Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Sto ne bi krs mogao imati senzor? Ne verujem da senzori zavise od izgleda autobusa 🙂

A inace mislim da takav senzor nema teorije da postoji u autobusima.

Možda je Radujko nabavio neke kineske senzore.

Zeljko mu svercovao iz Baku-a.

Kako ne moze kod vozaca - oni imaju svoj aparat za izdavanje karata koji istampa sve sto treba - jedino sto moraju da pritiskaju po onom uredjaju prstima a posto ih to odvraca od voznje i pravi zastoj na stanici kapiram da nece da se bakcu sa time 🙂

I još ako treba da vraća kusur do 5000.

Kako ne moze kod vozaca - oni imaju svoj aparat za izdavanje karata koji istampa sve sto treba - jedino sto moraju da pritiskaju po onom uredjaju prstima a posto ih to odvraca od voznje i pravi zastoj na stanici kapiram da nece da se bakcu sa time 🙂

Odavno su se vozaci dogovorili...
A i zasto bi vozac naplacivao kad te pare idu privatnoj firmi a ne GSP-u. Vozac od naplate nema procenat a ta dodatna obaveza ga samo dekoncentrise i usporava.

Razumem ja njih u potpunosti - njihov posao je tezak i slabo placen i pride toga treba da ga smaraju i dekocentrisu zbog necega sto nije njegov posao 😉

Dakle, kako mi gradjani da razhebemo ovakav nacin funkcionisanja koji je sad nametnut ?

Od toga nema ništa mi smo potpuno lud narod koji može da trpi jaram i masiranje u neverovatnim količinama, ali zato ako neko opsuje majku ili ti kaže da nisi u pravu onda sledi histerija. Da preformulišem mi nismo narod Srbi mi smo hrpa razjedinjinih jedinki koja sebe naziva Srbi i dok se to ne promeni živećemo kako živimo.

@ Misko78
Ubo si pravo u srž.

Nama nisu problem oni koji nas gaze, kradu, ugnjetavaju. Ali problem su nam oni koji navijaju za drugi klub, oni koji nas ne pogledaju onako kako mi mislimo da treba i sl.

Odavno su se vozaci dogovorili...
A i zasto bi vozac naplacivao kad te pare idu privatnoj firmi a ne GSP-u. Vozac od naplate nema procenat a ta dodatna obaveza ga samo dekoncentrise i usporava.
Ja sam bio naleteo samo na jednog vozaca koji je hteo da proda kartu, uglavnom svi odbijaju. Ranije su imali 20% od prodatih karata, a sada vise ne, a opet bi morali da se cimaju do garaze da predaju novce. Ovako ne prodaju nista i boli ih uvo.

Predlazem da se skupimo mi sa foruma, barem 50, odemo na Zelenjak i krenemo da ulazimo na srednja vrata! 😀

Juče nijedan autobus kojim sam se vozio nije bio obeležen, ali je vozač 27-ice stajao 10 metara pre stanica da bi svi ulazili na prva vrata. Zato je na stanici kod Kamene pošte priklještio ženu sa detetom koja je izlazila jer je žurio da zatvori vrata kako ljudi koji su krenuli na druga ne bi mogli da uđu.

A ako baš insistiraju na ovom sistemu, onda neka stave da se ulazi na druga i poslednja, a izlazi na prva i treća (kod dugih autobusa). Neka se postave po dva validatora na vrata gde se ulazi da bi gužva bila manja, ovako je gužva i guranje na prvim vratima nenormalno.

Inače vozači na prigradskim linijama otvaraju sva vrata.

E kad djokovic kaze da se uvek vozi gsp-om odmah cu da cekiram karticu.
Ili ipak necu...

Koja glupost covece.

Nije glupost Miki nego si ti noob 🙂 Fora je sto je Raduljko bio u Telekomu pa sad ide u GSP, pa zbog toga reklama na isti fazon 🙂

252603_10151941922795607_1111753275_n.jpg

-.-

Prilozi

• 252603_10151941922795607_1111753275_n.jpg
    252603_10151941922795607_1111753275_n.jpg
    56.2 KB · Pregleda: 84
Nije glupost Miki nego si ti noob 🙂 Fora je sto je Raduljko bio u Telekomu pa sad ide u GSP, pa zbog toga reklama na isti fazon 🙂

Ma znam to botino. Bas sam komentarisao kako nije mogao losiji covek da dodje na celo GSPa (izgleda da je cova strucnjak za sve). 😀.
Lepo ga je njuz ispwnovao 😀.

