, makar da je neka minimalistička oznake, neko ni manje ni više čioda sa sve senkama 😂

Meni ne smeta cioda,i ako mozda moze i neko drugo resenje da se nadje,ali mi je svetlosnu godinu ispred raspale BusPlus app.
Za jedno mesec dana ce se vecina stvari ispraviti,jer nije to ovaj Kentkart koji je imao samo par azuriranja za sve ove godine,a izgled da ne spominjem nasta lici tj.nasta je licio,uzas.
Imate broj 11011 pa svaki predlog iznesite i primedbu njima, pa cemo videti da li ce za razliku od raspalog Busplusa da rade bolje.

Samo ako već zovete taj broj, zovite sa fiksnog, jer se sa mobilnog naplaćuje, budite veoma strpljivi da saslušate sve menije i kada na kraju izaberete ono što vam je potrebno, nemojte se iznenaditi da vam službenik koji se javi kaže da ste izabrali pogrešan meni i da je to što tražite u istom meniju, ali na broju četiri. Ali gospođo, treći put vas zovem, biram četiri i vi se javljate.

Taj call centar je trebalo da spakuju u aplikaciju. Šta bi nam falilo da imamo aplikaciju Beograd (bez plus i ostalih dodataka) koja bi služila nas obavesti kada nestaje struja/voda, do kada je neka ulica zatvorena zbog radova, da možemo da platimo prevoz, da prijavimo neispravnu rasvetu. Jedna aplikacija, pa neka svaka služba ima svoj modul u okviru iste.

Samo ako već zovete taj broj, zovite sa fiksnog, jer se sa mobilnog naplaćuje, budite veoma strpljivi da saslušate sve menije i kada na kraju izaberete ono što vam je potrebno, nemojte se iznenaditi da vam službenik koji se javi kaže da ste izabrali pogrešan meni i da je to što tražite u istom meniju, ali na broju četiri. Ali gospođo, treći put vas zovem, biram četiri i vi se javljate.

Taj call centar je trebalo da spakuju u aplikaciju. Šta bi nam falilo da imamo aplikaciju Beograd (bez plus i ostalih dodataka) koja bi služila nas obavesti kada nestaje struja/voda, do kada je neka ulica zatvorena zbog radova, da možemo da platimo prevoz, da prijavimo neispravnu rasvetu. Jedna aplikacija, pa neka svaka služba ima svoj modul u okviru iste.
Mene su uvek do sada prebacili gde treba.

@PJ bila je ideja za takvu aplikaciju u zacetku omasovljenja pametnih telefona ali je Skupstina grada izbacila iz budzeta mislim pocetkom 2014.

2014. možda još uvek nismo bili spremni, kao šira populacija ovog grada, ali 2023, definitivno je vreme.

Meni ne smeta cioda,i ako mozda moze i neko drugo resenje da se nadje,ali mi je svetlosnu godinu ispred raspale BusPlus app.
Za jedno mesec dana ce se vecina stvari ispraviti,jer nije to ovaj Kentkart koji je imao samo par azuriranja za sve ove godine,a izgled da ne spominjem nasta lici tj.nasta je licio,uzas.
Imate broj 11011 pa svaki predlog iznesite i primedbu njima, pa cemo videti da li ce za razliku od raspalog Busplusa da rade bolje.

Amin za to! Bukvalno sam isto pomislio. Busplus aplikacija koju za sve ove godine ni jednom nisu unapredili. Sa izuzetno ogranicenim opcijama, a generalno da su zeleli mogli su da naprave pristojan proizvod.

Beograd plus ima definitivno potencijala da se poboljsa ali i ovakva je daleko ispred stare aplikacije.

Stiglo još jedno ažuriranje

ali se jos uvek ceka sertifikacija za IOS i huawei. ono sto sam video za android, deluje pristojno i jednostavno.

Dobar je app za Android, još kad ga malo ispeglaju biće odličan. Samo je glupo što nisu paralelno izbacili i za ios. Sad me žena kad ide i vraća se sa posla zove da gledam gde joj je bus...

Ma izvadi iz fioke neki stari Andorid samo za Beograd Plus :)

p.s. Mene čeka isto sa ćerkom. :)

ali se jos uvek ceka sertifikacija za IOS i huawei. ono sto sam video za android, deluje pristojno i jednostavno.
Pošto je ista firma radila app i za NS, imaju li Novosađani iOS app?

Ceo sitem je isti i u Nišu takođe. Imaju iOS app sa pola izbačenih mogućnosti koja samo dozvoljava praćenje buseva...

Nazad
Vrh Dno