@Marvel092
Zaprepašćen sam.
Baš bih voleo da vidim da ukinu neku liniju...

Inače, na linijama bez stalne kontrole, apsolutno niko ne poštuje novo pravilo u ulasku u vozilo.

Poslednja izmena:
A trebalo bi da postuju?
Mislim kao da smo stoka pa nas uteruju u tor 😀

Ljudi su zapravo pre nekih 30-ak godina ulazili manje-više tako u vozila. Sećam se da su pored vrata na onim baš starim autobusima još dugo stajali "ulaz" i "izlaz" natpisi.
Nije mi jasno zašto se svi toliko protive toj ideji.
Razumljivo je da u sred gužve to ne može da funkcioniše baš kako treba i da je ovo teranje na silu potpuno kontra produktivno, ali naš narod izgleda i ne možeš drugačije da naučiš ničemu civilizovanom...

Ovo je haos, posle deset godina redovne kupovine mesečne markice, a potom i BusPlus pretplate, jutros mi je došlo da se manem ćorava posla, krenem da se švercujem i zapodevam kavgu s kontrolorima. Sa sat i po dnevno, boravak u autobusu mi se produžio na preko dva sata, divna zahvalnica za to što im svakog meseca ostavim 25 evra da se guram i znojim kao da se vozim u Indiji. Bagra lopovska.

Dendi, ako ti nije jasno da je pre 30 godina Beograd imao duplo manje stanovnika i četiri puta manje vozila na ulicama, onda džabe dalje objašnjavati.

Prvo, autobusi koje GSP koristi nisu pogodni za neko veće cirkulisanje putnika po njima, jer imaju dvoredna sedišta sa jednorednim prolazom između. Tu se ljudi teško mimoilaze, a naročito debele babe sa cegerima.
Drugo, kada se sprovodi ovako nešto, napravi se ozbiljna studija i simulacije, što ovde očigledno nikom nije palo na pamet da uradi.
Treće, nek ulazi i po deset kontrolora u autobus da pregledaju karte, ali nek NE ZAUSTAVLJAJU autobus u mestu. Produžavaju ionako dug boravak u autobusima zahvaljujući sporom saobraćaju po gradu, a pritom guše ostatak saobraćaja (jutros je kod Hajata bukvalno trebalo 15 i više minuta samo da se dođe do Brankovog). Totalni diletantizam i glupi izgovori da bi neko napunio džepove. Sistemu neposredno do pred uvođenje BusPlusa ništa nije falilo za naše uslove, bio je daleko od idealnog ali isto tako najbolji u poslednjih deset i više godina. Vozila su išla često i brzo, gužve su bile manje pa je bilo totalno nebitno gde ulaziš i izlaziš, stizao sam do grada očas posla. Ali ne, neki tajkunski sin je uočio priliku da dođe do miliona bez motike - prvo očerupaju GSP čime im smanje broj ispravnih vozila, a onda "uvode red" u to što su sami zas*rali.

Poslednja izmena:
Dendi, ako ti nije jasno da je pre 30 godina Beograd imao duplo manje stanovnika i četiri puta manje vozila na ulicama, onda džabe dalje objašnjavati.

Ovo nije tacno. Ako gledamo centralnu gradsku zonu 1981. Beograd je imao oko 1.1 mil ili 1.5 mil stanovnika ceo grad. Danas je slucaj 1.2 centralna gradska zona i 1.7 ceo Beograd.

To mi nekako ne deluje realno, posle onolikog priliva izbeglica i masovne migracije provincije u Beograd u poslednjih desetak godina.

Bilo kako bilo, lako je biti gospodin u autobusu po Amsterdamu i Berlinu, kad tamo metro radi ko sat i ide ko metak a autobusi zvrje poluprazni (ja bio i vozio se).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno